Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangszer újdonságok

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 60
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Hangszer újdonságok

Hozzászólás: # 55204Hozzászólás Rolandbk5
2017.11.04. 09:28

Sziasztok,

Egy infót osztanék meg veletek a Genossal kapcsolatban. Azt hallottam, hogy a Genoson azért nincsen videó kimenet mert már bleutooth-t oldották meg. Ez nem rossz megoldás, csak még egy sima számítógép monitort (vga) veszel 8-10 ezerből ott egy táblagépet kell üzemeltetni. A Yamahából kinézem, hogy CSAK!!! iPad-re fogja megírni a hozzá kellő app-t. Már Magyarország dicsekedhet két darab Genos tulajjal. Tajtiék kettő darabot kaptak, és el is adták. Nem volt idő kicsomagolni. A Korg részleg is tudott küldeni 1 azaz egy darab PA700, persze annak is meg van már a gazdija.
Nem kell aggódni a DJ-k miatt van itt lóvé még a lagzis zenében ... :lol: :lol: :lol:

:777

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 20
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 55207Hozzászólás forissandor
2017.11.04. 12:24

Hagyjuk már ezt a pénz dolgot srácok. Egy 5 kilós BK9 is Ipad kompatbilis, nehogy már egy csúcs Yamaha ne legyen az.... Ne a BAZ megyei nyomorból induljatok ki, hanem abból, hogy a Nyugat-Európai és USA beli célközönség két napi béréből vesz egy Ipadot, ha külső szöveget akar megjeleníteni. Apropó.... egy normális külső monitor állvánnyal a jófogáson 30 pénz. Ipad 3 mondjuk 40. És még felléphetsz vele a fórumra is írkálni.
Aki meg a családjától veszi el a pénzt hogy Genosa legyen, az meg egyszerűen idióta.
Más, de ezzel összefüggésben van: autó vásárlásánál azt szokták az okosok tanácsolni, hogy mindenki olyan autót vegyen magának, amelynek az értéke ne legyen több, mint hat havi jövedelme.
Akinek pénzkeresési eszköz, azt javaslom olyan hangszert vegyen magának, amelynek az értéke mondjuk 10 haknijának az ára. Jazz zenészek és rockerek ne vegyék magukra, mert ott 3 sört tud venni a csóró a gázsiból.
Aki mondjuk el tud kérni egyedül egy esküvőért 130-150-et, nyugodtan vegye meg magának. Aki 50-et, az vegyen Tyros 3-at.
Nem drága hangszer a Genos, egy német csőszerelő egy havi bére. Pont.

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 20
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 55212Hozzászólás forissandor
2017.11.04. 17:34

Nándi, nem az öt forintos csatlakozóról van szó, és nem a Yamaháról. A Korg ugyan ezt csinálja... A PA 3 X LE-ben alapból benne van a video kimenet, a PA 3 X pronál meg opcionális.
5 forintos dolgoknál tartva ha bemész egy hangszerboltba, a 100.000 forint alatti keverőknél a sztereó csatornáknál nem lehet közepet állítani. Még egy A & H nál sem.
Azzal, hogy 5 forintos kimenetet nem tesznek a hangszerre, nem az átlag júzert húzzák be. A Genos fejlesztő mérnöke biztos megmagyarázná az okát, miért nem tette rá. Biztos belefért volna a büdzsébe. De (én kifejezetten maradi vagyok és utálom a kütyüket) a világ fejlődik. Jó pár digit keverőnél (Mackie, Soundkraft, Behringer, stb) Ipaddal vagy Androidos bizbasszal vezérled. Nincs is hagyományos kezelőfelület.
A BK9-nél is sok funkciót Ipaddal érsz el.
Autók maguktól állnak be a parkolóba, maguktól törlik az ablakot, tartják a sávot, sorolhatnám.
El kell fogadni, ez a világ jön. Nem a VGA kimenet.

Ez üzletpolitika.
Aki potenciális vásárló, nem fog azért nem venni Gonost, mert nincs rajta VGA kimenet. Ez van, ilyen a termék, kell kell, ha nem nem. Vegyél Pa4-et, SD9-et, van választék.
Amúgy ha jól látom Bandi bejegyzésénél már ott a megoldás.

UI: Az Ipad nem érint. Életem első okostelefonját nyúzom, de valószínű az utolsót. Ha netezni akarok, itt a laptopom, van GPS-em meg 15.000 forintos fényképezőm. Teljesen hidegen hagynak az okos dolgok meg a Genos is.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55222Hozzászólás Rolandbk5
2017.11.05. 10:39

Bandi bejegyzésénél az a kérdés vetődik fel bennek, jó-jó megtalálták a videó kimenetet, de kérdés, hogy csak a dalszöveg külön tud működni? Mert azt gondolom, hogyha azt látom a külsö kijelzőn mint a hanghszer kijelzőjén, akkor az nekem nem jó. Mert még lapozgatok keresem a következő dalt, akkor nem fogom ugyan úgy látni a szöveget mint ahogy a kijelzőn sem. Akkor mi értelme van? Elmondható, hogy van meg oldás, nesze semmi fogd meg jól sok euróért. :lol: :lol: :lol:
forissandor írta:El kell fogadni, ez a világ jön. Nem a VGA kimenet.
Akkor tegyenek rá HDMi csatlakozót. :pardon:
forissandor írta:Apropó.... egy normális külső monitor állvánnyal a jófogáson 30 pénz. Ipad 3 mondjuk 40.
Azt a app-t a 30e forintos iPad-re nem fogod tudni feltenni. Mert az oprendszere csak 9.0-ig érvényes, és a Yamaha a mostani app-t csak 10.0-tól adja. Ez meg szívás.
Mindenképpen átverés, lehúzás, szopatás. Egy BK5-be van sima egyszerű videó kimenet kb. 250e forintért. Azért lovagolok ezen, mert a mi műfajunkban ez egy fontos szempont. Igen vannak alternatívák, de én szeretem az egyben lévő dolgokat. Nekem nem tudna működni az, hogy a midi a hangszerről, az MP3 a laptopról, a keverő az iPad-ről. És akkor ki énekel, ill. zenél? Mert ez egy komplett embert igényel folyamatosan. Szóval ez gáz 1,5 millióért. Szerintem ...

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 31
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 748 alkalommal

Hozzászólás: # 55223Hozzászólás Karesz
2017.11.05. 12:29

Teljesen igazat adok Zolinak,azért ez tényleg gáz így..,főleg ennyiért

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 36
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 55225Hozzászólás Bubamara
2017.11.05. 15:19

Ez pedig sajnos folyamatosan nyomon követhető a Yamaha felső kategóriás arrangerek esetében. Két lépés előre, egy hátra.
T2/T1 Van sampler, de van fos kijelző a jó helyett és hibára hajlamos hanggenerátor.
T3/T2 van slider, de a 6 song direkt bankot 4-re csökkentik...

Buba

Isti79
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Fésű
Adott köszönetek: : 51 alkalommal
Kapott köszönetek: : 85 alkalommal

Hozzászólás: # 55241Hozzászólás Isti79
2017.11.06. 16:42

Mélytengeri tisztelet mindenkinek...

Szerintem:
Mielőtt bárki bármit mondana és véleményt alkotna bármiről is szerintem nézze meg saját szemével hallgassa meg fülével tapintsa meg kezével... Lehet adatok és videó alapján véleményt mondani a yamaháról de azért én szívesen "megízlelném" élőben aztán még úgy is félve mondanék bármit, hiszen 1-2 óra nyomkodás után sem biztos látnál és tapasztalnál minden funkciót... de ez teljesen az én szubjektív véleményem.

Ugyan ez a véleményem az Ipadról is.... aki csak 1-2 órát vagy napot nyomkodja az nem tudja mit tud...az ne alkosson véleményt, aki nem használja, de aki használja is tudni kell hogy szubjektív vélemény, mert mindenkinek más és más az igényei a felhasználásai... Barátságból írom, mert ezek a vélemények akár félre is vezethetik az itt olvasókat, persze ha ilyesmiben gondolkodik...
Én kb 6 éve használok Ipadot mind a zenélésben mind a hétköznapokban... Leírnám az én tapasztalataimat pár mondatban:
Szövegmegjelenítésre kiváló (Onsong app) használva mindent megjelenít jpg, pdf, txt...stb 2 nagyobb fajta szatyor füzetet és kottát helyettesít a 7,5 mm vastag 10' átmérőjű kijelző hatalmas áttörés mennyi nyűgtől mentesít... nem mellesleg 1 éve használom a keverőm vezérlésére is (A&H Qu-sb) zárójelben (soha nem fagyott le és nem hagyott cserben)
A hétköznapokban: szinte minden nap használom.. tanárként dolgozom és nagyon nagy segítség, mind mind az órai jegyzetek megjelenítésére, digitális napló használatához...
6 éve minden nap olvasok böngészek rajta, de nem kellett szemészetre mennem...
Videók szuperül gyorsan jelennek meg soha egy akadás egy újratöltés... Netbank+Ipad CSAK ezen keresztül utalok ha arra kerül sor...Rengeteg hasznos stabilan futó app... ismétlem stabilan!!! Számomra az Androiddal szemben egy megváltás az ios...
Kézben tartás és az hogy törékeny... hát a telefon is az! Olyan embereknek nem javasolt, aki szívlapáttal dolgozik! :)

Gyanítom powerspac nálad egy hibás darab járt!

Fóris Sanyi barátomnak jó a meglátása... a világ e felé orientálódik erre építenek... "El kell fogadni" és hozzá tenném bátran nyitni felé...

Ui:
Nekem erről csak a volt szomszédom jut eszembe aki idősebb ember, hogy van a lakásában WC dömötör tartállyal, de mégis kijár sz@rni a pottyantósba az udvar végébe... :D (-4 be is)

Üdv

Üdv: Isti .

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 55243Hozzászólás vigo01
2017.11.06. 17:16

zajcsinalo írta:Yamaha Genos Präsentation im MUSIC STORE

Sadi a neve a srácnak, amúgy magyar, és itthon is fel szokott lépni, profi énekes.

Az 5. percben lévő feldolgozás nem semmi. Eszembe se jutott h így is lehet :dance:
+ kieg
A csitári hegyek alatt
67-es út
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vigo01 2017.11.07. 00:38-kor.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55250Hozzászólás Rolandbk5
2017.11.07. 07:35

Isti79 írta:Mielőtt bárki bármit mondana és véleményt alkotna bármiről is szerintem nézze meg saját szemével hallgassa meg fülével tapintsa meg kezével... Lehet adatok és videó alapján véleményt mondani a yamaháról de azért én szívesen "megízlelném" élőben aztán még úgy is félve mondanék bármit, hiszen 1-2 óra nyomkodás után sem biztos látnál és tapasztalnál minden funkciót... de ez teljesen az én szubjektív véleményem.
Itt nem a hangról beszéltem, hanem a funkcióról. Én is napi szinten használom az iPad-t, és nem a működése a kérdés, hanem az ára. Én a SongBook+-t, és az OnSong-t használom az egyik iPad-n, a másikon az Ui12 keverőmet kevergetem. Tehát én kettőt használok egyszerre. Annyiból szerencsés vagyok, hogy az Ui12 keverőmnek nincs iOs megkötése, mert nem app-t használ. Ezért tudtam 30e forintért megvásárolni. Ha a Genoshoz venném, ott egészen biztos, hogy app-ban gondolkoznak, és ott 10.0 alatt már nem fog tudni működni. Tehát a másik iPad-t ami iPad 3 retina, ha Genos-t vennék ki is dobhatnám, mert nem lesz hozzá már jó. Azt mindenki tudja, hogy az Apple termékek túl vannak árazva. Nekem az a bajom a Genossal, hogy az 1,4 millióba nem fért bele egy - oké XX1. század - HDMI csatlakozó. iPad-el együtt 1,5 millió lesz. Szóval ez a baj nem hangja, vagy éppenséggel a milyensége.

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 55251Hozzászólás vili2105
2017.11.07. 07:44

Ezt mondtam a múltkor!
Nem használhatod, hanem használnod KELL az ipadot a keverőhöz, billentyűhöz. és minden máshoz!
Ez a marha nagy különbség!

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Új hozzászólás