Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 5409Hozzászólás Apelláta
2012.05.10. 07:43

Sziasztok!

Már írtam korábban, hogy voltam pár hónapja a Fogadó utcai Hangáruházba, ahol akkor hallottam először élőben Trevis hangfalat szólni. Két 8 colos aktív doboz volt állványon, Korg Pa3-al játszottak rajta, és akkorát szólt, olyan méllyel, és dinamikusan, hogy többen is kerestük a sub ládát, hogy hol van, pedig nem volt sehol sem. Akkor nagyon megfogott a hangja.

Tegnap ismét jártam ott. Megkértem, hogy nem e dugnák össze megint ugyan ezt a konfigurációt, hogy én is kipróbálhassam személyesen. Miután ezt szívesen teljesítették, nagy reményekkel álltam neki. Hát akár, hogy is variáltam a szinti EQ részével, egyszerűen nem tudtam azt a lehengerlő hangzást kihozni, mint amit korábban hallottam. Mikor érdeklődött az eladó a véleményemről, ezt el is mondtam neki, hogy a korábbihoz képest most csalódás, ahogy szól a cucc, de nem mondott rá semmi érdemlegeset. Pedig utaltam rá, hogy nem e a keverő van másképp állítva, vagy esetleg valami eszköz van még beiktatva a körbe, ami másképp van beállítva mint korábban. Mert én erre tudok gondolni, ugyan is már bizonyította a cucc, hogy tud lehengerlően is szólni. (ha így hallottam volna először is, akkor biztos nem favorizálnám ezt a márkát)

:unknown:

Üdv.: Apelláta

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 5410Hozzászólás Zeneboy
2012.05.10. 07:47

---Qgli--- írta:
Zeneboy írta:Qgli már már nem először indul el onnan, hogy ő ezt meg azt nem fizetne meg, helyette szakmai véleményt is olvasnék!
Szakmai véleményt nem fogsz tőlem, olvasni, mert nem értek a hangfalakhoz!
Én csak arról tudok véleményt mondani, amit hallok.
Ami 250-260.000 Forint felett van, azt meg meg sem hallgatom, azaz lehet hogy meghallgatom, de szóba sem kerülhet, hogy megvegyem ( azt vegyék azok akik keresnek egy buliban 100.000 forintot ).
Ez rendben van, csak már nem először halljuk, és szerintem már az újjoncok is tisztában vannak ezzel a ténnyel! Pusztán ezért jegyeztem meg... :777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 5411Hozzászólás Zeneboy
2012.05.10. 07:58

Apelláta írta:Sziasztok!

Már írtam korábban, hogy voltam pár hónapja a Fogadó utcai Hangáruházba, ahol akkor hallottam először élőben Trevis hangfalat szólni. Két 8 colos aktív doboz volt állványon, Korg Pa3-al játszottak rajta, és akkorát szólt, olyan méllyel, és dinamikusan, hogy többen is kerestük a sub ládát, hogy hol van, pedig nem volt sehol sem. Akkor nagyon megfogott a hangja.

Tegnap ismét jártam ott. Megkértem, hogy nem e dugnák össze megint ugyan ezt a konfigurációt, hogy én is kipróbálhassam személyesen. Miután ezt szívesen teljesítették, nagy reményekkel álltam neki. Hát akár, hogy is variáltam a szinti EQ részével, egyszerűen nem tudtam azt a lehengerlő hangzást kihozni, mint amit korábban hallottam. Mikor érdeklődött az eladó a véleményemről, ezt el is mondtam neki, hogy a korábbihoz képest most csalódás, ahogy szól a cucc, de nem mondott rá semmi érdemlegeset. Pedig utaltam rá, hogy nem e a keverő van másképp állítva, vagy esetleg valami eszköz van még beiktatva a körbe, ami másképp van beállítva mint korábban. Mert én erre tudok gondolni, ugyan is már bizonyította a cucc, hogy tud lehengerlően is szólni. (ha így hallottam volna először is, akkor biztos nem favorizálnám ezt a márkát)

:unknown:
Apelláta!
Az a baj, hogy nem is fogod hallani hangszerral rögtön! Én kb 1,5 napig lőttem be minden egyes frekin hallgatva beletolva elvéve, hogy megszólaljon!
2 hete vác mellett egy korg tulajnak a mackie Srm450-es ládához is közel 1 órát pepecseltem, hogy megszólaljon a hangszere!
Nekem külön beállítás van preset 1-re a 2 tophoz! 2.1-hez, és preset 4-hez: 2 top 2 sub felálláshoz!
Dénes volt aki segített? Mert ha nem akkor nem csodálom, hogy nem segítettek!

A 12"-est nem próbáltad ki? Korrektebb magában! A 8"-assal csak subbal egyszerűbb beállítani! Igaz, itt a sub miatt játszani kell kicsivel többet a mély tartományban! /Nekem speciel 50-és 70hz között van belemászva a frekibe!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 5567Hozzászólás csepi
2012.05.19. 13:05

Sziasztok! Csütörtökön Budapesten lesz dolgom egy előadáson, de utána d.u kb 15től lenne egy kis időm. A következő hangfalak érdekelnek:
Qsc K10
Yamaha Dsr112
Kv2 ex6
DB 605d

Hova térjek be? Ajánlanátok néhány címet? A leggyanúsabb a Qsc amit mindenképpen meg szeretnék hallgatni.
Jó melót estére mindenkinek!

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 5569Hozzászólás csepi
2012.05.19. 13:13

még valami... A Yami Dsr, és a Dxr között mi a különbség? Persze a teljesítményén kívűl. Mert a dxr jóval kedvezőbb árú.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 5572Hozzászólás ---Qgli---
2012.05.19. 14:50

interton.hu
Itt találsz telefonszámot és egyeztess velük időpontot! Qsc-t és Yamahát forgalmaznak.

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 5574Hozzászólás Zeneboy
2012.05.20. 09:04

csepi írta:Sziasztok! Csütörtökön Budapesten lesz dolgom egy előadáson, de utána d.u kb 15től lenne egy kis időm. A következő hangfalak érdekelnek:
Qsc K10
Yamaha Dsr112
Kv2 ex6
DB 605d

Hova térjek be? Ajánlanátok néhány címet? A leggyanúsabb a Qsc amit mindenképpen meg szeretnék hallgatni.
Jó melót estére mindenkinek!
SZia!

Interton elérhetőség itt!
QSC, Yamaha,
Pako elérhetőség
KV2, dB, RCF, stb.

Hangaruhaz

Piramis

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 5575Hozzászólás Zeneboy
2012.05.20. 10:02

Jah kis plusz infó!

A QSC bemutatón-ami állítólag elég gyengére sikeredet- Miskolcon a kollégám elvitte a Trevis 8"-as ládikát! A QSC-sek megtagadták az összehasonlítást!...

szabesz80
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 11
Hangszer: Tyros 3
Adott köszönetek: : 282 alkalommal
Kapott köszönetek: : 261 alkalommal

Hozzászólás: # 5576Hozzászólás szabesz80
2012.05.20. 10:36

Sziasztok.Mikrofont szeretnék venni sennheiser e 865 s ,shure beta 87a kb egy árban vannak,vagy pedig sennheiser e 945,shure beta58a .Ezek közül csak a beta 87a t tudtam kipróbálni.Mi a véleményetek a többiekről?
Üdv : Szabesz

Attila
VIP
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 5579Hozzászólás Attila
2012.05.20. 13:21

szabesz80 írta:Sziasztok.Mikrofont szeretnék venni sennheiser e 865 s ,shure beta 87a kb egy árban vannak,vagy pedig sennheiser e 945,shure beta58a .Ezek közül csak a beta 87a t tudtam kipróbálni.Mi a véleményetek a többiekről?
Üdv : Szabesz
Én ezt néztem ki magamnak, mi a véleményetek ?
http://www.ozseisti.hu/felszereles/akg-d5.htm

Szabi a Shure-nak nagyobb a tekintélye, de a mikrofon is olyan, mint a cipővásár. Próbáld ki, hogy melyik fekszik jobban a te hangodnak. Ezt is nézd meg.

Atti

Új hozzászólás