most az mp3 lyrics-el küzdök, nem egyszerű ez a cdg sem (nem túl szép az eredmény) de elég lenne ha csak bejönne a txt, amit szgépen az mp3-ba benyomok, de valahogy nem ismeri be a pa3xle... ezzel a megoldással próbálkoztam:
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- sirgely
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Korg pa3xle
- Adott köszönetek: : 3 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Vááá sikerült!
Persze nem úgy ahogy mondtad, de neked hála addig túrtam amíg rájöttem. Ebbe a hangszerbe (pa3xle) semmilyen mentési lehetőség nincs, de tényleg pl. song play módban a legördülő menüben csak "write performance" van, globál alatt a legördülőben sincs semmi, mint a pa1x-be volt... szánalom...
szóval a global/mode preferences/song play & Sequencer preferenc-nél van egy gomb: save trk & fx, na ezzel lehetett elmenteni a már kimutált 4 ch-t. (amúgy a pa1-ben úgy némítottam le, ahogy leírtad, csak ott volt a legördülőbe save...)
most az mp3 lyrics-el küzdök, nem egyszerű ez a cdg sem (nem túl szép az eredmény) de elég lenne ha csak bejönne a txt, amit szgépen az mp3-ba benyomok, de valahogy nem ismeri be a pa3xle... ezzel a megoldással próbálkoztam:
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Jó minőségű cdg-t nem sikerült nekem sem csinálnom még egyik cdg creator tört programmal sem. +G szöveges mp3 fájlt viszont simán lehet csinálni a Winamp és a Lyrics to mp3 programmal. Ebben az esetben a cdg szótagolásától eltérően soronként görgeti a hangszer a szöveget...
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia.
A pa3xle (és társai: pa300, pa600, pa900, pa4x) bizonyos dolgokat már automatikusan ment, azért nincs WRITE vagy SAVE menü!
Alapokhoz text:
1 - ugyanazon névvel ugyanazon mappába *.txt fájl (windows-ban notepad. nagybetűk 26, kisbetűk 41 fér el egy sorban, beleszámolandó az írásjel, szóköz, stb...)
tehát, ha van egy Carolina.mp3 akkor kell egy Carolina.txt , így nem fontos a songbookban külön hozzá rendelni. Viszont hátrány, hogy neked kell lapozgatni.
ez működik, mp3, mid, kar fájloknál egyaránt!
ha az alapban van szöveg, akkor mindaddig a txt jelenik csak meg, amig az jelen van!
2 - bele lehet pötyögni az mp3 alapba a szöveget, így soronként viszi, mint midi esetében, tehát nem kell lapozgatni
mp3 alapba való beleíráshoz program és leírás a csatolmányban megtalálható!
Viszont, valahogy mp3-nál is meg lehet oldani a szótagolásos módszert, van nálam egy mp3 fájl, ami szavanként megy! ... Legalábbis a PA4X-en!
Még nézegetem, hogy milyen programmal és milyen megoldással készülhetett!
Akinek van kedve, az még be is segíthet. Itt a kérdéses zene linkje: http://www.jozsika.hu/bemu.zip
A pa3xle (és társai: pa300, pa600, pa900, pa4x) bizonyos dolgokat már automatikusan ment, azért nincs WRITE vagy SAVE menü!
Alapokhoz text:
1 - ugyanazon névvel ugyanazon mappába *.txt fájl (windows-ban notepad. nagybetűk 26, kisbetűk 41 fér el egy sorban, beleszámolandó az írásjel, szóköz, stb...)
tehát, ha van egy Carolina.mp3 akkor kell egy Carolina.txt , így nem fontos a songbookban külön hozzá rendelni. Viszont hátrány, hogy neked kell lapozgatni.
ez működik, mp3, mid, kar fájloknál egyaránt!
ha az alapban van szöveg, akkor mindaddig a txt jelenik csak meg, amig az jelen van!
2 - bele lehet pötyögni az mp3 alapba a szöveget, így soronként viszi, mint midi esetében, tehát nem kell lapozgatni
mp3 alapba való beleíráshoz program és leírás a csatolmányban megtalálható!
Viszont, valahogy mp3-nál is meg lehet oldani a szótagolásos módszert, van nálam egy mp3 fájl, ami szavanként megy! ... Legalábbis a PA4X-en!
Akinek van kedve, az még be is segíthet. Itt a kérdéses zene linkje: http://www.jozsika.hu/bemu.zip
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
Csabi! Erre a fórumtalin velem volt Monkey nevű fórumtársunk 1000 % megoldást tud!!!!!tacso írta:Tudom, senki nem érti...Nálunk egyszerre kell indulni egy MP3 nak amire rájátszunk, és egy vezérlő midifájlnak, ami a színpadi berendezéseket vezérli. Együtt indul, és szinkronban futnak.
Ennyi...
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 754 alkalommal
Laci,karafun tud cdg fájltAsterix írta:Jó minőségű cdg-t nem sikerült nekem sem csinálnom még egyik cdg creator tört programmal sem. +G szöveges mp3 fájlt viszont simán lehet csinálni a Winamp és a Lyrics to mp3 programmal. Ebben az esetben a cdg szótagolásától eltérően soronként görgeti a hangszer a szöveget...
- sirgely
- Újonc
Nekem is játsza a szöveget szépen a szinti, de tény, hogy programmal nézne nincs a lyrics-nél semmi, jó lenne tudni pontosan hogyan is készülhetett. Valaki írta a midi fórumba leírta, én keresővel nem találtam meg, ha pontosabban meghatározná, pl link.galambjozsef írta: Viszont, valahogy mp3-nál is meg lehet oldani a szótagolásos módszert, van nálam egy mp3 fájl, ami szavanként megy! ... Legalábbis a PA4X-en!
Ja igen, csatolmányodat sajnos nem látom: "Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez."
Sokkal nem jutottam előre, winamp-ot leszedtem, de lyrics az sehol benne, gondolom pluszba telepítem, valamit találtam, de az nem jó neki.... na majd egyszer csak összejön.
-
monkey
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: korg pa4xpro
- Kapcsolat:
szia. hasznald a padokbol az 1-et, annak midi tartamat lehet kuldeni midi-n kifele. Minden songbook tetelhez kulon padot lehet rendelni. aztan ugye problema lehet meg a pad tartalmanak hossza, akkor viszont kulso seged periferia-ra lehet szukseged, mondjuk 1 iPad + songbook softra. remelhetoleg az meg a song start es song stop parancsokat is tudja fogadni igy az magatol indulhatna a song kezdetenel, de azt elotte megkellene vizsgalni mp3 eseteben is kuldve vannak-e.tacso írta:Hát úgy néz ki, hogy benéztem ezt a Pa3x hangszert! A szimultán midi és MP3 lejátszás ami a zenekari működésünk alapja, funkcionálisan megy a hangszernek, de elmenteni a Songbookba csak a player 1-hez tartozó fájlt lehet... Tehát a player2-be mindig kézzel kellene beváltani a midit, az egyesben lévő MP3 hoz! Hát erre nincs idő!!! Esetleg hallott e, olvasott-e valaki ezzel kapcsolatban valamit megoldás szinten?
Úgy néz ki, lesz egy ilyen, egyébként bitang jó hangszer eladó a piacon....![]()
- sirgely
- Újonc
Ez a Cakewalk lyrics editora nem csak midit kezel? mp3 file-ba is beintegrálja szótagosan a szöveget???powersparc írta:Kereső legtöbbször semmit se ér ha pontosan nincs meg mit keresel!sirgely írta:Valaki írta a midi fórumba leírta, én keresővel nem találtam meg, ha pontosabban meghatározná, pl link.
midi-technikai-kerdes-valaszok-t155-680.html#p53496
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia. Benne van az, csak korg pa-n jelenik meg.zajcsinalo írta:Józsi, ebben a "bemu" mp3-ban nincs szöveg.
- MMaestro
- VIP
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Yamaha PSR-S970
- Adott köszönetek: : 36 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Szia!sirgely írta:Ez a Cakewalk lyrics editora nem csak midit kezel? mp3 file-ba is beintegrálja szótagosan a szöveget???
A Cakewalk nem integrál mp3-ba. MIDI szerkesztő.
Az említett mp3-ban szavanként megy a szöveg és ez Karaoke 5 programmal készült (https://www.karaoke5.com/).
Maga a dal ebből a boltból származik: http://www.mabusoft.com/shop/prodotti.php
Üdv:Maestro