|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Karesz
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 209
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Köszi Pisti,én is erre jutottam.
12-es tophot 12-es sub nem lesz kicsi?
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 23
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
Mi 12-es szubot (konkrétan ilyent ) használunk, nekünk még minden teremben (120 főig) elég volt, sőt még meg sem hajtottam igazán.
Persze ki hogy szereti....
Persze ki hogy szereti....
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 23
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
Ja, és nem eladó. Nem azért dícsérem... 
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 127
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Azért van, mert mikor állított helyzetben van a tableted, akkor csak az az aux-t mutatja amelyik téged hangosít, és azt erősíted vagy gyengíted. Csak képzeld el, hogyha mindenki belenyúlkálna a csatornákba zenélés közben, mekkora katyvasz lenne? Meg arról nem is beszélve, hogy milyen mütyürke lenne a felület. Ez szerintem tök logikus. Van egy keverő felület amit a felelős zenész vagy technikus kezel, és van a bárki telefonjáról is elérhető kellőképpen nagy aux állítás. Azzal senki még véletlenül sem nyúl hozzá a hangképhez.Regec írta:Sziasztok.
Kérdésem lenne felétek. Soundcraft Ui-nál miért van az, hogy ha fektetve van a tablet, akkor látom a beállított csatornáimat, viszont ha elfordítom függőleges állásba, akkor sem a csatornákat, sem a mastert nem látom, hanem megjelenik a jobb oldalon az Aux csatornája.
Nyilván, hogy kevesebb dolgot kellene látnom, mert keskenyebb lesz a kijelző, de nekem csak 3 csatorna kellene rá, alap esetben.
Másnál is így van?
Kérdés! Miért nem fektetve használod az iPad-t? Miért fontos az állított mód?
Kérdésedre a válasz, igen minden Ui12-nél így van.
Használod a VIEW lehetőséget? Azt, hogy kiválasztod a látni kívánt csatornákat?
- Regec
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 31
- Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
- Adott köszönetek: : 91 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 127 alkalommal
Köszi a választ. Így végül logikusnak is tűnhet a dolog, csak gondoltam hátha beállítás kérdése, és ki lehet választani, hogy mit szeretnék látni.
Azért nem fektetve használom, mert közben azon vannak a dalok listái is. Amit állítva jobb olvasni, mert nagyobb a betűmérete. Kitölti az oldalt teljesen, míg fektetve sokkal kisebb lesz.
Alap esetben nem sokat kell hozzányúlnom a keverő részéhez, mert a szintit is tudom állítani, meg a mikrofont is a szintin keresztül, magyarul nem a keverőt tekergetem, hanem a szintit. A keverő akkor kell, ha pl. egy vőfélynél van vendég mikrofon, és sétálgat vele, sokszor előfordulhat, hogy elsétál a hangfal előtt. Akkor meg forgatnom kell a tabletet, mert bele kell nyúlnom, hogy nehogy besípoljon.
Szóval nem tragédia, hogy így működik, csak gondoltam, ha már olyan okosak ezek a kütyük, biztos van erre is mód, hogy be lehessen állítani. Ja és egyébként, igen, használom a Wiev lehetőséget, csak azok vannak kint amiket látni szeretnék természetesen.
Azért nem fektetve használom, mert közben azon vannak a dalok listái is. Amit állítva jobb olvasni, mert nagyobb a betűmérete. Kitölti az oldalt teljesen, míg fektetve sokkal kisebb lesz.
Alap esetben nem sokat kell hozzányúlnom a keverő részéhez, mert a szintit is tudom állítani, meg a mikrofont is a szintin keresztül, magyarul nem a keverőt tekergetem, hanem a szintit. A keverő akkor kell, ha pl. egy vőfélynél van vendég mikrofon, és sétálgat vele, sokszor előfordulhat, hogy elsétál a hangfal előtt. Akkor meg forgatnom kell a tabletet, mert bele kell nyúlnom, hogy nehogy besípoljon.
Szóval nem tragédia, hogy így működik, csak gondoltam, ha már olyan okosak ezek a kütyük, biztos van erre is mód, hogy be lehessen állítani. Ja és egyébként, igen, használom a Wiev lehetőséget, csak azok vannak kint amiket látni szeretnék természetesen.
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Szuper akkor jól használod.
Nekem két iPad van. Egy mini a keverőnek, és egy normál pedig a dalszövegnek.
Javaslom neked is ezt a megoldást, és akkor nem kell forgatni.
Zoli
Nekem két iPad van. Egy mini a keverőnek, és egy normál pedig a dalszövegnek.
Javaslom neked is ezt a megoldást, és akkor nem kell forgatni.
Zoli
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 209
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
Köszi Pisti.Alto topok vannak,ehhez van 12-es sub is.Siklai68 írta:Karesz!Karesz írta:Sziasztok!Használ valaki JBL EON 615-öt?Mi a vélemény róla?Basszust hogy hozza?Látom 39Hz-től indul.
Ha basszust akarsz vegyél egy kis szubot (pl. Invotone DSX 12SA - 20 kg, 350 watt), és aktív két út. Sokkal szebb, nyitottabb, dinamikusabb hangkép, és akkor lesznek mélyek, még halkan is.....
http://tajtimusicpecs.hu/index.php?opti ... gory_id=97
- Regec
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 31
- Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
- Adott köszönetek: : 91 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 127 alkalommal
Hát pont ezt akartam elkerülni, hogy kettőt kelljen használni, de úgy látszik megoldódik a probléma, mert a tegnap esti buliban besokalltam a keverőtől. Így ma valószínűleg megy a jófogásra. Esetleg ha valakit érdekel itt közületek szóljatok bátran. 1 éves, és kb. 6-8 szor vittem ezidáig magammal, de hát gyakorlatilag akkor is csak pihent a háttérben.
Tegnap olyan irdatlan effekt került rá a csatornákra, hogy egy moslék zajkatyvasz jött csak ki belőle. Mint amikor egy totális Hall effektet ráteszel. Kikapcsoltam persze az effektet mindenhonnan, de nem volt időm megfejteni, hogy mi okozhatta, így előkerült a táskából a régi analóg, aztán azzal folytattam tovább.

Tegnap olyan irdatlan effekt került rá a csatornákra, hogy egy moslék zajkatyvasz jött csak ki belőle. Mint amikor egy totális Hall effektet ráteszel. Kikapcsoltam persze az effektet mindenhonnan, de nem volt időm megfejteni, hogy mi okozhatta, így előkerült a táskából a régi analóg, aztán azzal folytattam tovább.
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Milyen keveröröl volna szó? 
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat: