Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Attila
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 5302Hozzászólás Attila
2012.05.02. 20:12

[quote="Asterix"
Ráadásul mindenki a hangfal súlyával van elfoglalva. Az én legnehezebb cuccom a Korg Pa3x a Tajti féle keménytokban. Sokkal nehezebb, mint bármi a cuccaim közül.
A Roland G-70-et is mindenki gond nélkül cipeli, csak a hangfal legyen könnyű.

A Yamaha psr 9ooo-es 23,5 kg volt + tok. Ketten vittük.
A beteg hordágyastól 4o és 15o kg között van, azt is ketten visszük. :lol:

Atti

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 177
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 5304Hozzászólás B.Bazsi
2012.05.02. 20:25

Zsolti! (Zeneboy)

A PKNC-ről mit lehet tudni gyártás tekintetében? Magyar fejlesztés, vagy külföldi és csak idehaza rakják össze? Az alkatrészeket hol gyártják?

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 5305Hozzászólás Asterix
2012.05.02. 20:30

pap66 írta:Szia Asterix !
A végén még idazad lesz a Yami hangfalakkal kapcsolatban!Hallottad már a DSR szériát?
P.
A DSR széria nekem is birizgálja a csőrömet. A 115-öst ajánlják sub nélkül is. A SUB 42 kg. Az már kicsit húzós.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 5308Hozzászólás Apelláta
2012.05.02. 21:33

B.Bazsi írta:Zsolti! (Zeneboy)

A PKNC-ről mit lehet tudni gyártás tekintetében? Magyar fejlesztés, vagy külföldi és csak idehaza rakják össze? Az alkatrészeket hol gyártják?
Szia Bazsi!

Én voltam Székesfehérváron náluk többször is. Nagyon normális csapat. Az elmondásuk alapján saját fejlesztésű modelleket gyártanak. Nekem PC-n mutatták is a különböző kapcsolásokat. A panelok és a dobozok gyártása is ide haza történik, viszont minőségi külföldi alkatrészekből (mivel hazai gyártásúak nincsenek). Ha bármi meghibásodik, átlagban kb. 10 eFt-ból javítják. Garanciális időn belül ingyen futárral szállítják az eszközt. Javítás alatt cserekészülék is igényelhető.

Tudom, nem Zeneboynak hívnak, de remélem nem gond, hogy belepofáztam. Engem is Zsolti hozott velük össze.

Üdv.: Apelláta

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 5320Hozzászólás Zeneboy
2012.05.03. 21:50

Sziasztok!

Nálam igen is a méreten kívül a súly is számított! 2. emeletre pakolok le és fel!A 2 top egy 210 cm magas polcra kerül, a 2 sub egy 2 méteres fenyő szekrény tetején kapott helyett! Egy rendezvényre be és ki pakolni sem épp szeret az ember! Viszont mióta ez a cuccom van, különösebben nem érdekel :mrgreen:

A yamaha valóban nehéz! Az tény, hogy adatok terén-amit bevallanak- -3dB-n szűkül eléggé ott is a freki, és nem tud a 15"-ös sem olyan mélyre lemenni! A teljesítménnyel szkeptikus vagyok!P5000-es Yamaha véget ahzsnáltam 2,5 évig, meg 3 hónapig egy P2500-at! Próbáltam Keverőerősítőit pl 5014-es! QSC is 1000watt és lás csodát, nem volt 2x hangosabb! A hangnyomást láttam tesztelni 12" ládánál kontrollba! És tudja amit megad a gyár folyamatosba!

A hangképe érdekel engem is alapvetően! De hát ezt meg kell hallgatni!

Beejay:
A 3 közül B1800D szerintem!
A dB nem , hogy méltó hanem szeritnem alázza az RCF-et! persze 10 és más méretben nem méregettem össze! De az Art-ot leveri!
Hallgattam a 405-öt is! Viszont az nekem nem kéne...:(

A dilemmáddal egyet kell értenem! Nehezebb, de lehet sokkal hangosabb! Amennyiben jobb a hangképe megéri! Máskülönben nem biztos!

Asterix: Ezért kell egy puha tokban szállítani:) Máris nem lesz olyan nehéz! :777

Bazsi!
Már kifejtettem neked Közösségi oldalon is, ha nem törölted ki olvasd vissza a beszélgetéseinket!
Garry/Digi végfok topicban is sok hasznos infót találsz ha rászánsz 2-3 órát pár évre visszamenőleg!

Nekem csak pozitív a tapasztalat a céggel! De nem is ismerek mást akinek rossz lenne!
Pknc 1600os volt 2 évig, hiba nélkül! pedig az első végük még igencsak gyerekcipőbe járt! Xd2500:Konkrétan a Yamaha p5000et váltotta! Egymás mellett hallgatva ua olyan ládát bal és jobb oldalon más véggel hajtva sinusz eq állásban botrányosan kijött a PKNC javára a különbség! Pedig a Yamit 2kilóba szereztem a Pknct meg 150be a gyártól..:)
Apelláta leírt mindent! Powersoft minőség, több helyen LAb gruppen-el is egy vonalban emlegetik, ami digi végekben külföldön legalább olyan mint autókban a MErci Audi BmW Stb. !
Külföldre gyártanak, ezért nincs forgalmazás itthon,csak kis tételben és ők adják! Jobban jár a vevő is! Apelláta már tapasztalta!

Ha kontakt kell írj rám !
Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 134
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 5322Hozzászólás beejaybudai
2012.05.03. 22:17

Szia Zsolti!

Mikor legutóbb a Pákó-éknál jártam a 405D nem volt jól bekötve, ezért halkabban szólt, mint a többi. Akkor próbálgattam a Sub 15 D-t. Az értékesítő srác, mondta is, hogy most nem úgy szól, mint kellene. És tényleg! A mellette lévő Cromo is hangosabb volt. A 605D tényleg sokkal jobb, de szerintem főleg hangerőben és dinamikában, hangképben a 405D is elég jó, csak kevesebb a tartaléka. A Flexys széria már tényleg jobban szól, a fa konstrukciónak köszönhetően teltebb, melegebb a hangzása.

Ja és az sem utolsó szempont, hogy a 405D az Art 315-el van egy árban...

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 5323Hozzászólás Asterix
2012.05.03. 22:41

Zeneboy írta:Asterix: Ezért kell egy puha tokban szállítani:) Máris nem lesz olyan nehéz! :777
Megmondom őszintén, hogy én jobban szeretem, ha egy ilyen drága hangszer keménytokban utazik biztonságban.

Árban nem rosszak ezek:
EV ELX 115P

Yamaha DSR112

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 5324Hozzászólás Apelláta
2012.05.03. 23:19

Én a Pa3-nak a Veiger mesterrel csináltattam félkemény tokot. Olyan könnyű mint a puha tok csak masszívabb. 5 cm-es szivaccsal bélelt és a két fedlapjába polikarbonát lemez van belevarrva pluszba, merevítésnek. És a hangszer méretéhez van csinálva.

Egy ilyen hangszernek ennyi jár szerintem is.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 177
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 5325Hozzászólás B.Bazsi
2012.05.04. 06:10

Arra emlékeztem Zsolti hogy idehaza gyártják, csak arra nem emlékeztem hogy hazai "kitaláció"-e, a fejlesztés és az alkatrészek gyártása is hazai-e?! Mert ugyebár lehet Mercedest gyártani Magyarországon, attól még a cég nem magyar... A Castone-ról tudtam hogy minden tekintetben hazai, de erre nem emlékeztem.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 5326Hozzászólás Apelláta
2012.05.04. 06:41

Ha a PKN a Merci, akkor a Castone a Zaporozsec.
:mrgreen:

Új hozzászólás