Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 148
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 53123Hozzászólás Bubamara
2017.08.05. 16:19

---Qgli--- írta:Buba! Neked az a véleményed, hogy ebben az orszgában nem a pénzkereset miatt, hanem csak saját szórakoztatásukra vesznek hangszert 3-600.000 esetleg 1.000.000 Ft-ért?
Olvasd el még egyszer Gábor. :)

Nagyon sokan ebbe az országban is, de kihangsúlyoztam, hogy világ viszonylatban. Igen ezt határozottan állítom. Ez is csak egy szórakoztató elektronika, ráadásul interaktív.
Ipad táblákat is megveszik pedig 3-400.e Ft Szerinted keresnek vele pénzt? A mobiltelefonok mennyi pénzt hoznak a felhasználónak? :) pedig 50-60 alatt csak kuka van. Nem ritka a 300 e Ft egy készülékért.
Aztán sorolhatnám, hogy miket megvesznek a népek csupán szórakozásra és időtöltésre. Hajókat, sárkányokat, milliós motorokat, tízmilliós kocsikat, tengerparti nyaralókat 100 milliókért.

Buba

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 566
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 53124Hozzászólás ---Qgli---
2017.08.05. 16:40

Bubamara írta:de kihangsúlyoztam, hogy világ viszonylatban.
Értettem, világviszonylatban is meg magyar viszonylatban is mondtad. Csak én a magyar viszonylatra kérdeztem rá. Világviszonylatban arra is használják, amire kitalálták.
Bubamara írta:Ipad táblákat is megveszik pedig 3-400.e Ft Szerinted keresnek vele pénzt? A mobiltelefonok mennyi pénzt hoznak a felhasználónak? :) pedig 50-60 alatt csak kuka van. Nem ritka a 300 e Ft egy készülékért.
Aztán sorolhatnám, hogy miket megvesznek a népek csupán szórakozásra és időtöltésre. Hajókat, sárkányokat, milliós motorokat, tízmilliós kocsikat, tengerparti nyaralókat 100 milliókért.
Persze. És most találtad fejé a szöget! Erre találták ki a kisérőautomatikás hangszereket! Pontosan ugyanaz volta célja, mint a motorcsónakoknak, JetSki-knek, vagy a tableteknek, csak valahogy mégis azt érzem, hogy nem arra használják az emberek, amire kitalálták. Legalábbis itt Magyarországon teljesen másra. Nem saját szórakoztatásra. Hiszen mi a szórakoztató abban, hogy berakok egy más által elkészített midifile-t és imitálom a lehalkított billentyűzettel, hogy én játszok?

Ez nekem olyan mintha vennék egy JetSki-t és vizsga és vezetési tudás hiányában más valaki versenyezne, de az én maszkomat venné fel, mintha én lennék az.
Mondjuk a JetSki vizsgához van kötve, de a lagziban való midifile-ozás nincs.

( Ezt azért írtam példának, mert én most JetSki-t akarok venni, de addig nem veszem meg, amíg a vizsgát nem csináltam meg, hogy mehessek vele.)

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 53126Hozzászólás vigo01
2017.08.05. 20:45

Sztem vendéglátós zenésznek semmilyen befektetés nem hozza olyan gyorsan vissza az árát mint egy hangszer. Igaz én már csak 10 évente veszek.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 279
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 53127Hozzászólás Asterix
2017.08.06. 04:05

---Qgli--- írta:És most találtad fejé a szöget! Erre találták ki a kisérőautomatikás hangszereket! Pontosan ugyanaz volta célja, mint a motorcsónakoknak, JetSki-knek, vagy a tableteknek, csak valahogy mégis azt érzem, hogy nem arra használják az emberek, amire kitalálták. Legalábbis itt Magyarországon teljesen másra. Nem saját szórakoztatásra. Hiszen mi a szórakoztató abban, hogy berakok egy más által elkészített midifile-t és imitálom a lehalkított billentyűzettel, hogy én játszok?
Kezd hányingerem lenni ettől az állandó egymás fikázásából. Ugyanúgy fröcsög az irígység és a rosszindulat belőletek, mint a profi fényképészekből a facebookon. Jó lenne már elengedni ezt a témát. Felesleges, lerágott csont.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 53128Hozzászólás ---Qgli---
2017.08.06. 04:28

Laci!
Csak egy kérdésem van:
Nincs igazam?
Irigység nincs bennem. Mire lennék irigy.
Fikázás? Kit fikáztam?

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 53129Hozzászólás HunHyper
2017.08.06. 09:02

Engem nem érdekel, hogy ki miért vesz hangszert, meg milyet... Sőt, örülök, ha örömét leli benne, mint majd te a JetSki-ben...
Nem mindenkinek van lehetősége olyan szinten tanulni, olyan szintre fejlődni, hogy fejből, kisujjból lenyomjon egy műsort...
Én is megvettem az SD7-et, mert volt rá lehetőségem... Itthon jól érzem magam vele, sőt, ha igény lesz rá, akkor baráti társaságban
el fogok menni egy-két buliba... Van, amit nem tudok, nem szeretek eljátszani, ott igen is be fogom tenni az MP3-at, vagy a midi-t...
De attól jól fogjuk érezni magunkat...

Most lehetne azt is mondani, hogy Te megcsináltad a JetSki vizsgát, majd elmégy JetSkí-zni... De milyen szinten Gábor?
Tudsz majd "improvizálni" a JetSki-vel? Szaltó, víz alá menni, trükköket csinálni? Most még biztos nem, később talán...
De ettől Te most rossz vagy JetSki-ben, vagy nem?
Ha valakinek van valamilyen hobby-ja, meg tudja "vásárolni", meg tudja csinálni, teljesen mindegy, hogy milyen szinten, csinálja,
ha örömét leli benne... Én örülök neki... Ha meg még pénzt is keres vele, mert talál olyan réteget aki fizet érte? Hát csinálja, jó neki...

Egy nagyon jó példa erre egyik zenész társunk innen a fórumról... Nem a legjobb zenész, sőt magáról azt állítja, hogy "amatőr"...
Ő zenélt annó a lakodalmamban... tudtam, hogy kíséretautomatikás hangszeren játszik, használ midiket is, meg mp3-akat is...
És??? Mégis megfogadtam, mert hihetetlenül jó bulit tud csinálni... Nekem ez volt a fontos, hogy a vendégek jól érezzék magukat...
Nem az, hogy egy szál zongora hangszínnel elkápráztasson minket...
A lakodalom után hetekig hallottam vissza, hogy ilyen jó lagziban még soha nem voltak, mert délutántól hajnalig mindenki
táncolt és mulatott... És nem mellesleg, emberileg is egy hihetetlen embert ismertem meg benne, holott mondhattam volna azt is,
hogy midizik, mp3-azik? Akkor biztosan szar...

Na további szép napot...

:777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 53130Hozzászólás ---Qgli---
2017.08.06. 11:12

Na már elfordultunk a témától, sőt már Asterix bejegyzése is elferdítette a témát! Szó nem volt improvizációs tudásról.
Arról volt szó, hogy valaki saját maga szórakoztatására vesz hangszert vagy pénz keresés céljából.
Ha valaki szórakozásból vesz ( úgy mint te is Hunhyper ) ezzel semmi baj nincs, mert erre találták ki ezt a kisérőautomatikás gépet. De ebben az országban, akinek kisérőautomatikás gépe van, az pénzkeresés céljából veszi. Ha jól tudom Powernek is van kisérőautomikás gépe, de neki sem pénzkeresés céljából van. Róla is elhiszem, hogy szórakozásból vette.
HunHyper írta:Most lehetne azt is mondani, hogy Te megcsináltad a JetSki vizsgát, majd elmégy JetSkí-zni... De milyen szinten Gábor?
Tudsz majd "improvizálni" a JetSki-vel? Szaltó, víz alá menni, trükköket csinálni? Most még biztos nem, később talán...
De nem azért veszem a JetSki-t, hogy utána pénz keressek vele. Sőt nem is akarom mutogatni senkinek, hogy én JetSki-zek, csak azért veszem, hogy Tisza-tó nádasait végigjárjam vele.

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 35
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 932 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1001 alkalommal

Hozzászólás: # 53131Hozzászólás kissata
2017.08.06. 12:25

---Qgli--- írta:Ha valaki szórakozásból vesz ( úgy mint te is Hunhyper ) ezzel semmi baj nincs, mert erre találták ki ezt a kisérőautomatikás gépet.
Ez bizony messze nem így van!
Annak idején Kadlott Karcsi,Lagzi Lajcsi,vagy most Bandi barátom zajcsináló és még sok jó vendéglátós zenész ismerős vesz kísérőautomatikás hangszert és tolja a jobbnál jobb bulikat kamu nélkül szívvel lélekkel!
Mert bizony bármilyen hihetetlen,de ilyen is van szerencsére!
Qgli te leragadtál egy témánál,de hidd el sok más alternatíva létezik ebben a műfajban akár magasabb szinteken is! :777

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 53133Hozzászólás ---Qgli---
2017.08.06. 13:40

kissata írta:Annak idején Kadlott Karcsi,Lagzi Lajcsi,vagy most Bandi barátom zajcsináló és még sok jó vendéglátós zenész ismerős vesz kísérőautomatikás hangszert és tolja a jobbnál jobb bulikat kamu nélkül szívvel lélekkel!
Ettől még ezeket a hangszereket nem erre találták ki, tehát ne írd hogy messze nem így van!
kissata írta:Qgli te leragadtál egy témánál,de hidd el sok más alternatíva létezik ebben a műfajban akár magasabb szinteken is!
Tudjátok mit? Akkor legyen nektek sokkal magasabb szintű alternatíváitok sok más műfajban! Nyaljátok és élvezzétek sokáig egymás seggét, de én ebben már nem veszek részt! Élvezzétek a tudatlanság minden örömét, mert aki nem veletek együtt jár a tudatlansági szinten azt kinézitek magatok közül. Én meg követem a velem együtt gondolkodó, de hozzá nem szóló barátaim példáját!

Minden jót nektek!

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 35
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 932 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1001 alkalommal

Hozzászólás: # 53135Hozzászólás kissata
2017.08.06. 16:21

Semmi baj Qgli,Te ezt így gondolod,tiszteletben tartom a saját meglátásod!
Hát az,hogy tudatlanok vagyunk,lehet,és ha nem is nyaljuk ki egymás seggét,azért még sokan jóbarátok vagyunk itt a fórumon,amit a fórumtali is bizonyított,engem megtisztel és örömmel tölt el továbbra is,hogy itt lehetek,és szerintem rajtam kívűl másokat is.

(UI: Őszintén szólva először meglepődtem a hozzászólásodon Qgli,de miután elolvastam a profilodon mit írsz magadról már világos minden!)

Új hozzászólás