|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
KETRON - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 132
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok
Minden upper sávnál te állítod be, hogy a billentyűzet mely részén szóljon és mekkora velo értékek között szóljon.
Elektromos zongoránál és szaxinál használom zömében.
Elektromos zongoránál és szaxinál használom zömében.
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 119
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Oh Tomi ... Látod milyen kis hülyeségbe beleszaladsz? Hát szerinted nem tudom mi a különbség a kettő között? Ráadásul senki nem tudja csak te? Na a tiszteltről ennyit ...almatom írta:- A VOLUME az, amikor egy csatornán szereplő hang (note) üzeneteket hangerőben úgy emelsz/csökkentesz, hogy azok a VELOCITY-ra -tehát a hang megütésének erejére nem hatnak.- Ha pedig VELOCITY-t állítasz, akkor azok a hangok megütésének erejét állítja el: tehát ha -30 értékkel lejjebb állítod a VELO értéket, akkor ami 120-as megütéssel volt feljátszva az 90-es lesz. Ami pedig 40-es értékkel (mondjuk kb itt tanyáznak a ghost pergô hangok, akkor azokból 10-es VELO érték lesz és így már ki is nyírtad a zenédből a ghost hangokat.Alapszabály, hogy VELOCITY-vel nem állítunk olyan sávokat, ahol sok layer-es hangszínek szólnak, mert abból bibi lesz!Ti pontosan azért szívtok, mert azt hiszitek, hogy a VELO ugyanaz, mint a VOLUME.Itt az ideje rájönnötök, hogy NEM!
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Pontosan ...zajcsinalo írta:Ha jól emlékszem talán, nekik az volt a problémájuk, hogy a volume-t használva ment vele a velocity érték is a M.Optimizerbe.
Ez miért nem érthető?
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Köszi Laci, így már érthető!
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 178
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Szuper!Rolandbk5 írta:Pontosan ...zajcsinalo írta:Ha jól emlékszem talán, nekik az volt a problémájuk, hogy a volume-t használva ment vele a velocity érték is a M.Optimizerbe.![]()
Ez miért nem érthető?![]()
Akkor mutass nekem egy olyan felvételt, ahol VOLUME-t állítassz és a hangszer VELOCITY-t állít!
Mert amit Malkó posztolt, az bizony VELOCITY-t mutat......és helyesen azt is kell, hogy állítsa!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára almatom 2017.08.01. 13:24-kor.
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Tomi,
Ha most Ketronom lenne akkor már réges régen megmutattam volna neked. De itt senkinek nincs Ketronja de még Optimizer8-a sem.
Ha most Ketronom lenne akkor már réges régen megmutattam volna neked. De itt senkinek nincs Ketronja de még Optimizer8-a sem.
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
almatom írta: Szuper!
Akkor mutass nekem egy olyan felvételt, ahol VOLUME-t állítassz és a hangszer VELOCITY-t állít!
Mert amit Malkó posztolt, az bizony VELOCITY-t mutat......és helyesen azt is kell, hogy állítsa!
Bocsánat, hogy nem jó képet fotóztam le de úgy gondoltam, hogy nincs nagy lényege, de ezek szerint csak van.
Most akkor mutatom azt a fotót ahol állítom a levelt vagy is hangerőt vagy volumét vagy ki hogy hívja.
De a ketron Sd 1000 fosnál akkor is a velocityt állítja.
De most komolyan nincs most itt egy Ketron Sd7-es tulajdonos aki megnézné. hogy azon hogy működik?
Még optimizer 8 sem kell hozzá csak a hangszer.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Segítek Ketronos tulajok, hogy ezt miként lehet a hangszeren elvégezni.malko írta:De most komolyan nincs most itt egy Ketron Sd7-es tulajdonos aki megnézné. hogy azon hogy működik?Még optimizer 8 sem kell hozzá csak a hangszer.
- Egy midi dal ( bármilyen)
- DRUM MIXER -ben a VOL értéket - ami ugye VOLUME-t takar nem VELOCITY-t - az állítgassátok és hallgassátok
Ha változik a dob hangja hangszíne tónusa, akkor az minden bizonnyal velocity, ha a hangszíne-tónusa nem változik csak a hangereje akkor az volume.
-
Tamás01
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
- Adott köszönetek: : 216 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 162 alkalommal
Sziasztok! Audya-val próbáltam (igaz ez csak Midifile optimizer 6), ha a velocity értéket állítom nem változnak a dobok hangjai csak simán lehalkítja ismétlem nem változik a dob hangja csak halkabb lesz, ez igaz az összes dobra(pergő lábdob stb.) Lve tehát a hangerő potira nem reagál, továbbá nem reagál az effektre illetve a dob hangolásra. Az sd2 varrangyossal van összekötve azzal nem tudom kipróbálni, de az emlékeim szerint azzal nincs ilyen gond.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 132
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Londonban vagyok a hangszer meg otthon. Pénteken tudom megnézni.