Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 578
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 983 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 52641Hozzászólás ---Qgli---
2017.07.22. 08:30

HunHyper írta:Mégis, amikor 15-20 éve még csináltam bulikat, akkor mindig elértem a célt... A cél az volt, hogy a közönség jól szórakozzon... Ez minden egyes bulin sikerült...
15-20 éve így volt, de azóta eltelt 15-20 év! Azóta beindult Magyarországon a szintetizátor oktatás alap és középfokon, valamint rengeteg iskola, ahol a profi zenészek tanítják a gyerekeket a könnyűzene minden műfajának rejtelmeire és ezek a zenészek most itt szaladoznak a vendégseregben!
HunHyper írta:Ma nem megyek sehová, a célom pedig az hogy én jól érezzem magam, miközben eljátszok 1-2 dallamot... Lehet sokan azt mondanátok rá, hogy mi ez a szar, de attól még le fogok ülni a hangszer elé, mert engem ez boldoggá tesz... Nekem ennyi elég...
Ebben tökéletesen igazad van, csak sok zenész ezt nem látja be, hogy neki is már ezt kellene csak csinálni!
Lehet, hogy már nekem is, csak itthon saját szórakoztatásomra kellene zenélnem, de addig, amíg nem érzem, hogy röhögnek ( itt vidéken ) a hátam mögött a zenémen, addig ki merek ülni a közönség elé is! De szerintem ez már csak egy pár évig lesz így, mert az emberek zenei igényei és hallása nagyon fejlődik!

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 52642Hozzászólás Asterix
2017.07.22. 08:39

Gabi!
Már régóta figyelem az írásaidat... Betegesen félsz attól, hogy valaki kinevet, valaki nem értékeli a zenédet... NO PARA... :lol:

Ha én ezt nézném, nem kellene zenélnem, mert vannak nálam sokkal jobbak, és egy csomó ember röhöghet rajtam. Nem kéne kántorkodnom, mert én magam ismerek legalább egy tucat kántort, aki jobb nálam és röhöghet rajtam, nem kellene a vasútnál dolgoznom, mert én magam ismerek egy csomó jobb szakembert nálam, aki kiröhöghet, nem kell autóba ülnöm, mert én magam ismerek egy csomó jobb sofőrt nálam, aki kinevethet...
Mit kell csinálnom??? Felakasztom magam és kész, hátha azt nem röhögi ki senki... Akkor ezért érdemes élni???

Jézus leült a templomban, a néni 2 fillért dobott be és mégis csak ő van megemlítve a Bibliában... És senki nem neveti ki, mert neki csak 2 fillérje volt és nem volt hatalmas vagyona, amit bedobott volna. De tőle az a két fillér többet ért mindennél.
Rettegve éljük az életünket, mert mit szólnak mások? Te is, én is kövérek vagyunk. Az elfogadott ideál a csontsovány, akkor ne merjünk kimenni az utcára, mert mit mondanak mások???
Szerinted ez jól van így???

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 52643Hozzászólás ---Qgli---
2017.07.22. 08:40

Azt hiszem ennyi elég volt részemről ebből a témából, mert megint én vagyok a fórum seggfelelője. Sok ember tudja azt hogy igazam van csak ők nem olyan hülyék, mint én, hogy beleszólnak a dolgokba. Inkább csöndben maradnak... Lehet, hogy nekik van igazuk. Meghagyják a tudatlanokat tudatlanságukban és így nincs baj.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 52644Hozzászólás ---Qgli---
2017.07.22. 08:44

Asterix írta:Betegesen félsz attól, hogy valaki kinevet
Lehet, hogy igazam van??? Nem tudod elképzelni, hogy a mai világban mennyi vendég ért a zenéhez...

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 52645Hozzászólás Asterix
2017.07.22. 08:45

Hamarabb reagáltál, mint átszerkesztettem volna az írásomat...
Na szerintem a fórumozásról ennyit, elmegyek kántorkodni...

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 52648Hozzászólás ---Qgli---
2017.07.22. 08:51

Asterix írta:Nem kéne kántorkodnom, mert én magam ismerek legalább egy tucat kántort, aki jobb nálam és röhöghet rajtam, nem kellene a vasútnál dolgoznom, mert én magam ismerek egy csomó jobb szakembert nálam, aki kiröhöghet, nem kell autóba ülnöm, mert én magam ismerek egy csomó jobb sofőrt nálam, aki kinevethet...
És szoktál gyakorolni a kántorkodáshoz?
És a vasútnál szoktad továbbképezni magad?

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 52653Hozzászólás Asterix
2017.07.22. 09:14

---Qgli--- írta:És szoktál gyakorolni a kántorkodáshoz?
És a vasútnál szoktad továbbképezni magad?
Természetesen. De ez semmit nem változtat a helyzeten... A zenével is sokat foglalkozom és az sem változtat a helyzeten. Magamhoz képest jobb vagyok, és??? A többihez képest akkor is nulla, mert amíg én egyet lépek előre, addig a többiek kettőt. Akkor most mit tegyek? Hagyjak abba mindent???

Asdert
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Tyros-4, KORG RADIAS
Adott köszönetek: : 152 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Hozzászólás: # 52655Hozzászólás Asdert
2017.07.22. 13:13

Végre kijött” a lényeg is, ami volt is, de most ki is lett mondva: HunHyper által, leülök a hangszer elé és boldoggá tesz, örömet okoz. Igen ezt kerestem bennetek”. A tökéletes játékról pedig annyit, hogy volt idő amikor nem mertem feltenni sehová a művemet, de amikor szétnéztem ezen a téren, akkor rájöttem nincs mit szégyenkeznem. Volt idő, hogy azt hittem, csak tökéletesen elkészült művet szabad közreadni, de ennek sosem lenne vége, mert mindig lehet javítani. Ma már valamit megtanulok, csiszolom és úgy hagyom, ettől az enyém, tudom hol vannak a hibák, ettől (is) egyedi… Még egyet kérdeznék, azután békén hagylak benneteket: Ti is tudjátok van ,aki sosem lép fel pedig akár jól is játszik és van aki két akkord után CD-t akar kiadatni… Mikor jött el nálatok, fellépő zenészek, hogy most már fellépek, egyedül, együttesben, stb. ? Mikor időben, kb. hány éves voltál és mikor tudásilag, mennyire voltál képzett, mi motivált (most a pénzt hagyjuk) mi adta lökést ?

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 304
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
Kapott köszönetek: : 755 alkalommal

Hozzászólás: # 52656Hozzászólás Karesz
2017.07.22. 14:22

Nekem speciel az,hogy volt pár haver,aki zenét tanult,ki ezt,ki azt..miért ne csinálnánk egy "gyerek" zenekart..jött az ötlet..bejött...rengeteget gyakoroltunk,persze..be is jött,rengeteg bulink volt.Kuriózum volt a 12-13 évesekből álló zenekar.Ja,és mellette elég jól is szóltunk.Voltam kb.12-13 éves,a többiek is. :D

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 153
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52674Hozzászólás Rolandbk5
2017.07.24. 06:40

---Qgli--- írta:
Asdert írta:Tudom, hogy Qgli sem rossz szándékból írta amit írt, inkább egy merevség, megkeseredetség van benne, ahogy sok öreg” zenészben.
Megkeseredettség tényleg van bennem, de nem azért, mert nem becsülnek meg! Hanem azért ( amit már le is írtam ), mert látom azt, hogy ebben az országban mennyi jó zenész van. A mai világban, amikor a kőbányai zenei stúdióból, meg a Gorsiumból ( meg stb. iskolákból ) évente kijön 100-150 abszolút profi zenész, akkor ne mondja már nekem senki, hogy az improvizáció, meg a jó hangszerelés senkit nem érdekel egy buliban! .
Én tanultam zenét általános iskolától kezdve. Nem vagyok egy improvizátor, de azt gondolom, hogy aki hallott engem és amit játszottam nem sok hiányosság volt benne. Szeretem fejleszteni magam, és az alkalmakat meg is ragadom.
Azt várod, hogy minden valamire való zenész tudjon improzni. Mondjuk az én esetemet, nagyon sok "tanárt" megkerestem, hogy szeretnék megtanulni improvizálni mert még abban vannak hiányosságok. Mindennel foglalkoztunk csak azzal nem. Jártam én az Arányi Attilához Budafokra, jártam a Balázs Jánoshoz Budapestre, az Esze Zsolthoz Székesfehérvárra, és csak a pénz. Engem belehetett vinni az erdőbe, hogy ez meg az kell hozzá, hogy lehessen improzni. Fizettem ahogy kell, viszont nem kaptam semmit. Az Esze Zsolttól úgy ahogy, ő tudott volna nekem segíteni, de annyian lettem a suliban, hogy rá nem volt ideje.
Hogyan improzzon valaki, ha nincs szakember csak Kőbányán? Itt Székesfehérváron NINCS EGY ZONGORATANÁR. Akkor Qugly hogyan?
Én 42 évesen is szívesen odaülnék egy hozzáértő mellé, és tanulnék. Mert érdekel. De nem teszem, mert nincs aki tanítson. Itt Fehérváron sem, ahogy elvileg van egy Konzi. A végzős jazz zongoristák, miért nem tanítanak pénzért? Nem kellene hozzá semmi.
Na ez itt a baj. Az, hogy kijön a Gorziumból és mulatósik sikerül eljutni. Ezért nem kell tanulni.

Van itt probléma ugyanúgy mint a focinkban. Nincsenek edzőink pedig a játékos keret már régen meg van.

Zotti

Új hozzászólás