Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Sampler - Mintavétel és feldolgozás

Virtual Studio Technology-val kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

padisaxi
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: Yamaha SX900, Ketron SD90
Adott köszönetek: : 365 alkalommal
Kapott köszönetek: : 89 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Sampler - Mintavétel és feldolgozás

Hozzászólás: # 50206Hozzászólás padisaxi
2017.03.19. 17:53

Zene nélkül lehet élni, de minek....

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 72
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1003 alkalommal

Hozzászólás: # 50244Hozzászólás kissata
2017.03.20. 22:14

Buzuki sf2,frissen készült,még forró! :lol:
https://dl.dropboxusercontent.com/s/wla ... i.mp3?dl=0
:777

ernest20
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Roland Bk 3
Adott köszönetek: : 6 alkalommal
Kapott köszönetek: : 5 alkalommal

Hozzászólás: # 51264Hozzászólás ernest20
2017.05.13. 23:00

Sziasztok. Lehet hogy butasàgot kèrdezek. De pròbàltam itt a fórumon belül kutakodni de sajna sikertelenül.

Szòval elkezdem az elejèről..
2 hete vettem egy Korg Pa600 at. Mostanra nagyjából azèrt jòl ismerem de mèg nagyon sok kèrdès foglalkoztat amire egyszerűen nem jövök rà ès nem talàlok sehol olyan oktatò anyagot ahol leìrnàk rèszletesen hogy hogyan kell csinàlni sampler fàjlt amit betudnèk tölteni a hangszìnekhez ès a multipadokhoz.
Kaptam egy baràtomtòl egy olyan progit amivel kinyitottam a sample edit funkciòt a hangszeren belül.
De sajna hiàba mivel nekem ez teljesen kìnai ès isten làsaa lelkemet egy hèten keresztül csak kutatok utàna hogy mit kellene csinálnom ahhoz hogy èlô hangmitàkat tudjak csinàlni.
Kèrem a kedves hozzàèrtő kollegàkat hogy segìtsenek egy kicsit hogy mit kellene csinàlnom lèpèsről lèpèsre ès hogy milyen fàjlokat ès progigat kell ehhez a dologhoz hasznàlnom.
Elnézést kèrek mindenkitől hogy ennyit irtam. De most van az a pillanat hogy teljesen lefagytam ez ügyileg.
Előre is köszönök mindenfèle segìtsèget.

padisaxi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: Yamaha SX900, Ketron SD90
Adott köszönetek: : 365 alkalommal
Kapott köszönetek: : 89 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 51308Hozzászólás padisaxi
2017.05.15. 17:32

Sziasztok!
Itt érdemes a yamahásoknak néha körülnézni. :)

http://www.multisampling.de/Freeware_fu ... S_970.html

Zene nélkül lehet élni, de minek....

Siklai68
VIP
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
Adott köszönetek: : 601 alkalommal
Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 51353Hozzászólás Siklai68
2017.05.16. 11:18

Kedves ernest20!
Két hét alatt szerintem a PA600-at nem lehet azért kiismerni... ;)
A Samplerezéssel kapcsolatban egy saját tapasztalati jótanács: csak akkor kezdj bele, ha rengeteg időd, kedved van és nem keserítenek el a sikertelenségek... Mivel régen Pa1x Pro-m volt úgy tudom a Korgnál nem csak a betöltés komplikált, de az eltávolítás is a memóriából nem egyszerű...
Az sem mindegy mit akarsz beletenni: sample hang , vagy multisample? Még az első könnyedén elsajátítható, addig a második rengeteg gyakorlás, próbálgatás, tanulás....
A PA600-at sem ismerem annyira, hogy okoskodjak, de véleményem szerint nem lehet benne valami sok RAM, azt meg ugye zabálja a multisample...
Szerintem csinálj meg inkább két új számot, vagy style-t! Azért a munkáért sosem kár.
Amúgy sok sikert és kitartást a sample világban! :) ;)
Siki
ernest20 írta:Sziasztok. Lehet hogy butasàgot kèrdezek. De pròbàltam itt a fórumon belül kutakodni de sajna sikertelenül.

Szòval elkezdem az elejèről..
2 hete vettem egy Korg Pa600 at. Mostanra nagyjából azèrt jòl ismerem de mèg nagyon sok kèrdès foglalkoztat amire egyszerűen nem jövök rà ès nem talàlok sehol olyan oktatò anyagot ahol leìrnàk rèszletesen hogy hogyan kell csinàlni sampler fàjlt amit betudnèk tölteni a hangszìnekhez ès a multipadokhoz.
Kaptam egy baràtomtòl egy olyan progit amivel kinyitottam a sample edit funkciòt a hangszeren belül.
De sajna hiàba mivel nekem ez teljesen kìnai ès isten làsaa lelkemet egy hèten keresztül csak kutatok utàna hogy mit kellene csinálnom ahhoz hogy èlô hangmitàkat tudjak csinàlni.
Kèrem a kedves hozzàèrtő kollegàkat hogy segìtsenek egy kicsit hogy mit kellene csinàlnom lèpèsről lèpèsre ès hogy milyen fàjlokat ès progigat kell ehhez a dologhoz hasznàlnom.
Elnézést kèrek mindenkitől hogy ennyit irtam. De most van az a pillanat hogy teljesen lefagytam ez ügyileg.
Előre is köszönök mindenfèle segìtsèget.

vili2105
VIP
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 51354Hozzászólás vili2105
2017.05.16. 11:34

Kedves Ernest20!
Nekem kb.3 éve van pa600asom.
Én a mai napig nem ismerem igazán, bár főleg élőzenében használom, ahol csak a hangszínek kellenek, sem a stílusok, sem a midik szerkesztése nem megy csak alapfokon.
Én is kísérletezgettem az elején sokmindennel, de rájöttem hogy felesleges.
Egy-két hangszín, meg egy pár dob van benne ami nem gyári.
Ha átnézed a hangszíneket, rájössz hogy ezernél is több hangszín van benne, azt sem lehet kiismerni ennyi idő alatt.
Nagyon jó minták vannak benne a factory, és a legacy alatt is.
A mintavételezés meg nem egy olyan egyszerű feladat, ahhoz nem elég a funkció, olyan technikai feltételekre van szükség, hogy abból még 5 ilyen hangszert vehetsz!
Ez nem a Józsika Tama dobjának hangjai "buszmikrofonnal" felvéve kategória!
Régen is, az Akai sampleres időben is elektromos hangszereket samplingeltünk, azok pedig fent vannak neten olyan minőségben, hogy nehéz lenne úgy megcsinálni! És akkor még az akusztikus hangszerekről nem is beszéltünk!
Szerintem inkább szedd össze a netről a kész hangszíneket, és töltsd bele a hangszeredbe!
Ez csak egy baráti jótanás, nem kioktatás! :777
De ha annyira érdekel a sampling világa, akkor azt ne ezzel a hangszerrel kezd szerintem, hanem vegyél egy Akai S5000 samplert, azzal könnyebb a mintákat kezelni, loop pontokat keresni, és minden mást. Az arrangerben a sampling funkció IS benne van! És a hangsúly az is-en van. Húst a húsboltból, samplig mintát samplerből. :777

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

ernest20
Újonc
Hangszer: Roland Bk 3
Adott köszönetek: : 6 alkalommal
Kapott köszönetek: : 5 alkalommal

Hozzászólás: # 51370Hozzászólás ernest20
2017.05.17. 17:47

Nagyon szèpen köszönöm a sok jò tanàcsot szàmomra hasznos volt. Ès megfogadom hogy egyenlőre inkàbb letöltögetek kèsz hangmintàkat aztàn majd kèsőbb megpròbàlkozom ezzel az egèsszel. Csak mèg egy kèrdès hogy milyen formàtumot kell keressek ahhoz hogy kèsz hangszìneket dobokat tudjak betölteni a korg pa600 ba.?

Siklai68
VIP
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
Adott köszönetek: : 601 alkalommal
Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 51377Hozzászólás Siklai68
2017.05.18. 04:23

Attól függ milyen kész hangra gondolsz? Például egy pergő dob hangra, akkor wav, aif, de ha komplett dobsetre, akkor ugye multisample kell, azt meg talán ksf.... de legjobb ha eleve korg set-ekkel próbálkozol.... :-)

vili2105
VIP
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 51385Hozzászólás vili2105
2017.05.18. 10:14

A pa600-ban nincs sampler, csak lejátsza a mintákat, ha pcm formátumban vannak.
Tehát nem tudsz mintát behívni, meg multisample-t készíteni, csak a pcm-et tudod használni.
Olyat keress, vagy szerkeszd meg más programban pc-n!
De van itt külön pa600 topic, abban sok okosság van, azt olvasd végig, meg kozzá a korg topicot

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Trebor
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Tyros4
Adott köszönetek: : 247 alkalommal
Kapott köszönetek: : 223 alkalommal

Hozzászólás: # 51419Hozzászólás Trebor
2017.05.19. 06:45

Sziasztok!

Tudnátok javasolni olyan honlapokat, ahonnan tudnék letölteni ingyen, vagy pénzért T4-hez samplereket? Elsősorban akusztikus dob, illetve jóféle basszer érdekelne.

Köszi :thx:

Új hozzászólás