Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

HunHyper
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 51310Hozzászólás HunHyper
2017.05.15. 20:06

Na kérem szépen Uraim, itt is lennék egy-két újabb tapasztalattal...
Ketron SD7 és Behringer X Air XR12 páros... a délutáni vélemények felcsigázták az érdeklődésem és hazaérve már vágódtam is a hangszer elé...
Szóval... Ketron is és Behringer is Factory Reset, majd nekiestem...

1. teszt... Ketron Sub kimeneten a dobok, a többi meg a fő kimeneten, így a keverőben 2x2 csatornát foglal a cucc...
Ez a rész ismerős volt, mert eddig is így volt bekötve, így próbálkoztam... Eredmény, nagyjából semmi...
Amiről délután beszéltünk... Amit igényelne a lábdob, az tönkreteszi a cineket, ami kellene a cineknek, azt tönkreteszi a lábdobot...
Ráadásul van áthallás a két kimenet között, tehát ha a keverőn lehúzom a dob sávot, akkor is áthallatszik a fő csatornára...
Ha nem nyúltam a dob sávhoz, akkor nem volt semmilyen gond, de ennek semmi értelme így...

2. teszt... Ketron Sub kimeneten a basszús, a többi meg a fő kimeneten, így a keverőben 2x2 csatornát foglal a cucc...
Itt szépen beállítottam Gate-et, EQ-t, Compressor-t a basszúsra, ami nagyon odatette magát... Jól szólt a basszús, mindegy melyik stílust
néztem, nagyon szép basszús ment, na de amint feltoltam a másik sávot, jöttek a gondok... Az áthallás miatt a másik csatornáról a
lábdob behallatszott a basszús sávra, amit alapban nem lehet hallani, de amikor egy "fill" jön és a baszús is, meg a lábdob is dinamikusabb,
akkor olyan csúcsok keletkeznek, amit nem tudtam szépen kiszürni, így puffogott a hangfal, nem volt szép...
Sok kínlódással biztos meg lehetne oldani, de én hagytam, mentem tovább...

3. teszt... A Ketron fő kimeneten megy a teljes mix, így a keverőben 1x2 csatornát foglal a cucc...
Szépen beállítva a jelszinteket kellemes hatás, jó hangzás... jelentősen jobb, mint az előbbiek... De valahogy még mindig elmaradt az
a katarzis amit várnék a Ketron és Behringer párostól... Aztán jött egy ötlet... Annyi jó effekt van a Behringerben, így hát kikerestem
a nagy legendát... a Teletronix LA-2A compressor-t, illetve annak a Behringerben található modelljét... Rövid tekergetés után megjött az,
amire vártam. Élettel telt meg a zene, vastagabb és teljesebb lett az egész... Néhány stílus, ami eddig eléggé vérszegényen szólt, új életre kelt...

Egyelőre marad ez a beállítás, de próbára fogom tenni a többi effektet is... Igazatok volt, hogy nem kell a Sub-ra küldeni sem a dobot, sem a basszúst...
Ha nem lenne a csatornák között áthallás, akkor a basszússal lehetne értelmesen valamit kezdeni, de így nem éri meg a fáradtságot...

Üdv: Roland
:777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 51317Hozzászólás Apelláta
2017.05.16. 00:10

Áthallás a csatornák között a 21. században, a digitális technikában? :shock: :dash2:

Üdv.: Apelláta

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 169
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 51321Hozzászólás BodziLalikirály
2017.05.16. 04:12

HunHyper írta:2. teszt... Ketron Sub kimeneten a basszús, a többi meg a fő kimeneten, így a keverőben 2x2 csatornát foglal a cucc...

Miért kellett a basszusnak 2 csatorna??? Az általában 1 helyen középen szól. Szerintem. De kövezzetek meg ha tévedek. :D
HunHyper írta:Jó játék ez... én élvezem tekergetni a cuccokat... Mondjuk, ha járnék minden hétvégén zenélni,
akkor biztosan szétvágna az ideg, hogy ennyit kell tekergetni... :D
Ez jó!
Én majdnem minden hétvégén más-más helyszínen hangosítok/zenélek. Míg csak muzsikálok nincs gond, de pld. egy falunapon ahol van 5-6 fellépő/zenekar, s mindegyiknek más igényei vannak a megszólaltatásban...... na akkor jön a tekergetés. :lol:
Ritka, hogy úgy jön egy 3-4-5 tagú zenekar, hogy hozza a saját kis beállított keverőjét és azt csak rá kell fűzni a nagy cuccra, ezzel lerövidítve a beállítgatás idejét.
De! Volt már dolgom olyan zenésszel is, aki egymaga is hozta a kis beállított motyoját amivel egyedül szokott járni muzsikálni, és csak átfűztük és szólt tutin.
Sajnos az előző hétvégén volt egy rossz helyszínem is, ahol a zenekar fellépése előtt (mivel folyamatosan beszéltek a speaker-ek a rendezvényen) nem volt idő őket az én keverőmre beállítani (2 dobmikrofon; 2 mikrofon; gitár; bass;) , ráadásul a gitárosnak a combo-ja végig a fülembe üvöltött. Az első fél óra olyan pocsék volt, hogy nem csodálkoztam azon, hogy szidták a technikust . Majd a szünetben, megkértem a zenekar vezetőt, hogy állítsuk már be a cuccot. Na a fellépés második fele már nagyon jó volt, jól szólt, de sajnos egy rossz renomém lett a dologból. :dash2:

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 51325Hozzászólás HunHyper
2017.05.16. 05:04

Apelláta írta:Áthallás a csatornák között a 21. században, a digitális technikában? :shock: :dash2:
Igen, ez nekem is fájt egy kicsit... vagyis, nem kicsit... :dash2:
Ezt a "taliján" mérnököknek... :hit2:

KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 51326Hozzászólás HunHyper
2017.05.16. 05:06

BodziLalikirály írta:Miért kellett a basszusnak 2 csatorna??? Az általában 1 helyen középen szól. Szerintem. De kövezzetek meg ha tévedek. :D
Ott a két pont... :D De mivel elötte a dob sztereóra volt bekötve, nem dugdostam újra kábeleket... :lol:

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 51328Hozzászólás Asterix
2017.05.16. 05:48

Áthallás a Ketronban van ugye?
Nyugtass meg, hogy a Ketron a hibás és nem az általam is kinézett keverő...

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 51333Hozzászólás HunHyper
2017.05.16. 06:31

Nyugi Laci!
A Ketronban van... a SUB csatornáról a fö csatornára...
A keverö rendben van...

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 105
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 51335Hozzászólás vili2105
2017.05.16. 07:46

Akkor mégiscsak igazam lett!
A basszeron lenne értelne, de... :dash2:
Akkor a mix a hangszeren, master a keverőn! :777

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 51337Hozzászólás HunHyper
2017.05.16. 07:54

Igen Vili, a basszeron jól szólt, szép telt, kerek, életszerü basszús volt...
Amíg az áthallás miatt be nem kavart a lábdob...
Elég szomorú, hogy ilyen jelentös áthallás van a Sub csatorna és a fö csatorna között...
:cry2:

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 209
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 748 alkalommal

Hozzászólás: # 51342Hozzászólás Karesz
2017.05.16. 08:36

HunHyper írta:Na kérem szépen Uraim, itt is lennék egy-két újabb tapasztalattal...
Ketron SD7 és Behringer X Air XR12 páros... a délutáni vélemények felcsigázták az érdeklődésem és hazaérve már vágódtam is a hangszer elé...
Szóval... Ketron is és Behringer is Factory Reset, majd nekiestem...

1. teszt... Ketron Sub kimeneten a dobok, a többi meg a fő kimeneten, így a keverőben 2x2 csatornát foglal a cucc...
Ez a rész ismerős volt, mert eddig is így volt bekötve, így próbálkoztam... Eredmény, nagyjából semmi...
Amiről délután beszéltünk... Amit igényelne a lábdob, az tönkreteszi a cineket, ami kellene a cineknek, azt tönkreteszi a lábdobot...
Ráadásul van áthallás a két kimenet között, tehát ha a keverőn lehúzom a dob sávot, akkor is áthallatszik a fő csatornára...
Ha nem nyúltam a dob sávhoz, akkor nem volt semmilyen gond, de ennek semmi értelme így...

2. teszt... Ketron Sub kimeneten a basszús, a többi meg a fő kimeneten, így a keverőben 2x2 csatornát foglal a cucc...
Itt szépen beállítottam Gate-et, EQ-t, Compressor-t a basszúsra, ami nagyon odatette magát... Jól szólt a basszús, mindegy melyik stílust
néztem, nagyon szép basszús ment, na de amint feltoltam a másik sávot, jöttek a gondok... Az áthallás miatt a másik csatornáról a
lábdob behallatszott a basszús sávra, amit alapban nem lehet hallani, de amikor egy "fill" jön és a baszús is, meg a lábdob is dinamikusabb,
akkor olyan csúcsok keletkeznek, amit nem tudtam szépen kiszürni, így puffogott a hangfal, nem volt szép...
Sok kínlódással biztos meg lehetne oldani, de én hagytam, mentem tovább...

3. teszt... A Ketron fő kimeneten megy a teljes mix, így a keverőben 1x2 csatornát foglal a cucc...
Szépen beállítva a jelszinteket kellemes hatás, jó hangzás... jelentősen jobb, mint az előbbiek... De valahogy még mindig elmaradt az
a katarzis amit várnék a Ketron és Behringer párostól... Aztán jött egy ötlet... Annyi jó effekt van a Behringerben, így hát kikerestem
a nagy legendát... a Teletronix LA-2A compressor-t, illetve annak a Behringerben található modelljét... Rövid tekergetés után megjött az,
amire vártam. Élettel telt meg a zene, vastagabb és teljesebb lett az egész... Néhány stílus, ami eddig eléggé vérszegényen szólt, új életre kelt...

Egyelőre marad ez a beállítás, de próbára fogom tenni a többi effektet is... Igazatok volt, hogy nem kell a Sub-ra küldeni sem a dobot, sem a basszúst...
Ha nem lenne a csatornák között áthallás, akkor a basszússal lehetne értelmesen valamit kezdeni, de így nem éri meg a fáradtságot...

Üdv: Roland
:777
Sziasztok!
Roland,elküldenéd nekem ennek a Teletronixnak a beállításait?Arra gondolok,hogy mit,milyen értékre állítottál,hogy jó lett a hangzás.Találtam belőle Vsti-t,kipróbálnám én is.Köszi

Új hozzászólás