Igen, így a jó.Zongorista28 írta:Én ezzel az oldal helyességgel évek óta küzdök. Mindig azon jár az eszem, hogy jól csinálom-e. Ha szemben állok a cuccal, akkor a jobb, az jobb oldal, de ha be ülök a hangszerhez, akkor ez természetesen, megfordul. Ez jó így?
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Üdv.: Apelláta
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Oldalhelyességet csak zenekarok esetén érdemes értelmezni, ott is csak a látvány és a hangzás megfelelő összekapcsolása érdekében. Egyébként csak annyi a lényeg, hogy biztonsággal tudd kezelni a keverő panoráma potiját... 
-
djkoxi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: Denon-Pioneer
- Adott köszönetek: : 162 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 87 alkalommal
Hétvégén zenész ismerősöm kipróbálta az aktív rendszeremet. 2 db EVZLX15p, és 1 db dB sub 05d. Szülinapi party volt, szabadtéren. Powermate 600 mk3 keverője van, monitort nem vittünk. A topokról a szub levágta a mélyeket. Mindkettőnk szerint kellemes, hosszan hallgatható hangja van, hangerőben sincs hiány. Nem bántam meg a vételt!
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- Apelláta
- Adminisztrátor
Mivel még csak a héten jött meg a kombi rackem, amit a keverőmnek, végfokomnak és a dbx procimnak vettem (és már bele is szereltem őket), ezért még csak most este debütált először fellépésen a dbx. Már a korábbi garázsos próba alatti tapasztalataimat leírtam, hogy mennyire kitisztult a hangkép a mély és a közép magas tartományokban, most meg azt tűnt fel, hogy a mikrofonomra is milyen jó hatással van. A korábbiakhoz képest a keverőn a miki csatorna "lágyabb beállításával", kevesebb magas emeléssel és hangerővel is tisztábban kihallatszik az ének a zenéből, mint korábban. Még kényelmesebbé vált az éneklés.
Egy elég jó akusztikájú helyen voltam, ezért a dbx most inkább csak a cuccom hangképének sajátosságát korrigálta. De ezt is hallhatóan jótékonyan tette. Jövő hónapba megyek egy legendásan pocsék akusztikájú helyre. Eddig mindig iszonnyal mentem oda, de most kíváncsian várom már, hogy halljam ott hogy fog muzsikálni a cucc.
Eddig nagyon nem bántam meg ezt a dbx-et.
Egy elég jó akusztikájú helyen voltam, ezért a dbx most inkább csak a cuccom hangképének sajátosságát korrigálta. De ezt is hallhatóan jótékonyan tette. Jövő hónapba megyek egy legendásan pocsék akusztikájú helyre. Eddig mindig iszonnyal mentem oda, de most kíváncsian várom már, hogy halljam ott hogy fog muzsikálni a cucc.
Eddig nagyon nem bántam meg ezt a dbx-et.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 576
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Hát az Elctro Voice tulajokat l megszívatták ezzel az árral:
http://www.pako.hu/aruhaz/termek/5134/e ... ___elx_112
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
De úgy is lehet fogalmazni, hogy a mostani vásárlóiknak akarnak kedvezni!
Aki korábban megvette a drágább áron, azért vette meg, mert neki megérte. Innentől kezdve pedig semmi szájhúzása nem lehet senkinek.
Az, hogy egy termék olcsóbb lehet a jövőben, azt pedig tudjuk.....
Aki korábban megvette a drágább áron, azért vette meg, mert neki megérte. Innentől kezdve pedig semmi szájhúzása nem lehet senkinek.
Az, hogy egy termék olcsóbb lehet a jövőben, azt pedig tudjuk.....
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 576
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Engem is megszívattak. Én még 700-ért vettem a Pa3xLe-t és végén kiszórták 550.000-ért, de nem baj, mert tanultam belőle. Következő hangszer vásárlásakor kivárom a kifutás végét.
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 58
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
Ez passzív hangfal. Szerintem ez ennyibe került eddig is.---Qgli--- írta:Hát az Elctro Voice tulajokat l megszívatták ezzel az árral:
Az aktív ennek a duplája.
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
-
djkoxi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: Denon-Pioneer
- Adott köszönetek: : 162 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 87 alkalommal
A tavalyi visszatérítős akcióban vásároltam az EV ZLX-et. Előtte kutakodtam, olvasgattam. Nagyon sok , tömeges EV meghibásodásról nem hallottam. Személyes tapasztalat, ajánlás alapján bátran megvettem. Nem hiszem, hogy hibás széria lenne. Egyelőre nem bántam meg, igaz ritkán használom. Az biztos, hogy örök darab lesz nálam. Ha valami tetszik azt nagyon sokáig nem szoktam cserélni. Pl a házimozi hangfalaim 20 éve ugyanazok, és most sem érzek ingert hogy váltsak.
Apelláta : nekem csak a régi DBX PA van, de azzal is komoly javulást értem el egy rossz akusztikájú helyen. Tudom, mert sok bulit csináltam már ott. Szinte alig maradt visszhang, megszűnt a búgás a terem végében. Ami még érdekesség volt, az az, hogy sétálgatva a tánctéren mindenütt ugyanolyan hangot hallottam. Nem volt feldúsulás a mélyekben, lyukak a közepekben. Amikor váltok a procin előtte-utána állapotot, akkor mutatkozik meg igazán mit is tud a szerkezet. Sajnos még most sem értek hozzá úgy ahogy szeretném, de már egész könnyen mozgok az aktív hangváltó, limiter menükben.
A DBX 2 vitathatatlan előnye a távvezérlés. Ha több munkám lenne lecserélném az enyémet egy olyanra, de így is elégedett vagyok! Renkforce mikrofonnal használom.
Amiben még kapcsolódik a két bekezdésem az a hangkép. Hatalmas előnyük az aktív hangfalaknak az, hogy processzor van bennük ( amelyikben van ). A Yamaha S115 hangszórókészlete, doboza sokkal jobb minőségű mint a ZLX-é, proci nélkül mégis vérszegényen, élettelenül szól mellette. Kézzel, EQ-val nagyon nehéz kihozni a maximumot belőle, az aktívnál a mérnökök ugyanezt megtették helyettünk. Nem beszélve a tökéletesre hangolt utankénti limiterekről amik szintén az aktív rendszer előnyei közé sorolhatóak.
Apelláta : nekem csak a régi DBX PA van, de azzal is komoly javulást értem el egy rossz akusztikájú helyen. Tudom, mert sok bulit csináltam már ott. Szinte alig maradt visszhang, megszűnt a búgás a terem végében. Ami még érdekesség volt, az az, hogy sétálgatva a tánctéren mindenütt ugyanolyan hangot hallottam. Nem volt feldúsulás a mélyekben, lyukak a közepekben. Amikor váltok a procin előtte-utána állapotot, akkor mutatkozik meg igazán mit is tud a szerkezet. Sajnos még most sem értek hozzá úgy ahogy szeretném, de már egész könnyen mozgok az aktív hangváltó, limiter menükben.
A DBX 2 vitathatatlan előnye a távvezérlés. Ha több munkám lenne lecserélném az enyémet egy olyanra, de így is elégedett vagyok! Renkforce mikrofonnal használom.
Amiben még kapcsolódik a két bekezdésem az a hangkép. Hatalmas előnyük az aktív hangfalaknak az, hogy processzor van bennük ( amelyikben van ). A Yamaha S115 hangszórókészlete, doboza sokkal jobb minőségű mint a ZLX-é, proci nélkül mégis vérszegényen, élettelenül szól mellette. Kézzel, EQ-val nagyon nehéz kihozni a maximumot belőle, az aktívnál a mérnökök ugyanezt megtették helyettünk. Nem beszélve a tökéletesre hangolt utankénti limiterekről amik szintén az aktív rendszer előnyei közé sorolhatóak.
- Apelláta
- Adminisztrátor
A távvezérlés az egy fős zenésznek szinte nélkülözhetetlen funkció. Nem kell idegen segítségét kérni a készülék kezeléséhez, vagy a mikrofon tartásához. Persze állványra is tehető a mikrofon, de akkor meg föl-le kell rohangálni a mikrofon helyváltoztatása és a készülék léptetése között.djkoxi írta:A DBX 2 vitathatatlan előnye a távvezérlés. Ha több munkám lenne lecserélném az enyémet egy olyanra, de így is elégedett vagyok! Renkforce mikrofonnal használom.
Én mindent tűvé tettem a Renkforce mikrofonért, amit harmad-fele árban lehetett kapni a dbx mikrofonhoz képest, de már sehol sem kapni. Szerintem nem véletlenül. Állítom, hogy a dbx is Renkforce mikrofon, csak átiratozva, és a dbx megállapodott a gyártóval, hogy ne állítson nekik konkurenciát potom pénzért. Hisz ha nem kapható, majd kénytelenek az emberek megvenni dbx néven háromszoros áron. A Renkforce-nak meg így is jó, hisz azt is ő gyártja. Persze tévedhetek, de egy az egybe ugyan az a két néven futó mikrofon. Nekem már "csak" dbx jutott drágán.