Egyébként zúgolódtam a lassú stílusok hiánya miatt pár napja, tegnap kipróbáltam a SMF to Style funkciót
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
-
pillerk
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Korg, Roland, Ketron
- Adott köszönetek: : 62 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 131 alkalommal
Re: Korg - használhatósági tapasztalatok
PA4X stílus szerkesztésnél, ahol a recording funkció van, van egy nagy "GOMB" Delete note felirattal. Feltételeztem, hogy ez arra van, mint az inteligensebb hangszerek azt már megoldották, hogy ha lenyomom akkor a kiválasztott sávon a gomb lenyomása után leütött billentyűhöz tartozó hangot törli a sávról. De valahogy nem sikerült működésre bírnom. Pl. egy dobsávon szeretném a pergőt átütni úgy hogy az eredetit törlöm. Tudom, hogy az edit alatt ki lehet törölni, de akkor ez a nagy nyomógomb mire szolgál ha nem erre? A manuál alapján is próbáltam, de úgy sem ment. Lehet BUG?
Egyébként zúgolódtam a lassú stílusok hiánya miatt pár napja, tegnap kipróbáltam a SMF to Style funkciót
- ami számomra kicsit paraszt-vakításnak tűnt. De egész jól megoldottam vele pár stílust SMF ből. Az introt is szépen beállította, csak 3 bart kelett visszavennem pár hi-hat ot visszahúzni. Kicsit kidíszítettem , és elmentettem olyan helyre, ahova azokat szokom, amiket megtartok - tehát jól sikerült. Szerintem egész jól használható ez a funkció...Cubase (Steinberg) hez van PA4X .xml fájlom ha valakit érdekel ide linkeltem: https://cloud.ujs.sk/index.php/s/2hfKDpdx51mZWpR . Cakewalkhoz még nem néztem körül, de szerintem ahhoz is létezik. Úgyhogy lehet ezen a vonalon fogok elindulni a hiányzó stílusok pótlására, de előtte a MIDI t áthangszerelem a Korgra.
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 61
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
- Kapcsolat:
pillerk írta:Nagy okosságot gondolom nem tudok mondani, de a PA4X be (61 billentyűs) szereltem egy SAMSUNG SSD-t egy HDIK-3 kit segítségével. A menet pofon egyszerű volt, nem IT sek is simán el tudják végezni /és nem kell Toshiba csavarhúzót keresni otthon - ahogy a HDIK-3 manuálja írja, megteszi a sima csillag csavarhúzó is). Beszerelés után bekapcs, Media gomb alatt kiválaszt és a gép felszólít a formázásra. Format kb 20 perc (de lehet kevesebb, nem mértem) utánna a disk használható. Azóta 0 bájtot raktam rá, mivel az előzőleg beszerelt 64Gb os SAMSUNG MicroSD re raktam a dolgaimat. Tehát gondolom a PA3X is hasonlóan megformázza a HD t, nem feltétlen kell ezt PC vel csinálni és partíciókkal bajlódni. De ezt csak feltételezem. Ja a PA4X
be 250Gb os SSD t raktam - elég lesz az - alapon.
A Pa3x más elven működik ilyen téren, mivel a HDD-n van a teljes OS is, onnan fut. Pa-k között az egyetlen idáig, ami HDD nélkül nem működik.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 103
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Én úgy emlékszem, hogy a sima 3x-61-ben nem volt vinyó, csak a 61-es Muzikantban. Akkor az miképpen működött?
Vagy rosszul emlékszem?
Vagy rosszul emlékszem?
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 61
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia. Egy 4GB-ot Pendrive van a 61-es változatban gyárilag (internal esetében), szintén ugyanonnan fut a rendszer. Gyári gépkönyv írja is, hogy HDD beépítés esetén majd arra kell telepíteni a teljes rendszert!Asterix írta:Én úgy emlékszem, hogy a sima 3x-61-ben nem volt vinyó, csak a 61-es Muzikantban. Akkor az miképpen működött?
Vagy rosszul emlékszem?
-
pillerk
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Korg, Roland, Ketron
- Adott köszönetek: : 62 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 131 alkalommal
Ma picit hegesztgettem egy stílust amin pár napja morogtam hogy hiányzik a Korgból. Egy Yamaha - talán Tyros 2 stílusát konvertáltam, Cakewalkoztam, Cubaseltem, és mára már meguntam, ez jött ki belőle. Majd folytatom máskor...Gondolom a dalt mindenki ismeri, nekem egyik régi nagy kedvencem 
Pont ezt az intrót és az endinget szerettem volna, ezért nem értem be más stílussal..
https://cloud.ujs.sk/index.php/s/ygbC8P88U7Zs57c
Természetesen ha valaki pont erre a stílusra vágyik, akkor felrakom ide
Pont ezt az intrót és az endinget szerettem volna, ezért nem értem be más stílussal..
https://cloud.ujs.sk/index.php/s/ygbC8P88U7Zs57c
Természetesen ha valaki pont erre a stílusra vágyik, akkor felrakom ide
-
Szabi84
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Korg PA3x 76
Sziasztok!
Korg VIF4 videó bővítőt keresek!
Ha valaki tud szóljon!
Köszönöm
Korg VIF4 videó bővítőt keresek!
Ha valaki tud szóljon!
Köszönöm
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Pa600 tulajoktól kérdezném hogy a hangszer stílusszerkesztőjében mit és hogyan lehet szerkeszteni?
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
-
xxxlacika
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Korg Pa50
- Adott köszönetek: : 3 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 63 alkalommal
Sziasztok! (Korg Pa 50)
Lenne egy kérdésem! Először is vázolom az apró, ámbár (remélem) kiküszöbölhető problémát.
Minden midi elején a szintiben találunk egy 4 jegyű számot.Ezt a szintetizátor rendeli hozzá. Ez a szám elején található a behíváskor. Ez megkönnyítené az ember dolgát, hiszen csak a számot kell bepötyögni és már be is töltött a midi, nem kell keresgélni a mappák között. Itt jön a probléma. 1-2 számnak ugyanazt a 4 jegyű számot adta, és nem azt hívja be amit szeretnék, vagy egyáltalán be sem tölti. És most jön a kérdés:
Meg tudom-e én változtatni a 4 jegyű számot esetleg a szintin, vagy számítógépen keresztül? Ha igen, hogyan?
Köszönöm a segítséget!
Lenne egy kérdésem! Először is vázolom az apró, ámbár (remélem) kiküszöbölhető problémát.
Minden midi elején a szintiben találunk egy 4 jegyű számot.Ezt a szintetizátor rendeli hozzá. Ez a szám elején található a behíváskor. Ez megkönnyítené az ember dolgát, hiszen csak a számot kell bepötyögni és már be is töltött a midi, nem kell keresgélni a mappák között. Itt jön a probléma. 1-2 számnak ugyanazt a 4 jegyű számot adta, és nem azt hívja be amit szeretnék, vagy egyáltalán be sem tölti. És most jön a kérdés:
Meg tudom-e én változtatni a 4 jegyű számot esetleg a szintin, vagy számítógépen keresztül? Ha igen, hogyan?
Köszönöm a segítséget!
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 103
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Ki mit tud erről az op rendszerről? Az enyémen is 1.63 van, de teljesen máshogy jelentkezik be...
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 87
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Enyém ilyen:
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Üdv.: Apelláta