|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- BodziLalikirály
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 55
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy a Roland e-50-ben van-e lehetőségem, hogy egy (nem gyári) stílusban egy-egy szekcióhoz hozzáadjak még sávot? Tehát mondjuk a stílus A variációja tartalmaz egy dob (vagy 2?), egy basszus, egy zongora és egy gitár vagyis 3+dob sávot, de szeretném kibővíteni még egy "szőnyeg" sávval, míg a C variációnál már ugyan 5+dob sáv van, de oda pedig egy futtatást szeretnék pluszban hozzáadni.
A másik kérdés, ha a fenti lehetséges, hogy azt milyen skálával kell feljátszanom? (tehát a stílusban látom-e, hogy alapból milyen skálában van?)
Köszönöm.
Az lenne a kérdésem, hogy a Roland e-50-ben van-e lehetőségem, hogy egy (nem gyári) stílusban egy-egy szekcióhoz hozzáadjak még sávot? Tehát mondjuk a stílus A variációja tartalmaz egy dob (vagy 2?), egy basszus, egy zongora és egy gitár vagyis 3+dob sávot, de szeretném kibővíteni még egy "szőnyeg" sávval, míg a C variációnál már ugyan 5+dob sáv van, de oda pedig egy futtatást szeretnék pluszban hozzáadni.
A másik kérdés, ha a fenti lehetséges, hogy azt milyen skálával kell feljátszanom? (tehát a stílusban látom-e, hogy alapból milyen skálában van?)
Köszönöm.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal
Lali, tudtommal 8 sávon tud lejátszani az e-50 ugyanúgy mint a g70, ebből egy fix a dob, meg egy a basszus, a többivel tetszés szerint tudsz gazdálkodni. Ha van 5 sávod feljátszva, egy hatodikat még fel tudsz bele venni a stílusszerkesztővel, annyi a lényeg hogy a 8 sávot össz-vissz nem tudod meghaladni. Szerencsés c-ben feljátszani mert ha mondjuk f-be játszod fel, ha c-t fogsz, az a sáv f-ben fog szólni, ha d-t fogsz akkor meg g-ben játsza a sávot stb. Elég sokat dolgoztam más a stílusszerkesztővel a g70-ben, ebben tudok segíteni ha kell.
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- B.Bazsi
- VIP
Ja, és a 8 sáv minden variációban, minden fill-ben, introban és endingben rendelkezésedre áll, tetszés szerint használhatod akár az összes sávot mindenben. De a dúr-moll-szeptim akkordokat is módosíthatod, hogy ne ugyanaz szóljon egy dúr és egy moll esetében adott a sávon. Sikíts ha segítségre van szükséged.
- BodziLalikirály
- VIP
- Kapcsolat:
Köszönöm, Bazsi!
ÁÁÁáááááááááááááááááááááááááááááá!!!!! Sikítottam !!!!
Valamit elrontottam........
Eljutok addig a pontig, hogy a megnyitott stílust szerkeszteném, meg is vannak a sávok, de itt mindegy mire megyek nem enged felvenni. Mit rontok el? Lejátszottam a kijelölt szekciót "MAIN A." és hallom azt is, hogy C dúr - ba van, de a felvétel nem akar sikerülni. Tudok a sávon hangszert is váltani .
Csatoltam képeket, hogy meddig jutottam.
Lehet van egyszerűbb módja ennek ?????
Köszönöm!!
ÁÁÁáááááááááááááááááááááááááááááá!!!!! Sikítottam !!!!
Valamit elrontottam........
Eljutok addig a pontig, hogy a megnyitott stílust szerkeszteném, meg is vannak a sávok, de itt mindegy mire megyek nem enged felvenni. Mit rontok el? Lejátszottam a kijelölt szekciót "MAIN A." és hallom azt is, hogy C dúr - ba van, de a felvétel nem akar sikerülni. Tudok a sávon hangszert is váltani .
Csatoltam képeket, hogy meddig jutottam.
Lehet van egyszerűbb módja ennek ?????
Köszönöm!!
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- B.Bazsi
- VIP
Ment egy p.ü.!
- sweetdrift
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: Korg pa3x, Yamaha PSR-9000Pro. Roland EXR-5S
- Adott köszönetek: : 13 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 15 alkalommal
Sziasztok , megint én zavarok itt mindenkit , de mostmár télleg kiidegel ez a roland. Mikor beakartam tölteni a user progot akkor kiirta h "database recovering" és semmi se jelent meg utána , még kiséreti stilusokat se tudtam elinditani (ami gyárilag benne van) mert azt irta ki h "style not found", kikapcs és visszakapcsolás után ha nem megyek bele a user progba csak akkor ismeri fel a stylusokat.. már teljesen kiidegelt és factory reseteltem is .. teljesen üres a belső memória, Valaki tudna segiteni?

- BodziLalikirály
- VIP
- Kapcsolat:
Üdvözlet mindenkinek!
Egy (szerintem) jól sikerült stílus Roland hangszerekre ! Roland e-50-en tesztelve.
Igazítsa ki-ki kedvére......
Dolly Roll - Vakáció
Adatlap
Fajl neve: DollyRoll-Vakacio.STL
Marka: Roland
Szeria: E50
Tartalom: Stílus
Stilus: Dolly Roll
Leiras:
Egy (szerintem) jól sikerült stílus Roland hangszerekre ! Roland e-50-en tesztelve.
Igazítsa ki-ki kedvére......
Dolly Roll - Vakáció
Adatlap
Fajl neve: DollyRoll-Vakacio.STL
Marka: Roland
Szeria: E50
Tartalom: Stílus
Stilus: Dolly Roll
Leiras:
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- BodziLalikirály
- VIP
- Kapcsolat:
Ha a hangszer elindul és van MENU-d akkor csatlakoztasd a belső memóriát számítógéphez USB-vel majd nézd meg a számítógépen mit látszsweetdrift írta:Sziasztok , megint én zavarok itt mindenkit , de mostmár télleg kiidegel ez a roland. Mikor beakartam tölteni a user progot akkor kiirta h "database recovering" és semmi se jelent meg utána , még kiséreti stilusokat se tudtam elinditani (ami gyárilag benne van) mert azt irta ki h "style not found", kikapcs és visszakapcsolás után ha nem megyek bele a user progba csak akkor ismeri fel a stylusokat.. már teljesen kiidegelt és factory reseteltem is .. teljesen üres a belső memória, Valaki tudna segiteni?![]()
Ott a könyvtárokon belül is nézz szét. Valószínűleg a az adatbázis könyvtáradból ( DB ) hiányoznak a regisztrációs file-ok!
Ha szükség van rá töltsd fel rá újra a könyvtár struktúrát.
Innen le tudod tölteni becsomagolva azt amit a belső memóriának tartalmaznia kellene:
https://www.roland.com/global/support/b ... a5cabe680/
Itt pedig megtalálod az USB driver-t:
https://www.roland.com/global/products/e-50/downloads/
- sweetdrift
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: Korg pa3x, Yamaha PSR-9000Pro. Roland EXR-5S
- Adott köszönetek: : 13 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 15 alkalommal
Köszi a válaszod! Csak mégegy kérdés , milyen kábellel kell összekötnöm? Mert én ehhez nemigazán értek, van itt egy usb jel de az nem igazán usb kimenet
- Mcmiki
- VIP
- Hozzászólások a témában: 65
- Hangszer: Roland Bk-5
- Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 712 alkalommal
Szia! Csatlakoztasd az E-50-t a számitogéphez ( olyan adatkábel,mint a nyomtatóhoz is van) ha minden jó, meg kell jelenjen,mint egy adathórdozó eszköz!
Formázd le a lemezt,mert valószinüleg meghibásodtak rajta az adatok és másold rá ezt helyette: Link természetesen,nem zipp formában,hanem kicsomagolva, és csak a mappákat külön, minden adattal együtt,ami benne van!
Ha ez megvan, szétcsatlakozás, szinti ujra indit és kell müködjön!
Ez az E-50 belö memoria betegsége,hogy néha megcsúszik agyilag
, kell venni hozzá Pcmcia memoria bövitöt és azt használni, igy nem lessz gond!
Sok sikert!
Formázd le a lemezt,mert valószinüleg meghibásodtak rajta az adatok és másold rá ezt helyette: Link természetesen,nem zipp formában,hanem kicsomagolva, és csak a mappákat külön, minden adattal együtt,ami benne van!
Ha ez megvan, szétcsatlakozás, szinti ujra indit és kell müködjön!
Ez az E-50 belö memoria betegsége,hogy néha megcsúszik agyilag
Sok sikert!
Üdv. Miki!