Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Roland - Technikai kérdések/válaszok

Roland szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

BodziLalikirály
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 55
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 46510Hozzászólás BodziLalikirály
2016.12.01. 04:43

Igen ezzel tisztában vagyok.
A wave (hanghullámtábla) ROM megtalálható (majdnem) minden hangkártyán , csak ugye a számítógépben használandóak között vannak wave RAM-ot tartalmazóak is .
Az elve, hogy előre feltöltött hangszer hangszín(eke)t (mondjuk zongora hangot) tartalmaz, mely így nem GM(2) alap hanggal, hanem annak a parancsüzenetével behívva szólal meg.
Mintha egy számítógépen egy VSTi vagy Soundfont lenne betöltve a hangkártya wave RAM-jába amit midi billentyűvel szólaltatunk meg.
Én arra gondoltam, ill. úgy értettem, hogy a hangszer wave rom-jában levő hangok elég karcsú mintavételezéssel vannak eltárolva (a mennyiség miatt pláne, gondolom azért csak a GM2 fért el), így nekem nem tetszettek.
Bocs ha félreérthető voltam.

Üdv.

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 46514Hozzászólás vili2105
2016.12.01. 08:12

powersparc írta:. Ahogy mondják csak a szerkeszthetőség és szekvencer volt bennük nagyobbrészt adoptálva, de a hangzás persze nem közelítheti meg a csúcskategóriát, hisz kis belépő kategóriás cuccokról beszélünk.
Ismét hozzá teszem, én a Fantom x7ről ültem át gw8ra!
Ha a fantomban ilyen szerkeszthetőség, meg szekvencer lett volna, másnap ment volna a levesbe!
+ év után adtam el a fantomot, mert rozsdásodott az alsó lemez a billentyűk alatti külső élnél! ez lehet hogy az én hibámból, mert billentőkkel lefelé volt tárolva a tokban, és azt nyomta a szivacs ami párás is lehetett akár, de nehogy már egy akkori áron 650ezer Forintos hangszerben nem futotta rozsdamentesre.
Hát a gw8 játék kijelzőjén meg szerkesszen az a vágott szemű k.anyja aki bele tervezte!!! :dash2: :hit2: :cry2:

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

vili2105
VIP

Hozzászólás: # 46515Hozzászólás vili2105
2016.12.01. 08:16

Ne haragudjatok, rengeteg indulat van bennem ezzel a hangszerrel kapcsolatban még így cirka 5 év után is, ha meglátok egyet, le tudnám köpni!!!
És elnézést kérek azoktól, akiknek esetleg ilyen van, és nagy megelégedettséggel használják, hangsúlyozom ez csak az ÉN VÉLEMÉNYEM!
És lehet, csak én voltam hozzá nem értő!
Nem lebeszélni akarok senkit, h ilyet vásároljon, hallgassa meg, nyomkodja a menüt, és vegye meg ha tetszik! :777

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

BodziLalikirály
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 47868Hozzászólás BodziLalikirály
2017.01.20. 14:03

Roland E50-es profikhoz lenne elsősorban kérdésem.

Régebben egy Kurzweil-el meg tudtam azt csinálni, hogy a számítógépen levő Dj szoftver tempóját tudtam vezérelni a hangszer ritmusával. Vagyis a hangszer mint egy TimeCode küldte a parancsokat (Midi Clock) és a Dj program (pld. Virtual Dj.) ugyanazt a tempót adta amire a hangszer BPM-jét állítottam. Ha közben a hangszeren gyorsítottam a programban lejátszott zene is ugyanúgy gyorsult.
A kérdésem, hogy ezt a Roland-al is meg lehet-e csinálni, s ha igen, hogyan??
A leírását végigolvasva nem találtam ezzel kapcsolatban információt (vagy átfutottam felette?) !

Köszönöm.

vili2105
VIP

Hozzászólás: # 47869Hozzászólás vili2105
2017.01.20. 14:33

Névtelen.jpg
A neten megnéztem a használatit, van a menü/midi/system, ott van ilyen hogy sync tx/rx
A tx a küldés, az rx a fogadás.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

BodziLalikirály
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 47870Hozzászólás BodziLalikirály
2017.01.20. 15:57

Ezt a szakaszt én is megtaláltam, de itt bármit is állítottam be a program nem érzékelte a küldött (ha egyáltalán volt küldés) utasítást a tempót illetőleg.
Míg a másik szintit felismerte egy külső TimeCode eszköznek a program, ezt nem is látja.
Az tuti, hogy a midi és SySex üzenetek kimennek a Rolandról, mivel egy külön programmal ezt tudom tesztelni, de a tempó vezérlést valamiért nem tudom összehozni.

Erre esetleg valakinek valami ötlet?

Másik MIDI eszközzel (sequencer) nem próbáltam ki, de azzal valószínűleg működne.

sweetdrift
Újonc
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: Korg pa3x, Yamaha PSR-9000Pro. Roland EXR-5S
Adott köszönetek: : 13 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Hozzászólás: # 47887Hozzászólás sweetdrift
2017.01.21. 10:32

Roland e50 ről van szó. Tegnap hoztuk haza, egyik ismerősünktől kaptunk egy floppy dikset. Nos az lenne a baj hogy eddig tökéletesen beolvasta a floppyt de most üres a lista.? valamit elállithattam? Mert nemmentem semmi olyanra hogy törlés vagy valami. Vagy a floppy val van baj?

BodziLalikirály
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 47890Hozzászólás BodziLalikirály
2017.01.21. 13:30

Nem lehet, hogy (ha nincs lezárva a belső memória) felmásolta(d) a user bankjába??
De egyszerűen ki kell próbálni másik floppy-val. Vagy a floppyt egy másik olvasóban.

sweetdrift
Újonc
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: Korg pa3x, Yamaha PSR-9000Pro. Roland EXR-5S
Adott köszönetek: : 13 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Hozzászólás: # 47891Hozzászólás sweetdrift
2017.01.21. 14:13

Nem, itt üres az Internal Memory is és a floppy levolt zárva,de mikor berakom a floppyt akkor elkezd kerepelni az nem baj? nem olyan hangos

Piercarlo
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: Yamaha PSR-SX700
Adott köszönetek: : 145 alkalommal
Kapott köszönetek: : 87 alkalommal

Hozzászólás: # 47961Hozzászólás Piercarlo
2017.01.23. 10:47

Esetleg nincs a közelben olyan régebbi asztali számítógép vagy laptop amiben van floppy meghajtó? Esetleg azon lehetne tesztelni a lemezt, hogy sérült-e vagy sem.

Új hozzászólás