|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- tacso
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Gábor! Hát erre csak van valami megoldás! A HK mély nem megy odébb, de ha valamit ráteszek, az lemászik róla tutira. Nagyobb gumibakok, vagy egy kis kétoldalú ragasztó a meglevő gumilábra... Valami csak megállittja! 
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tacso 2017.01.18. 08:29-kor.
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Qgli, szerintem vegyél alá olyan gumilapot, amit mosógép alá ajánlanak (forgácsolt gumiból van préselve), kb. 1-1,5cm vastag, és a hangfal gumi lábainál ki kell fúrni.
Akkor a hangfal szépen beleül és nem fog elmászkálni. Nekem egy házilag épített hangfal mászkált, de kissé intenzívebben, mint a Yamahád...
A fentieknek megfelelően jártam el és megoldódott a gond...
Pl. ilyenre gondoltam...
https://www.praktiker.hu/lakberendezes- ... 0x62-5x1cm
Akkor a hangfal szépen beleül és nem fog elmászkálni. Nekem egy házilag épített hangfal mászkált, de kissé intenzívebben, mint a Yamahád...
A fentieknek megfelelően jártam el és megoldódott a gond...
Pl. ilyenre gondoltam...
https://www.praktiker.hu/lakberendezes- ... 0x62-5x1cm
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
tacso írta:Gábor! Hát erre csak van valami megoldás! A HK mély nem megy odébb, de ha valamit ráteszek, az légyszi róla tutira. Nagyobb gumibakok, vagy egy kis kétoldalú ragasztó a meglevő gumilábra... Valami csak megállittja!
HunHyper írta:Nekem egy házilag épített hangfal mászkált, de kissé intenzívebben, mint a Yamahád...
Nem tudom, hogy egy műanyag hangfalon milyen a láb és cserélhető-e, mert ami nekem van (az az 1 db
Viszont mivel én magam építem a ládáimat én is rájöttem turpisságra. Régen a kimondottan "hangfalláb" ként árult tappancsokat használtam
Ezek sajnos elég kemény gumiból (majdnem műanyag keménység) vannak. Ezért kipróbáltam a hagyományos gumi ajtóütközőt, ami kellemesen puha gumi így nagyon sok rezgést képes elnyelni, sőt a tapadása is kiváló. Azóta minden hangfalam aljára ilyenek kerültek. A 18"-os 1600W-os mélyládám alján 3 db van és még a csempén sem megy sehová!!!
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
A megoldással nincs gondom. Nekem azzal van a gondom, hogy ez nem egy olcsó hangfal és ilyen gagyi hibák vannak!
Vegyek még drágábbat???
Emberek! Már a zenésznek a gatyája rámegy a technikára meg a hangszerekre és akkor ilyen hibákra azt mondják, hogy "vegyek alá szubot"!
Vegyek még drágábbat???
Emberek! Már a zenésznek a gatyája rámegy a technikára meg a hangszerekre és akkor ilyen hibákra azt mondják, hogy "vegyek alá szubot"!
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 177
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Gabi, nem ez van mindennel? Elromlott egy filléres alkatrész valamiben, vegyél másikat, mert amiben ez a filléres szar van annyiba kerül mint az új. Betört a telefonom kijelzője, az üveglap amit nyomkodok, 30000 a csere. Anyukájukat...hátulról... azt....
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 105
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Engem a zörgés jobban zavarna!
Az hogy sétál, megoldható gumilappal.
De a zörgés, lehet hogy szét kell szedni, az meg már garanciavesztés!
Meg tudtad oldani, hogy ne zörögjön?
Hol, mi zörög?
Az hogy sétál, megoldható gumilappal.
De a zörgés, lehet hogy szét kell szedni, az meg már garanciavesztés!
Meg tudtad oldani, hogy ne zörögjön?
Hol, mi zörög?
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Nekünk a HK mély kerekeit kellett erősebbre cserélni mert rekord gyorsasággal ment tönkre. Megtettük továbbléptünk. Ennyi...
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 177
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Hétfőn meghajtottuk az új DB Opera15-öket. Először rendszerprocival aztán a nélkül, a recski művházban. Először is: teljesítményre nagyon meggyőző, 90%-os hangerőn sem sétál ugyanakkor szól mint az állat, nagy hangerőn is tisztán, erőteljesen. Viszont rendszerprocival a hangkép hallhatóan vérszegényebb.És nem eq-zás szempontjából, hanem teltség szempontjából, teltebb, nyíltabb a hangképe csak simán a keverőre kötve. Lehet hogy a procin finomítani lehetne még hogy jó legyen, de ha a proci nélkül így szól, a procit el is felejtettem. Egyvalamit hiányoltam, a Valkónál megszokott no.1 mélyet. Aztán végigpróbáltuk a gyári eq beállításokat, és 2 beállítás szinte hozza azt a remek mélyet ami a Valkót jellemzi és amit annyira szeretek benne. Úgyhogy a rendszerünk a végletekig leegyszerűsödött a két új ládával: Allen&Heath ZED12 fx keverő, 2 DB Opera 15 topláda, 2 DB Cromo10 kontroll láda, billencs, Fender, Boss effekt, mikrofonok, viszontlátás... Se végfok, se rack, se proci, se kábel a rengetegben, se derékfájás, se tele 2 kocsi....
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- ---Qgli---
- VIP
Szétszedte Miskolczi Péter! Semmi problémát nem talált. Így csak 100Hz-es vágással tudom használni.vili2105 írta:Meg tudtad oldani, hogy ne zörögjön?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ---Qgli--- 2017.01.18. 12:29-kor.
- ---Qgli---
- VIP
Az a baj, hogy én ezt már kezdem unni. Ha a következő években valamim váratlanul tönkremegy, akkor abbahagyom az egész zenélést, mert nem éri meg fenntartani a cuccot!B.Bazsi írta:Gabi, nem ez van mindennel? Elromlott egy filléres alkatrész valamiben, vegyél másikat, mert amiben ez a filléres szar van annyiba kerül mint az új. Betört a telefonom kijelzője, az üveglap amit nyomkodok, 30000 a csere. Anyukájukat...hátulról... azt....
Az opera 602D hangfalam tönkrement szeptemberben! Azóta a szervízben van! 5 hónapja!!! Ez vicc!!! És most a Yamaha is szarakodik...de ez legalább szól!