Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

tacso
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 46836Hozzászólás tacso
2016.12.14. 12:00

Nem akarom a jó zenész-nem jó zenész katyvaszt tovább kavargatni, szerintem mindenki szavaiban volt igazság!
Itt is nagyon sok összetevőből jön ki az eredményesség! Tehetség, adottság, szorgalom, tanár, háttér!
Sopronban 3 nagyon jó jazz zongorista van: Váradi Albi, Kónyai Tibor, Varga Gábor.
Varga Pesti tanároktól, többek közt Vukántól tanult, önálló koncerteket tart, Japánban jelennek meg lemezei. Kónyai saját orchester zenekart visz instrumentális nagy koncertekkel és nagyon sok Nagy Nevet kísér. Malek Andrea, Fábián Juli, Micheller Myrtil...Albi a roma jazz és a vendéglátó legnagyobbjaival dolgozik együtt, stúdiójában állandóan történik valami, nagyon jó legtöbbször roma származású zenészek teszik hozzá a tudásukat különböző projektekhez.
Rangsorolni nem szeretném, nem is tudnám őket, egyvalamiben vagyok biztos, mindhárman jobb zongoristák Havasinál, aki viszont európai sztár és dupla arénát csinál a mega show segítségével...

Hogy hol a határ abban, hogy Albinak vagy Almatomnak, Gábornak, Józsikának, Bálintnak miért a vendéglátóban, és nem a Jazz Pódiumokon kell teljesíteni, vajon ki tudja megmondani?

A felszedett tudása mellett a zenei attitüdje, ízlése mindenkinek a sajátja és ez pozícionálja be a saját működési területét. Az már más kérdés hogy ki-ki mennyire érzi jól magát ezen a területen, és ha nem, hát változtatni kell!

Nagyon fontos, hogy kinek szeretnénk játszani! Önmagunknak, a célközösségünknek, vagy el akarunk kápráztatni más zenészeket a tudásunkkal?
Nem biztos hogy összejön, illetve mehet az egyik a másik kárára!

Bazsi! Kösz a dicséretet! Még nem volt olyan hogy elzavartak volna bennünket valahonnan, de olyan ahonnan úgy menekültünk el, már volt. És a totális érdektelenség a produkciónk irányában sem ismeretlen dolog előttünk.
Aki nagy virtuozitást, briliáns zenei teknikákat keres, az nálunk szintén nem jó helyen jár, mert nálunk mindenkor a dal van előtérben, amit a látvány segítségével próbálunk művészileg erősíteni. Ez egy koncepció, ami valahol működik, valahol nem!
Ennyi...

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Trebor
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Tyros4
Adott köszönetek: : 248 alkalommal
Kapott köszönetek: : 223 alkalommal

Hozzászólás: # 46841Hozzászólás Trebor
2016.12.14. 12:29

Kb. 2 hónapja fontolgatom, hogy leírom a véleményem a "józenészrosszzenész" dologról, de nem teszem.
Tényleg nagyon jó lenne egy találkozó, személyes eszmecsere, ahol nagyon szívesen elmondanám (persze,ha érdekel Titeket...) erről az egészről a véleményem. Leírni nem akarom, meg nem is tudom,
mondhatni a szavak embere és nem a betűk embere vagyok.

Tacso írásában már-már kezd abba az irányba fordulni, ami szerintem ma Magyarországon történni kellene a zenészek fejében (minden zenész), gondolkodásában.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 46842Hozzászólás ---Qgli---
2016.12.14. 12:41

Asterix írta:Ne haragudj, de megint sarkosan fogalmazol és megint kicsit hülyeséget szerintem. Heves megyében laknak 300e-en a teljes megyében. Pesten 2 millióan.
Olvass visszább! Nem csak heves megyére gondoltam, hanem Pest és az egész ország! 8 millió kontra 2 millió!
Asterix írta:Te elfogadtad azt, hogy a Pestiek gyakorlatilag egy falusi bunkónak tartanak mindenkit, aki vidéki.
Én ilyet soha nem mondtam! Nem tudom ezt honnan szedted.
Asterix írta:Az, hogy neked kisebbségi komplexusod van és félsz felvenni a kesztyűt, nem méreted meg magad, az csak annyit jelent, hogy te már leírtad magad...
Nem! Ez azt jelenti, hogy én tudom, hogy milyen gyenge zenész vagyok. Sok vidéki viszont nem tudja. Aki nem hall jó zenészt, akkor azt hiszi, hogy ő maga jó, de ez nem igaz!

Amíg nem tudtam, hogy milyen az All Inclusive 4 csillagos nyaralás, addig jó volt az apartman is ellátás nélkül. Amióta egyszer kipróbáltam, azóta nem mennék apartmanba még talán ingyen sem.

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 225
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 46845Hozzászólás forissandor
2016.12.14. 12:54

Nálunk Edelényben van két rendezvényterem egymás szomszédságában, mind a két helyen esküvő volt. Az egyikben mi rontottuk a hangulatot, a másikban egy Bp-i csapat, akiknek egy nagyon profin felépített honlapjuk van (megnéztem), nagyon nagy felhajtás volt körülöttük, és nagyon nagy pénzért jöttek le egy BAZ megyei porfészekbe lakodalomba zenélni. Mivel abban az étteremben játszottak, ahol én 10 évet muzsikáltam hétvégente és a tulajdonossal baráti viszonyt ápolok mai napig, átmentem lesőbe. Hogy ki milyen zenész volt ott, azt nem minősíteném, egy biztos 3x annyi pénzért mint mi BIZTOSAN nem azok a zenészek játszottak ott, akik a honlapon lévő felvételt alkották.
Pár éve a Városligetben sétáltunk buli előtt, az egyik kerthelyiségből szólt ki a zene. Egy nagyon nagyon idős bácsi vendéglátózott ott, úgy emlékszem a fél szemére vak volt. Az öregnek egy VA 76-osa volt és olyan zenét csinált ott kb 75 évesen, hogy álltunk a zenekarral és kerestük az állunkat.
Hogy hol laknak nagy zenészek, az nem földrajzi elhelyezkedés kérdése, hanem a tehetségé. Az biztos, hogy ha előrébb akarsz lépni bármiben, vagy lehetőségeket akarsz, be akarsz mutatkozni, be akarsz vágódni, akkor érdemes olyan helyen tenned, ahol sok ember van=ergo mindenre van igény.... ez pedig nagy valószínűséggel BP lesz. De ott van ám a Budapest Európa Televízió is, a kedvenc csatornám, ott még én is lehetnék sztár..... :D

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 46846Hozzászólás HunHyper
2016.12.14. 13:00

forissandor írta:... Budapest Európa Televízió is, a kedvenc csatornám, ott még én is lehetnék sztár..... :D
Vagy akár én is... :D Már látom is a föcímet... "Ausztriába kitelepült müvész, vendégeskedik Budapesten..."
:rolf:

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 46847Hozzászólás Asterix
2016.12.14. 13:10

---Qgli--- írta:Amíg nem tudtam, hogy milyen az All Inclusive 4 csillagos nyaralás, addig jó volt az apartman is ellátás nélkül. Amióta egyszer kipróbáltam, azóta nem mennék apartmanba még talán ingyen sem.
Tudod, milyen nagy különbség van 4 csillag, és 4 csillag között??? Veszettül nagy. De attól még, hogy valaki pesti, nem garancia a jó zenészre és a jó zenére. És fordítva is igaz.
Gabi! Láttál x jó zenészt, akinél te rosszabb vagy, mert tudod, hogy te csak az x+1-dik vagy. De utánad még ki tudja hány x-nyi zenész van, akik mégis megélnek és még hozzá nem is rosszul... Ez egy teljesen felesleges, meddő vita. Én azt mondom, hogy mindenkinek meg van a maga színvonala, amit képes elérni. És meg van mindenkinek az a közönsége, aki ezt a színvonalat keresi és értékeli...
Vendéglátóban pedig egyébként sem az számít, hogy mekkora zenész vagy, mert ha nem csak egy szál zongora van előtted és jól szól a zenéd, akkor úgyis cd-ről nyomod. És ezt te soha sem fogod senkinek megmagyarázni a zenészeken kívül, hogy te nem cd-ről játszol és te veszettül jó zenész vagy, mert úgysem hiszi el senki. :777 :777

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 46852Hozzászólás Asterix
2016.12.14. 14:10

powersparc írta:Tehát ez az igazság, lehet vki atom tehetséges, érvényesülni nem vidéken fog tudni sajnos idehaza. De ez máshol is megvan/volt amúgy. A zenészeknek oda kell menni, ahol meghallgatják őket és kíváncsiak rájuk. :idea:
Itt írtad le a lényeget. Vidék is adhat nagy zenészeket, akik Pesten, Norvégiában, akárhol karriert csinálnak. De attól ő még nem pesti. Egy kis virtuózt meg lehet találni Ózdon is, majd el lehet vinni őt Pestre, hogy ott gondozzák a tehetségét, de attól ő még egy vidéki, aki felkerült Pestre. Ez a lehetősége Qglinak is meg volt, hogy az ő tehetségével nyakába vegye a fővárost és kész... De abban igaza van, hogy a kis palánták nem akkor szokták a bazsevát kezdeni, amikor ő elkezdte... De attól ő egy tehetséges, tanult zenész, akinek helye van akár Pesten is, még ha nem is hiszi el...
Feleségem kamerázott Pesten lakodalmat, előkelő környezetben, Kopaszi gát környékén, előkelően megszervezett lakodalomban. Egy billentyű, gitár felállás T2-vel. Semmivel sem játszottak mást, és semmivel sem játszottak ugyanazokat a dalokat jobban, mint akárki itt Heves megyében. Csak jóval drágábban. Akkor miért kell azt mondani, hogy neki nincs ott helye??? Nehéz ott bekerülni bárhova? Heves megyében is nehéz. Nekem is évekig tartott mire bajai gyerekként itt egyáltalán valamerre elkezdhettem csörömpölni... Ez meg van mindenhol... :777

Trebor
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Tyros4
Adott köszönetek: : 248 alkalommal
Kapott köszönetek: : 223 alkalommal

Hozzászólás: # 46859Hozzászólás Trebor
2016.12.14. 17:49

Csak a margóra...

A csapból is a hányadék folyik, mi zenészek a magunk útját próbáljuk keresni ilyen közizlések és közformálók között!

Most akadtam rá, persze véletlenül. A döbbenettől pislogni sem tudtam. Ezt a műanyag produkciót (miszjuniverz) :dash2: :dash2: :xx:

:cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 46861Hozzászólás HunHyper
2016.12.14. 18:29

És még ezt is el tudta rontani... :PP

1:07-nél
"Megkötöm lovamat szomorú pszpszüzfához, megkötöm lovamat gyönge Violához..."

Mi az a szüzfa? :lol:
Kissé máshol járt az esze a müvészúrnak... :PPP

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 46893Hozzászólás ---Qgli---
2016.12.15. 15:14

Én megpróbálok nem vidéki módra gondolkodni.

Új hozzászólás