Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 70
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 46139Hozzászólás ---Qgli---
2016.11.21. 09:06

Hát igen, csak így nehéz lesz neki, mert a felhasználók 90 százaléka nem engedheti meg magának ezt a kiadást. Azért, ha körbenézünk a körülöttünk forgó zenészek között nem sok olyan zenész van, aki a csúcskategóriát használja. És ezt nem azért, mert nem tetszik neki, hanem mert nem engedheti meg magának. Ha valaki megszokik egy belépő szintű hangszer hangzását, akkor utána nagyon nehezen fog váltani másik márkára. ( Ezért csinálja legjobban a Yamaha. A növendékeim közül mindenki az PSR E303-313-323-343-353-asokat vették, mert ez volt a legjobba tanuló hangszer jó stílusokkal, dinamikus billentyűzettel )
Én saját tapasztalatomat mondom. Kezdtem Rolanddal ( E-15 ), utána Yamaha ( PSR-520 ), majd jött a Korg ( i5S ). Amikor az i5S-t cseréltem, akkor már a megszokott stílusok miatt csak a korg ( Is35 ) jöhetett szóba.

Most ha cserélnem kellene hangszert, akkor csak a korg jöhetne szóba, mert a rengeteg saját magam által készített midi file-t átdolgozni egy ketronra, az akkora munka lenne, hogy gyakorlatilag egyszerűbb lenne újra feljátszani az összes midi file-t. Ezt nem vállalnám be...

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 46143Hozzászólás Bubamara
2016.11.21. 10:19

Bizonyára igazad van, hiszen már gyermek korban hozzá kell szoktatni a vásárlót egy adott termékhez. A Yamaha ezt nagyon jól csinálja, kihordja a cuccait a zeneiskolákba.

Buba

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 74
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
Kapott köszönetek: : 754 alkalommal

Hozzászólás: # 46184Hozzászólás Karesz
2016.11.22. 19:21

Mi lehet az oka,hogy a ketron nem ad ki alsó-közép kategóriás hangszert szerintetek?Évek óta csak a felső kategóriában újít...nem lenne esetleg nagyobb sikere,ha mondjuk az sd7-től olcsóbb variációt is kiadna?Aki nem ismeri még,szívesebben kiad 3-4 kilót,mint majd egy millát egy hangszerért,aztán ha tetszik,megveszi a felső kategóriát,ha meg nem,akkor sem bukik több száz ezret,mint sokan akik eladják az sd7-et,mert nem jön be nekik.Nem értem én ezt az üzletpolitikát...a yamaha meg tudja oldani?pl:670-770-970..

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 96
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 46185Hozzászólás Pumika
2016.11.22. 20:26

Hali! Én nem tudom, nem értem miért adják el az SD7-et, valószínű nem találtak benne fantáziát, idő kell hozzá, én egy év távlatából még ma is sokat foglalkozom vele, egyszerűen szenzációs. Vajon mit lehetne kihagyni ebből, hogy egy középkategóriás Ketron legyen, ebben ami van az mind kell ahhoz, hogy használható legyen. Pumi

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 74
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
Kapott köszönetek: : 754 alkalommal

Hozzászólás: # 46186Hozzászólás Karesz
2016.11.22. 20:39

Moderálva: Idézet törölve. Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszolsz, az "idézet" beszúrása TILOS! Bubamara
:777

Nem tudom,annyira nem ismerem az sd7-et,1x volt alkalmam kipróbálni,pár órát...biztos vagyok benne,hogy vannak olyan dolgok,amiket ki lehetne hagyni,és ezálltal egy olcsóbb hangszert a piacra dobni.Nyilván,aki megvette,és aktívan használja az sd7-et,ki tudja aknázni a benne rejlő lehetőségeket..na de aki azt sem tudja mit lehet kihozni belőle?Szerintem lenne kereslet egy olcsóbb,"butább"-hangszerre is.Pesze,ez csak az én véleményem... :)

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 119
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 46195Hozzászólás Rolandbk5
2016.11.23. 07:46

Keresz van igazság abban amit mondasz. Szerintem nem azért adja el valaki az SD7-t mert nem lát benne fantáziát, hanem mert nem Ketronja volt, viszont a füle jó és hallja hogy az SD7 a legjobb hangú hangszer, viszont mikor megveszi, akkor meg eltéved a sűrűjében. Sokkal többet kellene mutogatni, sokkal többet kellene az embereket egy helyre hívni egy bemutató kedvéért, és hát mint a hogy a mondás is tarja, evés közben jön meg az étvágy.
A Yamaha erre nagyon ügyel most volt például a Tajtiéknál a Montage bemutatója a Neumann Balázs vezényletével. Ilyet a Ketron Magyarországon akkor fog eszközölni, ha más felfogású emberek fogják irányítani az itthoni márkaképviseletet. A baj még abban is rejlik, hogy teljesen csak Almatomi ismeri a Ketronok észjárását, amit persze mindenki eltud sajátítani, csak kell egy kis segítség. Sajnos Almatomiból egy van és hát sok segítségre lenne itt szükség.
Én még mindig azt mondom, hogy egy megfelelően felkészült márkakképviselet, sok bemutató, nagy marketing és a Ketron oda tudna emelkedni ahová való. Ja meg kifelejtettem a Magyarnyelvű használati útmutatót. Ez KÖTELEZŐ! Nem tudom mióta van SD7, de szerintem több mint egy éve, és egy év türlmi idő van. Van már leírás hozzá? SD7 tulajok kaptatok már?

Karesz Almatomi azt monta, hogy az SD7 nem felsőkategóriás hangszer. Az az SD9 lesz. Kell venni egy SD40-t az egy belépő szintű hangszer az SD7-hez képest (méretileg mindenképpen). Viccet félre téve, igen lenne létjogosúltsága az olcsóbb hangszereknek is.

Zotti

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 256
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 46198Hozzászólás HunHyper
2016.11.23. 09:17

Még nincs Magyar nyelvü útnutató sz SD7-hez...
Sajnos a Ketron Marketingje egyenlö a nullával...
Egy jó marketinggel sokat tudnának elöre lépni...
Nincs egy bemutató emberük nemzetközi szinten, mint a Yamahának meg a Korgnak...

:xx:

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 46200Hozzászólás Bubamara
2016.11.23. 10:00

Figyeljetek.
Engem valójában egyáltalán nem zavar az, hogy ekkor béna az egész Ketron cégvezetés és marketing, a gyártói szinttől a helyi országos képviseletekig.
Meg is mondom, hogy miért. Ha én tudom, hogy egy hangszernek a legjobb hangzása van a placcon, azonban a terméktámogatás és marketing hiánya miatt sokan nem ismerik illetve aki megveszi és nem boldogul vele mélyen piaci ár alatt fogja eladni.
Nos engem mint vásárlót ez külön örömmel tölt el, hiszen nem 970.000 Ft-ért fogok SD7-et venni 0 naposan (vagy kitudja hány napos bemutató darab, lemaszatolva)
Hanem 2-3 hetes hangszert mondjuk 600-ért. Teljesen jól van ez így. Hadd bénázzanak, Hadd rakják fel a központi honlapra a hibás systemet, ne segítsenek a vevőnek ha elakad, ne is mutassák be senkinek, hogy milyen fasza ez a cucc, legalább értéktelenebb lesz azok számára, akik nincsenek tisztában a képességeivel, aki meg tudja hogy mekkora kincs, az nem fog vagyonokat kiadni a vásárláskor, hanem levadássza a bénáktól. Szerintetek mi bajom volt azzal, hogy nem boltból, hanem egy angol úriembertől vettem meg a hangszert 2 hetes korában, mert az első vevő egy 70 éves yamaha felhasználó volt, aki majdnem zárt osztályra került az ismeretlentől való félelmében. :D

Lehet, hogy csúnyán hangzik amiket leírtam, de azért csak gondoljátok át. :D

Jól van az.

Buba

Trebor
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: Tyros4
Adott köszönetek: : 247 alkalommal
Kapott köszönetek: : 223 alkalommal

Hozzászólás: # 46204Hozzászólás Trebor
2016.11.23. 10:55

Végül is igazad lehet, de ez mégis csak egy üzlet. Szerintem biztos sokan lennénk akik szívesen megismernénk a Ketronokat, még az is akinek az van. :PP
A helyzet az hogy nincs senki aki bemutassa a nagyérdeműnek. Mutassa meg, miért ne Yamit használjak, hanem Ketront. Ez ilyen egyszerű.
Erre lenne való (micsoda nyelvtan )egy normális hangszerbolt, ahol a hozzáértő eladó ismeri a piacot és meg fogja tudni mondani, hogy az Én zenémhez (nézze meg, hallgassa meg mit csinálok) melyik lenne a legjobb választás.

:777 :777 :777

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 46205Hozzászólás Bubamara
2016.11.23. 11:20

Ne érts félre. Teljesen egy véleményen vagyunk a témában. Ha megnézed a témában írt számtalan hozzászólásomat, azokból kiderül. De ettől a helyzet nem fog megváltozni Ketronéknál. Akkor legalább nézzük a helyzet jó oldalát. :)

Buba

Új hozzászólás