|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- herflis
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Rolang G800 Korg PA1000
- Adott köszönetek: : 55 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 29 alkalommal
Re: Roland stílusok, hangszínek - Feltöltések
Szia Ferencke30!
A Style Works programmal tudod ezt megcsinálni.
Lehet vele MIDI-ből konvertálni stílust, más hangszer stílusát konvertálni a sajátunkra vagy meglévő stílus sávjait szerkesztgetni.
Ha MIDI kábellel/adatkábellel összekötöd a PC-t a hangszerrel, akkor a hangszerben lévő hangszínek dinamikájához illesztheted a készülő stílust.
Nagyon egyszerű a használata, csak kiválasztod a stíluskonvertálást, majd kijelölöd milyen hangszerhez akarsz stílust készíteni. Ezután betöltöd a forrásfájlt. Mindegyik sávba bele lehet külön hallgatni.
Remélem tudtam segíteni.
A Style Works programmal tudod ezt megcsinálni.
Lehet vele MIDI-ből konvertálni stílust, más hangszer stílusát konvertálni a sajátunkra vagy meglévő stílus sávjait szerkesztgetni.
Ha MIDI kábellel/adatkábellel összekötöd a PC-t a hangszerrel, akkor a hangszerben lévő hangszínek dinamikájához illesztheted a készülő stílust.
Nagyon egyszerű a használata, csak kiválasztod a stíluskonvertálást, majd kijelölöd milyen hangszerhez akarsz stílust készíteni. Ezután betöltöd a forrásfájlt. Mindegyik sávba bele lehet külön hallgatni.
Remélem tudtam segíteni.
Nincs rossz hang, az a lényeg, hogy mit játszunk utána. /Miles Davis/
-
KányaDániel
- Újonc
- Hangszer: Roland bk3
- Adott köszönetek: : 7 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1 alkalom
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
Abban szeretnék segítséget kérni tőletek hogy amikor a style work xt programot szeretném használni azt hogyan tudom beállítani hogy a midi kimenet a bk3 as gépemen szóljon sajnos hiába van feltéve a driver és a midimapper(ami nem hiszem hogy jól működik) nem tudok hetek óta rájönni mi lehet a baj win10 es az op. rendszerem köszönöm a segítséget előre is!
-
KányaDániel
- Újonc
- Hangszer: Roland bk3
- Adott köszönetek: : 7 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1 alkalom
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni abban hogy ha én a roland bk3-as gépemen készítek egy performance elmentést azt hogyan tudom megnyitni a számítógépen pl egy programmal és a dolgokat átszerkeszteni vagy csak átnevezni a fájlon belüli mentéseket.
A segítségeteket nagyon köszönöm!
Segítséget szeretnék kérni abban hogy ha én a roland bk3-as gépemen készítek egy performance elmentést azt hogyan tudom megnyitni a számítógépen pl egy programmal és a dolgokat átszerkeszteni vagy csak átnevezni a fájlon belüli mentéseket.
A segítségeteket nagyon köszönöm!
- Mcmiki
- VIP
- Hozzászólások a témában: 65
- Hangszer: Roland Bk-5
- Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 712 alkalommal
Szia! Számitogépen sehogy,csakis kizárolag a hangszeren tudod szerkeszteni, menteni. a stilusok szerkeszthetöek PC-n is, de a beállitások nem!
Üdv. Miki!
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 55
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Üdv mindenkinek!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a hangszerben (Roland E-50) az általam feltöltött stílusban hogyan tudom a hangszereket és a hangerőt (effekt, stb..) beállításokat úgy megváltoztatni, hogy azt el is lehessen menteni. Mivel ezt a lehetőséget nem találtam meg és a stílus újra betöltésénél kezdhettem elölről a beállítgatását, így külső programmal szerkesztgetem a stílusokat de még így is előfordul, hogy a hangszerek hangereje nem stimmel.
Köszönöm!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a hangszerben (Roland E-50) az általam feltöltött stílusban hogyan tudom a hangszereket és a hangerőt (effekt, stb..) beállításokat úgy megváltoztatni, hogy azt el is lehessen menteni. Mivel ezt a lehetőséget nem találtam meg és a stílus újra betöltésénél kezdhettem elölről a beállítgatását, így külső programmal szerkesztgetem a stílusokat de még így is előfordul, hogy a hangszerek hangereje nem stimmel.
Köszönöm!
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Szia Lali! Módosítás után először Freeze data-t nyomj és utána Save-t. Ha mégse menti akkor nézd át a stílust hogy nincs-e tele szeméttel. Ha van egy csomó fölös üzenet benne azokat töröld ki mert ez is okozhatja a galibát.
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
-
pillerk
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: Korg, Roland, Ketron
- Adott köszönetek: : 62 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 131 alkalommal
Sziasztok Kedves Rolandos kollegák,
Elgondolkodtam azon, hogy meglepem magam az FA-08 után egy Roland E-A7 arangerrel is. Jelenleg több arrangerem is van, de egy BK-3 as arrangert hordok praktikussági és kényelmi okokból eskűvők és bálok lebonyolítására. Elég sok stílust használok, a hangjával és a billentyűzetével már megbékéltem (fogjuk rá - bár a billentésével nem igazán lehet), azt már megtudtam itt a fórumon, hogy az E-A7 is ugyanazt a billentyűzetet kapta, mint a BK széria, de az E-A7 ben tetszik a sampling lehetőség és hogy külön gombokon vannak az INTRO ENDING FILL, és van BREAK, és ami a Tyrosos időszakból hiányzik, multipad-ek. Szeretném kérni a véleményét annak , aki használ E-A7 et. Mint kezelhetőség és gyorsaság is érdekelne. A hangjait már hallottam youtube on. Végre hallom az effekteket is a hangszíneken, mivel a Bk3 elég szárazan szól. Érdekelne ha van tapasztalat a samplingal is, mint saját dob minták beillesztése gyári dobszettekbe, layerek és azok használata a stílusokban. Mi a helyzet az user pad-ekkel? Van -e használható anyag az interneten ehhez a masinához is. Megmondom őszintén, tudom, hogy a YAMAHA vagy a KORG akár a Ketron is komolyabb hangzásokat tud nyújtani, de az áruk oly mértékben pofátlan, hogy nem vagyok hajlandó annyit beléjük fektetni, amelett, hogy már annyit beléjük fektettem
Tapasztalat esetleg a http://www.dynamix-audio.com/ oldal bővítményeivel ehhez a hangszerhez?
Köszönöm szépen
Elgondolkodtam azon, hogy meglepem magam az FA-08 után egy Roland E-A7 arangerrel is. Jelenleg több arrangerem is van, de egy BK-3 as arrangert hordok praktikussági és kényelmi okokból eskűvők és bálok lebonyolítására. Elég sok stílust használok, a hangjával és a billentyűzetével már megbékéltem (fogjuk rá - bár a billentésével nem igazán lehet), azt már megtudtam itt a fórumon, hogy az E-A7 is ugyanazt a billentyűzetet kapta, mint a BK széria, de az E-A7 ben tetszik a sampling lehetőség és hogy külön gombokon vannak az INTRO ENDING FILL, és van BREAK, és ami a Tyrosos időszakból hiányzik, multipad-ek. Szeretném kérni a véleményét annak , aki használ E-A7 et. Mint kezelhetőség és gyorsaság is érdekelne. A hangjait már hallottam youtube on. Végre hallom az effekteket is a hangszíneken, mivel a Bk3 elég szárazan szól. Érdekelne ha van tapasztalat a samplingal is, mint saját dob minták beillesztése gyári dobszettekbe, layerek és azok használata a stílusokban. Mi a helyzet az user pad-ekkel? Van -e használható anyag az interneten ehhez a masinához is. Megmondom őszintén, tudom, hogy a YAMAHA vagy a KORG akár a Ketron is komolyabb hangzásokat tud nyújtani, de az áruk oly mértékben pofátlan, hogy nem vagyok hajlandó annyit beléjük fektetni, amelett, hogy már annyit beléjük fektettem
Tapasztalat esetleg a http://www.dynamix-audio.com/ oldal bővítményeivel ehhez a hangszerhez?
Köszönöm szépen
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
-
pillerk
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: Korg, Roland, Ketron
- Adott köszönetek: : 62 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 131 alkalommal
Moderálva: Idézet törölve. Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszolsz, az "idézet" beszúrása TILOS! Bubamara
[/quote]
Köszi, ezeket a videókat láttam.
Ekkor kezdtem el gondolkodni ezen a hangszeren...
Köszi, ezeket a videókat láttam.
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia Pillerk!
Én használom az E-A 7 hangszert!
A hangszer könnyen használható és gyors!
A sampler rész pontatlan! Nem mindig a jó mintát hozza be a loopba, ha a hangszer újra van indítva akkor helyrerázódik, majd egy idő után újra pontatlan lesz.
A tempóváltásokra szintén nagyon rosszul reagál a sampler rész! Azért a Bk3 után tuti felüdülés lesz, de az igazság az, hogy arrangerként minden más márka zsebre vágja az árkategóriában. Az egyetlen jól megszólaló szett a Dinamix cucca, ahol a komlett dob és basszus sample új!
Bővebben itt írtam a hangszerről:
roland-hasznalhatosagi-tapasztalatok-t4 ... tml#p41774
Én használom az E-A 7 hangszert!
A hangszer könnyen használható és gyors!
A sampler rész pontatlan! Nem mindig a jó mintát hozza be a loopba, ha a hangszer újra van indítva akkor helyrerázódik, majd egy idő után újra pontatlan lesz.
A tempóváltásokra szintén nagyon rosszul reagál a sampler rész! Azért a Bk3 után tuti felüdülés lesz, de az igazság az, hogy arrangerként minden más márka zsebre vágja az árkategóriában. Az egyetlen jól megszólaló szett a Dinamix cucca, ahol a komlett dob és basszus sample új!
Bővebben itt írtam a hangszerről:
roland-hasznalhatosagi-tapasztalatok-t4 ... tml#p41774
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!