Én nyitottam meg újból. Érdekes, mert mikor beléptem meglepetésemre le volt zárva a topik, de az admin vezérlőpultban nem látni, hogy valaki lezárta volna. Pedig ott nyomának kéne lenni.powersparc írta:Na, most vmiért újra enged ide írni a fórum...![]()
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangszer VS. HANGSZER
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 52
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Re: Hangszer VS. HANGSZER
Üdv.: Apelláta
-
jacksony95
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 208 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 238 alkalommal
Re: Gumiszoba
HunHyper írta:Drága hangszer, talán kissé túlzás is az ára, de aki beleszeret, ilyet akar...Én is ilyet akarok...:777
Helyes ! A Ketron adja a legprofibb hangzást mondhatni nem hangszert veszel,hanem egy profi Zenekart de szeretni kell ezt a hangzást !
Nincs szükség zajos samplerekre csodaszép hangja van !!!!!
A zene szabaddá tesz....
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 40
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Re: Gumiszoba
Ezt annyival kibővíteném hogy anno T3 vs 970- tesztemben le mértem a hangminőséget tisztaságot a T3-al szemben ,balanszokkal és spektroszkópall egyéb eszközökell, szóval a 970 hangképe minősége már Hozza a Tyros-ét.
De azért meg tartásra nem kérném
De azért meg tartásra nem kérném
HunHyper írta:Sziasztok... Írnék egy kis beszámolót a tapasztalataimról... Túl vagyok a "nagy" teszten...![]()
Ricsike
-
Norbi87
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Ketron Sd1 plus
- Adott köszönetek: : 1 alkalom
- Kapott köszönetek: : 1 alkalom
Re: Keres - Kínál
Nagy dilemmába vagyok 2 hangszer között vacilálok. Az egyik egy Korg pa1 x pro a másik egy Ketron Sd1 plus. Szerintetek melyik jobb?
Itt jobb helyen lesz a kérdésed
Üdv, Admin
Itt jobb helyen lesz a kérdésed
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
A pa1xpro nagyon jó hangszer, stabil, atom hard, rengeteg jó szolgáltatás, sok bővítési lehetőség de ha a hangját nézzük egy stílusban, vagy hangszerelésben, az SD1 plus súlyosan lealázza, de nem csak őt, hanem szinte minden hangszert mind a mai napig.
Tehát ha a hangzás fontos, akkor Ketron. Ha a touchpanel, jobb billentő, songbook, akkor pa1xpro.
Néhány adat:
A pa1xpro / SD1 plus
csak midi / pat(dobgroove és midi)
sampler
van/van
multipad:
van/nincs
video interface
opció / opció
mp3 play
opció / opció (mindkettő szöveges mp3-at is játszik)
sequencer:
igen / igen
songplay:
2 player / 1 player
kereső:
igen numerikus és alfabet is / igen numerikus és alfabet is
drawbar:
igen/igen
gyári sampling tár
nem / igen
Szerkeszthető hangszínek:
igen / igen ( A korgban lényegesen mélyebb, teljes editálhatóság)
Énekeffekt és vokálprocesszor:
igen TC / Igen Ketron
Tehát ha a hangzás fontos, akkor Ketron. Ha a touchpanel, jobb billentő, songbook, akkor pa1xpro.
Néhány adat:
A pa1xpro / SD1 plus
csak midi / pat(dobgroove és midi)
sampler
van/van
multipad:
van/nincs
video interface
opció / opció
mp3 play
opció / opció (mindkettő szöveges mp3-at is játszik)
sequencer:
igen / igen
songplay:
2 player / 1 player
kereső:
igen numerikus és alfabet is / igen numerikus és alfabet is
drawbar:
igen/igen
gyári sampling tár
nem / igen
Szerkeszthető hangszínek:
igen / igen ( A korgban lényegesen mélyebb, teljes editálhatóság)
Énekeffekt és vokálprocesszor:
igen TC / Igen Ketron
Buba
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
- Sambácsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
Hallottam a hangszert Bubánál, és egyértelmű, hogy SD1+ a nyerő!.....
Sambácsi.
Sambácsi.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Úgy látom, rossz helyre írtad a hozzászólásodat. Itt két tizenéves vasról beszélgetünk pillanatnyilag. A pa1 nagyjából T1 korabeli egy év difivel, az SD1plus pedig T2 korú. Azért a technológiát talán nem kellene a T4 processzálásával összevetned. Legyünk igazságosak.
A Ketron, (mindegyik) vendéglátósok számára készül és nem rockereknek hengerlik a vasgyárban. Ha rock zene, akkor élő zenekar nem pvc fólia.
Baszhatod az effektjeidet, mihelyt bekapcsolnak egy rendes gitáralapot melletted. Rögtön előbukkan a művirág a centrumos szatyorból.
Ha már rock alapok, akkor inkább KORG, sokkal átütőbben szólal meg a műfajban. Fel is vetik neki gyakran negatívumként, hogy tele van rock és funk elemekkel, hangokkal.
Az SD1 megbízható, könnyű (17kg 6,5 oktáv vas, a Tyros 5 76 16 kg és egy ifa platónyi nagy ragya) és gyors, valamint minden legalább 6 osztályt végzett ember tud rajta játszani, annyira egyszerű, ugyan is menük helyett gombokon van minden a frontpanelen.
Csákó!

A Ketron, (mindegyik) vendéglátósok számára készül és nem rockereknek hengerlik a vasgyárban. Ha rock zene, akkor élő zenekar nem pvc fólia.
Baszhatod az effektjeidet, mihelyt bekapcsolnak egy rendes gitáralapot melletted. Rögtön előbukkan a művirág a centrumos szatyorból.
Ha már rock alapok, akkor inkább KORG, sokkal átütőbben szólal meg a műfajban. Fel is vetik neki gyakran negatívumként, hogy tele van rock és funk elemekkel, hangokkal.
Az SD1 megbízható, könnyű (17kg 6,5 oktáv vas, a Tyros 5 76 16 kg és egy ifa platónyi nagy ragya) és gyors, valamint minden legalább 6 osztályt végzett ember tud rajta játszani, annyira egyszerű, ugyan is menük helyett gombokon van minden a frontpanelen.
Csákó!
Buba
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Mennyi hülyeséget összeírtál...
Első szoftver stabil??? Úgy látszik nem volt Tyros3 hangszered korai szoftverrel... Simán átment windowsos kék halálba...
Nekem egy Korgom volt, amit rögtön az első pár hét után cseréltek, mert fagyott. Azon kívül csak Yamaha hangszereket kellett szervizeltetnem a gumiágyak miatt...
1. Leírtál egy beállítást, amit a többi hangszer nem tud prezentálni. Abban tényleg jobb a Yamaha, de minden másban elvérzik a többi mellett.
2. Amikor megvettem a Ketronomat én is le voltam döbbenve, hogy alig van benne hangszín. Pár száz db a Korg és a Yamaha hatalmas hangkönyvtárához képest. De a meglepetés akkor ért, amikor elkezdtem rajta játszani. Pl egy szaxofont a Ketronon a legkönnyebb szaxofonként megszólaltatni, utána a Yamahán és a legnehezebb a Korgon...
Első szoftver stabil??? Úgy látszik nem volt Tyros3 hangszered korai szoftverrel... Simán átment windowsos kék halálba...
Nekem egy Korgom volt, amit rögtön az első pár hét után cseréltek, mert fagyott. Azon kívül csak Yamaha hangszereket kellett szervizeltetnem a gumiágyak miatt...
1. Leírtál egy beállítást, amit a többi hangszer nem tud prezentálni. Abban tényleg jobb a Yamaha, de minden másban elvérzik a többi mellett.
2. Amikor megvettem a Ketronomat én is le voltam döbbenve, hogy alig van benne hangszín. Pár száz db a Korg és a Yamaha hatalmas hangkönyvtárához képest. De a meglepetés akkor ért, amikor elkezdtem rajta játszani. Pl egy szaxofont a Ketronon a legkönnyebb szaxofonként megszólaltatni, utána a Yamahán és a legnehezebb a Korgon...
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 45
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Lehet egy hangszerben akármilyen Flash memória meg szoftver,meg 10 ezer hangszín meg effekt a KETRON a hangjával és megszólalásával messzemenően az összes közül a legélethűbb!
Persze vannak hiányosságai,de ezeket ha elfogadjuk a hangja kárpótol.A kezelhetőség,megszokás kérdése.
Persze vannak hiányosságai,de ezeket ha elfogadjuk a hangja kárpótol.A kezelhetőség,megszokás kérdése.