|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
KETRON - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- marton1974
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 61
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy a Ketron MidJ Pro és a Ketron SD40 között mi a különbség?
Miben jobb a MidJ Pro, mint az SD40, mit tud többet? Mert árban több a Pro mint az SD40...
Köszönöm.
Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy a Ketron MidJ Pro és a Ketron SD40 között mi a különbség?
Miben jobb a MidJ Pro, mint az SD40, mit tud többet? Mert árban több a Pro mint az SD40...
Köszönöm.
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Midjay pro inkább player SD40 inkább arranger.
Elég ha a kezelőfelületüket megnézed.
Részleteket itt:
http://www.ketron.it/en/products/34-let ... di/midjpro
és itt:
http://www.ketron.it/en/products/35-mod ... o/sd40-1-1
találsz
Midjay pro / SD40
143sty/260sty
Elég ha a kezelőfelületüket megnézed.
Részleteket itt:
http://www.ketron.it/en/products/34-let ... di/midjpro
és itt:
http://www.ketron.it/en/products/35-mod ... o/sd40-1-1
találsz
Midjay pro / SD40
143sty/260sty
Buba
-
pap66
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: hammond
- Adott köszönetek: : 153 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 107 alkalommal
Sziasztok !
Szóval valóban érthetetlen számomra a Modelyng-ben ez a baki a dobbal,hiszen minden más hangszert simán átrak másik
-bármilyen stílusba probléma nélkul.Értem én hogy audio dob,de akkor is az alapritmushoz van igazítva-kellene lenni programozva.
Jó volna Tomi ha hozzátudnál szólni.
Koszi!
Péter
Szóval valóban érthetetlen számomra a Modelyng-ben ez a baki a dobbal,hiszen minden más hangszert simán átrak másik
-bármilyen stílusba probléma nélkul.Értem én hogy audio dob,de akkor is az alapritmushoz van igazítva-kellene lenni programozva.
Jó volna Tomi ha hozzátudnál szólni.
Koszi!
Péter
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 26
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Ha Tomi Almatom, akkor félek nem fog hozzászólni....
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 119
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok,
Én egy nevezzük különleges helyzetben vagyok, mert Tomi írt nekem ezzel kapcsolatban, és leírta, hogy ezt miért nem lehet eszközölni. Igen nem lehet ezt Tomi is így gondolja.
"Tehát: alap tézis, hogy amikor az "A" variációhoz beváltasz egy audió dobot a modelling részben, akkor az automatikusan hozza magával a B C D, az összes pergetést, brake-eket, intro-kat és az endingeket.
Ha ezek után te átlépsz a B variációra és oda behívsz egy másik audió dobot, akkor az fogja hozni magával az A C D variációba a hozzá tartozó dobjait.
Itt minden audió dobnak meg van konkrétan írva az összes része a variációkhoz.
Ez nem hiba, ezt így programozták le. Te a saját gondolataid csapdájába esel és képtelen vagy elfogadni egy másik logikát.
Szerintem nem árulok el neked azzal semmilyen kulissza titkot, ha elmondom neked, hogy azért nem tudod kicserélgetni az SD7 stílus variációikban (A-B-C-D) az összes Audió dobokat kedvedre, mert DIREKT nem írták a programozók meg ezt a funkciót. Mégpedig azzal az indokkal, hogy ez nem a csúcsmodell, hanem mid-range keyboard!
Szóval hidd el, hogy nagyon is működik a modelling része a hangszernek.
Nagyon sok mindent tudnék mesélni, -persze nem fogok- amiről fogalmad sincsen, mert nem is lehet!
Szerintem ha Te szeretnél egy funkciót és azt a hangszer nem tudja, akkor butaság a hangszer hibájának felróni! Szar a Ketron, mert nem működik benne a sequencer! Ja, hogy nincs is benne?! Ezek után Te úgy definiálod, hogy még mindig nem működik?
Ennyit szerettem volna és bocsi a hosszú írásomért. Tehát a lényeg az, hogy ami funkciót Te vársz a hangszertől, az a fejlesztő által DIREKT KIHAGYOTT FUNKCIÓ! Ha neked ez a funkció kell, akkor vedd meg az Audyát. Az tudja ezt a funkciót. Meg rengeteg mást, amit az SD7 nem tud.
Hogy később mit raknak még át az SD 7-be..........majd meglátjuk!"
"Kihagyták azt a funkciót, amikor a dob részben minden variációra azt teszel, amit szeretnél. Igen, direkt kihagyták, mondván ez a Ketronnak egy középkategóriás hangszere. Ha ebbe beleraknak mindent, akkor ki akar majd SD9pro-t venni? Fogadd el, hogy eme funkció kivétele, kizárólag üzleti alapú döntés volt, nem pedig egy meglévô bug okán van, azaz, hogy nincs ott!
Jó pár ilyen dolog van, ami nincs benne az SD7-ben. Például nem tudsz magadnak elmenteni standard értelemben vett user dobot sem, mert nincs rá lehetőséged. Direkt nincs benne ez a funkció. Mint ahogy direkt 61 billentyűvel árulják, beépített hangszórókkal.
Én sem mondom, hogy a Ketron jobb lenne, mint a másik. Kinek mit jelent a jobb! Mindenki maga dönti el!
Viszont ez az SD40-es elképesztő zseniális darab és ehhez rengeteget járul hozzá ez a szerethető ultramini mérete!
Azt nem értem, hogy a többi gyártó miért nincs a piacon az ilyen méretű modulok formájában???"
Ezt válaszoltam nekem Tomi. Aztán mindenki döntse el, hogy mit gondol.
Bennem ezek hallatán több kérdés is felvetődött:
- Direkt hagyták ki, ill. direkt nem funkciónál? Akkor egyáltalán miért van ott? Ez olyan mint a Korg Pa1x-nél volt, hogy a TC Helicon rész csak DEMO volt. Ennek mi értelme?
- Közép kategóriás hangszer csoportba sorolják az SD7-t? Az közel egy millás árával?
Szerintem az SD9 megjelenésének létjogosultsága teljes mértékben haszontalan. Minden tekintetben. Kellett volna egy SD7 pro-t csinálni. Majd mikor ismét eljön az idő, hogy új funkció, átgondoltabb szoftver, vagy bármi extra, akkor egy nagyobb teljesítményű gépet pakoltak volna össze új névvel. De alapvetően egy szoftver frissítés, és egy billentyűzet csere nagyobb sikert hozott volna - szerintem - mint az SD9. Nem tud annyival többet. Az meg, hogy van egy elnevezett funkció, ami egyébként klassz dolog lehetne, de nem tudni jó lenni, mert DIREKT nem jó ...
Ez a modelling funkció a Yamahánál a belépő szintű PSR S670-ben is ott van, és ugyan olyan lehetőségek vannak ebben a funkcióban, mint a csúcs modellben a Tyros5-ben. Akkor miért vesznek Tyros5-t? Tomi azt mondja, hogy a logikámmal van baj. Tényleg?
Még valamit szeretnék kérdezni, van e már Magyar Nyelvű az SD7-hez? Csak mert egy év türelmi idő van ennek elkészüléséhez ezt Norbi mondta. A Rolandnál vásároltam egy totál új terméket, és lássatok csodát, a dobozban ott volt a Magyar Nyelvű. Hmmm ...
De azért annak örülök mindenek mellett, hogy Tomi itt van, és olvassa a fórumot. ...
Én egy nevezzük különleges helyzetben vagyok, mert Tomi írt nekem ezzel kapcsolatban, és leírta, hogy ezt miért nem lehet eszközölni. Igen nem lehet ezt Tomi is így gondolja.
"Tehát: alap tézis, hogy amikor az "A" variációhoz beváltasz egy audió dobot a modelling részben, akkor az automatikusan hozza magával a B C D, az összes pergetést, brake-eket, intro-kat és az endingeket.
Ha ezek után te átlépsz a B variációra és oda behívsz egy másik audió dobot, akkor az fogja hozni magával az A C D variációba a hozzá tartozó dobjait.
Itt minden audió dobnak meg van konkrétan írva az összes része a variációkhoz.
Ez nem hiba, ezt így programozták le. Te a saját gondolataid csapdájába esel és képtelen vagy elfogadni egy másik logikát.
Szerintem nem árulok el neked azzal semmilyen kulissza titkot, ha elmondom neked, hogy azért nem tudod kicserélgetni az SD7 stílus variációikban (A-B-C-D) az összes Audió dobokat kedvedre, mert DIREKT nem írták a programozók meg ezt a funkciót. Mégpedig azzal az indokkal, hogy ez nem a csúcsmodell, hanem mid-range keyboard!
Szóval hidd el, hogy nagyon is működik a modelling része a hangszernek.
Nagyon sok mindent tudnék mesélni, -persze nem fogok- amiről fogalmad sincsen, mert nem is lehet!
Szerintem ha Te szeretnél egy funkciót és azt a hangszer nem tudja, akkor butaság a hangszer hibájának felróni! Szar a Ketron, mert nem működik benne a sequencer! Ja, hogy nincs is benne?! Ezek után Te úgy definiálod, hogy még mindig nem működik?
Ennyit szerettem volna és bocsi a hosszú írásomért. Tehát a lényeg az, hogy ami funkciót Te vársz a hangszertől, az a fejlesztő által DIREKT KIHAGYOTT FUNKCIÓ! Ha neked ez a funkció kell, akkor vedd meg az Audyát. Az tudja ezt a funkciót. Meg rengeteg mást, amit az SD7 nem tud.
Hogy később mit raknak még át az SD 7-be..........majd meglátjuk!"
"Kihagyták azt a funkciót, amikor a dob részben minden variációra azt teszel, amit szeretnél. Igen, direkt kihagyták, mondván ez a Ketronnak egy középkategóriás hangszere. Ha ebbe beleraknak mindent, akkor ki akar majd SD9pro-t venni? Fogadd el, hogy eme funkció kivétele, kizárólag üzleti alapú döntés volt, nem pedig egy meglévô bug okán van, azaz, hogy nincs ott!
Jó pár ilyen dolog van, ami nincs benne az SD7-ben. Például nem tudsz magadnak elmenteni standard értelemben vett user dobot sem, mert nincs rá lehetőséged. Direkt nincs benne ez a funkció. Mint ahogy direkt 61 billentyűvel árulják, beépített hangszórókkal.
Én sem mondom, hogy a Ketron jobb lenne, mint a másik. Kinek mit jelent a jobb! Mindenki maga dönti el!
Viszont ez az SD40-es elképesztő zseniális darab és ehhez rengeteget járul hozzá ez a szerethető ultramini mérete!
Azt nem értem, hogy a többi gyártó miért nincs a piacon az ilyen méretű modulok formájában???"
Ezt válaszoltam nekem Tomi. Aztán mindenki döntse el, hogy mit gondol.
Bennem ezek hallatán több kérdés is felvetődött:
- Direkt hagyták ki, ill. direkt nem funkciónál? Akkor egyáltalán miért van ott? Ez olyan mint a Korg Pa1x-nél volt, hogy a TC Helicon rész csak DEMO volt. Ennek mi értelme?
- Közép kategóriás hangszer csoportba sorolják az SD7-t? Az közel egy millás árával?
Szerintem az SD9 megjelenésének létjogosultsága teljes mértékben haszontalan. Minden tekintetben. Kellett volna egy SD7 pro-t csinálni. Majd mikor ismét eljön az idő, hogy új funkció, átgondoltabb szoftver, vagy bármi extra, akkor egy nagyobb teljesítményű gépet pakoltak volna össze új névvel. De alapvetően egy szoftver frissítés, és egy billentyűzet csere nagyobb sikert hozott volna - szerintem - mint az SD9. Nem tud annyival többet. Az meg, hogy van egy elnevezett funkció, ami egyébként klassz dolog lehetne, de nem tudni jó lenni, mert DIREKT nem jó ...
Még valamit szeretnék kérdezni, van e már Magyar Nyelvű az SD7-hez? Csak mert egy év türelmi idő van ennek elkészüléséhez ezt Norbi mondta. A Rolandnál vásároltam egy totál új terméket, és lássatok csodát, a dobozban ott volt a Magyar Nyelvű. Hmmm ...
De azért annak örülök mindenek mellett, hogy Tomi itt van, és olvassa a fórumot. ...
-
pap66
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: hammond
- Adott köszönetek: : 153 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 107 alkalommal
Helló !
Hát Zoli Koszi az alapos magyarázatot,sajna ez meg sem fordult a fejemben,hogy direkt kihagyták,vagy lebutították
eme funkció mukodését,és jogos az érvelés is,hogy akkor minek van benne a gépben?Az ember túrja a netet/mindhiába/
sok estéjét elcseszi a fölösleges programozásra és a végén kiderül,hogy ez direkt nem működik,holott a manualban is
benne van,hogy a dob is editálható!
Valóban parasztvakitás,és egyáltalán nem korrekt hozzáállás.Legalább leirták volna ,hogy ez csak pici részben működik.
Több varrógépet nem veszek,az összes digiszar elbújhat az 1958-as C3 mellett.!!!
P.
Hát Zoli Koszi az alapos magyarázatot,sajna ez meg sem fordult a fejemben,hogy direkt kihagyták,vagy lebutították
eme funkció mukodését,és jogos az érvelés is,hogy akkor minek van benne a gépben?Az ember túrja a netet/mindhiába/
sok estéjét elcseszi a fölösleges programozásra és a végén kiderül,hogy ez direkt nem működik,holott a manualban is
benne van,hogy a dob is editálható!
Valóban parasztvakitás,és egyáltalán nem korrekt hozzáállás.Legalább leirták volna ,hogy ez csak pici részben működik.
Több varrógépet nem veszek,az összes digiszar elbújhat az 1958-as C3 mellett.!!!
P.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Teljes mértékben egyetértek.pap66 írta:az összes digiszar elbújhat az 1958-as C3 mellett.
Úgy tűnik a hangszererekkel kapcsolatban is igaz, amit a borról mondanak, minél öregebb, annál jobb.
Buba
-
Trebor
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Tyros4
- Adott köszönetek: : 247 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 223 alkalommal
Sziasztok!
Tényleg, ha már itt tartunk. Van valaki köztetek aki Audyát használ?
Tényleg, ha már itt tartunk. Van valaki köztetek aki Audyát használ?
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 70
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Ha valki tudja, hogy hol lehet meghallgatni az Sd40-et, akkor jelezze, mert engem érdekel.