B.Bazsi írta:Használ közületek valaki hangzásjavító processzort? Ha igen akkor milyet, érdemes beruházni egybe, tapasztalatok, vélemények?
Sziasztok! Kicsit slendrián módon hanyagoltam eme díszes társaságot. Sokfelé szaladtam de ezekkel a kütyükkel is összehozott jó sorom.
Nos többféle módon közelíteném meg a hangzásjavító procikat.
Az első kategória a mastering proci melyet kimondottam a cucc master inzertjébe dugva illik használni stereo módon. Pl az ART processzrát használom mely limitál, kompresszál és ha kell exciter módban használható. Izléssel használva kissé "tömörebb" hangképet nyújt az exciter adta magas emelési lehetőségekkel.
A Másik kategória a "klasszikus" hangzásjavító processzor.
Ezt sok cég gyártja, ETEK, Behringer, Aphex, Peavey és napestig lehetne sorolni a különböző márkákat.
Amiket személyesen is ismerek azok a következő termékek:
Behringer Utrafex, melynek van eg ykicsit jobb csöves változata is. Mindegyik volt nálam.
Konzervre használható volt de itt is a kevesebb több alapon. Talán ez mindegyikre igaz nagyjából.
Kerekebb mélyek több csilingelő magas jellemezte a hangképet. Élő zenénél igazi akusztikus hangszereknél szigorúan bypass volt. Csöves verziója melegebb hangképet produkált.
Apex Exciter Big Bottom. A Klasszikus amerikai hang. Hasonló módon dolgozza meg a hangot mint a Behri csak sokkal dinamikusabb marad.
Peavey Kozmos..Korrekt cucc nagy rendszerekben nem drasztikus beállításokkal szintén kerekebb dögösebb hangot nyújt.
Nem szabad túlvezérelni egyiket sem és a kevesebb több elvet tartva okozhatnak kellemes meglepetést, ellenben csak olyan "csodát" fogunk hallani amit a hangrendszerünk képes lesugározni. Magam egy jó pult esetleg aktívan váltott rendszer normális falakkal, erősítőkkel híve vagyok.
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.