Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 24
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Hozzászólás: # 4559Hozzászólás Zeneboy
2012.04.04. 21:27

Gyuley írta: Ezt én a Pa500-nál tapasztaltam ,mikor betöltöttem egy Pa50-60-80-as stílust, ebből gondolom én, hogy a Pa800-nál sem lehet ez másképpen!
És mivel párhuzamosan megvolt a Pa50-is, a Pa500-al, azért kíváncsiságból meghallgattunk egy két stílust, de tényleg csak annyi az eltérés, amennyi a két hangszer hangrendszere között van, de ez szinte a semmivel egyenlő!
Viszont azt nem állítanám hogy jobban szól a Pa80, mint a Pa800, eleve ott van benne az "Rx tecnology", ami alapból sokkal realisztikusabb hangzást ad, és az új dobszettek is sokkal jobban szólnak szerintem, ami viszont igaz, hogy ütősebbek lettek a dobok, de egy jó cucc ezt meg sem érzi!
Igen működik, de ha nagy hangosításon hallgatja az ember és pl már használja az eq-t már másképp szól, még ua olyan hangszíneket használva is! Aki így használja ne is vegyen pa800at.. :777
Továbbra is azt mondom beállítás, hozzáértés kérdése!
Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 24
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Kotta stb kérdés

Hozzászólás: # 4560Hozzászólás Zeneboy
2012.04.04. 21:30

viskib írta:Valaki nem indítana el nekem a fórumozók között egy szavazást.

Roland E-80 és Korg PA-800 ról?

Még mindig nem tudom el dönteni melyiket érdemesebb választanom :? :?

:xx:

SZavazás megoldható..csak értelmetlen, Qglinak igaza van!

Egyébként ha Roland én G70-be gondolkoznék, nekem az E80 túl gyerekes megjelenésre fogásra..billentyű... 1-2 dolog és a 2srx az E80 mellett szól ez tény...

Viskib! Amennyiben korgot próbálnál Barcikán szívesen látlak, ha ez segít dönteni!

Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal

Hozzászólás: # 4561Hozzászólás B.Bazsi
2012.04.04. 21:50

Én többek között a billentyűk miatt is a G70-t ajánlottam, baromi jó billentése van ezt mások is aláírják, és viskib, a 76 darabtól nem kell tartani, olyan helyed van játszani hogy ihajj.... Nekem biztos nem lesz több 61 billentyűsöm, hacsak mellette nem lesz egy 76-os... Hangszerválasztás témában: az lenne az igazi ha lehetőséged lenne mindkettőt kipróbálni, választani úgyis Te fogsz, én azt mondom Rolandos létemre hogy bármelyiket is választod, jól fogsz választani, ebben a kategóriában már ezek jó gépek! ;) :) :777

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 23
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 4562Hozzászólás Apelláta
2012.04.05. 00:20

Viskib!

Én is inkább a G70-et preferálnám az E80-nal szemben. Bár a fejlettebb EQ, az MP3 és a két SRX kártyahely az E80 mellett szól, a billentyűzet száma, a billentése és az összeszerelési minőség, design a G70 mellett. Ha az MP3 hidegen hagy és megelégedsz egy kártyahellyel (úgy is általában csak a dobmintákkal szokták bővíteni), akkor már csak egyedül a fejlettebb EQ szól az E80 mellett. Akinek az E80-át próbáltam, előtte G70-e volt, és nem volt meggyőződve róla, hogy jó döntést hozott, mikor váltott E80-ra. Apróság, de az E80-on gombjai újonnan is lötyögnek, míg a G70-é nem. (ezt a srác mondta)

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 4563Hozzászólás Apelláta
2012.04.05. 00:27

G70 vagy Pa800? Hát nem tudom. Nekem nagyon szimpatikus a G70. Az egyetlen Roland, ami felkeltette az érdeklődésemet. Egy időben vacilláltam is rajta. De G70-et még nem próbáltam, csak E80-at, de azt is elég felületesen. Én mindenképp kipróbálnám a G70-et, mielőtt döntenék. Neked meg javaslom, hogy mind a Rolandot, mind a Korgot próbáld ki és csak aztán dönts. Teljesen más világok, mint az eddig használt Yamaháid.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 39
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 4565Hozzászólás ---Qgli---
2012.04.05. 03:58

Én is kipróbáltam itthon - egy hétig - az G-70-et. Nekem alapvető problémáim voltak vele, mint pl:

- a per basszus gombot nem találtam rajta - ha jól emlékszem, akkor nincs kihozva a kezelőfelületre csak menüben lehet állítani
- az akkordfelismerése a rolandnak vicces. Megfogtam egy Am7(5b) akkordot úgy, hogy Eb-G-A-C és azt írta hogy Eb6(5b)!
- játszottam valamelyik bossa-nova stílussal, lefogtam egy sima C dúr akkordot és szólt egy C6.
- a hangszíneket élő játék közben elég bonyolultan lehetett elérni.

Lehet hogy ezek csak beállítás kérdései, de én nem találtam rá akkor átállítási lehetőséget.

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 4567Hozzászólás B.Bazsi
2012.04.05. 04:58

---Qgli--- írta:Én is kipróbáltam itthon - egy hétig - az G-70-et. Nekem alapvető problémáim voltak vele, mint pl:

- a per basszus gombot nem találtam rajta - ha jól emlékszem, akkor nincs kihozva a kezelőfelületre csak menüben lehet állítani
- az akkordfelismerése a rolandnak vicces. Megfogtam egy Am7(5b) akkordot úgy, hogy Eb-G-A-C és azt írta hogy Eb6(5b)!
- játszottam valamelyik bossa-nova stílussal, lefogtam egy sima C dúr akkordot és szólt egy C6.
- a hangszíneket élő játék közben elég bonyolultan lehetett elérni.

Lehet hogy ezek csak beállítás kérdései, de én nem találtam rá akkor átállítási lehetőséget.
Per basszusnak gombja van a kezelőfelületen a stílus vezérlő gombok között.
Akkord felismeréssel kapcsolatban viszont mondasz valamit...
Bossanova C-dúr -C6 , igaz, némelyik stílus így szól, így van programozva, stílusszerkesztőben 10 perc alatt átprogramozod.
User programba elmented a neked szimpatikus hangszíneket a kívánt stílus mellé. A hangszínválasztó gombok megjegyzik az utoljára használt hangszínt, ha be van állítva egy szaxi, egy gitár meg egy zongora U.P.-be, ha harmónikára szeretnél váltani, játék előtt vagy közben ha kiválasztod a szimpatikus harmónikát, és a csoport nyomógombja megjegyzi melyiket használtad utoljára.

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 4568Hozzászólás B.Bazsi
2012.04.05. 06:09

Hangszínbeállításokhoz még: 4 db "One Touch" gomb van a hangszeren, melyek hangszínbeállítások elmentésére szolgálnak, belső és külső memórián lévő stílusokhoz történő hangszínek hozzárendelésére egyaránt. Kiválasztasz egy stílust gépből vagy kártyáról, beállítasz a billentyű partokra neked tetsző hangszíneket, elmented mondjuk a One Touch 1-es gomb alá. Beállítasz megint másfajta tetszés szerinti hangszíneket ugyanahhoz a stílushoz, elmented a One Touch 2-es gomb alá. Ugyanezt megcsinálod a 3-4-es gombokhoz. Megjegyzed melyik gomb alá mely hangszíneket rendelted, és a kívánt gomb megnyomásával előhívod azokat a hangszíyneket melyeket használni szeretnéd. Akárhogy is számolom, egy stílushoz 12 hangszínt rendeltél hozzá -ha csak a jobb kéz "part"-jait nézem (jobb kéz alatt egyszerre 3 hangszínt tudsz használni -UPPER 1,2,3 3x4 felénk 12 :lol: ). Egyáltalán nem bonyolult elérni a hangszíneket élő játék közben... ;) Az már csak érdekesség hogy ugyanezt végigjátszhatod a bal kéz billentyű partjai alá, és ha úgy gondolod a tempó, main var., intro-ending beállításokat is elmentheted a One Touch gombok alá. Ha nem akarod akkor ezeket nem mented el, csak azt ami tetszik. És mindez egy User program alatt megy.

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 4570Hozzászólás Gyuley
2012.04.05. 07:27

Zeneboy írta:
Gyuley írta: Ezt én a Pa500-nál tapasztaltam ,mikor betöltöttem egy Pa50-60-80-as stílust, ebből gondolom én, hogy a Pa800-nál sem lehet ez másképpen!
És mivel párhuzamosan megvolt a Pa50-is, a Pa500-al, azért kíváncsiságból meghallgattunk egy két stílust, de tényleg csak annyi az eltérés, amennyi a két hangszer hangrendszere között van, de ez szinte a semmivel egyenlő!
Viszont azt nem állítanám hogy jobban szól a Pa80, mint a Pa800, eleve ott van benne az "Rx tecnology", ami alapból sokkal realisztikusabb hangzást ad, és az új dobszettek is sokkal jobban szólnak szerintem, ami viszont igaz, hogy ütősebbek lettek a dobok, de egy jó cucc ezt meg sem érzi!
Igen működik, de ha nagy hangosításon hallgatja az ember és pl már használja az eq-t már másképp szól, még ua olyan hangszíneket használva is! Aki így használja ne is vegyen pa800at.. :777
Továbbra is azt mondom beállítás, hozzáértés kérdése!
Zeneboy
Ez is igaz Zsolti, de ezt én arra írtam hogy, jobban bejön neki a Pa80 hangzása, amit nem nagyon értek, mert szerintem fényévekkel jobban szólhat a Pa800!
Nem tudom, mert élőben nem hallottam még Pa800-at, de gondolom legrosszabb esetben is szól úgy mint a Pa500, természetesen úgy gondolom azért csak jobban szólhat egy Pa800, már a demói alapján is úgy tűnik!

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 4571Hozzászólás Apelláta
2012.04.05. 07:28

B.Bazsi írta:Hangszínbeállításokhoz még: 4 db "One Touch" gomb van a hangszeren, melyek hangszínbeállítások elmentésére szolgálnak, belső és külső memórián lévő stílusokhoz történő hangszínek hozzárendelésére egyaránt. Kiválasztasz egy stílust gépből vagy kártyáról, beállítasz a billentyű partokra neked tetsző hangszíneket, elmented mondjuk a One Touch 1-es gomb alá. Beállítasz megint másfajta tetszés szerinti hangszíneket ugyanahhoz a stílushoz, elmented a One Touch 2-es gomb alá. Ugyanezt megcsinálod a 3-4-es gombokhoz. Megjegyzed melyik gomb alá mely hangszíneket rendelted, és a kívánt gomb megnyomásával előhívod azokat a hangszíyneket melyeket használni szeretnéd. Akárhogy is számolom, egy stílushoz 12 hangszínt rendeltél hozzá -ha csak a jobb kéz "part"-jait nézem (jobb kéz alatt egyszerre 3 hangszínt tudsz használni -UPPER 1,2,3 3x4 felénk 12 :lol: ). Egyáltalán nem bonyolult elérni a hangszíneket élő játék közben... ;) Az már csak érdekesség hogy ugyanezt végigjátszhatod a bal kéz billentyű partjai alá, és ha úgy gondolod a tempó, main var., intro-ending beállításokat is elmentheted a One Touch gombok alá. Ha nem akarod akkor ezeket nem mented el, csak azt ami tetszik. És mindez egy User program alatt megy.
Szia B.Bazsi!

A One Touch funkció a Korg-ok minden típusában benne van Single Touch Settings néven már a Pa50/60/80-tól. Tehát több mint 10 éve. Sőt a felsoroltak utáni típusoknál már az egyes STS-eknek nevet is lehet adni, így nem kell fejből megjegyezni a gombok alá tartozó hangszíneket. A Yamikban is rég benne van. Ha jól tudom a PSR1500/3000 óta.

Új hozzászólás