HunHyper írta:Tudom, hogy hülye kérdés, de ez a Gumiszoba, bármit lehet kérdezni...
Szia Roland!
Nem sokan vannak itt a forumon akiknek ezek közül még Roland E-A7 is lett volna. Én ilyen tekintetben szerencsésnek mondhatom magam.
Szerintem, ha Yamahás voltál, ne válassz más hangszert, mert egyikben sem fogod megtalálni a Yamahát. Én is keresgéltem, és most jelenleg egy S770 van és egy Motif XF tesztben vagyok. Minden bizonnyal megveszem a Motifot is mert nagyon erős hangban, és a midiket könnyedén eltudom készíteni vele az Optimizer segítségével.
Szóval:
- Roland E-A7 egy jól átgondolt, kényelmes, minden ott van ahol lennie kell hangszer. A hangszínkészlete a BK9 teljesen mindene. A stílusok vérszegények, könnyen kezelhető, de nem Yamaha.
- Korg PA600 hát nekem vicc. Nyikorog, itt sokan azt firtatják, hogy a Yamaha milyen gyenge kasznikat készít, hát ennél még a BK3 is összerakottabb. Nekem az a bajom a PA600-al, ha nincs hozzá mondjuk Dinamics, vagy valami hasonló sampler cuccod, akkor szintén vérszegény. A stílusok gyengék, a menüje nehézkes.
- Ketron SD7 szerintem a legjobb hangú hangszer. Viszont van saját tudata, ami annyit jelent, hogy azt csinál amit ő szeretne. Nehéz kiismerni, mindig van valami ami miatt megmagyarázhatatlan dolgokat csinál. A menüje a Yamahaához képest kesze-kusza.
- Ketron SD1 hát ilyen már nem vennék semmi pénzért. Jó nagyon, de már nagyon öreg. Én ezt felejteném az SD5-el együtt.
- S770-970 volt mind a kettő és van is jelenleg. A 970 nem ér annyit mint a 770, a vokál része felesleges, használhatatlan. A plusz audio stilusok azok jók, viszont egy sima stílus meg az audio stilus között nagyon nagy a kontraszt. A 770-ről ár/érték arányban csak jót tudok mondani. Az hogy nem olyan a billentyűzeted mint egy Ketroné, hát engem nem érdekel, bár ha neked is Yamahád volt akkor fel sem fog tűnni. Szép kijelző, a már megszokott menü, és rendesen össze van rakva.
Összegezve, ha a sok mindenedet amit Yamahán használtál sok éven keresztül, egy pendrive-n viheted tovább minden fennakadás nélkül. Én mindig szerettem volna valami mást, de mivel én 6 évet töltöttem el a Tyrosok társaságában, így nem jöhet szóba más. Mindent meglehet tanulni semmi sem bonyolult, de mégis mikor oda ülsz egy Yamahához rögtön tudod, hogy mit hol keressél, még a Tyros5-nél is.
Szerintem sok nyugtalan éjszakától mented meg magad, ha a Yamahánál maradsz.
Zotti