|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 578
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 983 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Re: Gumiszoba
Engem már hívtak a felvidékre, de nem értem rá.
A youtube-on vannak felvételek az ilyen bálokról. Sok zenekar van és mindenki játszik 25-30 percet.
A youtube-on vannak felvételek az ilyen bálokról. Sok zenekar van és mindenki játszik 25-30 percet.
-
vili2105
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 92
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Mi most voltunk pár hónapja Kórógyon, horvátországban, magyar faluban, jó kis magyar közösség.
Ez egy nyilvános ingyenes buli volt, 6-7 zenekarral. Szerencsére csak full élő zenekarokkal!
Én nagyon szeretem az ilyen rendezvényeket, mert legalább hallja az ember a többi zenekart játszani, tapasztalatokat lehet cserélni, beszélgetni kicsit.
De a szervezést biztos nem vállalnám!
Kit hívj meg? csak élő zenekarokat, mindenki utál mindenkit, kit hova ültess, megy a jópofizás, utána meg a fikázás.
Csak meg kell nézni néha itt a fórumon is a beszélgetések stílusát, meg az egymáshoz való hozzáállást. És akkor még nem is egy területen zenélünk. Mi lenne ha egy környék lennénk?
Sajnos sokan azt hiszik, hogy attól lesz több buli, hogy a másikat fikázza.
De mégegyszer hozzáteszem, én szeretem az ilyen rendezvényeket!
Ez egy nyilvános ingyenes buli volt, 6-7 zenekarral. Szerencsére csak full élő zenekarokkal!
Én nagyon szeretem az ilyen rendezvényeket, mert legalább hallja az ember a többi zenekart játszani, tapasztalatokat lehet cserélni, beszélgetni kicsit.
De a szervezést biztos nem vállalnám!
Kit hívj meg? csak élő zenekarokat, mindenki utál mindenkit, kit hova ültess, megy a jópofizás, utána meg a fikázás.
Csak meg kell nézni néha itt a fórumon is a beszélgetések stílusát, meg az egymáshoz való hozzáállást. És akkor még nem is egy területen zenélünk. Mi lenne ha egy környék lennénk?
Sajnos sokan azt hiszik, hogy attól lesz több buli, hogy a másikat fikázza.
De mégegyszer hozzáteszem, én szeretem az ilyen rendezvényeket!
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 92
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Egyszerűbb, mert itt csak startot kell nyomni, ott meg létrára kell mászni!!! Nekem tériszonyom van!!!Rolandbk5 írta: A zenélés olyan egyszerűnek tűnik sokaknak, mint a szobafestés.
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 148
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 225
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
A zenészbálok jók! Kazincbarcikán minden évben megrendezik a zenészbált vagy 7-8 éve, sosem hagytam ki. Régen mi is zenéltünk, de pár éve fix zenekarokat hívnak akik nem környékbeliek. Amúgy tényleg jó csapat, mindenki ismer mindenkit, szünetekben megy a harmonikázás, a program általban 19:00 start, megnyitó, vacsora ki mit tud alapon, egymás pálinkájának megkóstolása, aztán néhány embernél egyéni csoportokban ki tud nagyobbat hazudni verseny, kinek faszább a hegedűgépe, ki keresett egy lagziban 600.000 et, ki hány csajt húzott meg a dobos furgonjában, ki hány pálinkát bír még meginni hányás nélkül. Én általában mindenki pálinkáját megkóstolom, mindenkinél jobban keresek, mindenkinél jobban szól a hegedűgépem, mindenkinél jobban összeveszek az asszonnyal a végére.... és persze 2x3500 watt 136 decibelt simán túlordítok ha a jegenyefán fészket rak a csóka szól.... hmmmm .... alig várom a januárt.... 
Ja, és minden fellépő zenekarhoz odamegyek, hogy "jáccad nekem az Osibasától hogy Evribáááádi, dwadjudúúúúúiiii".....
Ja, és minden fellépő zenekarhoz odamegyek, hogy "jáccad nekem az Osibasától hogy Evribáááádi, dwadjudúúúúúiiii".....
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 286
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1933 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 304
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 755 alkalommal
Nem szeretnék vissza térni a vizsga,nem vizsga témához,de ezt el kell olvasnotok.
http://vendeghanyas.blog.hu/2016/10/21/ ... ilag_ellen
http://vendeghanyas.blog.hu/2016/10/21/ ... ilag_ellen
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 578
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 983 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Ezzel a vizsgáztatási témával kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy nem feszegessük már a vizsgapapírosdit, mert ebből rengeteg jó zenész is jöhet ki rosszul!
Ne tartsuk már a saját fejünkhöz a pisztolyt gondolván arra, hogy csak a gagyi zenészeknél fog elsülni.
Én ezzel a mai rendszerrel meg vagyok elégedve. Van gagyi zenész, meg vagy igényes, jó zenész. Van a piacon mindenféle kínálat. Mindenki azt veszi, amit akar. Ez egy szolgáltató ipar ugyan úgy, mint a szakmunkásoknál, az autóiparban, vagy az élelmiszeriparban. Amikor vásárolni megyek, nekem nem kötelező megvennem a fehér cukrot, vehetem a jóval drágább nyírfacukrot is. Ezért még a nyírfacukorgyártók nem fognak különböző petíciókat benyújtani, hogy az emberek nem tudják mi az egészséges. Dehogynem. Mindenki tudja, csak nincs rá pénze. Ha nekem nincs pénzem Audira, akkor nem vehetek Opelt? Nagyon jól tudom, hogy az audi sokkal jobb, de ha nincs rá pénzem, akkor kénytelken vagyok beérni az opellel. Akinek nincs pénze 600.000-ért elhívni a Pesti Show Band-et a lagziba, az kénytelen beérni 20.000-ért Kűmőves Zsoltikával.
Nincs ezzel semmi baj.
Nem a szolgáltatókat kell megváltoztatni, hanem a vásárlók igényeit!
Ha Kőműves Zsoltikát nem hívnák 5 évig egy lagziba sem, akkor valószínűleg eladná a hangszerét és többet nem zenélne.
Ne tartsuk már a saját fejünkhöz a pisztolyt gondolván arra, hogy csak a gagyi zenészeknél fog elsülni.
Én ezzel a mai rendszerrel meg vagyok elégedve. Van gagyi zenész, meg vagy igényes, jó zenész. Van a piacon mindenféle kínálat. Mindenki azt veszi, amit akar. Ez egy szolgáltató ipar ugyan úgy, mint a szakmunkásoknál, az autóiparban, vagy az élelmiszeriparban. Amikor vásárolni megyek, nekem nem kötelező megvennem a fehér cukrot, vehetem a jóval drágább nyírfacukrot is. Ezért még a nyírfacukorgyártók nem fognak különböző petíciókat benyújtani, hogy az emberek nem tudják mi az egészséges. Dehogynem. Mindenki tudja, csak nincs rá pénze. Ha nekem nincs pénzem Audira, akkor nem vehetek Opelt? Nagyon jól tudom, hogy az audi sokkal jobb, de ha nincs rá pénzem, akkor kénytelken vagyok beérni az opellel. Akinek nincs pénze 600.000-ért elhívni a Pesti Show Band-et a lagziba, az kénytelen beérni 20.000-ért Kűmőves Zsoltikával.
Nincs ezzel semmi baj.
Nem a szolgáltatókat kell megváltoztatni, hanem a vásárlók igényeit!
Ha Kőműves Zsoltikát nem hívnák 5 évig egy lagziba sem, akkor valószínűleg eladná a hangszerét és többet nem zenélne.
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 225
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Sokáig gondolkodtam, hozzászóljak-e a témához, de most megteszem.
Én nem vagyok tanult zenész, sem tanult hegesztő, sem kőműves, de kottát olvasok.
OSZK vizsgám nincs, de vállalkozó vagyok.
Hogy hogyan?
Amikor vállalkozó lettem,előbb felkerestem egy könyvelőt, majd beballagtam az okmányirodába hogy csókolom, én lennék a vállakozó. Mire vállalkozok? Nézzük csak TEÁOR számok alapján...: felnőttképzés, szakértés, lektorálási feladatok....... ja és amatőr előadóművész..... Nem vicc, van ilyen TEÁOR szám.
Soha az életben senki, de SENKI nem kérdezte, milyen végzettségem van.Nem kértek tőlem főiskolai tanári diplomát, sem Környezetmérnöki Egyetemi végzettséget, sem Környezeti szakreferens képzettséget. Pedig én döntöm el, hogy a kútvízből ihat-e a jóember, vagy nem, hogy a szennyvizedet leeresztheted-e a csatornába vagy épp megdöglik-e tőle a fél Sajó élővilága. Pedig én döntöm el. Megvizsgálom, szakértem, kiállítom a jegyzőkönyvet és aláírom. Te megiszod. Pedig mi van, ha csak egy csaló vagyok? És ha a kút tele van arzénnal? Esetleg ciánnal? Senkit nem érdekel.
Én amatőr kókler zenész vagyok, kiállok egy stage-re, meghívnak, előadom amatőr módon amit elő akarok, maximum megdobálnak tojással de senki sem hal bele!
Nem vicc, a Borsod Volánnál nemrég megbukott egy buszsofőr, történetesen egy barátom édesapaja, aki 7 éve úgy volt buszsofőr a Volánnál, hogy soha nem volt D kategóriás jogosítványa, SOHA! 7 évig szállította az embereket minden nap, jogsi nélkül ELőtte 20 évig kamionozott, amikor a volánhoz került, senki sem kért tőle jogsit, nem vicc.
Következmény= le kellett vizsgáznia. Ennyi. Nincs tovább. Kellett neki egy D jogsi, aztán következmény nélkül megy tovább.
Értem én mindenkinek az álláspontját, vitázni senkivel nem szeretnék, kössék engedélyhez. Szereztem 3 diplomát, van két nyelvvizsgám, csak megtanulom, ha bele döglök is. De akkor mindenki szerezzen végzettséget, Kis Rozika 3. osztályos tanuló is, aki a helyi falunapon furulyázik a nagyközönségnek és fizettségük kap egy tál babgulyást meg egy csokit, mert jövedelmet szerzett belőle és számlázza is le. Olyan amatőr ő is, mint én, én számlázok, a férfikórus meg nem. Vizsgázzon le Kis Grófi, Liszter Sándor és az összes vadrózsa, Csokis Tibó meg a szamár, mindenki kivétel nélkül, a tűzzsonglőr, a bűvész, a humorista végezzen humorista egyetemet, a konferancié konferancié egyetemet, mert ezek közül mindenki amatőr előadóművész, van rá egy kád franci pezsgőm.
Az összes konzit végzett zeneművész meg tanulja a menését meg járását, mert az emberek fejében nincs rend, és Bivalyröcsögén nem kell ám az All of me 19 kereszt előjegyzéssel, hanem K János pörgeti a Rolandot ezerrel meg az empéhármat!
Én nem vagyok tanult zenész, sem tanult hegesztő, sem kőműves, de kottát olvasok.
OSZK vizsgám nincs, de vállalkozó vagyok.
Hogy hogyan?
Amikor vállalkozó lettem,előbb felkerestem egy könyvelőt, majd beballagtam az okmányirodába hogy csókolom, én lennék a vállakozó. Mire vállalkozok? Nézzük csak TEÁOR számok alapján...: felnőttképzés, szakértés, lektorálási feladatok....... ja és amatőr előadóművész..... Nem vicc, van ilyen TEÁOR szám.
Soha az életben senki, de SENKI nem kérdezte, milyen végzettségem van.Nem kértek tőlem főiskolai tanári diplomát, sem Környezetmérnöki Egyetemi végzettséget, sem Környezeti szakreferens képzettséget. Pedig én döntöm el, hogy a kútvízből ihat-e a jóember, vagy nem, hogy a szennyvizedet leeresztheted-e a csatornába vagy épp megdöglik-e tőle a fél Sajó élővilága. Pedig én döntöm el. Megvizsgálom, szakértem, kiállítom a jegyzőkönyvet és aláírom. Te megiszod. Pedig mi van, ha csak egy csaló vagyok? És ha a kút tele van arzénnal? Esetleg ciánnal? Senkit nem érdekel.
Én amatőr kókler zenész vagyok, kiállok egy stage-re, meghívnak, előadom amatőr módon amit elő akarok, maximum megdobálnak tojással de senki sem hal bele!
Nem vicc, a Borsod Volánnál nemrég megbukott egy buszsofőr, történetesen egy barátom édesapaja, aki 7 éve úgy volt buszsofőr a Volánnál, hogy soha nem volt D kategóriás jogosítványa, SOHA! 7 évig szállította az embereket minden nap, jogsi nélkül ELőtte 20 évig kamionozott, amikor a volánhoz került, senki sem kért tőle jogsit, nem vicc.
Következmény= le kellett vizsgáznia. Ennyi. Nincs tovább. Kellett neki egy D jogsi, aztán következmény nélkül megy tovább.
Értem én mindenkinek az álláspontját, vitázni senkivel nem szeretnék, kössék engedélyhez. Szereztem 3 diplomát, van két nyelvvizsgám, csak megtanulom, ha bele döglök is. De akkor mindenki szerezzen végzettséget, Kis Rozika 3. osztályos tanuló is, aki a helyi falunapon furulyázik a nagyközönségnek és fizettségük kap egy tál babgulyást meg egy csokit, mert jövedelmet szerzett belőle és számlázza is le. Olyan amatőr ő is, mint én, én számlázok, a férfikórus meg nem. Vizsgázzon le Kis Grófi, Liszter Sándor és az összes vadrózsa, Csokis Tibó meg a szamár, mindenki kivétel nélkül, a tűzzsonglőr, a bűvész, a humorista végezzen humorista egyetemet, a konferancié konferancié egyetemet, mert ezek közül mindenki amatőr előadóművész, van rá egy kád franci pezsgőm.
Az összes konzit végzett zeneművész meg tanulja a menését meg járását, mert az emberek fejében nincs rend, és Bivalyröcsögén nem kell ám az All of me 19 kereszt előjegyzéssel, hanem K János pörgeti a Rolandot ezerrel meg az empéhármat!
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 122
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Nekem például az Tomi, hogy most a képesítésért, vagy a zenei színvonal visszaállításáért kampányolsz?almatom írta:Ez eleve rendszerhiba, hogy "Kőműves Zsoltika" hozzáfér olyan dologhoz, amire nincs képesítése! Szerezze meg, majd utána olyan szarul zenélhet, ahogy neki tetszik! De szerezze meg a tanulásáról való igazolást ahhoz, hogy ô egy rendezvény hivatalos zenei szolgáltatója lehessen.
MI A FRANC VAN EBBEN ENNYIRE ÉRTHETETLEN?????????
1.
Ha csak a papír a lényeg akkor értem a fenti soraidat, csak azt nem, hogy neked mi a célod azzal, hogy pénzeljünk egy vizsgáztató szervezetet, ő kiállít egy papírt, majd az már nem érdekel, hogy az illető utána fenntartja -e a vizsgakövetelmény színvonalát, vagy ugyanúgy szart ad elő, mint egy papír nélküli kókler.
2.
Ha viszont a zenei színvonal helyreállítása a lényeg számodra, akkor meg főként nem értem ezt: "Szerezze meg, majd utána olyan szarul zenélhet, ahogy neki tetszik!"
És ez most teljesen független a vizsga, nem vizsga vitától. Ezt magában nem értem.
Üdv.: Apelláta