Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Pumika
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 44883Hozzászólás Pumika
2016.10.17. 20:39

:lol: :lol: :lol: :dash2: o :dash2:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pumika 2016.10.17. 20:41-kor.

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 44884Hozzászólás Pumika
2016.10.17. 20:40

Jót szóltál Asterix, végre, elég az önteltségekből! :lol:

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 297
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 748 alkalommal

Hozzászólás: # 44887Hozzászólás Karesz
2016.10.17. 20:48

Maximálisan egyet értek,ennek nem sok,sőt semmi értelme a mai világban.Leírtam az előbb a véleményem az egészről,de valakivel egyszerre nyomtuk meg a küldés gombot,így a hozzászólásom lemaradt.Nem írom le még egyszer,Csabi fogalmazta meg jól ,szinte ugyan az.Ha vissza hoznák újra a vizsgákat(oszk),akkor sem változna semmi.Ha valakinek Kiss Pista kell a lagzira,a maga egy ujjas prüntyögésével,meg a hajnali harmonkával fetrngésével,úgy is őt fogja hívni,ha van vizsgája,ha nincs.Semmit nem tudunk tenni ellene.Én pl:Most úgy próbálom meg szelektálni az amúgy is kevés bulimat,hogy fel emelem a tarifát.Lehet még kevesebb lesz jövőre,de merem remélni,egy idő után kikopnak a "kisgrofos" megrendelők.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 148
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 44890Hozzászólás Bubamara
2016.10.17. 22:14

Fél napra magatokra hagylak benneteket és azonnal felkenitek a mogyorókrémet a homlokotokra. :D
:twisted: :diablo:

Buba

baobao15
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 11
Hangszer: Yamaha
Adott köszönetek: : 43 alkalommal
Kapott köszönetek: : 96 alkalommal

Hozzászólás: # 44894Hozzászólás baobao15
2016.10.17. 22:56

Sziasztok!!!

Annyit szólnék a dolgokhoz hogy Zalában van a híres Delta zenekar.
Szabó Peti a frontember.Egész éjjel mp3ba zenélnek de saját maga csinálja az mp3 alapot a stúdiójában.
Ez a zenekar 5-600ért megy el éjféltől reggel 4-ig zenélni (mp3)!!!!
Ha a Peti le ül zongorázni nyitva marad az ember szája!!!
Ha pénzt akarsz keresni komoly technika kell egyedi alapok jó ének és van nagy gázsi mögötte.
Ő azért csinálja ezt mert tudja hogy ma 2016-ban mi kell az embereknek pedig profi tanult zenész és stúdiós.
Egy buliba 2-3000 ember van (heti 3-4 buli)
Szóval szerintem nem kötelező élőben zenélni ha te az egyedi dolgokat elő tudod teremteni az embereknek és attól te vagy és leszel a Jóska Pista!!!Aki tudja hogy tudsz zongorázni az úgyis tudja de ha nem kel a buiba akkor nem kell.Elismernek így is úgy is mert tudják hogy tudsz a bui végén fél órát pl bohockodni :lol:

Üdv bao

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 566
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 44905Hozzászólás ---Qgli---
2016.10.18. 06:11

almatom írta:Hanem senki más nem celebrálhat misét pl. egy Katolikus templomban, csak a hivatásos pap, akinek van erről hivatalos képesítése.
Ez igaz, de a híveknek nem kötelező a Katolikus templomba menni, hanem mehetnek bármelyik másik kitalált valláshoz, ahol végzettség nélküli "papok" vannak!!! Ez a baj!!! Egyébként nagyon jó a példád Tomi, mert a katolikus templomba sem járnak már annyian, mint a vidám vasárnapra!!! Akkor a katolikusok papok is csináljanak egy szakszervezetet? ( Nekem vannak ismerőseim, akiknek egyik vallás sem tetszett és létrehoztak maguknak egy vallást! Ők találták ki és nem tiltja senki! )

Sokan nem látják, hogy nem a zenészekkel van a baj, hanem a közönséggel!!! Nem nekünk kell különféle petíciókat aláírni, meg szakszervezetet létrehozni, hanem az embereknek kellene megváltozni!

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 566
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 44907Hozzászólás ---Qgli---
2016.10.18. 06:29

almatom írta:Házat sem építhetsz hivatalosan, csak ha megfelelő engedéllyel, jogosítvánnyal rendelkezel ehhez. Villamost vezethetsz papír nélkül? Hát autót? Autót vezetni mindenki tud, mégis kérik a papírokat! A zenészséggel ugyanezt kellene!
Vigyázz Tomi, mert kétféle zenélésről van szó!
Az egyik az éttermi zenélés: Itt megvalósítható lenne a te elképzelésed, bár ha végiggondolom itt a környékünkön, hogy hány helyen van élőzene...hát nagyon kevés, de azon kevés helyen papírral rendelkező zenészek zenélnek!
A másik a buliban való zenélés: Itt már megvalósíthatatlan és ezen zenészek 90 százaléka ilyen bulikban zenél.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 153
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44908Hozzászólás Rolandbk5
2016.10.18. 06:55

almatom írta:A vacak horgászathoz is kell az engedély vagy a napi jegy! Nem vicces ez egy kicsit?!?Egy vérmes, kő kemény rendszert kellene felhúzni, ami rendet teremtene és teljesen felügyelné azt! Ezt az egész rendszert én meg tudnám csinálni és tudom, hogy tudna működni! Az egész a fejemben van! Nyilván azoknak nem tetszene, akik csak hobbistaként vannak jelen a zenészi pályán, de a lehetőség adott lenne nekik is. Ha pedig nem élnek vele, akkor van más szakma is a világon számukra! Adieux.............Ez ennyire egyszerű!!!!!!!!!!
Ez mind rendebn is van, de akkor a képzett zenészeknek kell kielégíteni a Kisgrofós vonalat is? Vagy azok a bulik eltünnének és csak nemzetközi repertoárt kellene használni? Mert akkor csak azok zenélhetnének bárhol is akiknek magasan kvalifikált képzettsége van. Akkor Tomi te is vállalnál falunapot Iregszemcsén? Mert akkor kellene? Vagy az is törvényileg szabályozva lenne, hogy mit lehetne játszani? Értem én, de ezt itt Magyarban nem tudod soha kivitelezni. Azt gondolom, hogy nincs joga senkinek azt meghatározni, hogy milyen zenét játszon a másik. Szerintem ennek a szervezetnek az elnöke nem sokáig élne. Egyébként mostanság hol lehet levizsgázni? És mikor?

Nekem is van a fejemben olyan ötlet, hogy a Magyarságot miként kellene helyre tenni, de ez szerintem a saját fejemben fog maradni.
Ez nem ennyire egyszerű !!!!

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 153
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44909Hozzászólás Rolandbk5
2016.10.18. 07:02

Arra gondoltam, hogy egy jó kezdet lenne, ha mindenki akinek még nincs vizsgája az menjen el vizsgázni.
Szeretnék pontos adatokat kérni, hogy hol és milyen időpontokban lehet levizsgázni?
A vizsga követelményt is jó lenne közölni.

Kezdjük itt. Aztán majd meglátjuk a folytatást.

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 92
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 44911Hozzászólás vili2105
2016.10.18. 07:38

Én 1998-ban, 16 évesen megcsináltam azt az úgynevezett regiszter vizsgát -mert akkor nem lehetett kategóriát csinálni, mert nincs olyan már- mert akkor is arról volt szó, hogy csak papírral lehet zenélni. ( teszem hozzá javarészt kategóriás számokkal!)
Jól lehúztak 15000FT-tal!
Szerintetek kérte azóta valaki?
Azt sem tudom már hol van!?
Tomi! A fejlett nyugaton kérte már valaki a papírjaidat, vagy csak demó anyagot kértek eddig ha új helyre mentél?
Mert amikor én kint voltam vendéglátásban dolgozni ausztriában, meg olasz-tirolban, a kutyát nem érdekelte hogy van-e papírod!
Teszem hozzá pincér is vagyok, de kint dolgoztam konyhán, asztaloknál, meg mindenhol ahol kellett! azt nézték tudod-e vagy sem!

Miről beszélünk mikor Kis Pista ír egy 3 akkordos számot, 8sor szöveggel, elénekli a slágernótatv-n, és ő előadóművész, és zeneszerző, és erről még papírt is kap!
A dobosunk B kategóriás, cirka 50 éve dobol, megjárta az NDK-t, nagylemezük volt kint, és mégis ugyan azt a mulatóst kell játszania amit a nem képzetteknek!
Szerintem is azt kell játszani amire igény van, mindegy hogy papíros vagy, vagy nem!

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Új hozzászólás