Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

tacso
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 44831Hozzászólás tacso
2016.10.16. 18:43

Széljegyzet: Ma van Sopron-Ágfalván esküvő kiállítás! Jelen van: 1 zenész, 3 dj!!!!!
Szerintem ez jelzés értékű momentum! Nem csodálkoznék ha a kiöregedett lemezlovasok ebbe a szegmensbe mentenék át magukat! A zászló nekik áll, mert a YouTube on minden fent van, így repertoár korlát nincs, a hangszeres szólók meg egyre kevesebbeket hoz lázba a frissebb korosztályoknál!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 248
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 44833Hozzászólás B.Bazsi
2016.10.16. 18:48

Én máshol már megpedzettem olyan dolgot, ami azzal kapcsolatos, hogy pl. mivel lehetne rábírni a vendéglátókat arra, hogy vizsgázott zenészt alkalmazzanak. Az egyik ilyen ötlet em volt pl., hogy aki igazolhatóan vizsgázott zenészt alkalmaz, az kapjon mondjuk adókedvezményt. Egyértelmű hogy ezt úgy kellene kidolgozni, hogy valóban megérje a vendéglátónak, ne 5-10 000 forintot lásson vissza az adójából, hanem olyan összeget, amiért valóban érdemes vizsgázott zenészt alkalmaznia.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 248
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 44834Hozzászólás B.Bazsi
2016.10.16. 18:49

powersparc írta:Tacsó, lehet ahogy kikoptak a divatból mára a cimbalmosok, úgy nemsoká kikopnak a szintis one man bandek is majd... :roll:
Adná a Jóisten, végre "muszáj" lenne összehozni egy rendes élő bandát, basszus, gyerekkorom óta ezt akarom, csak hát...

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Sztifler0301
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 68
Hangszer: Yamaha Tyros5, Korg TR.
Adott köszönetek: : 494 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44856Hozzászólás Sztifler0301
2016.10.17. 16:31

almatom írta:
Sztifler0301 írta:Mennyire irreális vagy reális elképzelés egy országos zenész szakszervezetet és érdekvédelmi szövetséget létrehozni?
Én maximálisan támogatnék egy ilyen kezdeményezést!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De nagyon sokaknak kellene még beállni támogatóként, főleg a mindenkori vezetésnek!
Totálisan bele lehetne nyúlni az egész mostani "semmibe"! Felépíteni egy működő, ész-szerű és tisztán működő (korrupció mentes) rendszert. Csak azon zenészeket/zenekarokat engednének működni -még lakodalmakon is!!!- akik minden feltétel szerint megfeleltek és bent vannak a szakszervezetben! Például a szakszervezet jogot kapna arra, hogy bármilyen zenés eseményhez kizárólag csak a szakszervezetben lévő zenészek/zenekarok között válogathat a bármikori megrendelő. Még a lagzikhoz is! Igen, ez most furának hangzik de simán kivitelezhető lenne!
Így meg lehetne tisztítani ezt a hivatást! Nem beszélve arról, hogy így ezen szakmát is jelentősen ki lehetne fehéríteni, hiszen minden koordináció alatt zajlana!
Én maximálisan támogatnám!!!!!!!!!!!!!!!!!! :777
Akkor vágjunk bele!

Hozzunk létre egy honlapot, indítsunk aláírás gyűjtést, toborozzunk tagokat!
Egy honlappal kellene kezdeni, ahol ezt megfogalmazzuk.

Ha jól fog alakulni sorsom, akkor Március végétől vissza költözök Magyarországra, és bele akarom ebbe vetni magamat személyesen is.

Ideje lenne kifehériteni ezt a szakmát és eltüntetni a kóklereket meg az mp3 zenészeket!

Sztifler0301
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44857Hozzászólás Sztifler0301
2016.10.17. 16:42

B.Bazsi írta:Én máshol már megpedzettem olyan dolgot, ami azzal kapcsolatos, hogy pl. mivel lehetne rábírni a vendéglátókat arra, hogy vizsgázott zenészt alkalmazzanak. Az egyik ilyen ötlet em volt pl., hogy aki igazolhatóan vizsgázott zenészt alkalmaz, az kapjon mondjuk adókedvezményt. Egyértelmű hogy ezt úgy kellene kidolgozni, hogy valóban megérje a vendéglátónak, ne 5-10 000 forintot lásson vissza az adójából, hanem olyan összeget, amiért valóban érdemes vizsgázott zenészt alkalmaznia.
Vizsgáztatott zenész adhasson csak számlát, a számla pedig legyen leírható teljes egészében az adóból például.

Sztifler0301
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44858Hozzászólás Sztifler0301
2016.10.17. 16:46

powersparc írta:Tacsó, lehet ahogy kikoptak a divatból mára a cimbalmosok, úgy nemsoká kikopnak a szintis one man bandek is majd... :roll:
A "one man banddel" sem lenne probléma, csak ne midi és mp3 legyen a műsor, hanem legalább 50%+1 szám élő zene.

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 297
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 748 alkalommal

Hozzászólás: # 44861Hozzászólás Karesz
2016.10.17. 18:17

zajcsinalo írta:Szerintem feleslegesen erőlködtök.
:777
Szerintem is.Én is támogatom az ötletet,de ez sajnos ma már kivitelezhetetlen szerintem.Ki ellenőrizné például egy lagziban,hogy Lakatos Ájfonhét nyomja ezerrel,aki újságot sem tud olvasni,nem hogy kottát,vagy mondjuk közülünk valaki.Ezt elbaltázták akkor,mikor gyakorlatilag szétverték az egész rendszert,OSZK-stól,mindenestől.

Sztifler0301
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44862Hozzászólás Sztifler0301
2016.10.17. 18:33

zajcsinalo írta:Szerintem feleslegesen erőlködtök.
:777
Nyilvánvaló, hogy sokkal egyszerűbb kritizálni és negatívan hozzáállni a dolgokhoz, mint egy döntés meghozni, csatlakozni egy ügyhöz, és harcolni az ügy érdekében.
Igaz, kell hozzá némi intelligencia, elszántság és meglátás, hogy az ember erre rájöjjön és döntést hozzon és beálljon a sorba, hogy közösen elérjen valamit a többiekkel együtt.

Az tény és igaz, hogy ez a dolog egyáltalán nem egyszerű, de mások elmentek a Holdra, ezért úgy vélem, hogy ez a dolog azért valamivel könnyebb lesz.
Lehetetlen nincs. Magunk szabunk gátakat annak, hogy mit és hogyan érünk el.
Erre csak a saját magánéleti példámat tudom felhozni: mozdonyvezető vagyok Göteborgban és 5 nyelvet beszélek. Minden csak elhatározás kérdése!

Ajánlom mindenki szíves figyelmébe a "The Secret" című filmet! Hiszek abban, és meg vagyok győződve, hogy a filmben elhangzott dolgok igazak!

Íme a film:

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 153
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44863Hozzászólás Rolandbk5
2016.10.17. 18:36

Sztifler0301 írta:
A "one man banddel" sem lenne probléma, csak ne midi és mp3 legyen a műsor, hanem legalább 50%+1 szám élő zene.
Sztifler,

Elárulod nekem, hogy mi a bajod a midivel és az Mp3-al? Bocs előre is, de már megint a kurva midi mp3 a téma. Aki a midihez és a saját mp3 dalaihoz béna, az szerintem az automatázáshoz is béna, na meg a zongorázáshoz is. Aki penge a midiben és az mp3-ban az penge az automatázásban is. Én 95% midi+mp3 és 5 % automata. Akkor ezek szerint én nem felelnék meg az elvárásoknak? Attól függetlenül, hogy a midiket amiket játszom mint én készítem? Nem az számít, hogy mivel és hogyan, hanem az számít, hogy csak Kisgrofót, meg Jollyt, vagy zenét. Azt ki mennyit tud hozzátenni egy midihez, az mindenkinek a képzettségétől függ.

Hagyjuk már ezt a lerágott baromságot. Szerintem mindenki azt az utat válassza, ami számára vállalható, és amiben jól érzi magát. De azért ne legyek már szar mert midit használok!

Sztifler0301
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44864Hozzászólás Sztifler0301
2016.10.17. 18:54

Rolandbk5 írta:
Sztifler0301 írta:
Sztifler,

Elárulod nekem, hogy mi a bajod a midivel és az Mp3-al? Bocs előre is, de már megint a kurva midi mp3 a téma. Aki a midihez és a saját mp3 dalaihoz béna, az szerintem az automatázáshoz is béna, na meg a zongorázáshoz is. Aki penge a midiben és az mp3-ban az penge az automatázásban is. Én 95% midi+mp3 és 5 % automata. Akkor ezek szerint én nem felelnék meg az elvárásoknak? Attól függetlenül, hogy a midiket amiket játszom mint én készítem? Nem az számít, hogy mivel és hogyan, hanem az számít, hogy csak Kisgrofót, meg Jollyt, vagy zenét. Azt ki mennyit tud hozzátenni egy midihez, az mindenkinek a képzettségétől függ.

Hagyjuk már ezt a lerágott baromságot. Szerintem mindenki azt az utat válassza, ami számára vállalható, és amiben jól érzi magát. De azért ne legyek már szar mert midit használok!
Nagyon szívesen kifejtem neked a nézeteimet! A zenész attól zenész, hogy élőben játszik első sorban.

Van egy Carlos nevű zenész Pápa mellett, Míg normálisabb jó tudású barátaim 20-30 ezer forintokért mentek el játszani, és tényleg játszottak a hangszeren, addig ez a Carlos - aki anno egy banda gitáros tagja volt - mindenféle billentyűs tudás nélkül ment el, mert be tudta nyomni a floppyt és meg tudta nyomni a Play gombot a Rolnad Discovery szintijén.
Mióta az mp3 is megjelent, azóta azok is elmennek "zenélni", akik még egy 3 akkordos szám eljátszására sem képesek élőben. Lényegében csak ezért van bajom az MP3-al és a MIDI-vel!

Az megint más dolog és le a kalappal előtted, ha saját magad írod a midijeidet odahaza és azokkal lépsz fel! Tény és való, hogy sokkal több a lehetőség és én is használok MIDI-t is és MP3-at is. De itt már jön megint a másik dolog: zenész vagyok, és szeretek élőben játszani. Igaz, ehhez hangszer is kell, aminek van képessége erre.

És lényegében azért tartunk ott, ahol tartunk: azért lett szar a piac, mert megjelentek a midik, a floppyk és az MP3! Ha ezek nem lennének, akkor eleve csak az tudna labdába rúgni, aki tényleg tudsz játszani!

A Pápa melletti Takácsiban játszott Szüreti bálom mérlege: 10-15 style (saját szerkesztés), 20 MIDI (Chris, Greg - de saját hangszerelés Cakewalkban Tyrosra a saját szám íze szerint), 0 (nulla) MP3. A buli este 7től éjjel 3ig tartott. Remélem, hogy a közeljövőben el fogok tudni jutni oda, hogy 80 százalékban csak élőben játsszak egy-egy fellépésemen.

Lényegében ettől zenész a zenész, hogy élőben ki tud állni egy szintivel és tud élőben játszani. Nem kell, hogy virtuóz legyen, de élőben nyomja.

Ha jól emlékszem anno még az OSZK-s vizsgákon is élőben kellett játszani.

Új hozzászólás