|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
-
malko
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Ebben a 200 ezer forintos árkategóriában majdnem mindegy melyik hangfalat vesszük meg, mert minden
csak Eq-zás kérdése szinte. Viszont én is azt mondom, hogy 12-es legyen max a felső láda.
Igaz nekem van 12-es és 15-ös topládám is ugyan abból a típusból. De így évek tapasztalata alapján azt mondom, hogy lehet a 15-öst cserélem egy 8"-ra. Ja és alá 2db 15sub minimum. És az teljesen hülyeség aki azt mondja, hogy egy 15" top láda jobban szól mint egy 8" egy 15"méllyel. Ne 1 méterről hallgassátok már ezeket a lomokat.
1. Egy 15" top láda soha nem tud olyan mélyre menni mint egy aktív sub.
2. A mély hangszórónak a top ládában sokkal nagyobb frekvenciát kell átölelnie (45Hz-1500Hz kb) és ezáltal sokkal kevesebbet is tud teljesítményben és a minőség rovására is megy.
3. Magas és közép tekintetében jobb lehet a 15" ha 1colos drivernél nincs benne nagyobb.
4. Viszont a 8-10 colos hangsugárzó gyorsasága miatt sokkal szebben hozza a frekiket.
Ja és megint azt mondom, hogy a line array rendszerekben nem véletlen van max 10" hangszóró.
Na jó van 12-es de azok már annyira nekem nem jönnek meg amelyikben 8 vagy 10-es van.
Egy komoly 10 vagy 8 colos top láda már félsiker. De sajna 200 ezer forintos kategóriában nem található igazán jó. Na de azért lehet jókat kifogni jó árban csak kell hozzá egy kis szerencse is. Az egyik fórum kolléga pl.: nem rég jutott egy RCF TT+ 8-hoz jóval kevesebb mint féláron. Szóval érdemes figyelni a hirdetéseket.
Üdv Malkó
csak Eq-zás kérdése szinte. Viszont én is azt mondom, hogy 12-es legyen max a felső láda.
Igaz nekem van 12-es és 15-ös topládám is ugyan abból a típusból. De így évek tapasztalata alapján azt mondom, hogy lehet a 15-öst cserélem egy 8"-ra. Ja és alá 2db 15sub minimum. És az teljesen hülyeség aki azt mondja, hogy egy 15" top láda jobban szól mint egy 8" egy 15"méllyel. Ne 1 méterről hallgassátok már ezeket a lomokat.
1. Egy 15" top láda soha nem tud olyan mélyre menni mint egy aktív sub.
2. A mély hangszórónak a top ládában sokkal nagyobb frekvenciát kell átölelnie (45Hz-1500Hz kb) és ezáltal sokkal kevesebbet is tud teljesítményben és a minőség rovására is megy.
3. Magas és közép tekintetében jobb lehet a 15" ha 1colos drivernél nincs benne nagyobb.
4. Viszont a 8-10 colos hangsugárzó gyorsasága miatt sokkal szebben hozza a frekiket.
Ja és megint azt mondom, hogy a line array rendszerekben nem véletlen van max 10" hangszóró.
Na jó van 12-es de azok már annyira nekem nem jönnek meg amelyikben 8 vagy 10-es van.
Egy komoly 10 vagy 8 colos top láda már félsiker. De sajna 200 ezer forintos kategóriában nem található igazán jó. Na de azért lehet jókat kifogni jó árban csak kell hozzá egy kis szerencse is. Az egyik fórum kolléga pl.: nem rég jutott egy RCF TT+ 8-hoz jóval kevesebb mint féláron. Szóval érdemes figyelni a hirdetéseket.
Üdv Malkó
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal
Malko teljesen igazad van. Csak nem mindenki tudja és nem mindenki akarja megengedni azt a drága hangcuccot, amiről te beszélsz és amit te használsz.
Meghallgattam Zeneboy 10"-os kis kütyüjeit és dobtam is tőle egy hátast. De 1 darab belőle többe kerül, mint az én egész hangmotyóm. És azért egy olyan hangfal egy nagy buliban veszettül kevés.
Persze én is kompromisszutmot kötöttem. Igazán mély frekim, mint egy szubé nincs, akármennyit emeltem a legalsó tartományon. De a SUB 15D ami súlyban és árban elfogadható, az semmit nem tett hozzá a zeném minőségéhez, sőt...
Én pedig nem fogok egy 45-50 kg-os szubot cipelni fél millióért még a cucc mellé... Így kényelmesen 4-en biztonsági övvel bekötve ülünk az autóban a teljes cuccom mellett és kész...
Meghallgattam Zeneboy 10"-os kis kütyüjeit és dobtam is tőle egy hátast. De 1 darab belőle többe kerül, mint az én egész hangmotyóm. És azért egy olyan hangfal egy nagy buliban veszettül kevés.
Persze én is kompromisszutmot kötöttem. Igazán mély frekim, mint egy szubé nincs, akármennyit emeltem a legalsó tartományon. De a SUB 15D ami súlyban és árban elfogadható, az semmit nem tett hozzá a zeném minőségéhez, sőt...
Én pedig nem fogok egy 45-50 kg-os szubot cipelni fél millióért még a cucc mellé... Így kényelmesen 4-en biztonsági övvel bekötve ülünk az autóban a teljes cuccom mellett és kész...
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Sokáig filóztam a szub vásárlásán, főleg, hogy 15-ös hangfalaim vannak, és nálam termetéből és súlyából adódóan már eleve kizárt volt egy 18"-os méllyel szerelt.
Na, de.....én nem mondom, az meglehet, hogy a dB 15D szub annyira nem jött be sokaknak, és lehet az nekem sem tetszett volna, viszont én egy EV EKX 15SP szubbal bepróbálkoztam.
A doboz mérete nem nagy, súlya is csak 26Kg, 133dB. és 290-ért megkaptam. Na, most a lényeg az az, hogy hiába a 15-ös TOP, mert még így ezzel az egy szubbal is érzem a változást pozitív irányban.
120 évig jártam utána, hogy hangzásában és az én elvárásaimnak mi felelne meg. A szubra nincs panaszom hál az égnek!
Viszont.....mivel csak egy szubot használok, így jól jön az, hogy a 15-ös TOP-okból is jön a mély rendesen.
Középben nekem van egy kis hiányosságom, de majd kitalálok valamit, vagy lecserélem 12-es TOP-okra. Egyik ismerősömnek van 712-es és 915-ös is.
Azért a 12"-os valamivel csak szebben hozza a közepet az tény, és azért annak is van még mélye.
Na, de.....én nem mondom, az meglehet, hogy a dB 15D szub annyira nem jött be sokaknak, és lehet az nekem sem tetszett volna, viszont én egy EV EKX 15SP szubbal bepróbálkoztam.
A doboz mérete nem nagy, súlya is csak 26Kg, 133dB. és 290-ért megkaptam. Na, most a lényeg az az, hogy hiába a 15-ös TOP, mert még így ezzel az egy szubbal is érzem a változást pozitív irányban.
120 évig jártam utána, hogy hangzásában és az én elvárásaimnak mi felelne meg. A szubra nincs panaszom hál az égnek!
Viszont.....mivel csak egy szubot használok, így jól jön az, hogy a 15-ös TOP-okból is jön a mély rendesen.
Középben nekem van egy kis hiányosságom, de majd kitalálok valamit, vagy lecserélem 12-es TOP-okra. Egyik ismerősömnek van 712-es és 915-ös is.
Azért a 12"-os valamivel csak szebben hozza a közepet az tény, és azért annak is van még mélye.
-
malko
- VIP
Nem is mondtam, egy szóval se, hogy meg kell venni valamelyiket. Én csak azt mondom hogy több 100 hozzá szólás van ebben a témában és még mindig sötétség és homály van. Aki ezt a kategóriát választja akkor el kell fogadni, hogy ez így szól, ennyit tud, ennyi a mélye stb... Ne keressük benne a TUTIT!!! Mert ugye az viszont mindenki csak hallja, hogy nincs minden rendben. De ez annyit tud és én elfogadom. És azért nem kell ezen sokat agyalni mert oda kell menni meghallgatni és ha neked tetszik elhozni. Hiába mondanám neked azt, hogy nekem a qsc K-10 jobban tetszik mint egy ELX-12 ha neked meg nem jön be. Pl.: Amit Adames vett mély láda nekem nagyon bejön. Jó mondjuk nem is 150 az ára. És hiába van egy jó ládát ha a többi meg egy semmi.Asterix írta: Csak nem mindenki tudja és nem mindenki akarja megengedni azt a drága hangcuccot, amiről te beszélsz és amit te használsz.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 974 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2461 alkalommal
Magyarán mondva a Malkó álláspontja az az, hogy: akinek 200-ezres kategóriájú hangfala van az nem szólhat jól!
Nekem ebből az írásból ez jött le, de ezt nem csak most hanem ez már régebben is tapasztaltam Malkónál.
Én az ilyen álláspontot nem igazán....
Nekem ebből az írásból ez jött le, de ezt nem csak most hanem ez már régebben is tapasztaltam Malkónál.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Talán olvasd el még egyszer Gábor.
Buba
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 974 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2461 alkalommal
???malko írta: Aki ezt a kategóriát választja akkor el kell fogadni, hogy ez így szól, ennyit tud, ennyi a mélye stb... Ne keressük benne a TUTIT!!! Mert ugye az viszont mindenki csak hallja, hogy nincs minden rendben. De ez annyit tud és én elfogadom.
-
malko
- VIP
Ne haragudj Gábor de te ismételten félre értessz valamit. Ti feldobtátok ezt a hangfal témát újból a (150-200 ezres kategóriát)---Qgli--- írta:Magyarán mondva a Malkó álláspontja az az, hogy: akinek 200-ezres kategóriájú hangfala van az nem szólhat jól!
Vannak itt emberek, köztük te is aki évek óta harcol, hogy milyen hangfalat vegyek!!! Olyat wazze ami neked tetszik és az pénztárcád is megengedi. Azt, hogy számomra nekem ebben a kategóriában nincs megfelelő hangfal az legyen az én bajom na meg a tied is ugye, mert keresed, keresed de nem találod. De mit is keresel tulajdonképpen? Hogy szóljon szépen, legyen benne watt is, jól is nézzen ki ja és ócsóért árulják. Akkor vegyed sorban őket és egyszer majd csak be jön talán. Pl.:Kedves, drága Buba barátomnak van egy garry live S hangfala. Ő szerintem szereti ezt a hangfalat és lehet nem is vállna meg tőle, mert neki az megfelel. (halkan mondom, hogy tényleg jó hangfal még ha ócsó is.) Vagy mondhatnám Adames kollégát is. Évek óta küzd ő is ezzel a dologgal, és most látta be, hogy érdemes meg volt meg venni inkább a drágább szubot. Tényleg elakarod azt hinni, hogy egy Ev elx 12 jobban szól mint egy qsc K10? Te vegyél EV-ot mert csak annyit akarsz ráoldozni de, hogy a másiknak esetleg qsc vagy trevise, vagy rcf... van attól még nem qrva!!!!
-
malko
- VIP
Ja és a lovam halljon meg ha ehez a témához mégegyszer hozzá szólok.
De jó szándékom jeléül még küldök egy hangfalat amiben nem fogsz csalódni sem hangerőben sem minőségben sem. Ja és tudok nagyon- nagyon olcsón kettőt eladót!
http://www.outline-audio.ro/point-sourc ... bomber.php
De jó szándékom jeléül még küldök egy hangfalat amiben nem fogsz csalódni sem hangerőben sem minőségben sem. Ja és tudok nagyon- nagyon olcsón kettőt eladót!
http://www.outline-audio.ro/point-sourc ... bomber.php
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Te jó szagú Atya.....milyen hangal ez meg mán?
Kettőt kérek belőle Malkó!
Kozmikus kinézetele is van, meg mérete, a teljesítményéről nem i beszélve. Aztán hordár is jár hozzá?
Hol tudom átvenni a terméket?
Az ára nem izgat! Megfogott, kéééész! Ennyi

Hol tudom átvenni a terméket?