|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
YAMAHA - Használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- vigo01
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Re: YAMAHA - Használhatósági tapasztalatok
Mármint a feltöltött zenére gondolok. Én se váltanék Audya-ról T5-re. Egyre jobb a gépezet. 
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- Attila
- VIP
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Kétségeket hagy maga után ez a T5-"csodabogár", nem is keveset.
Nekem volt mindkettő és most T4 mellett maradtam. - Miért ? Nyomós okom van rá. Több szempontból is visszalépés volt ez a Yamaha részéről csakúgy mint a Korg-nál a pa4x. De maradjunk a Yaminál. Mindenki várta, hogy legyen már egy 76 billentyűs Tyros. Lett is, de mihaszna. Annyira romlik a hangszínek minősége ezen az oktávon, hogy gyakorlatilag a hatodik oktáv használhatatlan. Szóval a 76-os verzió elvérzett. Aztán van néhány gitár, orgona, strings, "jó"-nak mondott új hangszín a T4-hez képest amit hát nem nekünk szántak. Klasszikusoknak lehet hogy jó (vagy csak úgy tesznek). Tovább menve, jól kitalálták ezt az Expansion-packos hülyeséget
. Zsebükre játék, nem más ! Nem enged beírni egy nyavajás külső hangszínt individual, az egész packot újra kell írni és ha az nem tetszik történetesen, újra Manager majd megint Load. Nem beszélve arról hogy ha netalán gazdát cserél a hangszer, minden veszni indul, mert agyon van kódozva. Nem fért bele a 3500 Euroba a sávonkénti EQ, hogy ne is beszéljek a dobkozmetikáról amit a Roland 10 éve alkalmazott.
Ami esetleg pozitívum, hogy kimásolható a teljes gyári stílus és hangszín-készlet. Ezeket egy USB Stick-ről beolvassa a T4 minden akadály nélkül, viszont különbség szinte semmi.
Egy kis ízelítő T4-ből. Hallgassatok bele ha van kedvetek ! Összevágott anyag, érdemes fülelni.
Nekem volt mindkettő és most T4 mellett maradtam. - Miért ? Nyomós okom van rá. Több szempontból is visszalépés volt ez a Yamaha részéről csakúgy mint a Korg-nál a pa4x. De maradjunk a Yaminál. Mindenki várta, hogy legyen már egy 76 billentyűs Tyros. Lett is, de mihaszna. Annyira romlik a hangszínek minősége ezen az oktávon, hogy gyakorlatilag a hatodik oktáv használhatatlan. Szóval a 76-os verzió elvérzett. Aztán van néhány gitár, orgona, strings, "jó"-nak mondott új hangszín a T4-hez képest amit hát nem nekünk szántak. Klasszikusoknak lehet hogy jó (vagy csak úgy tesznek). Tovább menve, jól kitalálták ezt az Expansion-packos hülyeséget
Ami esetleg pozitívum, hogy kimásolható a teljes gyári stílus és hangszín-készlet. Ezeket egy USB Stick-ről beolvassa a T4 minden akadály nélkül, viszont különbség szinte semmi.
Egy kis ízelítő T4-ből. Hallgassatok bele ha van kedvetek ! Összevágott anyag, érdemes fülelni.
Atti
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Attila, ez a saját hangszered illetve zenekarod? Nagyon igényes műsor, kellemes zene, nagyon jó énekhang! Gratulálok!
- Attila
- VIP
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Ezt én is így gondolom powersparc. De akkor mi lenne szegény forgalmazókkal, gyártókkal ? Nem sajnálod egy kicsit sem őket ?
Százalékban nem tudnám megmondani mennyi a különbség, de az a kevéske tényleg nem indokolja ezt az árrést. Egyáltalán nem. És attól tartok, a közeljövőben még inkább érvényes lesz ez. Mégis az emberi gyarlóság, becsvágy csapdájába esünk, elhomályosodik az ítélőképességünk, és ugrunk fejest minden új, ismeretlen vizekbe. Aki nem engedheti meg magának, hogy a topáras hangszereket megvegye, cseppet se bánkódjék miatta ! Egészség legyen és a babánk szeressen
Százalékban nem tudnám megmondani mennyi a különbség, de az a kevéske tényleg nem indokolja ezt az árrést. Egyáltalán nem. És attól tartok, a közeljövőben még inkább érvényes lesz ez. Mégis az emberi gyarlóság, becsvágy csapdájába esünk, elhomályosodik az ítélőképességünk, és ugrunk fejest minden új, ismeretlen vizekbe. Aki nem engedheti meg magának, hogy a topáras hangszereket megvegye, cseppet se bánkódjék miatta ! Egészség legyen és a babánk szeressen
Atti
-
kissata
- VIP
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 932 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1001 alkalommal
Nem véletlenül lett nekem is Yamahám!/Igaz,másodhangszernek!/
Miután még 32MB sampler memória is elég,hogy a kedvenc hangszíneimet bevigyem a hangszerbe /dob,bass/,ezért is marad nálam!
No meg az új mikrokapcsolós gombok,és használható billentyűzet is tetszik.Negatívum a kis kijelző.
A többi gumigombos játékok nem érdekelnek,voltam a Hangszerparkban kipróbáltam,meghallgattam,felejtősek!/Hiába a nagy tudás!/
További benyomások a Hangszerparkos látogatásom alkalmával:
KORG PA4X: még nem volt nálam,nem szólt rosszul,szerintem még "érnie" kell!
Ketron SD7:jó billentés,szép nagy kijelző,dinamikus dob,jó hangszínek,de se stílus szerkesztő,se szekvenszer,se sampler,kezelőszervek kissé logikátlanok,némely hangszín behívása lassúnak tűnik.Támogatottsága/szoftwer,stílus,stb./ meglehetősen szűk!
Ketron SD9: Várjuk...
Miután még 32MB sampler memória is elég,hogy a kedvenc hangszíneimet bevigyem a hangszerbe /dob,bass/,ezért is marad nálam!
No meg az új mikrokapcsolós gombok,és használható billentyűzet is tetszik.Negatívum a kis kijelző.
A többi gumigombos játékok nem érdekelnek,voltam a Hangszerparkban kipróbáltam,meghallgattam,felejtősek!/Hiába a nagy tudás!/
További benyomások a Hangszerparkos látogatásom alkalmával:
KORG PA4X: még nem volt nálam,nem szólt rosszul,szerintem még "érnie" kell!
Ketron SD7:jó billentés,szép nagy kijelző,dinamikus dob,jó hangszínek,de se stílus szerkesztő,se szekvenszer,se sampler,kezelőszervek kissé logikátlanok,némely hangszín behívása lassúnak tűnik.Támogatottsága/szoftwer,stílus,stb./ meglehetősen szűk!
Ketron SD9: Várjuk...
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Számomra, aki szeptember óta, tehát 8 hónapja használ Sd7-et a fent leírtak teljesen értelmezhetetlenek. Az 1.0 rendszer gyengéitől eltekintve, ami 1 hónapig tartott 100%-ban megbízható hangszer. Nem is értem, hogy hogyan lehet ilyeneket leírni, ha nem saját tapasztalataink vannak a vassal.rodymusic írta: Most kérdem én, ki a franc vesz meg egy olyan hangszert, amely gyakorlatilag nincs kész, és nem is stabil a rendszere. Valaki ráfeccöli a milliókat csak legyen 2 ketron sd7 az állványán, mert hol az egyik, hol a másik fagy, de büszkén mondja, hogy hát nekem semmi baja a hangszereimnek. Én nem tudom megérteni ezt a hozzáállást. Lehet hogy megszokás kérdése, de szerintem teljesen vállalhatatlan dolog.
Nincs az ahangszer jelenleg, amelytől ne szólna SOKKAL jobban sz SD7. A többi meg kormolás és rosszindulatú suttyó mendemondázás.
Egyetlen buliban soha meg nem akadt még az SD7.
Ja, hogy lehetnek felhasználók, akik elmebeteg módon használják a hangszert és teleszarják a háttértárolót illegal data anyagokkal, az már nem a gyártó hibája. Tessenek utánajárni, hogy milyen formátumokat kezel a hangszer és azokat beletölteni.
Buba
- vigo01
- VIP
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Engem az érdekelne mi a címe az első számnak.Attila írta:Kétségeket hagy maga után ez a T5-"csodabogár", nem is keveset.k
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
-
kissata
- VIP
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 932 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1001 alkalommal
Ha már Yamaha,bohóckodtam egy rövidet a kis S670-en:
https://dl.dropboxusercontent.com/s/5i3 ... 0.wav?dl=0
Szép estét!
https://dl.dropboxusercontent.com/s/5i3 ... 0.wav?dl=0
Szép estét!
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
A Ketron ereje a nyers soundok kiválóságában van, nekem csak Sd4 modulom volt, de leheletnyi reverb használatával minden master effect hókuszpókolás nélkül az ízlésem szerinti dinamikával és hangképpel szólalt meg! Alúlról, de súrolta azt a megszólalást, amit Vst alkalmazásával tudtam csiholni, tehát partiban voltak a zenéim! A Roland E-A7 tekintetében ez már nincs így! Masterelhetek, dinamika, eq, exciter kutyagumi, csak nem szól...Viszont hallgattam EA7 demókat Dynamix mintákkal, na az már egy másik kategória, tehát egyértelműen a az alap sample készlettel van baj, (elsősorban dob+basszus tekintetében)! A Ketron jó sample tárat, és valószínűleg jó konvertereket épített a hangszereibe! Európai és amerikai (a lényeg hogy nem japán) fülek hallgathatták a hangtár fejlődését és talán ez is hozzájárulhatott a sikerhez. Hogy fagy-e a Ketron? Midjay + berendezést használtam egy szezonon át, egyszer sem fagyott meg! Lehet hogy szerencsém volt, de én is osztom a véleményt amit Tomi szajkóz, meg többek is! Csak szigorúan ellenőrzött tartalmát szabad ráengedni a hangszeünkre, és ez igaz a midi, stílus, meg a mindenféle fájlokra!!!! Minden más időzített bomba a hangszerünkre, és nem csak a Ketronra, hanem minden gyártmányra! A mai hangszerek lojalitást és türelmet igényelnek!
Emlékeztek (40 éven túli Barátaim) a DX7 vagy az M1 megjelenésére? Mindenki odatérdelt szinte kivétel nélkül a hangszer elé akkora áttörések voltak ezek! Mára már a csodák (sokunk bánatára) elmaradnak! Ehhez kell mérni a Ketron jelenlegi sikerét, amit én a magam részéről nagyon tudok értékelni!
Emlékeztek (40 éven túli Barátaim) a DX7 vagy az M1 megjelenésére? Mindenki odatérdelt szinte kivétel nélkül a hangszer elé akkora áttörések voltak ezek! Mára már a csodák (sokunk bánatára) elmaradnak! Ehhez kell mérni a Ketron jelenlegi sikerét, amit én a magam részéről nagyon tudok értékelni!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
És itt a lényeg az egészben. Az SD-1-en kiválasztottam 1 szaxi hangot abból a pár darabból, ami van benne, de arról elhittem, hogy az valóban szaxi. A 3x-en szaxofon hangot 3 hangszínből összerakva, agyoneffektezve használok. És ez a nem mindegy...tacso írta:A Ketron ereje a nyers soundok kiválóságában van, nekem csak Sd4 modulom volt, de leheletnyi reverb használatával minden master effect hókuszpókolás nélkül az ízlésem szerinti dinamikával és hangképpel szólalt meg!...
A múltkor, amikor Orosz Zoltán volt ott az egyik buliban vendégművészkéne a "zenekarával", a Tyros 4-en el sem indítottam semmit, inkább a varangyos SD-2 párost használtam... És ott sincs semmi agyoneffektezve. Csak egyszerűen jól szól... Ha valami szarul szól, akkor ahhoz kell a sok insert, hogy legalább egy alap Ketron szintre fel tudd tornázni a minőséget...
A T5 veszettül jó hangszer, mert marha drágán el lehet adni a hülyéknek. Nekem ennyi jó volt az egészben. Egyébként szégyen annyi pénzért. Képes jól szólni, mert amit hozzá adnak pakkok, azok jól szólnak, de ami benne van, az semmivel sem jobb, mint a T4. És az expansion része KATASZTRÓFA!!! Szégyen. Ennyi pénzért ezeket alapból a gépbe kellett volna tenni, nem pedig így védeni... A saját cuccot nem egyszerű hozzátölteni...