Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 39943Hozzászólás Bubamara
2016.02.07. 19:59

Igen.
Pont ez az oka nálam is, hogy bár 2004 óta, tehát 12 éve használok mp3 képes hangszereket, de mégis a midifile alapokat részesítem előnyben, mondhatni 100%-ban. Ráadásul éppen az azonnali realtime beavatkozás lehetősége, ezáltal használhatósága miatt van néhány hangszer amit sok év után is nagyon tudok szeretni, pl az i30, de az SD7-ben is fő szempont volt nálam, hogy a slider ott legyen a kezem alatt és minden üzemmódban avatkozzon be, ha arányokon módosítani szeretnék bármi okból.

Buba

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 168
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 39944Hozzászólás Pumika
2016.02.07. 20:26

Halihó!
Debütált az SD7 a buliban éjjel, én nem használok midiket, élőben ment a műsor. Nagyon sok állitást kell belőni rajta még,m megszólalásban szuper volt, az SD5 tölt teltebb volt, határozottabb dobok, viszont nagyon kell szokni a fülnek. Az audio dobok jók nagyon, viszont azt amit a midi alapu doboknál van bele lehet nyulni a dobszettbe, persze ez az audio dobnál nem lehetséges. Nagyobb hangerőnél volt amikor sok volt a lábdob nagyot rugott, halkabb résznél a vacsora előtt tök jo volt. A sliderek jok, viszont azt tapasztaltam, hogy a stilus váltás után a hangerőhöz kell nyulni a sliderknél hogy a kiséret vagy a dob megfelelő hangerőn szoljon.
A kijelző jo a kezelésnél, a pdf szöveket jol lehet olvasni, vagy kiküldeni egy nagyobb monitorra, tök jó!
A regisztrácios bankboldolgoztam oda lettek elmentve a stilusok beállitásokkal, gyors a keresési lehetőség a value tárcsával. Nagyon sokat kell még rajta dolgozni de megèri tökéletes hangszer. A hangszineken kell még állitanom a userbe mentettem el amiket használok, ne kellejen a sok hangszer közott válogatni, ez is jo funkcio. Akkor a munka folytatodik tovább a géppel, lesz elfoglaltságom. Üdv mindenkinek Pumi.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 39946Hozzászólás Rolandbk5
2016.02.07. 20:51

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rolandbk5 2016.02.07. 21:01-kor.

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 168
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 39947Hozzászólás Pumika
2016.02.07. 20:59

Ez igy igaz ezek vasak gépek csak. Én játszom zenekarban is és amikor egyedűl megyek keresem is azt a hangzást. De kompromisszum van, kis bulikat nem fizetik meg, marad ez. Amerre én játszom képtelenség lenne midivel zenélni mert a folyamatos zenét kérik, ugy hogy azt mondanák mi van miért kell minden szám után megállni, meg hasonlokat. Azért ha stilussal játszom rugalmassabban lehet alkalmazkodni a buliban, kötni aszámokat azonos stilusokon belül. De hát ki igy ki úgy.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 39960Hozzászólás Bubamara
2016.02.08. 08:45

Pumika!

Az SD7-ben gyorsabban beállok egy songgal, mit egy stílussal. Ezt hidd el nekem. Amikor a stílusokat berendezed regisztrációba, nagyjából akkor lehet azonos idő alatt beállni a következő dalra a Style és a player módokkal, de ha a myfolder funkciót használom, akkor már vesztett is az ütközetben a stílus player.

Kért player van az SD7-ben, ezt alkalmazva pedig mindentől gyorsabban állhatsz rá a következőre, hiszen összemixelheted, ha pedig markereket is raksz a midi fájlba egy programmal, akkor nem csak a következőre, hanem annak egy adott részére állsz rá és onnan kezdi a dalt, ha a tempókat szinkronizálod. mert ezt is tudja, akkor pl a két dal azonos tempóban követi egymást.
Egy playert használok, mert nekem így a természetes, a megszokott. De ezzel is épp úgy összefűzhetek dalokat, dalrészeket.
Természetesen a műsorom minden dalát, mely játszható stílussal, elmentem regisztrációba is, így ha úgy akarom, mert olyan a hangulatom, abból válogatok és stílussal nyomok le néhány nótát, de nem a gyorsabb választhatóság, vagy beállás miatt, hanem CSAK, MERT ÍGY AKAROM.

Ne érts félre, nem leszólom a hozzáállást, hanem megemlítek néhány funkciót, melyeket szerintem nem ismersz még a hangszeredben a hozzászólásod alapján.
5 hónapja használom a hangszert, de sok terület még számomra is ismeretlen benne, így ezzel sincs semmi baj. Majd egy év múlva elbeszélgetünk újra erről a témáról.

Zoli!
Tamás szerintem azért használ dobgépet, mert a songok dobsávja készen van rá...
Épp elég egy teljes műsort hangszínekben helyrerakni a hangszerben. Az átállás így gyorsabb, aztán ha úgy látja jónak majd elkészíti az SD7 dobsávot is a nótához. Pontosabban az SD7 verziót a dalból.

Nem tudom kinek a füle mit érzékel, én csak a saját tapasztalataimat tudom ezen a területen megosztani. Az pedig úgy néz ki, hogy aligha találnál ma egy szintiben jobban megszólalót, pláne nem mókaládában. Szombaton a buliban a dalok 40-50%-a ment már SD7-ről. kb itt tartok a munkával. Elég meggyőző volt amit hallottam. :)

Senki ne vegyen SD7-et, meg mást sem amit valaki ajánl neki, hanem próbálja ki, ami szerinte neki jó, de nem 10 percig egy boltban, hanem egy barát, ismerős hangszerén, órákon, vagy napokon át. Lehet, még úgy is mellényúl.

Buba

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 39962Hozzászólás Rolandbk5
2016.02.08. 09:01

Értem Tomi.
De miért nem egy hangszínben erősebb szintit használsz?

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 39973Hozzászólás Rolandbk5
2016.02.08. 09:48

Qgli akkor mit jelent a "nincs élet a zenében ..." fogalom, mikor több tagú zenekarról beszélünk? ( nem két szintis és egy énekesről)

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 39974Hozzászólás Rolandbk5
2016.02.08. 09:53

Na látod Tomi engem a Nord kb. 2 óráig hatott meg. A barátom odaadta egy hétre a Nord Stage hangszerét, és a Rhodes cucc is sokkal gyengébbnek bizonyult, mint az 50.000.- forintos MacBook Mainstage cuccomé. Így számomra nincs jelentősége, hogy mennyibe kerül. Tökmindegy. Ez vonatkozik a hammondra is, és csak arról beszélek amit a Logic ad. Semmi VSt. Na most ez számomra ezért dilemma, mert majdnem egy millát valamiért kiadni, ami jó, de töredékéből lehet sokkal jobbat is eszközölni, akkor miért?
Ja és neked Tomi nincs jelentősége az autómatának. Csak a hangszíneknek.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 39978Hozzászólás Rolandbk5
2016.02.08. 10:25

Értem Tom igazad van … :777

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 97
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 40000Hozzászólás Attila
2016.02.08. 19:12

Egy kérdésem lenne:
- a Ketron SD7 DVI-kimenete hány láb-as ? (hány lábas :lol: )
- vagy a DVI mind egyforma ?

Atti

Új hozzászólás