Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 24
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Hozzászólás: # 3954Hozzászólás Zeneboy
2012.03.24. 00:55

B.Bazsi írta:Ez nagyon nagy volt Zsolti, hozzászokott a füled a Yamahához... :mrgreen: :lol: :777

Nem bántásból írtam ezt!

Nem egyszer látni olvasni hasonló dolgokat!

Másik fórumon sosem értettem, hogy istenítették a psr740-et mert az dögösen szólt..Jah..Dögösen de nem realisztikusan! Pláne, ha még egy szar technikán is zenél valaki, csak annyit hall a terem végében hogy a veséje helyet cserél a májával, de hogy melyik hangszertől?... :mrgreen: :dash2:

Tomit és mindenki mást is meg lehet érteni, én is konkrétan besírtam ezektől a natúr hangoktól! Nyilván ezekből bármit lehet! Már a korg pa3 esetében is látni "el kurvulást"! Eq-t előszeretettel használják dobon belül, és sound módba most nézegettem, hogy ott is! A végén meg, sound módban billentyűként eq, majd szerkesztésnél mid vagy stylban a mintát még eq, majd master..és kész a HI-Fi hangzás...

TOMi ezekből a dobhangokból nem lehetne egy butított mintát csinálni?:) Megpróbálnám megetetni..:)))

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 24
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 3955Hozzászólás Zeneboy
2012.03.24. 01:09

Pár Korg pa3 dob kit, mp3-ban!
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 39
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 3956Hozzászólás ---Qgli---
2012.03.24. 04:46

( Lehet hogy én vagyok béna, de egyiket sem sikerült letöltenem. Nekem jelszót meg ilyen sz*rságokat kér. )

Gondolom sokkal jobban szólnak a korghoz képest a szofthangok.
Ez jó megoldás lenne, de ezt kéne beépíteni automata kíséretnek.
Mert megcsinálok egy alapot, ott adott az eleje és a vége. De lehet hogy két kör impro után úgy esne jól ha lenne még egy kör, arról nem beszélve, hogy jön hozzám egy harsonás haver, aki ugyancsak csinálni akar egy-két kört, akkor megint meg vagyunk lőve. Ebből a szempontból nagyon jó ötlet az automata kíséret, ott annyi kör van, amennyit szeretnék.

( Éppen erről beszélgettünk tegnap az egyik jazz zongorista haverommal. )

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 3957Hozzászólás ---Qgli---
2012.03.24. 05:02

Ne haragudjatok a csúnya hasonlatért, de egy guminő sosem fogja a feleségeinket helyettesíteni...
.[/quote]

Ezzel fején találtad a szöget Laci!
Akkor most kérdezem én, hogy melyik guminő elégíti ki az igényeidet? A 500.000 Ft-os ( pa 800 ), vagy az 1.000.000 Ft-os ( Pa3x pro )
Egyik sem....akkor jó az olcsóbb is.
Vagy mindkettő..... akkor meg minek a drágább?

És ne értsétek félre eddig sem kötözködni akartam, csak erre a dologra akartam rávilágítani a hangszercserélgetések kapcsán.
Engem egyébként nem zavar, ha valaki pa15X pro vesz az sem, ( nem az irigyek kategóriájába tartozok ) csak sokan nem látják be, hogy tök fölösleges...csak a saját szórakoztatásod miatt dobsz ki egy csomó pénzt.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal

Hozzászólás: # 3958Hozzászólás B.Bazsi
2012.03.24. 07:48

Sziasztok, még egy utolsó hangminta tőlem... V-Rock1, SRX Studio, FS Standard, V-JazzBrush A felvétel elején van egy nagy "reccsenés", nem tudom mitől...

http://www.4shared.com/music/-eljiGWU/file.html

Valaki azt írta hogy a Korgban nagyon jók a hangszínek, de a dobok elég gyengék, amiket Zeneboy fölrakott, szerintem tökéletesen szólnak, nekem az ég világon semmi bajom velük.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

vladimirmusic
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: Korg pa 60
Adott köszönetek: : 732 alkalommal
Kapott köszönetek: : 570 alkalommal

Hozzászólás: # 3963Hozzászólás vladimirmusic
2012.03.24. 08:48

almatom írta: ... mert a 4shared lejátszója iszonyúan torzít!
Ezt én is haználom. Nem vettem észre, mert jó Monitoring-om van és halkan szeretem hallgatni a zenét. :violin:

Melyik (jobb) FREE ONLINE STORAGE lejátszóját ajánlod?

Üdv. :piano:

Vladimir

It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 3964Hozzászólás ---Qgli---
2012.03.24. 08:52

almatom írta:Szia Qgli!
Elsőként:
-az Isten éltessen Téged neved napja alkalmából és hozzá minden jót kívánok, amit csak magadnak el tudsz képzelni!
Másodsorban pedig:
-a midifile-okkal is addig tudsz zenélni, ameddig csak akarsz. Erre vannak a markerek.
Szerintem ma már a középkategóriás hangszerek alja is tud markereket kezelni. Ez pedig azt jelenti, hogy te a midifile-on belül pozíciókat adhatsz meg, egy markert tudsz beszúrni oda, ahová visszaismétlést szeretnél majd egy lejátszás során.
Ilyen markerből 4 darabot tuti el lehet helyezni még a legbutább markereket kezelő szintiben is és ez is elég már ahhoz, hogy ne legyen vége egy midifile-nak, csak akkor, amikor Te akarod. Így annyi kört játszotok vagy impróztok egy témára, amennyit akartok. Csak a megfelelő markergombot ne felejtsd el megnyomni, amit a kívánt pozícióugráshoz rendeltél. Így zökkenésmentesen tudsz egy darab midifile segítségével is akár órákat zenélni.
Úgy emlékszem Gábor, hogy neked Pa800 van. Szerintem az is tud markereket olvasni. Ha igen, akkor próbáld ki és nagyon fogsz örülni. Ha pedig így lesz, akkor legyen ez az én névnapi meglepim neked!
:777
Elsőként:
Köszönöm szépen!
Másodsorban:
A midi fileokhoz lehet markereket adni, de a midi fileokkal ott vagyok ahol a part szakad, mert a hangszer hangjait használja. Azt viszont nem tudom hogy wav fileokba lehet-e markereket rakni?
A képlet a következő lenne: Vagy szoftszintivel csinálnék ( vastagan szóló ) alapokat és azokat markerezni, vagy automatával játszok.

Egyébként ha a korgban így szólna a dob, mint itt az ADDICTIVE ( mert azért ez nagyon ott van ), akkor már beljebb lennénk.

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 3969Hozzászólás beejaybudai
2012.03.24. 10:01

almatom írta:Sziasztok! Szia, Bee!
Felraktam mégegyszer a dobokat, mert a 4shared lejátszója iszonyúan torzít! Plusz még én is visszavettem a torzulásból.
http://dl.dropbox.com/u/4285731/Addicti ... master.mp3
Szia Tom!

Most jobban megtudtam hallgatni, mint tegnap este (mert már aludt a kislányom, így csak minimális hangerőt használhattam) és azt kell, hogy mondjam, tényleg "loudness" hangzása van (vagyis hifis, sok a basszus és a magas). Ráadásul még mindig klippel egy kicsit a lábdob :)

Az én verziómat meghallgattad? Mit szólsz hozzá?

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 3970Hozzászólás viskib
2012.03.24. 10:19

almatom írta: A 'lecsattanása" alatt mit értesz?
Egyik dobos barátom is hallgatta és szerinte is a pergő inkább puffogósabb mint verős de lehet csak te szerkesztetted direkt így am igy sem rossz ;)

Ricsike

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 3975Hozzászólás ---Qgli---
2012.03.24. 10:57

almatom írta:A másik dolog meg az, hogy élőben több mint elég az a minőségű dob, ami a hangszeredből kijön. Úgysem azt nézik egy buliban a táncolók.
Ezt magyarázom hetek óta én is! Ha a dobot nem veszik észre, akkor még a különböző hangszíneket, meg effektezéseket még úgysem. Erre írtam én, hogy tök fölösleges kiadni 1 millát a pa3-ért, amikor a Pa800 majdnem úgy szól 500.000-ért.

Új hozzászólás