Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

pap66
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: hammond
Adott köszönetek: : 153 alkalommal
Kapott köszönetek: : 107 alkalommal

Re: Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Hozzászólás: # 39580Hozzászólás pap66
2016.01.26. 16:33

Sziasztok !

Csak tartalékba vettem az S770-et,de.....nagyon meg vagyok vele elégedve azért a pénzért,persze a billentoje az egyedi.Viszont a gép szolgáltatásai
felulmúlják Onmagát-tanulófunkció,kotta,szovegolvasás ebben a kategóriában......szóval f@sza,nem igaz,hogy puffog!!!
P.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 39581Hozzászólás Rolandbk5
2016.01.26. 18:07

Pityu,

Oké... Akinek nem inge ne vegye magára ...
Nekem is tele van a bugyrom a műanyag nem műanyag folyamatos vitával, ez ugyanolyan, mint a midi és az automatázás vitája. Unom.
Akinek tetszik tetszik, akinek nem annak nem. Nekem ez a véleményem, és mind addig nem történik változás, amíg ilyen nincs.
Lehet rám haragudni, lehet bármit gondolni rólam. Ez van. Én is leírhatom azt amire gondolok, és amit gondolok, de az ungyum bungyum az oviban van, de ide tudtommal felnőtt emberek járnak.
Azzal is tisztában vagyok, hogy mindenki azzal játszik amivel akar. Azt is tudom, hogy az igazság mindig ilyen durva. El kell gondolkodnunk azon, hogy miért vagyunk itt. Talán azért, hogy ha valaki tanácsra szorúl akkor rögtön elutasítjuk az ötletét? Meg sem kérdezzük, hogy neki mi lenne a jó? Nem. Nem kérdezzük meg, csak elutasítjuk ill. olyan dolgokat ajánlunk amire nincs esetleg lehetősége megvenni. Nem lehet mindenkinek SD7-e, vagy Pa4x, vagy Tyros5-e, nem minden esetben csak ez a megoldás. Sajnos. Be kell érni néha szerényebb dolgokkal is, és dolgozni kell, hogy azzal is jó legyen. A jóra törekvés egészen biztos, hogy eredményre fog vezetni. Tapasztalat. Nekem az élet úgy hozta, hogy a Tyros2 után amit újonnan vásároltam, egy Psr S500 kellett dolgoznom, hogy jó legyen, mert én hülye vásároltam egy vasat. Szó szerint. De ezt ÉN csesztem el, és vállaltam érte a felelősséget. De még mindig a pályán vagyok, ezek szerint a Psr S500 semmit nem rontott a Tyrossos imagen. Ez fájdalmas sok munkával járt, de meglehet csinálni.

Nem szeretnék ezzel kapcsolatban bármilyen vitát is kezdeményezni, csak én is hozzá szóltam az előttem szólókhoz. :777
pap66 írta: Csak tartalékba vettem az S770-et,de.....nagyon meg vagyok vele elégedve azért a pénzért,persze a billentoje az egyedi.Viszont a gép szolgáltatásai
felulmúlják Onmagát-tanulófunkció,kotta,szovegolvasás ebben a kategóriában......szóval f@sza,nem igaz,hogy puffog!!!
szólókhoz.

Jó választás volt, gratulálok ... :777

Zotti

pap66
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: hammond
Adott köszönetek: : 153 alkalommal
Kapott köszönetek: : 107 alkalommal

Hozzászólás: # 39582Hozzászólás pap66
2016.01.26. 18:20

Koszi Zotto,ja és valóban a gyakorlásra kell tobb idot szentelmi,mint vélemenyésre /term.rendes hangszeren/
P.

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Hozzászólás: # 39583Hozzászólás Zongorista28
2016.01.26. 20:27

Rolandbk5!

Te valamit nagyon félre értettél a hozzászólásommal kapcsolatban! Az anyagismeretről: hol olvastad te azt, a soraimban hogy a fémházas hangszert ajánlottam? Te engem hülyének nézel?! A kollega le szeretné cserélni az S900-at ami az én véleményem szerint (nekem is volt olyan sajnos) nem jön be neki. A hangjára értettem, hogy műanyag! Az én fülemnek még az S-970 is műanyag, mármint a hangja!
Nem értem a kirohanásodat! Te is, és powersparc is hol olvastátok az írásomban, hogy ajánlottam volna a DGX-et, (ami egyébként a világ legbutább hangszere, de ez van, ezzel kell muzsikálnom, mert nincs pénzem másra!) vagy akárcsak szóba is hoztam volna?!
Lesek, mint pók a lucernásban! Nem értem az egészet! Baj, hogy b@sza a fülemet az S széria hangja?
Én nem fikáztam az S970-et csak a véleményemet mondtam el róla, nem bántó hangnemben, ellentétben veled. Már az első sorod úgy kezdted!
Én nem vitázom, részemről lezárva!

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 39
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 39586Hozzászólás ---Qgli---
2016.01.26. 21:04

Az, hogy melyik milyen hangszer szrintem az ára tökéletesen tükrözi márkán belül. Itt már mindenkinek azt kell eldöntenie, hogy neki melyik az éppen legmegfelelőbb és melyik elégíti ki az ő igényét.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 39590Hozzászólás Rolandbk5
2016.01.26. 21:23

Zongorista28 írta:" És mi a véleményetek az s770-ről? "

Nemrég egy S970-et próbáltam ki. Egy nagyon jó ismerősöm kért meg rá, hogy nézzek rá a hangszerre. Most tanulgat a hangszeren, egyébként egy kiváló Cimbalmos.

Szóval, az S970 sem egy hej de nagy durranás! Számomra az "S szériának nincs létjogosultsága" (ez az én véleményem lehet vele nem érteni egyet, és elnézést kérek azoktól akiknek ilyen hangszerük van) Nem jó, nekem nagyon nem tetszik műanyag a hangja, ugyanolyan minőségtelen anyagok, mint pl az S900-nál. Ne ijedj meg egy régi, de egykoron zászlós hajó hangszertől! Tyros széria, Psr-9000 pro annak idején 1 milka környékén mozogtak. Egy ilyen S széria szinte naponta veszít az értékéből!

A döntés a tiéd, de ha ugyanúgy csak puffogást akarsz hallani a hangszerből, akkor az S-770 kiváló választás! ;)
Zongorista28,

Bocsáss meg de ezt nem te írtad? Mert ha nem Te akkor elnézésedet kérem, és ha kell megbüntetem magam a tiszteletlenségemért. Te írtad?
Idézném:" ... Számomra az "S" szériának nincs létjogosultsága..." Ezt hogyan érted?
Idézném: " ... Nem jó, nekem nagyon nem tetszik a műanyag hangja, ugyanolyan minőségtelen anyagok, mint pl az s900-nál ... " Itt hanganyagra gondolsz, vagy a szerkezetét illető anyagra?
Idézném:" ... A döntés a tiéd, de ha ugyanúgy csak puffogást akarsz hallani a hangszerből, akkor az S-770 kiváló választás! ... " Ezt hogyan kell érteni?

Én is a véleményemet írtam le. Tetszik jó nem tetszik úgy is jó, mint ahogy Te is gondolod velem kapcsolatban.

Zotti :777

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Hozzászólás: # 39591Hozzászólás Zongorista28
2016.01.26. 21:40

Irónia az megy... de amint írtam, nem szeretnék vitázni. De azért van bennem annyi tisztelet, hogy válaszolok a feltett kérdéseidre!

Képzeld, én írtam a hozzászólást!

- na mit szólsz?

" ... Számomra az "S" szériának nincs létjogosultsága..."

- ez alatt azt értem, hogy soha a büdös életbe nem vennék újra S szériát! ... elég volt egyszer örültem, hogy megszabadultam tőle. Közvetlenül utána egy T1 volt az állványon...

" ... Nem jó, nekem nagyon nem tetszik a műanyag hangja, ugyanolyan minőségtelen anyagok, mint pl az s900-nál ... "

- részben benne van a válasz, a hangját illetően, és ugyan az a pocsék anyaghasználat van az S970-nél mint az S900-nál Pl.: gombok... billentés (ami nekem nem utolsó szempont)

" ... A döntés a tiéd, de ha ugyanúgy csak puffogást akarsz hallani a hangszerből, akkor az S-770 kiváló választás! ... "

- ebben is benn van a válasz! Ugyan olyan szarul szól erősítőn mint bármely S széria!

Zotti! Az ember nem nagyképűségből ír ilyeneket, nekem nincs is mire nagyképűnek lennem semmilyen tekintetben! Tapasztalatról beszélek! Én már annak örülnék, ha egy k@va T1 lenne a DGX fölött, de nincs!! Érted a lényeget?

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

baobao15
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Yamaha
Adott köszönetek: : 43 alkalommal
Kapott köszönetek: : 96 alkalommal

Hozzászólás: # 39622Hozzászólás baobao15
2016.01.27. 23:55

Sziasztok!!! 8-)

Látom megy a témával kapcsolatos huzavona :)
Akinek kell segítség Yamaha psr s-770hez nagyon szívesen segítek!!!!!(bármiben) :D

Üdv:Bao s-770

Vangelix
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Korg Pa3x 61 Musikant
Adott köszönetek: : 38 alkalommal
Kapott köszönetek: : 11 alkalommal

Hozzászólás: # 39719Hozzászólás Vangelix
2016.01.31. 23:57

Rolandbk5 írta: Nekem is tele van a bugyrom a műanyag nem műanyag folyamatos vitával,....
Hát igen, az én Pa 900-asom is eredeti kínai műanyag, de ahogy telik az idő és egyre jobban megismerkedek vele, kedvem szerint hangolom, rájövök, hogy egy nagyon szuper kis gép, még ha nem is 30 kilós vas, könnyen szállítható kompakt, brutálisan jól szól még az én kezemben is, el sem tudom képzelni mi lenne ha egy zenész szaki tenné rá kicsit a kezét :) ;)

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 39795Hozzászólás forissandor
2016.02.04. 08:36

Srácok! Szert tettem egy Korg PA588 ra. Èn nem tudom, mi van ebben a vasban, milyen hanggenerátor meg hány polifónia, de ebben akkora hang van, hogy lefostam a bokám.

Új hozzászólás