|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Zongorista28
- Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Nem, nincs Ketronom de már birtokoltam ezt a fantasztikus márkát!
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Mitől szólna úgy, amikor nem azonos a hanggenerátoruk. Csak a bajt csinálod magadnak.ketron69 írta:Ha sima SD1-et plus-os szoftvert rakok akkor ugy fog szolni és ugyanazt fogja tudni mint SD1 plus ?.
Ennyi erővel egy WIn10-et is rátehetsz, ha mindenképpen tönkre akarod tenni a 1 napja vett hangszeredet.
Az előző gazdája profi, hozzáértő módon feltelepítette a rendszert rá és beállította a hangszert. Miért érzed a késztetést, hogy leamortizáld ? Használd.
Buba
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok,
Egy olyan dolognál akadtam meg a Midjay-el kapcsolatban, hogy miként lehet gyorsan aktiválni a teljes billentyű módot? Sehogy nem találom (még).
Ha esetleg valaki tudja hálás lennék ha felvilágosítana...
Zotti
Egy olyan dolognál akadtam meg a Midjay-el kapcsolatban, hogy miként lehet gyorsan aktiválni a teljes billentyű módot? Sehogy nem találom (még).
Ha esetleg valaki tudja hálás lennék ha felvilágosítana...
Zotti
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
-
pillerk
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 66
- Hangszer: Korg, Roland, Ketron
- Adott köszönetek: : 62 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 131 alkalommal
Almatom, ezt ki fogom próbálni...De szerintem ezt OS frissítéssel meg lehetne oldani, de sajna úgy veszem észre, hogy a Ketron épp az aktuális "újdonságára" figyel csak oda, a többit magasról le...rja. Mikor zsír újan 3 éve megvettem az AUDYA5 t, tucatnyi YAMAHA csúcskategóriás arranger után, emaileztem a ketronnal, hogy mivel nem kis pénzt kérnek érte, ezért elvárnám, hogy a megvásárlása után még jó pár évig ne legyen unsupported model, és támogassák, és frissítsék és ....stb. Meg sem néztem, hogy egy majd 4000€ s hangszer nem SSD vel jön ki, nem is gondoltam volna, hogy a kezelőfelületén keresztül simán tönkretehető (más hangszernél ez lehetetlen) emiatt egy szoftware frissítés közben elszállt, és cseréltetnem kelett az egész hangszert. Azota kiadtak valami borzalmat szoftware frissítés gyanánt, amitől mindneki ódzkodik, mivel tönkrevág benne pár stílust, ami gyári. Vannak valami kétes leírások a rendbehozatalukra, de nem mertem kockáztatni. Open system ide oda, inkább az SD7 et nyomják. Míg ki nem okádják az SD7 plus ot. Onnantól már csak azt fogják nyomni. MI meg koldusok vagyunk, mert AUDYA t vettünk. Vettem egy Roland BK3 at (360€) , azt hordom inkább akciókra, mivel félek, ha az AUDYAt éri valami, vagy "gondol" egyet és beadja az unalmast, és én mindent rá alapozok, akkor nagy bajban leszek....Ebből az a tapasztalatom, hogy megcsinálni otthon, rendes hagszínekkel a fél alapokat, és függetlenné téve magam, rájátszani bármivel. . De hogy még egyszer nem veszek 4000€ s hangszert az már bizonyos!!!!!almatom írta:De bizony neked is az van, Sanyi!forissandor írta:Mert akkor nekem nem ugyan az az Audyám van, mint másnak....
Megütsz egy lengô kisérôtányért maximális 127-es hangerôvel, ami után azonnal hozzáütsz 2 darab ugyanazon hangot 1-es velocity értékkel. A 3. megütés kinyírja az elsôként megütött cintányér lecsengését, mert a 3. megütés dinamikai értéke hallkabb, mint ahol az 1.-nek megütött cintányér lecsengése éppen még tart.
Tehát az a lényege, hogy egy éppkézláb swinget nem lehet vele létrehozni, mert befullad a cintányér dinamikai lüktetése. De mondhatnék rock and roll-t is, shuffle-t vagy bármilyen más stílust. Minden ugyanazon dobhang 3.-nak megütött jele (dinamikája) kioltja az elôtte kettôvel megütött ugyanazon dobhang lecsengését.
Sajnos a Te audyád sem viselkedik másképpen.......
-
ketron69
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Ketron X1
- Adott köszönetek: : 7 alkalommal
Sziasztok. Véletlenül nem tudja itt valaki be lehet-e tölteni, és hogyan az SD1-be SND hangszín fájlokat? Wav-ot sikerült betölteni a sampler-be és sikerült megszólaltatni a billentyűzeten.
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 433
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
- Pumika
- VIP
- Hozzászólások a témában: 168
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Gratulálok Srácok!
Sok sikert és jó munkát az új vasakhoz!
Pumika!
Ha van az SD5-ban kész nóta, ne tedd át változatlan formában az SD7 SSD-re, vagy USB.re, hanem cakewalkkal minden sysex bankot törölj minden dalból.
Nóta behív sysex kinyit, töröl, nóta ment. 350 dalt 2 óra alatt megcsináltam, tehát nem egy nagy időtartam. De ne vidd át az ötös üzeneteit.
Sok sikert és jó munkát az új vasakhoz!
Pumika!
Ha van az SD5-ban kész nóta, ne tedd át változatlan formában az SD7 SSD-re, vagy USB.re, hanem cakewalkkal minden sysex bankot törölj minden dalból.
Nóta behív sysex kinyit, töröl, nóta ment. 350 dalt 2 óra alatt megcsináltam, tehát nem egy nagy időtartam. De ne vidd át az ötös üzeneteit.
Buba