Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

atilamak
Újonc
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: ketron midjay pro
Adott köszönetek: : 10 alkalommal
Kapott köszönetek: : 20 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 39083Hozzászólás atilamak
2016.01.09. 13:09

Nálam is minden jel arra utal hogy még sokáig az állványomon lesz az sd1 plus,viszont mellé majd idővel szeretnék a midjpro helyett valamit..Nemrég adtam el a bk5-öst ami lényegében ok.volt,de ott is valami hiányzott,túl vékonyan hangzott.A tyros-okat végigprobáltam(1,2,3)gondolom a 4,5 se hozott forradalmi változást,ez nem az én világom..a korgoknál már csak a 3xpro hangzik elfogadhatóan,véleményem szerint az még mindíg túl drága..Lehet hogy megintcsak a ketronnál kötők ki,na ez még a jövő titka.Ki szertném próbálni az új E-A7-et elég sok jót írnak róla,de én kötve hiszem hogy a bk5-höz képest nagy az előrelépés..Egy kérdésem lenne bubához..Az Sd 7-ben van e lehetőség részletes dobeditáciõra,tehát itt gondolok az elemek hangolãsára,cseréjére,hangszínszabályzására,saját dobszett elkészítésére,stb

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 39098Hozzászólás Bubamara
2016.01.09. 15:45

almatom írta:Egy kérdésem lenne bubához..Az Sd 7-ben van e lehetőség részletes dobeditáciõra,
GM módban a dobszettet ízekre szedheted és tetszés szerint összeállíthatod az adott dalhoz az oda legalkalmasabb dobszettet, style módban a midi alapú dobsávok esetében a GM midi szerkesztővel azonos lehetőségeid vannak, tehát a millió dobtest közül összeállítod, beválogatod a számodra jót. Az audió alapú stílusok esetében teljesen érthető okból nem cserélhetsz pl pergőt, de azok kész felvételek, hogyan is cserélhetnéd ki.

Aztán van még olyan lehetőséged a dobolással kapcsolatban, hogy a midi fájl lejátszásakor bekapcsolod a drum restyle funkciót és kiválasztod a dalhoz, műfajban, hangzásban illő stílust ezzel behívtad annak az audio dobsávját a midi nótába és lejátszás közben használhatod a variációkat és fill, break elemeket. Ha a dalnak vége megkérdezi okosan, hogy szeretnéd e menteni, és ha úgy gondolod, hogy ez lehet egy végleges verzió, akkor elmented a régi helyére,vagy esetleg más néven egy új fájlt létrehozva. De használhatod a funkciót valós időben történő játékra a dal elmentése nélkül is, természetesen.
Tehát van lehetőség bőven a dobsávok egyéni kialakítására.

almatom írta: Teljesen mindegy, hogy az SD7 után mit próbálsz ki!
Ezt én is így gondolom, anélkül, hogy bármely más hangszerről negatívnak tűnő megjegyzést írnék.
Olyan elképesztően jól szól az SD7, hogy esélyt sem kap a többi gyártó hangszere, hogy összhangzásban felvegye a versenyt vele.Ezt teljesen elfogulatlanul és őszintén állítom.

Buba

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 39108Hozzászólás Rolandbk5
2016.01.09. 20:31

atilamak írta:Nálam is minden jel arra utal hogy még sokáig az állványomon lesz az sd1 plus,viszont mellé majd idővel szeretnék a midjpro helyett .....
A Ketron egy nagyon jó hangszer, ami alapból jól szól.
Viszont a kérdésedre válaszólva, nem olyan részletes és sok lehetőséget adó editása van a dob résznek. A Bk5-nél minden dob sávra külön eq-t, vagy bármilyen effektet tudsz rakni. Ott a testeket a panorámát hangolása mindent meg tudsz csinálni. A Bk5 igen mintha vékonyabb lenne. A ketronnál nincs ilyen az sd1 és a Midjay idejűeknél.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 39114Hozzászólás Rolandbk5
2016.01.09. 22:22

Tom,

A dob sávnál meglehet csinálni azt, hogy mindegyik sávra akár compressort, vagy mégy eq-t is lehet rakni?
Hát ezt én nem találtam az sd1-be de a Midjay-be biztos nincs.
Ha jól tudom effekt sáv mintha csak kettő lenne. És azok is globálok, ami alatt annyit értek, hogy nem tudok mondjuk egy gitárra torzítót rakni, majd a dobra egy compot, és a stringre egy chorust.

Vagy még is? :unknown:

atilamak
Újonc
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: ketron midjay pro
Adott köszönetek: : 10 alkalommal
Kapott köszönetek: : 20 alkalommal

Hozzászólás: # 39122Hozzászólás atilamak
2016.01.10. 02:31

Hát akkor nincs más hátra minthogy egy sd7-re gyűjteni :( ..Nekem általában mindíg az volt a bajom ha kiséőautomatával játszottam hogy mikor pl 100 ember előtted táncol és ordibál torkaszakadtából nagyon nehéz volt de általãba nem is lehetet beállitani a dob-bőgő szekciót hogy rendesen odaverjen,tehát itt nem a hangerőre hanem a groovra gondolok hogy ütése súlya legyen a zenei alapnak,aztán arra könnyű építeni minden jó fog szólni,ezért is kérdeztem hogy az sd7-ben lehet e azt mint pl az sd1 plus-ban a részletes dobeditãlást..Sok éven keresztül zenekarban jászottam kiválló dobos mellet,tudom hogy azt semmilyen gép nem helyettesítheti,de mégis törekszem hogy megközelítőleg olyan hangzást kapjak,és itt lépett kėpbe a ketron ami szerintem a legtermészetesebb zenekari képet hozza..üdv mindenkinek..

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 39130Hozzászólás ---Qgli---
2016.01.10. 09:19

Rolandbk5 írta:A dob sávnál meglehet csinálni azt, hogy mindegyik sávra akár compressort, vagy mégy eq-t is lehet rakni?
És ezeket használjátok is?
Nekem is lenne lehetőségem egy dobhangot százezer féleképpen állítgatni, de egy dobhang vagy jól szól, vagy nem jól szól. Ha jól szól, akkor nem kell rá semmiféle eq, ha meg nem jól szól, akkor meg tökmindegy, hogy milyen eq-t meg compresszort teszek rá.
Még sávonként is van lehetőségem eq-zni, de még azt sem nagyon használom.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 39136Hozzászólás Rolandbk5
2016.01.10. 09:59

""„Legyen vastagabb vagy melegebb a hangzás”

Amikor a közép és magas frekvenciák dominálnak egy anyagban, kevésbé uralkodó a mély, ilyenkor hiányérzetként a hangkép vastagság jelentkezik.
DOB szekció: EQ – 60-70Hz kiemelés, 150-250Hz kiemelés DALLAM szekció: basszus 200-500Hz kiemelés (frekvenciatisztítás a hangszerek között) FX szekció: szükség esetén 80Hz alatti emelés
Az azonos EQ BAND-be tartozó hangszerek frekvenciáit a sztereó térben is érdemes rendezni. A WARM hangzás csöves szimulációkkal is előidézhető. ""

És még sok ilyen van amit egyébként tanítanak studiós helyeken.
Ha fogalmad sincs, hogy mitől szól jó a zenéd, hangszered akkor sajnos lehet Ketron SD7-d is lepkepuki lesz.
Ha nem tudod, hogy a lábdobot mindig le kell választani ferkvencia ügyileg a basszusról, akkor mindíg olyan érzésed lesz, hogy valamelyik nincs.
Nem véletlen találták ki, legfőképpen azért, hogy használjuk. Az kétségtelen ill. evidens, hogy az SD7 tudja már ezt a lehetőséget. Itt nem az az érdekes, hogy az SD7 tudja, hanem az, hogy a BK5 is. Cirka 600e forint különbséggel. Ez itt az érdekes.
Persze a BK5 sok mindenben alul marad, de mint lehetőség ott van, és aki ért egy kicsit is hozzá az tudja hasznosan használni.
Hallottátok azt a részletet amit megosztottam audió felvételt? Ott egy mastering történt az SD1 megszólalásával. Van különbség egy kis eq-zás eszközölése után.
A Korgoknál is egyszerűen meglehet ezt csinálni, és nagyon is hasznos Qgli.
Tomi te egy Roland dobgépet használsz ugye? Olyat mint ami a BK5-be is van. Lehet nem annyira részletes, de olyat. Miért nem az SD7 szettjeit használod? :pardon:

Félreértés ne essék, nem akarok megbántani senkit, de megint ott tartunk, hogy csak és kizárólag az a legjobb. Nekem van két Ketronom, és ha nem szólna jól, akkor aki ismer tudja, hogy egy percig nem lenne. De van más alternatíva is, amivel kellő hozzáértéssel egész jó dolgokat lehet kihozni, olcsó pénzért.

Szerintem ... :pardon: :777

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 36
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 39139Hozzászólás Zeneboy
2016.01.10. 10:30

Pontosan ezért írtam régebben, hogy alaphangzásban ua. az a pa900 , pa3 le, de ott a kevesebb efekt út miatt ezt nem tudom megcsinálni amit most rolandbk5 irt.bizony befolyásolja a végső hangzást amitől ha jól használjuk jobb lesz a végső hangkép... A bőgőt külön inzertel tolom, egy bass amp modellezéssel, a dobra meg ott a compi bizonyos gyengébb dobtestekben....mivel a dob edit részben még külön van eq-ra lehetőség egy dobsávon ugyan használom de már pici finomításra és nem dúrván emelve-ami mindent emel, -hanem specifikusan tamra cinre stb... :777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 36
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 39149Hozzászólás Zeneboy
2016.01.10. 12:32

Azt gondolom ebben az ember és zenészközeli hozzászólásodban minden benne volt.. Ez a hangszr vita dolgokat talán a legjobban lerövidíti és a legfrappánsabb válasz: Ki miért vesz újjat, mit kompenzál stb. Stb... Big like Tamás! :777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 39153Hozzászólás Rolandbk5
2016.01.10. 14:09

Sd1-t elvittél ... Maradt a Midjay ...