Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 24
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Hozzászólás: # 3723Hozzászólás Zeneboy
2012.03.20. 11:40

Én is azon gondolkodom, hogy vajon miért nem?

Már a kartellezés gondolata is felmerült! Hisz, nehéz lenne azt mondani, hogy minden billentyűs piacon az egyik márka valamikor is túl jó lett volna! Nem csak arranger hanem, szintik zongorák stb területén!

Régen, mikor a PSR-520-as yamahámat láttam szétszedve, azt mondtam,. na igen túl van pakolva...Mikor a Korg pa1-et kiderült pár panel, és egy rakás hely volt abban a nagy hangszerben ! Ezért nem is értettem, miért ilyen kevés a memória stb! Állítom, hogy a pa3-ban sem sokkal több motyó van... A memória miatt már a megjelenéskor bosszús voltam!A hangok betöltése miatt kapott egy belső aksit! Jó a pa1 3-4perc volt míg felállt az op! Ennek kb 40-60ms, de nem mértem még.. Miért nem kaphatott több gigányit? A Yamahát is legalább 1 gigáig lehet feltornászni...

Vagy akkor már miért vették el a bővíthetőséget? NA ez Ok: biztos üzletpolitika! Vegyen másik gépet..."Persze tőlünk.."

A korg már elment a szoftok felé, másd MAxx, additive! A Roland Bk5 is már egy új út lehet a Rolandtól! A Yamaha is valamit dobnia kell, mert 210-ben jelentkezett... A ketron egyértelmű, hogy miben látja -megjegyzem okosan - a jövőt!

De itt azt mondom, 5-10 év múlva sem biztos, hogy lesz nagy dobás és egy szoft szinti után azt lehet mondani ez igen! pedig a technikai feltételek, most is adottak!
Sajnos :( :777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 3734Hozzászólás Asterix
2012.03.20. 18:55

Annyira a Yamahát nem írnám le. A 9000 pro-t 1 hétig teszteltem a Roland G-70 mellett, mivel cserére ajánlatot kaptam. Nem cseréltem el. Sokkal vastagabb, jobb minőségű szóló hangjai voltak a 9000pro-nak, pedig srg01 kártya is volt benne. Nekem annyira nem tűnt élethűnek a cimbalom sem, de kikak a pap...

Rá kéne már jönni, hogy mindenkinek az az érdeke, hogy vegyél 1 hangszert, 2 év múlva cseréld le és így tovább. Kőkemény üzlet az egész, sajnos. Elsírnád magad, ha meglátnád mi van a Pa3x-edben. Egy diplomata táskában elfér az egész...

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 39
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 3749Hozzászólás ---Qgli---
2012.03.21. 05:28

Valaki írta hogy technikai akadálya nincs ezeknek a hangoknak a "beépítéséhez".

Ebben nem vagyok biztos, azért ilyen óriás méretű hangszíneknek a használata elég nagy processzort kíván. Egy nagy sebességű számítógépnek sem kis munka az ilyen szofthangok kezelése, akkor mit szóljon egy hangszer, amikor a stílusjátéknál a másodperc törtrésze alatt kell neki felhasználni a hangokat.
Gondoljunk bele, hogy az automatával való játék az nem egyszerű dolog egy hangszernek. Foghatsz százezer féle akkordot, bármikor nyomhatsz 3 féle Fill-t, vagy endinget ott is százezer féle akkordkísérettel és mindezt olyan sebességgel, hogy az emberi fül ne érzékelje a késést.
Nem egyszerű dolog ez...persze üzletpolitika is van benne ez egyértelmű.

Én, saját részemről a lehető legkevesebbet költök a hangszervásárlásra, mert tök fölösleges. Nem azt nézi a hallgatóság, hogy milyen hangszered van, hanem rengeteg nótát kell tudni és azt minél magasabb színvonalon előadni. Nyilván nem versenyezhet egy i5S egy Pa3x-el, de a Pa1x és a Pa3x között a hallgatóság nem tud különbséget tenni, a pénztárca viszont elég komolyat...
Aki Korgot nem használ, még az sem tud különbséget tenni a Pa1 és Pa3 között.

Én amikor buliba megyek vendégként, akkor nem is érdekel hogy milyen hangszer szól, meg sem nézem. Az érdekel, hogy hogy és mit játszanak rajta, azt meg hallom...

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 3754Hozzászólás ---Qgli---
2012.03.21. 09:53

Lehet, hogy igazad van, én nem értek annyira a számítástechnikához ( sem ).

De akkor csak üzletpolitika van benne hogy nem csinálják meg?

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 3755Hozzászólás Zeneboy
2012.03.21. 09:58

---Qgli--- írta: Aki Korgot nem használ, még az sem tud különbséget tenni a Pa1 és Pa3 között.
Akkor a fülészeten várják szeretettel azt az illetőt... Még ha pa1 és pa2-est írtál volna elfogadom, ott nehezebb ,de azt is csak feltételesen!Amennyiben csak a belső mp3 felvevővel rögzített dalt hallaná a 2 hangszerről is kijönne a különbség! /Feltételezvén, a jó beállítást, eq használatát, új hangszínek! PA3 esetében az új dobok, sokkal másabbak!

Persze ha a pa3-on is standard dob kit-et használ+ GM hangszíneket valaki, akkor picivel csak dögösebb lesz mint egy Pa50/60/80-as hangszerrel előadva...

De ez már más téma! :777

Én üzletpolitikára gyanakszom erősen, ahogy Ghost is írja!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 3756Hozzászólás ---Qgli---
2012.03.21. 09:59

A V-Machine egyszerre egy hangszínt használ és a videókon látni, hogy amikor hangszínt változtat a gádzsó, akkor eltelik még egy-másfél másodperc is mire betölti a hangot. És egy csak egy sáv. Automata kíséretnél meg 8 sávtól is több kell.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 3757Hozzászólás ---Qgli---
2012.03.21. 10:04

Pa 80 meg a Pa1x között hatalmas szakadék volt!
Klasszissal jobb lett a pa1x!
De a pa1 és a pa3 között nagyon kevés hangzásbeli különbség van.
Te hallod, mert neked Pa3x van és kihegyezed a füled arra, hogy mi is a különbség, de aki nem használja a pa3-at ( mint én is ) semmi különbséget nem hallottam közte. ( Lehet. hogy akkor inkább a fülészetre kéne mennem ??? )

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 3758Hozzászólás Zeneboy
2012.03.21. 10:15

Egyébként, pont a minap a korg fórumra kattintottam, és ott bejön a Korg OASYS képe!

Most figyeltem meg, a fémes oldalsó keret visszaköszön a pa3-ban! A Ribbon controller, a Pitch Bender kar ua az!
Ennek már jó pár éve!!!!

Tuti, már kész van a Korg pa5x is...

Almatom mondta még régebben, csak csepegtetnek a hangszergyártók minket! Szerintem teljesen igaza volt...

Hidd el, meghallom más hangszernek is a különbségét nem csak korgon belül! Itt nem a "mundér becsületéről" szól, mert pa3-am van!
Amikor megvettem már leírtam 2 óra után felálltam tőle, mert nem éreztem mire költöttem el egy rakás pénzt! Azóta már tudom! Nem biztos, hogy a füleddel volt baj ezek alapján! :PP

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 3794Hozzászólás ---Qgli---
2012.03.22. 04:29

Akkor csak csepegtessenek. Én majd akkor veszek megint hangszert, ha telecsepegtették. Addig is nézzenek hülyének másokat, ne engem....

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 3836Hozzászólás viskib
2012.03.22. 14:29

Kép

És erről a kicsikéről tud valaki valamit? :) :) :) :777