Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 171
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Re: YAMAHA - Használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 37483Hozzászólás Asterix
2015.11.17. 19:35

Attila írta:Az a csárdás a tárogatóval egy nagy SZ@R ! Őszintén. Sem a tárogató sem a csárdás nem így kellene szóljon egy T5-ön ! És Aste., ez nem hiányzik a Korg-ból, sőt ezek vannak jó helyen a pa-kban.
Akkor mondj már egy tárogató hangszínt a Pa-ban, mert én nem találtam. És az a hangszín nagyon tetszett. Klarinét, szaxi van dögivel, de tárogatót én nem találtam...

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 92
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 37485Hozzászólás Attila
2015.11.17. 20:08

Ezek itt a T5-ben sem belső hangminták !
Szemplerekről van szó és azok gyökere egy, viszont a Korg-ban sokkal jobban megszólalnak a népzene alapjait alkotó hangszerek szemplált hangjai.

Atti

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 37488Hozzászólás Asterix
2015.11.17. 21:30

Lehet valahol Korghoz is venni ilyet?

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1003 alkalommal

Hozzászólás: # 37526Hozzászólás kissata
2015.11.18. 20:06

Asterix írta:Lehet valahol Korghoz is venni ilyet?
Unalmamban szerkesztettem egy tárogatót 2MBos méretben KORG PA3X-re! :lol: :

https://dl.dropboxusercontent.com/s/u03 ... v.wav?dl=0

Üdv! Ata

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 92
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 37527Hozzászólás Attila
2015.11.18. 20:16

- és lám-lám amiről beszéltem tíz perce :yahoo:
Bravó Atti !

Atti

Asterix
Globális Moderátor

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 37536Hozzászólás Asterix
2015.11.18. 21:05

Megemelem a kalapom, a fejemet a falba verem. És revideálom az előző álláspontomat. Tényleg nem olyan jó a T5 tárogatója... :dash2: :dash2: :dash2: :dash2: :dash2: :dash2:

szcsabi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Korg pa 900 Korg Krome 61 Roland fp4 Yamaha clp 13
Adott köszönetek: : 2 alkalommal
Kapott köszönetek: : 32 alkalommal

Hozzászólás: # 37616Hozzászólás szcsabi
2015.11.22. 11:45

Sziasztok!

Nekem nagyon tetszik az új Yamaha psr s sorozat. Szeretnék vásárolni egyet de nem tudok dönteni. A psr s 970 elég húzós árban van és az audió style meg a nagyobb ram és a vintage effect processzor nem is annyira hiányozna. Így néztem a psr s 770-est is ami baráti áron kapható. Azt viszont a videók alapján nem tudom eldönteni, hogy a hangszínekben mi a külömbség mert a videókban a zongorák, gitárok ugyan úgy szólnak. Tudja esetleg valaki, hogy a hangszínekben is van változtatás eleve, vagy csak értelem szerűen kevesebb van az s 770-ben mint a nagyobbikban? Igaz azt is olvastam, hogy a psr s970-ben SArt piano van a 770-ben meg csak azt hiszem Live. Az mit jelent? Nincs mondjuk pedál meg key off sample? A videókból ez nem derül ki. Előre is köszönöm a segítséget.

jacksony95
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 39
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Hozzászólás: # 37708Hozzászólás jacksony95
2015.11.24. 10:15

Nekem is lenne kérdésem az s770-el kapcsolatban mivel én is ilyet szeretnék venni,hogy stílusok alatt pl: dobokat lehet e cserélgetni ?

És összességében megéri -e az árát ma ez a hangszer ?

A zene szabaddá tesz....

szcsabi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Korg pa 900 Korg Krome 61 Roland fp4 Yamaha clp 13
Adott köszönetek: : 2 alkalommal
Kapott köszönetek: : 32 alkalommal

Hozzászólás: # 37711Hozzászólás szcsabi
2015.11.24. 11:43

Azt biztosra mondhatom, hogy az árát nagyon megéri. Dobokat nem fogsz akarni cserélni, persze izlések és pofonok ugye. :) De komolyra fordítva a szót, a ram tárhely elég kicsi de azért dobmintáknak elég szerintem. Nekem Korg Pa 900-am van általában nagy vonalakban minden cég hangszere hasonlóan van felépítve ezért ebben a dob kérdésben biztos vagyok. Gondolom a Yamahánál is át lehet alakítani a stílusokat, cserélgetni hangszineket beállításokat majd el lehet menteni egy user bankba. Ez biztos működik. A 770-es persze nem tartalmaz olyan stílust ami használja az audió dobokat mivel az ugye kimaradt ezt olvastam. Viszont jó volna tényleg tudni, hogy a hangszínek mennyivel vannak lebutítva és mi maradt ki belőle. Az egész cucc jól szól csak a 770-ről kevesebb részletes videó van fent minden szinte a 970-ről szól. Persze abban több ram van de ha ügyeskedik az ember el lehet férni. Én a Korgban a 192 mb-on is elférek mert végig gondoltam mi a hangszer gyenge pontja hangszínek terén és úgy építettem fel a sampler részt. Ez a megoldás. Nem kell félni a doboktól csak jól kell effectezni. Az audió style sem annyival jobb ezt meghallgattam csak annak jó aki nem akar dobritmusokkal foglalkozni csak elindítod és élő játékot hallasz egyből. Persze a demo videók egyikében elhangzik, hogy az idő pénz ílletve drága ez így van kb a 770-es árának a duplájáért már játszik is veled az élő dobos és van még sok extra. Csak valaki mondja már el akinek van 770-es hangszere, hogy van a zongoráknak húr rezonancia meg pedál és key off samplingje, vagy ha ilyen apróságok is kellenek az embernek a még majdnem 300 ezret be kell csengetni a kasszába yamiéknál? :)

baobao15
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Yamaha
Adott köszönetek: : 43 alkalommal
Kapott köszönetek: : 96 alkalommal

Hozzászólás: # 37727Hozzászólás baobao15
2015.11.24. 17:46

szcsabi írta:Sziasztok!

Nekem nagyon tetszik az új Yamaha psr s sorozat. Szeretnék vásárolni egyet de nem tudok dönteni. A psr s 970 elég húzós árban van és az audió style meg a nagyobb ram és a vintage effect processzor nem is annyira hiányozna. Így néztem a psr s 770-est is ami baráti áron kapható. Azt viszont a videók alapján nem tudom eldönteni...
Szia szcsabi!

Én kipróbáltam a psr s -770-et.Árértékben nagyon megéri a pénzét.Hangzásban szinte tökéletes.(ez az én véleményem)
Ami nem tettszik talán kicsit a billentyűzete,de buliba tökéletes.Olyan jó stilusok vannak benne és hangszínek hogy élő muzsikára nagyon alkalmas.
Az én tanácsom számodra,ne habozz a megvételre :D :D :D :D :D

Üdv:bao

Új hozzászólás