Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 327
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 974 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 3584Hozzászólás ---Qgli---
2012.03.15. 12:59

voyager írta:Az egyik style kíséretében van egy hangszín, de nem találom sehol csak a stílusban, Attack pulse a neve hol lehet ezt megtalálni?
A SYNTH 2 -ben szoktak az ilyenek lenni, sztem ott lesz az is.

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 3590Hozzászólás Zeneboy
2012.03.15. 16:42

voyager írta:Sziasztok!
Az egyik style kíséretében van egy hangszín, de nem találom sehol csak a stílusban, Attack pulse a neve hol lehet ezt megtalálni?

BASS bankban keresd!Hummer -digibass1 környékén lesz!

Üdv: zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 3591Hozzászólás Asterix
2012.03.15. 16:52

Regec írta:Sziasztok.
Meghalt a számítógépem, és eltűnt a Lyrics 3 editor nevű progim is. Ha valakinek meglenne légyszi küldje át. :help: :cry:
Innen letöltheted!

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 3601Hozzászólás Apelláta
2012.03.15. 21:30

voyager írta:Sziasztok!
Az egyik style kíséretében van egy hangszín, de nem találom sehol csak a stílusban, Attack pulse a neve hol lehet ezt megtalálni?
Szia!

Úgy van ahogy Zeneboy írta. Bass csoporton belül a 6. oldalon van.

Üdv.: Apelláta

voyager
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Korg Pa50 sd, Korg Pa 600
Adott köszönetek: : 27 alkalommal
Kapott köszönetek: : 71 alkalommal

Hozzászólás: # 3603Hozzászólás voyager
2012.03.15. 23:17

Kösz szépen megtaláltam :thx:

dddemeter
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg PA50
Adott köszönetek: : 238 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Hozzászólás: # 3620Hozzászólás dddemeter
2012.03.16. 16:18

Sziasztok!Valakinek megvan a WaweXtractor teljes verzioja?Nem sikerül regisztrálnom amit innen letöltöttem sajnos...
És még azt szeretném kérdezni hogy ezzel a programmal miket lehet csinálni???
tudom amatör kérdés de a jo pap is holtig tanul:-) :oops:

Tomizene
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Korg PA 4x
Adott köszönetek: : 103 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Hozzászólás: # 3625Hozzászólás Tomizene
2012.03.16. 20:34

Sziasztok, nem tudja valaki mikorra várható a pa 3x magyar nyelvűje?
Addig is esetleg tudna, nekem valaki abban segíteni hogyan lehet felvenni ének kíséret a pa 3 x –el.
Illetve mikrofon harmony eq beéllítások?
előre is kösz.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 3626Hozzászólás Apelláta
2012.03.16. 21:00

czaga írta:Sziasztok!
No én is rongálnék mindenkit :)
Szeretném ha segítenétek abban, hogyan lehet kikapcsolva tartani az smf/kar fileoknál a 4-es vagy bármilyen tracket....
Ne idézd a teljes hozzászólást

Szia Czaga!

Hát én átnéztem a hangszer menüjét, de sajnos nem találok ilyen funkciót. Én mindig a 4-es sávot kikapcsolva mentem el a midiket, miután megszerkesztettem, így számomra ez nem létszükséglet..

Üdv.: Apelláta

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 3627Hozzászólás Zeneboy
2012.03.16. 21:03

Tomizene írta:Sziasztok, nem tudja valaki mikorra várható a pa 3x magyar nyelvűje?...

SZia!

Amennyiben veszed a fáradtságot, és vissza olvasol, már le lett írva: 1 éve késik! Korgéknál Macinak van kiadva fordításra, de állítólag a script-re vártak, amibe a fordítandó szöveget lehet írni, szerkeszteni! Ezt november decemberben mondta megkapják....

Ajánlom használd a pa1-de inkább a pa2 használati útmutatóját! A korgban egymásra épülnek a dolgok, és aki kezelt pa sorozatot akár 50/60/80 tól az már eligazodik a kezelésén felfelé!

MP3 felvevője: shift nyomva tart és REC gomb... Be tudod állítani a minőség/bit arányt! Nyomsz egy REc, közben exit vagy menü gombbal el léphetsz erről az oldalról, piros R betű villogva jelzi a felvételt:
Felvehetsz stylussal vagy midivel, mp3-ra nem enged venni, vagy lejátszik vagy vesz! /külső forrásról megoldható audion in..

Mikrofon EQ:

Ízlés kérdése: Asterix és más esküszik a gép által felkínált és állított adaptív rendszerre, szerintem meg 10x jobb dolgot lehet összehozni ha kikapcsoljuk és állítjuk!
Beállítás nagyban függ mikrofontól, a saját hangodtól, hangrendszertől, vagy inkább úgy mondanám a megszólaltatandó hangtechnikától! //1 dologra felhívom figyelmedet, a Global/Maxx audi master rész az erre is kihatással van! ha ott beleemelsz magas frekibe +terible részbe akkor érződik! //
A dessert és comp részhez csak annyit

Teljesen kész beállítást kevés ember fog itt adni, -speciel én sem tenném közkincsé- már csak azért mert a neten is megvásárolható kész beállítás!
Nem 2ft ha végre valaki eltalálja:
LÁSD ITT!

Vokál:
A gyári beállításokat alapul véve szépen beállítható! Érdemes megnézni végig agyári beállításokat! AZon belül miylen SET lehetőségeket kínál vel 1-2-4 hang női férfi változatra! Ott már eljátszogathatsz a felfutás lecsengés értékekkel, panorámázhatod, hangerőket beállíthatod, itt is külön magadnak magas mély eq +vokál stylusa módja stb!

Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 3628Hozzászólás Zeneboy
2012.03.16. 21:16

czaga írta:Sziasztok!
No én is rongálnék mindenkit
Szeretném ha segítenétek abban, hogyan lehet kikapcsolva tartani az smf/kar fileoknál a 4-es vagy bármilyen tracket....

SZia Czaga!

Amennyiben tudom a songbookban elmented talán úgy hogy kikapcsolod a 4-es sávot úgy is hívja be.. Érdemes song play részben megnézni a preferences menüt, ami a global midi cstorna résszel van kapcsolatban! Lásd player 1... ELvileg itt is a csatorna küldésével nem fog megszólalni..
Másik dolog ami még szóba jöhet, hogy audio out részébe ha a 4-es sávot out1 vagy 2-re küldöd akkor a főkimeneten nem fog megszólalni egyáltalán...

Több ötletem nincs.,.

Jah még egy: song play gomba, majd jobb fent legördíted és write performance-ba menteni így, illetve write globálba..hátha ezt is alapul veszi!

Apellátával egyet értek: tiltsd le seqvencer módban! Nem jó minden 4-s sávot kiszedni, mert van ahol nem az a dallam sáv...Legalábbis találkoztam ilyen midi alappal!

Üdv: Zeneboy

Új hozzászólás