Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - használhatósági tapasztalatok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

tacso
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Korg - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 35389Hozzászólás tacso
2015.09.03. 16:43

Nekem a 30 év praxisom alatt ilyet nem kellett egyszer sem, lehet nem is ment volna... Gyík vagyok, voltam és már leszek is! Aki ezt csinálja arra kérem, hogy nagyon figyeljen az egészségére és persze irgalmatlanul kérje meg az árát...

Az In Diretta zenekar csinálja nagyon jól a lagzikat!
Kettő road pakol, a zenészek(5fő) kezdés előtt negyed órával érkeznek a behangolt hangszerekhez. Az egyik road Dj is, zenekari szünetekben, ha kell, betolja a Grófót meg a többit, hogy a bandának ne kelljen ezzel foglalkozni!
Buli 3-ig utána a Dj nyomja plusz lóvéért, zenekar haza. Működik, sokat játszanak!

Hát nem zseniális? :lol:

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 103
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 35393Hozzászólás Asterix
2015.09.03. 19:30

---Qgli--- írta:Semmivel sem szól jobban. Ámítás az egész. Sőt, a pa2x sem szól jobban, mint a pa800. És ennél fogva a pa3x sem szól jobban, mint a pa800.
Tehát hazudok???
Gabi! Pa3x 1.1 szoftver hallgasd meg a midiket. Utána tedd fel az 1.5 szoftvert és hallgasd végig ugyanazokat a dalokat. Meg fogsz lepődni, mert hallható a különbség. Nem is kicsit. Ha ez a Musikantnál működött, akkor működik a feketénél is.
Ne azokkal a midikkel próbáld, amik be vannak lőve a Pa800-hoz és gyakorlatilag már GM hangot nem is használ, hanem egy sima GM midivel. Ha nem hallod a különbséget, akkor arról már nem én tehetek.
Gabi! Már megint a te teljesen belőtt Pa800-adat hasonlítod egy alap 3x-hez. És itt már értelmetlen is minden vita... Ne a belőtt Pa800-ból indulj ki, vagy ha igen, akkor lődd be a 3x-et is és akkor hallani fogod, hogy nem kicsi a különbség a 2 hangszer között... :777

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 35394Hozzászólás Asterix
2015.09.03. 19:54

tacso írta:16 órán keresztül húzni-nyomni,egyedül énekelni... Irigylem az energiáidat Laci! Csak remélni tudom, hogy a javadalmazásod méltó arányban van ehhez az ember feletti teljesítményhez!
A herfli, ami rettenetesen fárasztó. A billentyű mögött már ahhoz képest nem vészes, ha még az ember a karjait fel tudja emelni. A javadalmazásom tőlem függ majd. 10 órakor leketyeg a szerződés alapideje, onnantól kezdve már + a lóvé... :lol:

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 79
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 35395Hozzászólás ---Qgli---
2015.09.03. 19:58

A pa800-ra általam készített midit áttettem a pa3x-be és behangszíneztem a pa3x-el. Nagyon kevés a különbség!

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 35396Hozzászólás ---Qgli---
2015.09.03. 20:00

Asterix írta: hanem egy sima GM midivel.
Egy sima közkézen forgó midit tökmindegy, hogy melyikbe teszem be, Mindkettőben sz&rul szól.

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 35397Hozzászólás Asterix
2015.09.03. 20:07

Látod, már alakul a dolog. Az előbb még semmi, most már nagyon kevés, de van különbség. Előbb-utóbb helyére kerül az a hangszer is. Természetesen nem azt mondom, hogy Trabant vs Ferrari a 2 hangszer, de azért a fejlesztők ott még valamivel nagyobb léptekben gondolkodtak fejlődés terén, mint a Tyros gárdája.
Én nem azt mondtam, hogy egy szar midit tegyél be, hanem egy sima GM bankot használó midit. Ott le tudod mérni a különbséget. A Trabant is szarul megy, meg a Lada is, de gondolom te is észreveszed a kettő között a különbséget, még ha nem Mazda is... :777

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 35410Hozzászólás ---Qgli---
2015.09.04. 05:51

Asterix írta: Az előbb még semmi, most már nagyon kevés, de van különbség.
Igen. Füllel nem igazán hallható, de ha egy buliban zenélek, akkor meg aztán semmi különbség nem hallható.
Mindegy nem is ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy nem érdemes csúcshangszert venni - én most is azt mondom - de még majd meglátjuk, mert én most csak azért tettem, mert kipróbálom, hogy mennyire strapabíró egy "igazi" aluminiumházas, hangszer! Nálam kiderül a strapabírósága, mert szinte minden nap nyűvöm. Ha 15 évig bírja, akkor azt mondom, hogy ezután csak csúcskategóriát veszek.

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 35412Hozzászólás Asterix
2015.09.04. 08:25

---Qgli--- írta:Igen. Füllel nem igazán hallható, de ha egy buliban zenélek, akkor meg aztán semmi különbség nem hallható.
...nem érdemes csúcshangszert venni ... én most csak azért tettem, hogy mennyire strapabíró hangszer! Nálam kiderül a strapabírósága, mert szinte minden nap nyűvöm. Ha 15 évig bírja, akkor azt mondom, hogy ezután csak csúcskategóriát veszek.
Tekergesd még egy kicsit a potikat és majd meghallod a különbséget.
Gratulálok az új hangszeredhez, remélem ezután nem szidod majd azokat, akik csúcskategóriás hangszert vásárolnak.
A "te féle" használattól az nálad nyugdíjas hangszer is lehet szerintem. Bogácson a pincesoron minden nap. Na ott megmutatkozik, hogy mennyit és meddig bír egy hangszer.... :lol: :lol:

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 35413Hozzászólás ---Qgli---
2015.09.04. 10:30

Tekergetem már két hónapja...

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 35419Hozzászólás ---Qgli---
2015.09.04. 12:54

almatom írta:Ehelyett egy csárdás ha megáll 5 akkordban, akkor az már óriásian nagy dolog, de inkább általában 4.
Tavaly voltam egy bálban, ahol azt mondta egy vendég, hogy Ő is zenész, de ő csak három akkordot tud. Így adta elő nekem az akkordjait: Cédúrt, Gédúrt...meg még egyet...várjál melyik is az????.....ja eszembe jutott: Cémoll!

Új hozzászólás