Ez már felhábórítóan pofátlan, amit egy egy ketron alkartrészért elkérnekBubamara írta: Röhejes egy picit.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- manyus
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 226
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Rendbe is kell tenni, hiszen így hasznavehetetlen és nem utolsó sorban eladhatatlan.
Jó lenne a perifériákat levenni, a cserélhető alaplapi és belső alkatrészeket egy működével kicserélve végigtesztelni. Ehhez persze partner kell, aki segít egy azonos sd1 alkatrészeivel fél napig. flash, RAM, HDD, kontrolpanel, hd vezérlő stb... és minden ami csak lecserélhető. Hátha kibukna a hiba. Szerintem sd1plus alkatrészek egy része nem lenne jó hozzá.
Jó lenne a perifériákat levenni, a cserélhető alaplapi és belső alkatrészeket egy működével kicserélve végigtesztelni. Ehhez persze partner kell, aki segít egy azonos sd1 alkatrészeivel fél napig. flash, RAM, HDD, kontrolpanel, hd vezérlő stb... és minden ami csak lecserélhető. Hátha kibukna a hiba. Szerintem sd1plus alkatrészek egy része nem lenne jó hozzá.
Buba
-
pillerk
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 66
- Hangszer: Korg, Roland, Ketron
- Adott köszönetek: : 62 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 131 alkalommal
Hát igen, de ilyet biztosan nem találok sehol...A flash memória nélkul be sem indul, ez így korrekt? Ha benne van akkor nem keresi. De ha használni akarom, szarrá fagy. Lehet az alaplap hibás? RAM nélkul pedig lefut az update akár USB rol is, de avégén kiírja, hogy file missing. De hogy melyik???? HA benne a RAM akkor le sem fut. A kontrol panel azt nem tudom melyik, a HD vezérlo is lehet, de sajna az is beszerezhetetlen.Bubamara írta:Rendbe is kell tenni, hiszen így hasznavehetetlen és nem utolsó sorban eladhatatlan.
MIndenesetre a falsh memóriát szívesen kicserélném próbaképp, ha az a gond, akkor azt még lehet kapni újat. Az hogy sampler hangopt nem lehet betolteni, istenem, az nélkul meglennék. De saját stílusokra viszont szukségem van.
Ja mééég valami
- Bubamara
- Adminisztrátor
Szerintem hívd Anda Zolit és kérdezd meg mikor tudja átmérni, átnézni a cuccot. Ez nem tál biztató, amiket leírtál. Egy alapos szerelői ellenőrzés kell.
Billentyű gumisor kapható hozzá, standard.
Ha nincs meg a Zoli száma írj és megadom privát üzenetben.
Billentyű gumisor kapható hozzá, standard.
Ha nincs meg a Zoli száma írj és megadom privát üzenetben.
Buba
-
pillerk
- Kiemelt tag
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Pumika
- VIP
- Hozzászólások a témában: 168
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
A Ketron SD5 billentyű alá gumisort nekem most cserélték, Pellérden a szervízben a Tajti Zolinál, szerintem van náluk SD1-hez is. Pumi.
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Szombati lagzink nyitótánca Bryan Adams Have You Ever Really Loved a Woman című dalára lesz, és gyorsban kellett összedobni, így egy soproni barátom segített ki midifile szempontból!
Egy kis kozmetikázás után, tisztán Ketron SD4 megszólalásban így hangzik! Örülök neki, mert több meló most nem fért bele! A Ketron JÓÓÓ!
https://www.dropbox.com/s/nq71octby5krs ... o.mp3?dl=0
Egy kis kozmetikázás után, tisztán Ketron SD4 megszólalásban így hangzik! Örülök neki, mert több meló most nem fért bele! A Ketron JÓÓÓ!
https://www.dropbox.com/s/nq71octby5krs ... o.mp3?dl=0
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
-
Matya89
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: Korg Pa3xLE, Yamaha S770
- Adott köszönetek: : 69 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 92 alkalommal
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy hétvégi lagzihoz szerkesztek egy csardas stílust Audyához, egyenlőre csak kezdő de használható szinten.
Cubase-ban megírtam a dob, bass, és egy gitár sávot, szőnyegnek a lower-t teszem alá valami strings hangzással, valamint a gyári live gitár, piano bank-ot használom. És még vagy guitar-1 bank-ból vagy az Arp&lick-ből válogtok még egy sávra. Egyenlőre még wav dobmintát nem használok, de ha jól sikerül a stílus, akkor majd átalakítom arra.
A kérdésem a következő lenne. A midi csatornán csak a gm2-es hangszíneket lehet használni, vagy a preset hangszíneket is alá lehet tenni, és ha igen akkor hogy? A szinti szerkesztőjében a gm gomb világít a style szerkesztő közben.
Valamint még olyan kérdésem lenne, hogy egy roland dp2-es pedálom van. ha rákötöm a hangszerre és lenyomok egy billentyűt akkor folyamatosan tartja a hangot amíg a pedált le nem nyomom. Hol lehet beállítani, hogy akkor tartsa ki a hangot, ha rálépek a pedálra? köszi a segítséget.
Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy hétvégi lagzihoz szerkesztek egy csardas stílust Audyához, egyenlőre csak kezdő de használható szinten.
Cubase-ban megírtam a dob, bass, és egy gitár sávot, szőnyegnek a lower-t teszem alá valami strings hangzással, valamint a gyári live gitár, piano bank-ot használom. És még vagy guitar-1 bank-ból vagy az Arp&lick-ből válogtok még egy sávra. Egyenlőre még wav dobmintát nem használok, de ha jól sikerül a stílus, akkor majd átalakítom arra.
A kérdésem a következő lenne. A midi csatornán csak a gm2-es hangszíneket lehet használni, vagy a preset hangszíneket is alá lehet tenni, és ha igen akkor hogy? A szinti szerkesztőjében a gm gomb világít a style szerkesztő közben.
Valamint még olyan kérdésem lenne, hogy egy roland dp2-es pedálom van. ha rákötöm a hangszerre és lenyomok egy billentyűt akkor folyamatosan tartja a hangot amíg a pedált le nem nyomom. Hol lehet beállítani, hogy akkor tartsa ki a hangot, ha rálépek a pedálra? köszi a segítséget.
-
pillerk
- Kiemelt tag
Én a csárdás stílushoz amit készítettem azthiszem egy Tango live gitár presetet választottam, és még harmonikával kicsit megnyomtam. Dob ott nem nagyon domináns, jóformán csak negyedeket üt egyzerre a kis és a lábdob ahogy a bassus is. Az A,B variációt klasszikus csárdás ütemre, míg a C,D t pedig már a csárdásokhoz illendő befelyezendő- gyorsabb pörgősebb re szerkesztettem. Nem MIDI bol készítettem, hanem az AUDYA belső szerkesztőjével dobtam össze. Ha érdekel szívesen átkuldom Neked.Matya89 írta:Sziasztok.
A stílusban a GM2 hangszíneket tudod használni csak.
A pedálon pedig polaritást kell kapcsolnod, ha tud olyat a pedál, ugyanis vannak hangszerek,mint az AUDYA amik fordítva reagálnak a sustain pedálra, ami nem más mint egy kapcsoló. Ha össze van szárva, akkor nincs sustain, ha nyitva van, akkor van. Én emiatt olyan pedált voltam kénytelen vásárolni, amin volt polaritás kapcsoló. Még egy megoldás lehet, ha nincs kapcsolód, hogy kapd szét a pedált, és nézd meg nem e tudod átforrasztani a kábelt ellenkező állásra. Mondjuk a TYROS2 ben ez okosan meg volt oldva, lehetet szoftwaresen polaritást váltani a sustain pedálnál, így minden sustain pedállal hazsnálható volt...