Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

marton1974
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 33466Hozzászólás marton1974
2015.05.31. 19:48

KETRON SD7.
Megmondom őszintén nekem külsőre nem nagyon jön be.Habár a hangjáért vesz az ember hangszert tudom,de mégis...kérdés megéri e az árát,mert hát az elég borsos...
Az biztos hogy megszólalásban rendben van.Sok új funkciót is kapott ez a feltúrbózótt MIDJ PRO billentyűs változata.

Ezek tényleg csak csepegtetnek nekünk.Meg kell nézni azt a gagyi kottatartót!Ilyen volt még az SD5,SD1-en is.Azért ennyi pénzért már egy szebb kasznit is csinálhattak volna...
Sajnos a KETRON cég még mindig azokból a jól megcsinált hangmintákból él,mert hogy technikailag sajnos nagyon lemaradtak az is biztos...De mindenkinek el kell döntenie hogy 800 ezer forintért mit vesz.Jó lenne már ketronéknak is egy kicsit haladni a korral dizájnba is,meg technikailag is.Ez a hangszer is nagyon "retrósra"sikerült.
:dash2:
Lassan rá kéne már jönniük hogy nem maradhatnak a piacon ütőképesek,ha csak a hangszínekre,dobszettekre hagyatkoznak...az már lassan kevés lesz.

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 33467Hozzászólás marton1974
2015.05.31. 20:10

Az is parasztvakítás hogy a hangszer ki tudja egy mp3 vagy egy wav fájlból venni a dobot,basszust,kíséretet,meg az éneket!
A hangszerrel felvett wav audió sávokból igen.De csak azokból!!!Mekkora vetítés ez... :lol:

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 321
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 33470Hozzászólás Asterix
2015.05.31. 20:25

A teljes Ketron téma új hangszerileg felejtős, amíg egy jól beharangozott profi MidJay pro modulra számítógépen megcsinált, elmentett midi úgy szólal meg, ahogy akar és nem mindig úgy, ahogy te elmentetted... Innentől kezdve nincs miről beszélni. Bőven van mit felturbózni a MidJayről, mert nem kis gondok vannak vele.
A Ketront ismerve még 2 évet azért várni kell ezzel a hangszerrel, mire valamennyire használható lesz... :777

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 33472Hozzászólás marton1974
2015.05.31. 20:41

Sajnos van benne igazság amit mondasz!Nekem volt Midj Pro-m nem is egy,de a stílusaival egyáltalán nem voltam megelégedve!A midiket még meg lehetett azért csinálni vele de azoktól se kellett hanyatt esni.Az új generációs hangokban pl.a gitárszekció még mindig harmat gyenge,egy-két hangszínt kivéve.Legalább is nekem nem jött be.Nem jó fele mennek sajnos! :dash2: :dash2: :dash2:
Az USA Ajamsonic cég ezt már hamarabb észrevette,és ők azért foglalkoznak többek között az AUDYA SSD-s fejlesztésével,hogy ne járjon senki úgy mint mostanság Fóris Sanyi meg én is...stb.De az olasz KETRON cég sajnos erőlködik,erőlködik de eddig hiába... :dash2:

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 321
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 33476Hozzászólás Asterix
2015.05.31. 20:53

almatom írta:Ezt hogy kell érteni?
Van egy közös ismerősünk, aki megpróbálta használni a MidJay-t. Ő mondta, hogy nagyon jól meg tudta csinálni a midiket, elmentette. Szépen játszotta a MidJay, de mit tudom én 5 betöltésből egyszer teljesen más szólalt meg, mint amit ő be szeretett volna hívni. Ő mondta, hogy innentől kezdve hogy vigyem a színpadra? Vagy azt kapom, amit szeretnék, vagy leégetem magam... :D

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 33477Hozzászólás marton1974
2015.05.31. 20:56

Sajnos én már egyre többet csalódok a KETRON hangszerekben.Az AUDYA gyengéje az alaplap és a vinyó.Nagyon ütősek azok az audió stílusok,szó se róla! De hogy a régi alaplappal szerelt AUDYA-k technikailag megbízhatatlanok az is biztos...
Anda Zolival egyszer átbeszéltük ezt.Ketronok közül a régi SD1,SD1 PLUS,MIDJ PLUS,X1,X4 amik sikerültek technikailag...
Nem is tudom ha KETRON-t kéne venni mi lenne a helyes választás,ami megbízható és hosszú távon kiszolgálja a gazdáját. :777

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 33486Hozzászólás manyus
2015.06.01. 05:35

marton1974 írta:Sajnos én már egyre többet csalódok a KETRON hangszerekbe
Mi ez a pálfordulás Márton ?
Az eddig istenített ketron, ma már nem is annyira jó?
Csak a realitásnál kéne maradni ;)
Én pont fordítottan látom a helyzetet. Minél inkább kiismerem a ketronba rejlő lehetőségeket, annál inkább tetszik :777

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 33487Hozzászólás tacso
2015.06.01. 06:44

Midjay Pro probléma esetén én elsősorban a midifájlra gyanakodnék ... Első ütemre kiírt controll és program halmazra! De ha nem ott a probléma, akkor vissza kéne hívni a hangszereket gyártói oldalról!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 110
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 33488Hozzászólás forissandor
2015.06.01. 08:05

A midi lejátszás ès mentès esetèben az elejèn-közben lèvő sysex ès egyèb üzenetek tudnak problèmát okozni. Èn is szemezgettem ezzel a midjay proval illetve az Sd7-el, de majd akkor nèzem meg közelebbről, ha fèláron lesz. Amúgy nagy valòszìnűsèggel semmilyen hiba nincs se az alaplappal, sem a vinyóval, sem a kábellel. Több ember egyöntetű vèlemènye alapján külföldi fórumozók szerint is a vinyó olvasási problèmát az 5.3 soft környèkèn kellene keresni.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 33490Hozzászólás Bubamara
2015.06.01. 08:50

Ez pontosan így van. A kőbe vésett törvények szövegét a kő nem tudja megváltoztatni. Az ilyen jelenség mögött kizárólag a fájlban lévő parancssorok felelnek és nem az azokat kiolvasó eszköz.
marton1974 írta:KETRON SD7.
Megmondom őszintén nekem külsőre nem nagyon jön be.Habár a hangjáért vesz az ember hangszert tudom,de mégis...kérdés megéri e az árát,mert hát az elég borsos...

- Ez egy 5 oktávos közép kategóriás cucc, így természetesen sok érte a jelenlegi ár, de ha a vevők torkén le tudják tolni, ennyi is marad.

marton1974 írta:
Ezek tényleg csak csepegtetnek nekünk.Meg kell nézni azt a gagyi kottatartót!Ilyen volt még az SD5,SD1-en is.Azért ennyi pénzért már egy szebb kasznit is csinálhattak volna...
.Ez a hangszer is nagyon "retrósra"sikerült.
:dash2:
Lassan rá kéne már jönniük hogy nem maradhatnak a piacon ütőképesek,ha csak a hangszínekre,dobszettekre hagyatkoznak...az már lassan kevés lesz.

- Ezzel a kasznival semmi baj nincs, fém hangszer, érintőkijelzővel, nem gondolom, hogy egy műanyag szarral előrébb lennénk.
- Csak a hangzás számít, a többi csak porhintés és gyerekeknek való játékprogram.
- Ott vannak a piacon, csak nem ebben az országban, amelyben nincs háttártámogatása, képviselete a cégnek és kóklerek nyúlnak a márkához.

marton1974 írta: Az biztos hogy megszólalásban rendben van.....
Sajnos a KETRON cég még mindig azokból a jól megcsinált hangmintákból él,......
Lassan rá kéne már jönniük hogy nem maradhatnak a piacon ütőképesek,ha csak a hangszínekre,dobszettekre hagyatkoznak...az már lassan kevés lesz.....

- Most akkor jó a hang, vagy nem? :D
- Miből kellene élniük? A ketron hangjáért adtam fel a kényelmi funkciókat.

:777

Buba

Új hozzászólás