Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 31583Hozzászólás Rolandbk5
2015.03.17. 17:24

Oké oké, de miért?

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 31585Hozzászólás marton1974
2015.03.17. 17:29

Mert jól szól...az enyém nem a Deme gépe volt. :777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 31586Hozzászólás Rolandbk5
2015.03.17. 17:37

az érdekel, hogy miért adta el?

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 31587Hozzászólás marton1974
2015.03.17. 18:04

Kérdezd meg tőle...

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 110
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 31602Hozzászólás forissandor
2015.03.18. 22:48

Én nem ismerem Demét, de az eladásról vannak elméleteim.

Ma néztem az olx.hu oldalt, milyen hangszereket adnak el. Természetesen van olyan hangszer, amelyikből viszonylag sok került eladásra, pl Korg PA800, Yamaha PSR széria, Roland GW széria, E 50-60. Evidens, hogy ezen hangszerek sok gazdája váltana másra, jobbra, és többet eladnak belőlük.
Vannak "kuriózum" hangszerek. Nem találok rá más szót, amik nem forogtak közkézen, nem volt itthon marketingjük, márkaképviseletük Találtam egy darab GEM Genesys hangszert, egy darab SK 760-at, egy darab Audyát, két SD1 +-t, de ezekből nincs is sok.

A mezei user vesz egy Yamahát, letölt Anettről egy furik stylet, a Dáridó sorozat 42 féle változatát, vesz egy Rolandot és azt hiszi a buliban hogy ő Kocsis János, mert 8 mp egy dobpörgetés. A mai magyar vendéglátóban 90%-ban ezzel túl is szárnyaltuk az igényszintet. Vannak kivételek, Gabi vagy Tomi, vagy Tacso kolléga akik hihetetlen precizitással állítják össze a műsorukat, az ember álla leesik amikor meghallgatják a demóitokat, nektek jó az a hangszer vagy szoft, amivel dolgoztok sok éve és nem válnátok meg tőle.

Azok a hangszerek, amik "kuriózumnak" számítanak, sokakat megriasztanak. Meg sem merik venni, ha esetleg mégis megteszik és nem bírnak vele, meghirdetik. A legegyszerűbb ráfogni azt, hogy szar, kiszállnak belőle több-kevesebb bukóval és állnak tovább. Az a srác, aki tőlem vett egy Audyát, rá 4 napra árult. Nem hiszem, hogy 4 nap alatt minden bug a velejéig hatolt, egyszerűen nem bírt vele.

Sok ember több százezres MP3 lejátszót vesz, ők is kereskednek, adnak-vesznek, cserélnek, de annak nincs értelme, meg nem is értem mi miért történik. Aki a greg midit játsza egész este, annak is tök mindegy, mit vesz. Hogy ki mit vesz, miért veszi, miért adja el, csak az ő dolga, senki másé.

És vannak olyan emberek, akik nemes egyszerűséggel szeretnek szopni, ilyen vagyok én is. Tapasztaltam a hét hónap alatt olyan hibákat az Audyával, ami normál esetben válóok lenne. Elgondolkodtam, hogy eladom. Kezembe fogtam a múltkor egy T4-et, majd egy hét múlva egy Pa3-at. De egyik sem kell.

Egy mondatban összefoglalva életem legszarabb hangszere az Audya, de nincs más alternatíva, ha zenekart akarsz hallani. Szóval marad! :PP

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 31603Hozzászólás Rolandbk5
2015.03.18. 23:55

Sanyi sokban egyetértek, de szerintem más a probléma.
Sokunknak időbe telik a megérés. Eljutni oda, hogy egy bulit nem hangszerbemutató határozza meg. Sokan nem fogják elhinni, hogy a legjobban megszólaló hangszeren a Ketron volt eddig. Viszont bármennyire is kedveltem a hangját a viselkedésével akadtak problémák a színpadon. Ezért váltam meg tőle. Ez nem kimondottan Ketron hiba, inkább típus hiba a Ketronon belül.
A szoftver adta lehetőség áll most a legközelebb hozzám. Sajnos a Pa800 nem tudta megszerettetni magát, és éppen ezért változtattam.

Azzal nem értek egyet, hogy - egy példával éljek - ha egy munkahelyen nem szeretek dolgozni, és van lehetőség váltani, de mégis a megszokás, bár tudom, hogy mindenben jobb az új, és mégsem változtatok. Semmi sem muszály még a mai világban sem. Sajnos tudom ez nem jó szokásom, de ha valami nem tetszik, azt cserélem azonnal. Az idő a legdrágább dolog a világon. Nincs időm megjavítani. Vagy jó vagy nem. Tesztelni, meg százszor nekifutni úgy, hogy csak a remény dolgozik benned, és tudod, hogy nem lehetséges, de gyözködöd magad, hogy hátha mégis. De nem. Időpocsékolás. Almatomi nem véletlen vásárólt már sok éve dobgépet. Még mindig küzdhetne a lehetetlennel, mert mindenki szerint a Ketron a legjobb a dob terén. Vagy még sem? Ki tudja.

Deméék egy nagyon jó party zenekar. Mikor ő megvette a Midjay pró-t, azt gondoltam, hogy a munkásságát hallva, biztos jó lesz. Vártam, majd megtudtam, hogy eladta. Egy Forte-t, égy Pa3x pró-t használ. Semmi cinikusság nincs a kérdésemben az eladással kapcsolatban, csak kiváncsi voltam, hogy milyen jellegű probléma miatt vált meg tőled.

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 110
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 31604Hozzászólás forissandor
2015.03.19. 08:11

Értem, hogy mire gondolsz.

Nekem az a meglátásom, hogy lehet nulláról nagyon jó midiket írni, viszont nagyon sok idő. Egy másik topikban épp arról megy a vita, hogy mi az élőzene, meg hogy az arranger sem az, ebbe véletlenül sem akarok belefolyni. Én azért szeretek arrangert használni, mert egy patternre több dalt is rá tudok húzni. Tudom, ez csak félemgoldás, mert vannak olyan dalok, amelyeknek sajátos hangulatuk van, arra ott vannak a songstylek, amiben a Yamaha előrébb jár, mint bárki más, mármint ez alatt azt értem, hogy készanyagként, vagy jó alapként mit lehet fellelni az interneten. Ketronhoz a neten nem sok mindent találsz....
Én nem ülnék le 5-600 dalt megírni midibe, esetleg többet. Se időm, se tehetségem hozzá. Havonta egy-két bulit játszok egyedül, ezért erőltetem az arrangeres zenélést. És most teszem a hangsúlyt az arrangerre: ebben nagyon jó az Audya.... Van egy stylem, bemegyek a bankba, felvértezem egy új gitárral, egy új zongorabankkal és szinte teljesen más feelingje lesz tőle az egésznek, mint ahonnan kiindultam, mégis ugyan az. Van vagy 5 olyan disco stylem, amire mefelelő wampot játszva rá lehet húzni 50 dalt. Itt nem teljesen specifikus dalokat értek, hanem én úgy szoktam, hogy pl játszok egy 80-as évek előadóiból álló retro mixet, Zoltán Erika, Szűcs Judit stb.... Buli hangulattól függően ez több tíz perc lehet. Egyetlen stílussal, viszont azon belül rengeteg hangzással, magam sem hinném ha nem hallanám, hogy nem unalmasan. Nem válik monotonná. Ebben nagyon jó az Audya. Ha főleg midi alapú lenne a műsorom és kész midiket használnék, amiket megvásárolok a készítőtől már rég nem lenne meg az Audya.

Egyetértek a példáddal, ha valaki nem szeret dolgozni a munkahelyén, és talál jobbat, akkor miért nem vált. Az a baj, hogy arra, amire én használom, nincs jobb. Én nem találok.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 321
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal

Hozzászólás: # 31605Hozzászólás Asterix
2015.03.19. 08:36

Szerintem érdemes felmenni a Camaro oldalára. Most már egészen sok Korg stílus is található fent.
Ugyanazok a stílusok fent vannak Tyros5, Audya, Sd-5 és Pa3x, esetleg még Musikant formátumban is. Hallgassátok meg...
Én a múlt héten elég sokat meghallgattam. Nem akarom előre elmondani a véleményemet. Először hallgassátok meg.
Bylas dla... nevű stílus rettenetesen megfogott, jobban tetszett, mint az eredeti dal... :777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 31606Hozzászólás Rolandbk5
2015.03.19. 10:11

Na látod Sanyi Te tudod mit akarsz, és mire akarod használni.
Teljes mértékben igazad van. :777
Automatázni a legjobb az Audaya. Azzal midit gyártani nem igazán jó. De Te automatázol, és nem midizel, éppen azért van olyan eszközöd amilyen. Te jól választottál. Ha automata lenne nálam a fontos, akkor lehet, hogy Ketron lenne mondjuk egy Sd1+. De én midizek és nekem olyan eszköz kell, ami inkább abban erős. De pont ez a lényeg a jó választás.
Sokat fórumoztam arról is, hogy probléma itt Magyarországon, hogy kinek mije van, úgy ítélkeznek. Én tudom, tapasztalatból, hogy bármivel lehet jót csinálni. Épp tegnap vettem elő a Psr S500-t, és elővettem a gépemről a vele készített midiket 32 polifóniásra!!! és beszarás. Vagy mondhatnám ha már Ketron topik, a Midjay plus-t. Én a midikbe is használtam a drum2 (groove dobok) dobokat, külön sávokon. Valaki esetleg már megpróbálta? És ha nem miért nem?

Sanyi ezt megbeszéltük, és az Audaya szerintem is a legjobb automatás cucc manapság. :777

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 31607Hozzászólás tacso
2015.03.19. 12:28

[quote="forissandor"]Értem, hogy mire gondolsz.

Nekem az a meglátásom, hogy lehet nulláról nagyon jó midiket írni, viszont nagyon sok idő.

Kedves Sándor! Ezen megállapításodhoz annyit fűznék hozzá, szerintem csak relatíve sok idő kell az elkészítéshez ha már meg van a megfelelő rutin, módszer és koncepció, a nyereség viszont elég nagy!
Persze kompozíciója válogatja, de én magam egy dalváz felrakásánál nem szoktam 4 óránál többet adni neki, akkor inkább hagyom, vagy elteszem későbbre...
Tomi és Gabi, akikhez képest -szeretném leszögezni- zenei tudást tekintve maximum csak egy szorgalmas szakmunkás vagyok, biztos hogy ennél sokkal gyorsabbak és precízebbek is!

Mivel Te is több hangszeren játszó, a zenéről globálisan gondolkodni tudó muzsikus vagy - ez látszik pl. azon munkáidon amikor egy dalt teljesen új zenei környezetbe helyezel- ezért én úgy gondolom a midi dalkészítés Neked is feküdne!
100% hogy egy csomó izgalmas megvalósítást hallhatnék tőled!

De a lényeg a kreatív folyamat, amihez Nálad az eszköz az Audya lett! Tisztán lejön, hogy az esetleges hibái ellenére is imádsz vele dolgozni és szerintem ez bőven elég!

A mi környékünkön dolgozó zenészek közül, akit a műfajban a legjobban szeretek hallgatni, kizárólag arrangert használva egy Yamaha S750 hangszerrel nyomja, de olyan szintű virtuozítással csinál pergetéseket, basszus vagy drums mute alkalmazásokat, hogy az állam leesik minden alkalommal. A dalai átfolynak egymásba, a tempókat is mindig úgy össze tudja hozni, hogy a táncolók rá tudjanak állni az új ritmusra, mindezt leginkább fejből, füzet nélkül!
Lehet ezt is nagyon jól csinálni...

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Új hozzászólás