|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- B.Bazsi
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 180
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Azért kérdezem ezeket mert analóg végfokokról digitálisakra váltunk a közeljövőben, beszerzünk egy digit rendszerprocit is, és érdemes-e tovább digitalizálni a cuccot már ami a keverőt illeti. Most egy A&H Zed 12 fx-et használunk, érdemes-e akkor mindennek digitálisnak lennie? A Roland VS 1680 azért is került képbe mert ha alkalmas demo felvételek készítésére, akkor az nem lenne rossz.
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
[quote="B.Bazsi"]Akkor felteszem úgy a kérdést hogy ha választani kellene, melyiket választanátok:
A&H Zed 12 fx
Edirol m16dx
Roland vs 1680
Szia Bazsi! Én jelenleg m16dx keverőt használok és nagyon elégedett vagyok vele! Előtte 2 régebbi motor faderes Yamaha digit pultot használtam, utána váltottam az Edirolra!
A véleményem szerinti előnyei:
Kompakt kivitel
Lényegesen érthetőbb modernebb hangkép mint a Yam pultoknál
Nagyon hasznosan konfigurálható végproci (Eq és dinamika)
Nálunk helykihasználás szempontjából nagy előny a 2 platformos kialakítás (csatis modul+vezérlő)
Megbízható, strapabíró
Analóg szerű a megjelenése (fizikai potik kéznél)
Usb hangkártyaként is működik a laptophoz
Digit bemenetek
Hátrány
Csatornánként csak 1 effect: vagy reverb, vagy delay
Mindketten külön énekprocit használunk, így nem fájó a dolog
Ha kérdésed lenne ezzel kapcsolatban bátran keress!
Üdv!
A&H Zed 12 fx
Edirol m16dx
Roland vs 1680
Szia Bazsi! Én jelenleg m16dx keverőt használok és nagyon elégedett vagyok vele! Előtte 2 régebbi motor faderes Yamaha digit pultot használtam, utána váltottam az Edirolra!
A véleményem szerinti előnyei:
Kompakt kivitel
Lényegesen érthetőbb modernebb hangkép mint a Yam pultoknál
Nagyon hasznosan konfigurálható végproci (Eq és dinamika)
Nálunk helykihasználás szempontjából nagy előny a 2 platformos kialakítás (csatis modul+vezérlő)
Megbízható, strapabíró
Analóg szerű a megjelenése (fizikai potik kéznél)
Usb hangkártyaként is működik a laptophoz
Digit bemenetek
Hátrány
Csatornánként csak 1 effect: vagy reverb, vagy delay
Mindketten külön énekprocit használunk, így nem fájó a dolog
Ha kérdésed lenne ezzel kapcsolatban bátran keress!
Üdv!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Üdv Mindenkinek!
Behringer X18 Digital Mixer
Esetleg volt-e már valaki kezei között?
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 127
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Ez engem is érdekel ...tacso írta:Üdv Mindenkinek!
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Én digit fogok venni, de ez eleve felejtős!
Ipad kell hozzá! Árban kb mint a qsc touch 8-as ahogy külföldi oldalakon látom!
Igaz, hogy szolgáltatásban inkább touch16- al van partyban ami drágább is, csak, ehhez meg kell ipad..akinek nincs annak is min. + 50-100-eft beruházás!
Én inkább abban gondolkozok, ha nincs is fizikai poti, hogy appLikációval vezérelhető legyen! Lásd qsc.. Akinek van apple gépe, szedje le a qsc touchmix progiját..kipróbálhatja milyen lehet kezelni...mit tud, mennyire logikusan van felépítve! Stb. Buliban nekem szovegre kell az ipad..igaz van a páromnak is, de akkor egynek fixen benne kell lennie a dokkolóban jobbára...
Ua ezért hanyagoltam a kínálatból a mackie ua. ilyen keverőjét!
Ipad kell hozzá! Árban kb mint a qsc touch 8-as ahogy külföldi oldalakon látom!
Igaz, hogy szolgáltatásban inkább touch16- al van partyban ami drágább is, csak, ehhez meg kell ipad..akinek nincs annak is min. + 50-100-eft beruházás!
Én inkább abban gondolkozok, ha nincs is fizikai poti, hogy appLikációval vezérelhető legyen! Lásd qsc.. Akinek van apple gépe, szedje le a qsc touchmix progiját..kipróbálhatja milyen lehet kezelni...mit tud, mennyire logikusan van felépítve! Stb. Buliban nekem szovegre kell az ipad..igaz van a páromnak is, de akkor egynek fixen benne kell lennie a dokkolóban jobbára...
Ua ezért hanyagoltam a kínálatból a mackie ua. ilyen keverőjét!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Attila
- VIP
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Egy hatalmas tévhit, hogy csak nagy pénzekért lehet digitális keverőt vásárolni ! És ezt nem neked címezem rody......, de nagyon sokan élnek ezzel a tudattal.
Nem kell mindig a legújabbat lesni, venni, mert egyáltalán nem biztos, hogy az a jó ! Ismerjük mind a mai üzletpolitikát. Én merem állítani és bármikor be is bizonyítom, hogy a kb. 8-10 éve megjelent (nem tudom pontosan) Roland keverőm (amit a japánok gyártottak) megállja a helyét bármelyik mai analóg keverő mellett úgy, hogy árban alul marad az összes mellett. Messze felülmúlja azokat minőségben
És abban is hiszek, hogy életkorban kb. kétannyit megérnek ezek, mint a mai China-kutyulmányok.
Nem kell mindig a legújabbat lesni, venni, mert egyáltalán nem biztos, hogy az a jó ! Ismerjük mind a mai üzletpolitikát. Én merem állítani és bármikor be is bizonyítom, hogy a kb. 8-10 éve megjelent (nem tudom pontosan) Roland keverőm (amit a japánok gyártottak) megállja a helyét bármelyik mai analóg keverő mellett úgy, hogy árban alul marad az összes mellett. Messze felülmúlja azokat minőségben
Atti
- Zeneboy
- Moderátor
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Attila!
Nevezd fején a szöget, ha már célozgatsz!
Jók és én is jobbnak tartok egy-két régi vasat sok dologban, de leginkább tartósság tekintetében! Mint ahogy megnézzük pl. egy Korg I 30-ast majd megnézzük a pa1, Pa2 és pa3 vonulatát és hibáikat...
Megállja a helyét, de nem minden tekintetben lenne partiban! Erre meg én ennék mérget...Már csak azért is mert próbáltam pl. Roland és Yamaha keverőt is ilyet!
Mint ez is nézőpont kérdése! Az a Roland motyó alapvetően egy házi demó készítésre egy tökélestes stúdiós eszköz, aminek van keverő funkciója is! Az akkoriban nagynak számító 24bites jelfeldolgozás, 2 effekt kör stb rendben volt..
Ma már elég jó áron vannak használtan ilyen cuccok tehát jó vétel!
Én egy kicsi könnyű elsősorban keverő funkciókat ellátó eszközt akarok, aminek igen van egy felvételi opciója! Nem egy komplett stúdiót akarok cipelni buliba...Senki nem él ilyen tévhitben, hogy csak a drága a jó, meg több száz eft-ért lehet venni digit pultot!
3 év gari van erre a csájna cuccra, 3 éven belül megoldva ha problem van vele! 8 évig magyar honban alkatrész ellátás biztosított! Persze ha meghagyom annyi ideig! Én évekkel ezelőtt elterveztem, hogy nálam 5 éves tervek vannak... Amennyiben addig teszi a dolgát ki fogja termelni ami jár, ha nem akkor már egyáltalán nem lesz szükségem semmilyen keverőre!
Ez az én döntésem! Ez vagy tetszik valakinek vagy nem! Az én élethelyzetemben és lehetőségeimben ezt tudom biztosítani jelenleg!
Remélem itt megint le lehet zárni a minek fejleszt valaki, vagy gazdagítja a hangszerboltot kérdéskört és végre szakmaibb hozzászólásokkal lesz tele!
Erre ott van a gumiszoba!
Allinnak is picit segítsek! Nincs még QSC- Touch mixem, de az Ipademen túrom időnként az App felületet, hogy mit hol találni a keverőben! Élőben is próbáltam Miskolcon egy hangszerboltban konkrétan ezt a funkciót is...
Szóval sávonként rögzíted azt amit szeretnél! Van sáv amit lejátszásra állíthatsz! wav-ba rögzít sávonként! Amit meglehet határozni, hogy PRE- vagy POST -legyen a felvételnél! Ezt egy külön mappában tárolja le! Így később úgy effektezed stb ahogy szeretnéd..
Hogy vegyen fel main-t vagyis közös kimeneti kevert jelet? Groups a titok!Szabadon összerakod a csoportot! Megadod csoportba azokat amiket /sávokat/ szeretnél felvenni, és a groupnál megadhatod, hogy azt vegye szintén Pre-Post beállítási lehetőséggel
Szerkeszteni? Nem lehet nagy dolgokat, max pl. ha rá szeretnél dobolni, vagyis lejátszásban van a dob ezt nem veszed fel groupba csak külön sávon, de élőben akarod rádobolni, akkor rögzítésben ezt teszed agroup mellé, majd így felütöd az élő dobot, amit külön effektezhetsz utána...
Tehát amit rögzítesz azt nem effektezhetsz újra! Igaz ez csak akkor derülne ki, ha össze lenne kötve, meg egy külső winyó vagy Pen és látni lehetne a végeredményben, de mivel erre utaló menü nincs, és a leírásban sem találtam ezért bátorkodom leírni...
Üdv: Zeneboy
Nevezd fején a szöget, ha már célozgatsz!
Jók és én is jobbnak tartok egy-két régi vasat sok dologban, de leginkább tartósság tekintetében! Mint ahogy megnézzük pl. egy Korg I 30-ast majd megnézzük a pa1, Pa2 és pa3 vonulatát és hibáikat...
Megállja a helyét, de nem minden tekintetben lenne partiban! Erre meg én ennék mérget...Már csak azért is mert próbáltam pl. Roland és Yamaha keverőt is ilyet!
Mint ez is nézőpont kérdése! Az a Roland motyó alapvetően egy házi demó készítésre egy tökélestes stúdiós eszköz, aminek van keverő funkciója is! Az akkoriban nagynak számító 24bites jelfeldolgozás, 2 effekt kör stb rendben volt..
Ma már elég jó áron vannak használtan ilyen cuccok tehát jó vétel!
Én egy kicsi könnyű elsősorban keverő funkciókat ellátó eszközt akarok, aminek igen van egy felvételi opciója! Nem egy komplett stúdiót akarok cipelni buliba...Senki nem él ilyen tévhitben, hogy csak a drága a jó, meg több száz eft-ért lehet venni digit pultot!
3 év gari van erre a csájna cuccra, 3 éven belül megoldva ha problem van vele! 8 évig magyar honban alkatrész ellátás biztosított! Persze ha meghagyom annyi ideig! Én évekkel ezelőtt elterveztem, hogy nálam 5 éves tervek vannak... Amennyiben addig teszi a dolgát ki fogja termelni ami jár, ha nem akkor már egyáltalán nem lesz szükségem semmilyen keverőre!
Ez az én döntésem! Ez vagy tetszik valakinek vagy nem! Az én élethelyzetemben és lehetőségeimben ezt tudom biztosítani jelenleg!
Remélem itt megint le lehet zárni a minek fejleszt valaki, vagy gazdagítja a hangszerboltot kérdéskört és végre szakmaibb hozzászólásokkal lesz tele!
Erre ott van a gumiszoba!
Allinnak is picit segítsek! Nincs még QSC- Touch mixem, de az Ipademen túrom időnként az App felületet, hogy mit hol találni a keverőben! Élőben is próbáltam Miskolcon egy hangszerboltban konkrétan ezt a funkciót is...
Szóval sávonként rögzíted azt amit szeretnél! Van sáv amit lejátszásra állíthatsz! wav-ba rögzít sávonként! Amit meglehet határozni, hogy PRE- vagy POST -legyen a felvételnél! Ezt egy külön mappában tárolja le! Így később úgy effektezed stb ahogy szeretnéd..
Hogy vegyen fel main-t vagyis közös kimeneti kevert jelet? Groups a titok!Szabadon összerakod a csoportot! Megadod csoportba azokat amiket /sávokat/ szeretnél felvenni, és a groupnál megadhatod, hogy azt vegye szintén Pre-Post beállítási lehetőséggel
Szerkeszteni? Nem lehet nagy dolgokat, max pl. ha rá szeretnél dobolni, vagyis lejátszásban van a dob ezt nem veszed fel groupba csak külön sávon, de élőben akarod rádobolni, akkor rögzítésben ezt teszed agroup mellé, majd így felütöd az élő dobot, amit külön effektezhetsz utána...
Tehát amit rögzítesz azt nem effektezhetsz újra! Igaz ez csak akkor derülne ki, ha össze lenne kötve, meg egy külső winyó vagy Pen és látni lehetne a végeredményben, de mivel erre utaló menü nincs, és a leírásban sem találtam ezért bátorkodom leírni...
Üdv: Zeneboy
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Allin írta:
Ami érdekelne:
A felvételbe "csatornánkénti felvétel esetén" lehet e utólag belenyúlni (pl kicserélni az effektet stb...) vagy csak a hangerőkkel lehet operálni?
Az A&H QU-16 például teljesen szerkeszthető a felvételt követően is(otthoni utómunka) ezt tudja e a QSC?
Szia Allin!
Egyet azért tisztázzunk az elején. Ezek a keverők amiről beszélgetünk valóban digitálisak de ez nem jelenti azt, hogy egy teljes értékű hard disk recorder van bennük. Ez egy plusz szolgáltatás amivel még inkább kecsegtetnek.
Na szóval a dolog a következő képen van pl az A&H QU16. Készíthetsz felvételt minden monó csatornáról sávonként 48Khz, 24 biten. Lehet Eq, compressor, effect előtt-után. De arra jöttem rá, hogy sokkal jobb felvenni mindent nyersen. Ja és ezek mellet még rögzíti a mixet is. Na ezek után két lehetőséged van. Vagy kiveszed a wavokat és egy számgépen profin összekevered vagy el kezded keverni a keverővel. Mindent rá tudsz pakolni amit akarsz legyen az effect, comresszor, gate....stb. De és most jön a "de" szócska. Hiába keversz meg minden esetleg profin ezt már kimenteni nem tudod, csak ha fel nem veszed egy külső eszközzel. Esetleg még rájátszani is tudsz még egy másik sávra de rögzíteni viszont nem tudod. Ezt csak speciálisan erre kifejlesztett hrd disc recorderek tudják. De igazából erre nincs is szükség mert iszonyú profi minőségben rögzít és ami még egy nagy előny hogy össze kötöd számgéppel usbén keresztül és azonnal 20 sávos profi hangkártyád van.
Üdv Malkó!
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- Attila
- VIP
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Eszembe se jut valakire rámutatni Zsolt
A véleményem általánosan vonatkozik azokra akik nem sejtik vagy nem tudják, hogy X összegért lehet venni "régi" de JÓ cuccot, vagy pedig u.azon X összegért Új de kevésbé jót.
Minden maga helyett való ! A telefon legyen telefon (és ne TV !), a sótartó az sótartó........., a keverő pedig legyen keverő ! Lehet ötvözni őket, viszont soha nem lesz tökéletes megoldás.
Nekem is van egy külső, FireWire csatlakozású, Midi/Audio hangkártyám ami célt szolgál. Azt amit és amire kell, nem pedig félmegoldások, megalkuvások kelléke. Több kábel, több kütyü, jobb minőség
A véleményem általánosan vonatkozik azokra akik nem sejtik vagy nem tudják, hogy X összegért lehet venni "régi" de JÓ cuccot, vagy pedig u.azon X összegért Új de kevésbé jót.
Minden maga helyett való ! A telefon legyen telefon (és ne TV !), a sótartó az sótartó........., a keverő pedig legyen keverő ! Lehet ötvözni őket, viszont soha nem lesz tökéletes megoldás.
Nekem is van egy külső, FireWire csatlakozású, Midi/Audio hangkártyám ami célt szolgál. Azt amit és amire kell, nem pedig félmegoldások, megalkuvások kelléke. Több kábel, több kütyü, jobb minőség
Atti
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal