Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 322
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 30816Hozzászólás Asterix
2015.01.28. 16:29

Köszönöm mindenkinek a segítségét, megérkeztek a stílusok. Ma már elkezdem átnézni őket... :777

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 168
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 30817Hozzászólás Pumika
2015.01.28. 17:59

Bocsi Asterix, elnéztem a Ketron vegyest, de ha van időd és konvertálod, azokból is lehet konvertálni patternt. Ezek egyébként patternek voltak. Még egyszer bocsika. Pumi.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 322
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 30819Hozzászólás Asterix
2015.01.28. 20:11

Köszönöm mindenkinek a segítségét...
Semmi gond, konvertált .sty Ketron stílusaim nekem is voltak, de a live dobokat nem lehet konvertálni, ezáltal a stílus egyik fő eleme veszik el, ezért kértem az eredeti stílusokat. :777

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 111
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 31129Hozzászólás forissandor
2015.02.21. 17:36

Úgy látom uraim Magyarország egyetlen valamire való Ketron fóruma megdöglött..... :cry2: :lazy:

Az utóbbi időben elég sokat sikerült faragnom az Audyán, lassan élőben is kezd úgy megszólalni, hogy azt én szeretném. Belemélyedtem jobban a saját eq-ba és a DSP-kbe, illetve saját Drum setteket is sikerült nagy nehézségek árán csinálni/feljátszani. Van még jópár dolog, amin gyalulnom kell és fél év használat után sem jöttem rá olyan dolgokra, amiket a T4el pillanatok alatt megoldottam, de még mindig nagy a szerelem.
Az ének része a legjobb a hangszernek, sosem akarok más vokálba és előfokba énekelni!

Viszont midi szerkesztésben, főleg a dob részével kapcsolatban szeretnék valakivel eszmét cserélni!

üdv:fs

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 111
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 31132Hozzászólás forissandor
2015.02.22. 16:09

A meglèvő midifile-ok dobszettjènek beállìtásai èrdekelnènek. Ugyanis a dobszetter cserèlgetem,effektelem,panorámázom,stb, de pl a pergő beállìtása, hangolása,equalizerezèse èrdekelne....

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 31134Hozzászólás manyus
2015.02.22. 17:37

forissandor írta: Az utóbbi időben elég sokat sikerült faragnom az Audyán, lassan élőben is kezd úgy megszólalni, hogy azt én szeretném.
Had halljuk :P had halljuk :dance:

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 31135Hozzászólás manyus
2015.02.22. 17:43

forissandor írta:Úgy látom uraim Magyarország egyetlen valamire való Ketron fóruma megdöglött..... :cry2: :lazy:
Azért ez nem hinném, max elfoglaltabbak vagyunk, vagyis én legalábbis, me hogy újra normális melóm van .... :D

Siklai68
VIP
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
Adott köszönetek: : 601 alkalommal
Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 31183Hozzászólás Siklai68
2015.02.25. 14:13

Asterix írta:
almatom írta:A válaszom az, hogy megoldható lenne!
Mégpedig azért, mert ha én képes vagyok szoftverekkel normális midis zenei alapot összerakni -amik a vastag szoftszintiket hajtják- akkor ugyanezt meg lehetne csinálni arranger-be is, lévén, hogy az arranger is egy loop-olt midifile. Szóval technikailag ez teljesen kivitelezhetô lenne ma. A probléma ott van, hogy igazán használható arrangeres szoftvert nem írnak számítógépre, a vasakban meg kevés a hardver a normális megszólaláshoz.
Egyébként meg az automatika játékszer és nem professzionális megoldás. Ezért nem írnak számítógépre normális és professzionális arrangeres szoftvert, mert aki hangszerel, az úgysem nyúl automatikához.
Szintikbe meg azért tesznek elôre programozott kíséreteket, mert a felhasználók 95%-a teljesen zöld az önmegvalósításhoz, nem tudja elkeszíteni a sajátját és nekik rakták bele a kíséreteket az arrangeres szintikbe, amit ha benyomnak, azonnal rá tudnak játszani és elhiszik, hogy az övüké.
Nekem ott van pl a Pa3xM. Abban van egy számomra jó arranger, midi lejátszó, padok és upper-lower valós idejű rész. Ezek mindegyike minden sávon meghatároz CC és PC üzenetekkel egy adott hangszínt. Ugye itt mindent számítógépbe tudok vinni. Akkor megoldható, hogy a hangszeren kiválasztva egy gitárt, az egy szoft szintiből szóljon, a dob egy másikból, stb. És ezt pl. a valós idejű partoknál még én is kapcsolgathassam a hangszeremről?
Laci!
Egyik barátom használja a V-machine nevű ketyerét. Ez egy szinpadi zenélésre készített számítógép, ami VST plugin-eket tud valós időben megszólaltani, midivel vezérelve (persze a plugin lehet akár egy gitár alap szimulátor, vagy egy vokál effekt plugin) 4 komplett sample (vst) bank futhat egyszerre. Ő innen húzza az EZ drummer dobjaitn a sequencerrel, stb. Igaz azt mondják szakmai körök, hogy kiforratlan technológia, neki hibátlanul megy (PA3x-el). Szerintem ez egy nagyon komoly út a szofver szintik felé és ha megindulnak vele én fogok venni ilyent (amúgy 100-120 ezer forintos kütyüről beszélek). Nézz utána, megéri.....

bohocotto
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
Adott köszönetek: : 81 alkalommal
Kapott köszönetek: : 111 alkalommal

Hozzászólás: # 31188Hozzászólás bohocotto
2015.02.25. 20:10

Foriissandornak szeretném mondani,hogy a midifile optimizer megoldja a problémáját :D

bohocotto
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
Adott köszönetek: : 81 alkalommal
Kapott köszönetek: : 111 alkalommal

Hozzászólás: # 31189Hozzászólás bohocotto
2015.02.25. 20:12

Milyen vocalist van az Audyában,és milyen az sd 5 ben?köszi :?

Új hozzászólás