|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 325
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Megoldás:
Három pultos állvány és mind a három szintit meg kell vásárolni!
Három pultos állvány és mind a három szintit meg kell vásárolni!
-
alexlee76
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 14
- Hangszer: yamaha tyros3
- Adott köszönetek: : 16 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 75 alkalommal
Kisérő automatika biztos hogy nincs a Kronoszban. Loop-ok és groove-ok vannak benne ennyi. A hangszer nem éri az árát sajnos mert ha leülsz a hangszerhez és el kezdesz rajta zongorázni akkor eláll szemed szád de sajna ha zenekarral nyomulsz vele akkor nem szól ki. Van egy pár hasonló hangszín benne amik nem akarnak kiszólni a zenéből akármennyire is csontolod a hangerőt. A hammondja pl. én egy normális szaxi hangot sem találtam benne és sajna brassz hangszínt sem. Nekem csalódás volt a hangszer. Korg trinity leveri vagy egy triton is.
Hangszerem Yamaha tyros3
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Ezért vallom, hogy nem az a jó, ami új, vagy jó drága, hanem az, ami nekem megfelel a zeném megvalósításához.
Azt azért nem mondanám, hogy a Kronos nem szólna jól.
De én is a korábbi KORG hangzás híve vagyok, Trinity, Triton, sőt az N364/264, vagy korábbi 01/W.
De én egy bogaras vénember vagyok.

Azt azért nem mondanám, hogy a Kronos nem szólna jól.
De én is a korábbi KORG hangzás híve vagyok, Trinity, Triton, sőt az N364/264, vagy korábbi 01/W.
De én egy bogaras vénember vagyok.
Buba
-
kissata
- VIP
- Hozzászólások a témában: 61
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 932 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1001 alkalommal
Bizony nálam is a Pa3x-en a bass egy Triton hangszín a bal split-en élő zenélésnél ... 
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok,
Korg pax pro, és Pa800 között mi a különbség? Melyik éri meg jobban?
A kísérőautomatika ami lényeges lenne nekem. Vagy ezekkel szemben egy Yamaha Psr9000 pro?
Zoli
Korg pax pro, és Pa800 között mi a különbség? Melyik éri meg jobban?
A kísérőautomatika ami lényeges lenne nekem. Vagy ezekkel szemben egy Yamaha Psr9000 pro?
Zoli
- Yoczy
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Korg Pa2xpro
- Adott köszönetek: : 109 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 73 alkalommal
Szerintem te pedig Pa80-at akartál írni mert a pa800 nem igazán kisebb tudású mint a pa1xpro sőt..... 
A Pa800 egy kiváló hangszer sok lehetőséggel.
Nem is olyan régen volt az állványon egymás felett a két hangszer. Én biztos hogy a voksomat a 800-as mellé tenném le..
(Újabb hangszínek ide értve a DNC-seket is,jobb kijelző, EQ Gain ami a Pa1xpro-ban nincs, alap 64mb ram pa1x max32mb, billentőre biztos hogy jobb a pa1xpro de tudásban nem...)
Egyéni vélemény.....
A Pa800 egy kiváló hangszer sok lehetőséggel.
Nem is olyan régen volt az állványon egymás felett a két hangszer. Én biztos hogy a voksomat a 800-as mellé tenném le..
(Újabb hangszínek ide értve a DNC-seket is,jobb kijelző, EQ Gain ami a Pa1xpro-ban nincs, alap 64mb ram pa1x max32mb, billentőre biztos hogy jobb a pa1xpro de tudásban nem...)
Egyéni vélemény.....
- Yoczy
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Korg Pa2xpro
- Adott köszönetek: : 109 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 73 alkalommal
Hát azért nem egészen...
A pa800 az a Pa2x kistesó....
Nyilván egy újabb széria minta a pa1...
Akkoriban azért nem volt ilyen mint most hogy kidobtak a pa szériából vagy 8-at.
Sok mindent változtattak a pa800-ban a pa1-hez képest....
Nem szeretnék felesleges vitákba belemenni azért is írtam hogy ez az én véleményem
A viszonylagosan kevesebb tudás az mit takar???
Zeneboy kolléga csinált egy összehasonlítás táblázatot hátha felteszi ide nekünk mert nekem sajna már nincs meg......
A pa800 az a Pa2x kistesó....
Nyilván egy újabb széria minta a pa1...
Akkoriban azért nem volt ilyen mint most hogy kidobtak a pa szériából vagy 8-at.
Sok mindent változtattak a pa800-ban a pa1-hez képest....
Nem szeretnék felesleges vitákba belemenni azért is írtam hogy ez az én véleményem
A viszonylagosan kevesebb tudás az mit takar???
Zeneboy kolléga csinált egy összehasonlítás táblázatot hátha felteszi ide nekünk mert nekem sajna már nincs meg......
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
pa1xpro, pa1x, pa500, pa800, pa2xpro, pa600, pa3xpro, pa900, pa300,
ebből a nagy sorszámúak középkategóriás hangszerek az 1-2-3 pedig zászlóshajó, annak megfelelő anyagminőséggel, felszereltséggel, és hangzással.
Persze, lehet szeretni egy pa800-at, mert viszonylag olcsón, nyújt KORG élményt. De nézzetek már rá a két hangszerre, tapogassátok, szagoljátok meg, játszatok rajta 1-2 órát és mindegyik megmutatja, hogy hová tartozik.
Nekem volt 1-2-800-600 1xpro most is van, és lesz is szerintem még vagy 10 évig folyamatosan, mert nagyon jó minőség és most már igazán jó áron elérhető.
az utóbbi kettőből még egyszer nem tennék az állványomra. ezzel senkit nem szeretnék megbántani. Mindössze, nem szeretem a közép kategóriás hangszereket. Rengeteg a kompromisszum és szeretem, ha viszonylag használható billentyű van a kezem alatt.
Fém ház hiánya, rendes billentyű hiánya nálam már elég is, hogy a mérleg ne oda billenjen. Sliderek hiánya. Elmondhatatlan nagy dolog. Tisztességes TC Helicon,
PCM bővítés hiánya, gyengébb minőségű kijelző, és sorolhatnám. Persze mondhatjuk, hogy ez nem olyan fontos. Ja nem, annak akinek nem. Akinek meg igen annak pa1, vagy pa2 kell. pa2-től picit tartok, mert a ledek sorozatban elszállnak bennük, ami nem egy normális dolog és ez sajnos nem legenda, hanem konkrét példám is van rá. A javítás pedig költséges, mert az egész panel cserével orvosolható érdemben, vagy ledeket cserélsz, majd újra kiég és újra cserélsz. Pedig esztétikailag a valaha gyártott legszebb hangszer a pa2.
Persze ez meg csak az én véleményem. De attól szép, hogy nem egyezik mindannyiunké, mert akkor elég lenne a gyártóknak egy hangszert csinálni.
ebből a nagy sorszámúak középkategóriás hangszerek az 1-2-3 pedig zászlóshajó, annak megfelelő anyagminőséggel, felszereltséggel, és hangzással.
Persze, lehet szeretni egy pa800-at, mert viszonylag olcsón, nyújt KORG élményt. De nézzetek már rá a két hangszerre, tapogassátok, szagoljátok meg, játszatok rajta 1-2 órát és mindegyik megmutatja, hogy hová tartozik.
Nekem volt 1-2-800-600 1xpro most is van, és lesz is szerintem még vagy 10 évig folyamatosan, mert nagyon jó minőség és most már igazán jó áron elérhető.
az utóbbi kettőből még egyszer nem tennék az állványomra. ezzel senkit nem szeretnék megbántani. Mindössze, nem szeretem a közép kategóriás hangszereket. Rengeteg a kompromisszum és szeretem, ha viszonylag használható billentyű van a kezem alatt.
Fém ház hiánya, rendes billentyű hiánya nálam már elég is, hogy a mérleg ne oda billenjen. Sliderek hiánya. Elmondhatatlan nagy dolog. Tisztességes TC Helicon,
PCM bővítés hiánya, gyengébb minőségű kijelző, és sorolhatnám. Persze mondhatjuk, hogy ez nem olyan fontos. Ja nem, annak akinek nem. Akinek meg igen annak pa1, vagy pa2 kell. pa2-től picit tartok, mert a ledek sorozatban elszállnak bennük, ami nem egy normális dolog és ez sajnos nem legenda, hanem konkrét példám is van rá. A javítás pedig költséges, mert az egész panel cserével orvosolható érdemben, vagy ledeket cserélsz, majd újra kiég és újra cserélsz. Pedig esztétikailag a valaha gyártott legszebb hangszer a pa2.
Persze ez meg csak az én véleményem. De attól szép, hogy nem egyezik mindannyiunké, mert akkor elég lenne a gyártóknak egy hangszert csinálni.
Buba
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
A ledek csak az első szériás hangszerekben szálltak el tömegesen. Amit később vettem pa2x-et, soha nem volt vele semmi baj. De a baj a ledekkel van szerintem, mert a házilagosan kicserélt led sem szállt el többé. Egyébként nekem is No1 a hangszer kinézete.Bubamara írta:pa2-től picit tartok, mert a ledek sorozatban elszállnak bennük, ami nem egy normális dolog és ez sajnos nem legenda, hanem konkrét példám is van rá. A javítás pedig költséges, mert az egész panel cserével orvosolható érdemben, vagy ledeket cserélsz, majd újra kiég és újra cserélsz. Pedig esztétikailag a valaha gyártott legszebb hangszer a pa2.
1x, vagy 9000pro??? Ha egy hangszert akarsz az állványra tenni, akkor az 1x sokkal komplexebb szoftveresen, könnyebben használható --> 2 seq, slider, ami működik akkor is, ha nem látod a kijelzőn, hogy mit állít. (Ezt még a Tyrosoknál is nagyon eltolták!!!
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Zoli!
Ha csak az arranger rész ami lényeges számodra (mint ahogy írod), akkor Pa800 sem nyújt kevesebbet, mint egy Pa1/2. Ha mint komplett hangszer (hardver, kezelhetőség, kényelem, minőség) is lényeges, akkor már a Pro széria a nyerő. De, mivel ezek használt ára már elég sokat esett, és nincs akkora különbség köztük, mint új korukban, én inkább vennék egy Pro szériát, mint egy sima Pa800-at. Azzal egy komplexebb és értékállóbb hangszerhez jutsz.
Szerintem amúgy megszólaltathatóságban a Pa800, Pa1 és Pa2 nem nagyon tér el egymástól. Egy ugrás a Pa3 megjelenésétől tapasztalható. Ott már ugyanis megjelent a sávonkénti EQ, a korábbi 4 helyett 8 effekt proci, a hangszínek terén a DNC és Ambiance technológia, és számomra leghasznosabb funkció, a dobszerkesztő. Azért írtam megszólaltathatóságot, és nem megszólalást, mert a felhasználón múlik, hogy kihasználja e a Pa3 plusz lehetőségeit, vagy hagy mindent alapban, és akkor nem sokban tér el az elődöktől annak hangzása sem.
Amennyire egy-két alkalomszerű próbálgatás alapján a PSR-9000 Pro-t ismerem, hardverileg nagyon össze van rakva (kaszni, billentyűzet). És az egyik legszebb arranger. Viszont kezelhetőségileg nekem gondjaim voltak vele. Nekem a menürendszere nem jött be. Alapvető funkciókra sem tudtam rájönni én sem, és a gazdája sem. Persze mindenhez hozzá lehet szokni, és meg lehet tanulni. Megszólalásra teljesen más mint a Korg, de nekem anno tetszett a hangja. Akkori vágyam egy Korg i30 és egy Yamaha PSR-9000Pro párosítás volt. …aztán végül egyikem sem lett.
Ha csak az arranger rész ami lényeges számodra (mint ahogy írod), akkor Pa800 sem nyújt kevesebbet, mint egy Pa1/2. Ha mint komplett hangszer (hardver, kezelhetőség, kényelem, minőség) is lényeges, akkor már a Pro széria a nyerő. De, mivel ezek használt ára már elég sokat esett, és nincs akkora különbség köztük, mint új korukban, én inkább vennék egy Pro szériát, mint egy sima Pa800-at. Azzal egy komplexebb és értékállóbb hangszerhez jutsz.
Szerintem amúgy megszólaltathatóságban a Pa800, Pa1 és Pa2 nem nagyon tér el egymástól. Egy ugrás a Pa3 megjelenésétől tapasztalható. Ott már ugyanis megjelent a sávonkénti EQ, a korábbi 4 helyett 8 effekt proci, a hangszínek terén a DNC és Ambiance technológia, és számomra leghasznosabb funkció, a dobszerkesztő. Azért írtam megszólaltathatóságot, és nem megszólalást, mert a felhasználón múlik, hogy kihasználja e a Pa3 plusz lehetőségeit, vagy hagy mindent alapban, és akkor nem sokban tér el az elődöktől annak hangzása sem.
Amennyire egy-két alkalomszerű próbálgatás alapján a PSR-9000 Pro-t ismerem, hardverileg nagyon össze van rakva (kaszni, billentyűzet). És az egyik legszebb arranger. Viszont kezelhetőségileg nekem gondjaim voltak vele. Nekem a menürendszere nem jött be. Alapvető funkciókra sem tudtam rájönni én sem, és a gazdája sem. Persze mindenhez hozzá lehet szokni, és meg lehet tanulni. Megszólalásra teljesen más mint a Korg, de nekem anno tetszett a hangja. Akkori vágyam egy Korg i30 és egy Yamaha PSR-9000Pro párosítás volt. …aztán végül egyikem sem lett.
Üdv.: Apelláta