Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

forissandor
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 111
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 30020Hozzászólás forissandor
2014.12.15. 22:54

Srácok, ezt az Audya 3 polifóniás-dobos dolgot én sem értem.... Ha jók az információim, akkor a polifónia azt jelenti, hogy egy időben hány hangot képes a hangszer lejátszani. Ha elindítasz egy dobot, és a "dobgépünk" egyszerre rálép a lábdobra, egy lábcinre meg megüti a pergőt, elfogyna? Mert akkor nekem nem ugyan az az Audyám van, mint másnak....

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 30036Hozzászólás marton1974
2014.12.16. 10:38

Akkor nekem sem Sanyi... :777

tommid
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
Adott köszönetek: : 166 alkalommal
Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 30041Hozzászólás tommid
2014.12.16. 18:33

Na ez a dobgép hangzás hiányzik a vasakból...... :lol:

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

tommid
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
Adott köszönetek: : 166 alkalommal
Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 30043Hozzászólás tommid
2014.12.16. 19:42

Új O.S. a MIDJAY PRO-ra. http://www.ketron.it/index.php?option=c ... 0&lang=eng

# 1 ) Több rendszer optimalizálása ; Most a MJ Pro fut hatékonyabban on crossfade funkció a különböző audio és Midi fájlok között.

# 2 ) Javítva néhány kisebb hiba a fájlok kezelése , amikor a fél képernyő funkciót használja , és a stílus néhány képernyős nézet egyes részein is.

# 3 ) Javított midi fájl "olvasás" szöveggel által alkalmazott Meta esemény kód 01 ( TXT )

# 4 ) Javított stílus átalakítás PAT- KST : bizonyos esetekben a stílus részeiben a kisebb akkordok és a hetedik , nem ismerte idáig fel
A minta már alakul, ha a frissítés nem oldja meg ezt a kérdést, kérjük újra konvertálni a stílusokat az új szoftverrel .

Egy újabb pici lépés.....előre ;) .Bár ettől a hangminták nem lesznek hosszabbak.... :!: Csak 48 GB wave internal rom-ot kérnénk! Olyan nagy dolog ez? :unknown:
Az árába simán bele kellene férnie...

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 30045Hozzászólás marton1974
2014.12.17. 05:36

Ne haragudj Tomi,de hagyjuk már ezt a cintányér dolgot.Nem akarlak megbántani de szerintem te nagyon össze veszhettél a KETRON céggel hogy ennyire szőrözöl itt a dobokkal.Tiszteletbe tartom a véleményed de sajnos nem értek vele egyet...szerintem meg az arrangerek között messzemenően legjobban megszólaló dobjai az AUDYA-nak vannak...Sőt a stílus szerkesztőjével félelmetes jó patterneket lehet csinálni.Egyik felső kategóriás hangszer sem szólal így meg összességében.Nekem ez a véleményem.Nekem tökéletesen megfelel.De szerintem nem vagyok egyedül ezen a véleménnyel... :777

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 30046Hozzászólás Bubamara
2014.12.17. 06:50

Marci, már megbocsáss, de szerintem Te nem olvastad el Tamás üzenetét, csak lőttél egyet csípőből. :D

Buba

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 30047Hozzászólás marton1974
2014.12.17. 07:21

Üdv.Buba.
De elolvastam.A véleményem az hogy lehet itt szőrözni cintányérokkal meg ilyen olyan lecsengésekkel...nem próbáltam,de nem is nagyon érdekel.Mert akármennyire is nagyító alá vesszük a KETRON AUDYA-nak keresztelt hangszert,akkor is magasan élethűbb a megszólalása bármelyikhez képest.Nem azért mondom mert AUDYA-m van,hanem mert tényleg ez a véleményem.Volt nekem Tyros 4 meg KORG PA3X is...de akár mennyire ütögetjük a cintányérokat számomra akkor is a KETRON hangzása a befutó.
Ez egy fórum.Lehetnek eltérő vélemények,sőt legyenek is.Tiszteletbe tartom mások szakmai tudását,hozzászólását.Nem vagyunk egyformák...ami nekem speciál tetszik és bejön az lehet másnak nem... :777

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 30048Hozzászólás malko
2014.12.17. 08:07

marton1974 írta: nem próbáltam,de nem is nagyon érdekel.[/i]
Bocsi marton de épp ezért nem kellene Tominak esned emiatt. Neki ez fontos úgy ahogy nekem is vagy másnak is az lehet. Azért ez nem olyan hiba ami felett csak így át lehet siklani szerintem.
marton1974 írta:akkor is magasan élethűbb a megszólalása bármelyikhez képest.[/i]
Egy ideje már próbálok rá jönni, hogy mit takarhat ez az élethűbb megszólalás. Mondja már el nekem valaki. Talán azt, hogy vissza repít az 1990-es évekbe? Mert a dobokon kívül már bocs semmi extrát nem tudok mondani (ami valljuk be sem tökéletes) Nekem nem az a célom, hogy úgy szóljon nálam egy hangszer mint egy garázsban játszó zenekarnak, ha nem amit esetleg már egy cd-én hallok. De ha neked az kell akkor legyen az de ha valakinek nem tetszik a cintányér meg esetleg a gagyi fúvósai akkor azt is fogadd el.

Mert amint írod is
marton1974 írta:Ez egy fórum.Lehetnek eltérő vélemények,sőt legyenek is.Tiszteletbe tartom mások szakmai tudását,hozzászólását
Akkor tedd azt és ne essen rosszul ha valaki esetleg jobban a adolgok mögé lát és le is írja egyes hangszerek hibáit ami szerintem tök jó, hisz ezért lenne ez a fórum.

Ha már hibáknál járunk akkor annyir azért én is mondanék, hogy volt szerencsém hangszerelni midiket az audyára. Egész jó lehet velel haladni addig, míg bele nem döglik a polifóniába.(nem mindegyiknél fordult elő) Hogy ez miért van nem tudom de elég ciki 196 polifóniánál.Ezt pl az sd1-nél nem tapasztaltam. Az effectezésről meg inkább nem írok semmit mert ultra gáz az egész ahogy van.

Üdv Malkó

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 30049Hozzászólás marton1974
2014.12.17. 08:36

Üdv.
Nem haragszok,sőt.Meghallgatom a Te álláspontodat is.Nem vagyunk egyformák így a véleményünk is különböző.Nézd nekem sokkal jobban tetszik ez a "garázsos,nyersebb" hangzás,mint a CD minőségű "hifis".
Annak idején fúvós zenekarban játszottam.Nekem az AUDYA hangzása épp ezért is közelebb áll hozzám.Tiszteletben tartom ha Te a YAMAHA hangzást isteníted.De nekem meg az nem jön be...lehet abban 1500 féle effekt akkor sem... :777
De ne erről szóljon ez a topik,hogy kinek milyen hangszer jön be...abban is tisztába vagyok hogy az AUDYA se tökéletes.Ha vissza olvasol le is írtam pár hibáját.De nekem tökéletesen megfelel...

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 30050Hozzászólás malko
2014.12.17. 08:45

marton1974 írta: ha Te a YAMAHA hangzást isteníted.De nekem meg az nem jön be...lehet abban 1500 féle effekt akkor sem... :777
Nem istenítem egyáltalán ellentétben veled. Csak sokkal használhatóbb és ami főleg lényeges nekem, hogy megbízhatóbb.
marton1974 írta:Annak idején fúvós zenekarban játszottam
Én meg trombita szakon végeztem. Akkor azt a rész ki pipálhatjuk:)

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Új hozzászólás