Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 292
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 30002Hozzászólás Bubamara
2014.12.13. 17:08

Amikor néhány éve lejátszót kerestem, azért nem az ipod-ot választottam, mert nem tudta a dalonkénti lejátszást, illetve csak úgy tudta volna, ha 1 dal - 1 lista.
Így inkább a creative zen vision-M 30GB-ot választottam, mert ez meg áll a dalok végén, ha úgy állítod be. Nem akartam elhinni egyébként, hogy ezt az egyszerű funkciót az alma nem tudja, és felhívtam a forgalmazót, hogy kiderítsem a dolgot. Megerősítettek benne, hogy sajna csak a songlist áll le, ha vége.
Természetesen azóta tudhatja a funkciót, de akkor ez számomra gáz volt, hiszen színpadon nem indulhat el a következő dal önállóan, :D.

Buba

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 30003Hozzászólás tacso
2014.12.13. 19:15

Mi ma debütálunk ezzel az androidos progival: Liryc Pad
MP3 lejátszós súgó program műsorszerkesztő és kereső funkcióval.
Remekül működik szöveghúzással és szerkesztővel. Ára 1400 Ft.

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

szcsabi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: Korg pa 900 Korg Krome 61 Roland fp4 Yamaha clp 13
Adott köszönetek: : 2 alkalommal
Kapott köszönetek: : 32 alkalommal

Hozzászólás: # 30007Hozzászólás szcsabi
2014.12.14. 13:46

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Láttam rengeteg videót IPadon futó Korg szintikről, DAWokról és egyéb zenei szoftverekről amik szinkronizálhatók a KorgPA szintikkel. A bajom csak az, hogy milyen IPadot érdemes venni mert erről sehol semmi leírást nem találok. Persze, hogy az ember hajlamos bele esni abba helyzetbe, hogy hamár egy DAW meg van írva erre a szuper mobilgépre akkor mobildawozzunk meg ilyenek. Nem szeretnék abba a hibába esni mint a PC őskorában amikor ha megnyitottam pár sávot vagy egy értelmesebb, komolyabb szoftver szintit ami minőségileg használható lett volna, akkor a PC egy mozdulattal letérdelt és se kép se hang. Természetesen tudom, hogy az IPad egyik verziója sem csinál ilyesmit és nem gagyi gyenge cuccról van itt szó. Szóval vannak itt az IPad választékban szép számmal gépek és jó nagy árkülömbségek persze. Majdnem elfelejtettem! A képernyő méret is érdekelne mennyire számit? Mert IPad Air vagy IPad mini 2 szinte csak ennyiben tér el. Az újlenyomat olvasó meg egyenesen hidegen hagy. :) Ha valaki tudna ebben segíteni nagyon megköszönném mert mindent megnéztem elolvasgattam a kiegészítőkről is csak épp arról nincs semmi leírás, hogy a zenei környezetben milyen a gépek teljesítménye az meg önmagában nem elég infó, hogy az IPad Air 2 50 százalékkal gyorsabb mint elődje az Air. Előre is köszönöm a válaszokat. Nagy segítség lenne számomra.

alexlee76
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 14
Hangszer: yamaha tyros3
Adott köszönetek: : 16 alkalommal
Kapott köszönetek: : 75 alkalommal

Hozzászólás: # 30029Hozzászólás alexlee76
2014.12.16. 08:17

Nos elég nagy gondom van jelenleg egy korg pa600-as hangszerem van. Pár napja egy haverom felhívott hogy eladja a korg pa1x hangszerét és nem-e érdekel engem. Na az agyrágó bogár elindult nem tudom mit csináljak. A pa600-is nagyon bejön! A pa1x-ben nincs mp3 board ami van benne cd és egy 20gb hdd. Most kellene okosnak lennem de nem tudok. Tetszik a dupla sequencer a tc helikon és az is hogy brutál jó a billentése. Elméletileg ma elmegyek megnézni mert a biznisz úgy nézne ki hogy csere plusz én nekem még tolni kellene rá 25ezret. Ennyivel jobb lenne ez a hangszer? Igen tudom hogy lassabb a szoftvere hogy kevesebb a hangszín és dobkészlete de kérdezném én hogy az a 16 vagy max 32 mb ram samplereknél mire elég?Akinek van épp kéz láb ötlete tanácsa írjon már nekem.

Hangszerem Yamaha tyros3

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 299
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 30032Hozzászólás Attila
2014.12.16. 08:56

Szia

Nem éppen egy "jófogás" !
- pláne úgy, hogy még rá kell tegyél

A pa1x minőségben jóval felülmúlja a 600-ast. 10 éve megépített hangszerek, de még ma is gond nélkül funkcionálnak. Na ez nem lesz elmondható a pa600-ról ! - -- Lásd a hirdetési árakat ! Viszont mint technológia, a 10 év az 10 év, és valóban volt valamicske fejlesztés azóta. Nem egy mérföld, de van. Ha nem használsz szemplert, meg lehet élni az 1x-el is. A 32Mb nagyon kevés, egy-két hangszínre elég csak, azzal viszont nem lehet nagyot ugrani. Tehát itt a 600-as rúg labdába :) Ezen kívül gyorsabb, kidolgozottabb hangszínek, stlusok. Mindig elmondom -itt is-, hogy egy pa1x is szólhat jól és egy pa3x is szólhat nagyon sz@rul ha nincsen beletéve a hozzávaló !
Azt javaslom, tedd egymás mellé a két "varrógépet" és játszál rajtuk, hallgasd meg őket. Az Mp3, CD ne legyen befolyásoló tényező !

Atti

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 464
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 30033Hozzászólás Apelláta
2014.12.16. 09:00

Szia Alexlee!

Bizonytalan vagyok benne, ha valaki válaszol esetleg, azt elolvasásra méltatod -e? Hogy miért? Két oldallal ezelőtt tettél fel egy kérdést, melyre Powersparc és én is készséggel válaszoltunk. Felőled azóta sem jött rá reagálás.
...csak egy újabb kérdés. :(

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 464
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 30034Hozzászólás Apelláta
2014.12.16. 09:03

Na, egy választ már kaptál a druszámtól. :lol:

Üdv.: Apelláta

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 328
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 30038Hozzászólás ---Qgli---
2014.12.16. 11:02

Hát ez nagyon egyszerű. Játszol mindkét hangszeren - úgy ahogy attila írta - és amelyik jobban tetszik azt választod! :)

( Nem értem az ilyen kérdéseket. Nincs füled, hogy eldöntsd? )

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 49
Hangszer: PA-600
Adott köszönetek: : 203 alkalommal
Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 30042Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2014.12.16. 19:40

---Qgli--- írta:Teljesen megfejtehetetlen a fagyás. Itthon nem is csinálta egyszer sem.....mindegy meglátjuk....ha nem bírja a kiképzést, akkor jön a pa900-as.
A fagyás óta egy újdonság van a hangszerben: Van a samplerében egy plusz cintányérhang. Egyet még megpróbálnék ezzel kapcsolatban, csak azt nem tudok hogy kell: Vannak olyan sampler minták, amiket nem használok. Azokat törölni kellene, de nem tudom hogyan....
Lehet hogy semmi köze a két dolognak egymáshoz, de hasonló fagyásom nekem is volt a PA600 -nál. Nekem akkor fagyott le ha össze volt midizve egy másik hangszerrel. Az mindegy volt hogy mi az, ahogy rádugtam a MIDI csatit, azonnal leált. Aztán restart, és ment rendesen. Sokat filóztam mi lehet, aztán kiderült, hogy a Pedál fagyasztotta le. Tök véletlenül mikor lefagyott kihúztam a pedált, és magához tért. Kapott egy Korg pedált és azóta OKÉ.

lendvaizoli
Újonc
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Ketron X1
Adott köszönetek: : 3 alkalommal

Hozzászólás: # 30083Hozzászólás lendvaizoli
2014.12.18. 20:51

Sziasztok.Lehet hogy nem jó helyre írok,nem vagyok jártas.Szükségem lenne sürgősen Korg Is 50 magyar használati utasításra. Pdf vagy bármilyen formátumú érdekel. Esetleg stílusok érdekelnek erre a gépre.Cserébe vannak Yamaha Roland És Ketron stílusaim,Ketron X1 magyar kézikönyvem. Köszönöm.

Új hozzászólás