|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Istvan
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: Korg PA1X Pro, Korg P 4x
- Adott köszönetek: : 168 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 226 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderálva:
a Feltöltési adatlap szerkesztőt csak akkor kell hozzáadni, amikor van csatolmány a hozzászólásban.
Üdv. Vladimir
Sziasztok !
A segítségeteket szeretném kérni. Korg Pa 1x pro hangszerem van és az alábbi hibák kezdenek kialakulni.
A " C3" billentyű néha halkabban szólal meg. A kezelő gombok néha 2-3 -ik nyomásra reagálnak.
Az alábbi kérdéseim lennének:
-a C3-C4 közötti gumi párnát a -C4-C5 gumi párnával meg lehet-e cserélni
-a gumi párnának mi ez eredeti neve, hol lehet megrendelni
- a cseréjét házilag ellehet végezni?
-a kezelő gombok alatti (led-es) mikro kapcsolóknak mi a típusa és hol lehet beszerezni?
Elnézést a sok kérdésért. Előre is köszönöm a szakmai segítséget.
Üdvözlettel: Melodia
a Feltöltési adatlap szerkesztőt csak akkor kell hozzáadni, amikor van csatolmány a hozzászólásban.
Üdv. Vladimir
Sziasztok !
A segítségeteket szeretném kérni. Korg Pa 1x pro hangszerem van és az alábbi hibák kezdenek kialakulni.
A " C3" billentyű néha halkabban szólal meg. A kezelő gombok néha 2-3 -ik nyomásra reagálnak.
Az alábbi kérdéseim lennének:
-a C3-C4 közötti gumi párnát a -C4-C5 gumi párnával meg lehet-e cserélni
-a gumi párnának mi ez eredeti neve, hol lehet megrendelni
- a cseréjét házilag ellehet végezni?
-a kezelő gombok alatti (led-es) mikro kapcsolóknak mi a típusa és hol lehet beszerezni?
Elnézést a sok kérdésért. Előre is köszönöm a szakmai segítséget.
Üdvözlettel: Melodia
Istvan ( melodia)
- Istvan
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Powersparc köszönöm a válaszod. Elektróotanya oldalán fenn van a service manual, de nem tudom sajnos leszedni, mert regisztrációt kér, de nem enged regizni.
A C3 gumiharang megcserélhető a C4-el ?
Üdv: melodia
A C3 gumiharang megcserélhető a C4-el ?
Üdv: melodia
Istvan ( melodia)
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Pa1Xpro-t még nem szedtem szét - nem tudom milyen belül -, de pa60-nál például én már vágtam szét 1sor gumiharangot 2 vagy 3 felé...powersparc írta: Nem tudom hogy felcserélhető-e a gumi sor, ez 1 oktávot szokott lefedni, tehát nincs lehetőség hangonként cserélni.
István, SOS megoldásnak jó, ha 1 sort a bal kézről - ahol inkább akkordot fogsz a kísérethez, ezért ott annyira nem fontos a dinamika, csak az, hogy kapcsoljon - átteszed a kívánt hanghoz. Nálam ez tökéletesen működött.
Aztán mikor évek múlva másodszor is elveszett a dinamika a jobbkéz egyik billentyűjén, a szervízből rendeltem. Hogy most miként van nem tudom, de akkor csak komplett gumiharangsort tudtam rendelni - tehát a teljes klaviatúrára -, 1 oktávra nem.
- Istvan
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Doxaa és powersparc !
köszönöm a válaszokat. Igazából én is egy teljes oktávban gondolkodtam.
Gondolom a billentyűzetet kell csak megbontani. A napokban cseréltem az LCD monitor potméterét mert sajnos tönkre ment és csak hófehér volt a monitor. Igazából elég komoly feladat, nagyon rossz hely van.
köszönettel: István
köszönöm a válaszokat. Igazából én is egy teljes oktávban gondolkodtam.
Gondolom a billentyűzetet kell csak megbontani. A napokban cseréltem az LCD monitor potméterét mert sajnos tönkre ment és csak hófehér volt a monitor. Igazából elég komoly feladat, nagyon rossz hely van.
köszönettel: István
Istvan ( melodia)
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 328
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Most már sorozatban fagy le buli közben a pa800-am. Amikor az egyik lejátszó játsza midi file-t közben betöltöm a másik lejátszóba olyenkor fagy le. A nótát még végigjátsza, de azon kívül semmilyen gomb nem reagál, csak a hangerőpotméter. Már frissítettem az oprendszert is, de semmit nem ért. Nem össze-vissza midi file-ok vannak benne, hanem általam ellenőrzött nóták. Ki tud valami okosságot?
Eddig is nagyon akartam, de szerintem szilveszterre már veszek is egy BK3-at, vagy egy BK7m-et póthangszernek, mert így nem lehet csinálni.
Eddig is nagyon akartam, de szerintem szilveszterre már veszek is egy BK3-at, vagy egy BK7m-et póthangszernek, mert így nem lehet csinálni.
- manyus
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
---Qgli--- írta:Most már sorozatban fagy le buli közben a pa800-am. Ki tud valami okosságot?
Vegyél egy ketront Qgly ! Végre menj el és hallgasd meg legalább az sd1+t
- ---Qgli---
- VIP
Megpróbáltam már ugyanazon két midifile-al, de semmi. De teljesen váratlanul és kiszámíthatatlanul csinálja.
( egyébként meg: engem elzavartál a ketronos topikból, hogy ne okoskodjak bele a ketronos dolgokba, mert én nem értek a ketronhoz...most korgos topikban vagyunk... )
Már meghallgattam....manyus írta:Végre menj el és hallgasd meg legalább az sd1+t
( egyébként meg: engem elzavartál a ketronos topikból, hogy ne okoskodjak bele a ketronos dolgokba, mert én nem értek a ketronhoz...most korgos topikban vagyunk... )
- manyus
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
Ebben látod igazad van, de én legalább nem mondok véleményt "hallomásból" a korgról, mert nem ismerem !---Qgli--- írta: egyébként meg: engem elzavartál a ketronos topikból, hogy ne okoskodjak bele a ketronos dolgokba, mert én nem értek a ketronhoz...most korgos topikban vagyunk... )
(Amúgy meg csak nem álhattad meg, hogy ne látogass a ketron fórumba.....)
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Jópár Yamahánál hallottam gitár hangszíneknél, hogy egy bizonyos dinamikával leütve a billentyűt, a gitárhang nyújtással/hajlítással indít. Ezt Korgoknál is meg lehet csinálni, és ha igen, pontosan mit, milyen effektet és hol kell állítani? Segítenétek akár itt, akár privátban? Előre is köszi!
Egyébként van a Yamahában egy gitárhangszín, ami - beállításokkal együtt - nagyon bejön.
Egyébként van a Yamahában egy gitárhangszín, ami - beállításokkal együtt - nagyon bejön.
- ---Qgli---
- VIP
Igen, ezek az RX gitár hangszínek. 114-es velocity fölött lévő hangok ílyen rácsúszással szólnak.