Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Zongorista28
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 29700Hozzászólás Zongorista28
2014.11.27. 17:18

Szia pap66!

Nem midizek. Bár midiznék, sokan előítélettel vannak ez irányban. A midizés a kreativitás netovábbja, (főleg, ha dzsanista is a muzsikus) Az egész nótát megírod az első takk-tól az utolsóig... mi ebben az elítélendő? Saját hangszerelés saját harmóniák, bőgő menetek stb-stb...

Én nem értek hozzá soha nem volt rá lehetőségem, így marad a szabadlábon zongorázás, illetve a stílus használata akár automatával az sem szégyen ha jól csinálod, akár a basszer ki rakva és megkened a száját.
Egy a lényeg én uraljam a hangszert ne ő engem. :777

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 29712Hozzászólás Rolandbk5
2014.11.28. 05:54

pap66 írta:Ne midizzetek,hanem zenéljetek!
Ezt én sem értem, hogy miért gondolják másnak az automatázást.
Arra is gondoltam az írásod iránt, hogy nem tudsz midizni.
De én erre a saját szavaiddal válaszolnék :
pap66 írta:Minden leírt hulyeségre nem kell
figyelni.
:lol: :lol: :lol:

Az Audaya autómatára tényleg jó .... ;)

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 29717Hozzászólás Bubamara
2014.11.28. 11:44

marton1974 írta:Tehát én nem úgy fogalmaznék hogy az SD5 egy lebutított SD1 PLUS,hanem úgy hogy egy pár funkcióban eltér a két hangszer egymástól.Ha meg felbővítjük mind a kettőt az USB&SD CARD olvasóval akkor csak a szekvenszer hiányzik szoftveresen az SD5- ből.De megsúgom hogy az AUDYA-ban sincs szekvenszer...
Húha Marci.
Ne csináld. :D
Mi a gránátnak olyat leírni, aminek nincs köze a valósághoz. Nekem is volt SD5, ráadásul egyidőben és egy állványon az SD1 plus-szal.
A hangzásban magasan dögösebb a plus. Nem picit.... De minden másban is SOKKAL JOBB.
Az Sd5 egy középkategóriás vas ami megéri az árát de ennyi.
sokkal gyengébb billentyűzet, az sd1 plus funkcióinak nagy része hiányzik belőle, nincs benne master EQ ember. ez csak a középkategóriára jellemző a ketronnál XD és SD5 hogyan szólhatna úgy mint az SD1 plus.
Nincs Hd, nincs vokál, nincs sampler hogy csak néhány hard elemet említsek, 128 stílus van gyárilag benne, míg az sd1 plus-ban 299, a fill, gombok hiányoznak, illetve van egy fil és egy break, meg egy sor más gomb is elég ránézni az sd1 plus fronpanelre.

Tárgyilagosan Marci, ha lehet.
:777

Buba

pap66
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 62
Hangszer: hammond
Adott köszönetek: : 153 alkalommal
Kapott köszönetek: : 107 alkalommal

Hozzászólás: # 29726Hozzászólás pap66
2014.11.28. 19:07

A fentebbi Uraknak válaszolnák talán csak annyit,hogy attól mert még magatok csináljátok meg a zenét - midiben,ettol szerintem még
nem lesz "élőzene",u.olyan magnózene lesz mint amire gondoltatok+amit hozzájátszotok.Nem gondolom,hogy az automatika egy atyaisten,de szerintem
zenélés közben sokkal több lehetőséget ad kombinálásra,mint egy komplett megirt dal.Úgy gondolom ez a topik a Ketron varrógépekről
szól,a "midizésre" már nyitttatok új topikot!Ja RolandBk3- majd veszek Tőled midi szerkesztésből órát,mivel biztosan más ilyesmiről még
nem is hallott 2014-5-ben!Nem tudom Ti miből gondoltátok,hogy midizés alatt az elcseszett Chris midi stb "nótákat" értettem?Egyáltalán
nem arra értettem.

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 29731Hozzászólás tacso
2014.11.28. 20:20

Kedves Pap66! Sok igazság van a szavaidban, de a midizők védelmében -ahová magam is tartozom- had mondjam el, hogy ha valaki előlről felrakosgat egy dalt midiszekvenciába, ott mindig van kisebb nagyobb lehetőség a dal átértelmezésére, újragondolására, amitől egy kicsit az alkotó is benne lesz abban a dalban. Az arranger használók is megtudják ezt tenni, nekem nagyon tetszenek Forissandor ilyen munkái. Hogy az arranger használók szabadsága nagyobb a dalban az nem kérdés, és hogy a tempóváltoztatás és szabad dalszerkezet változtatás nagyon komoly fegyver az élő játék szempontjából az sem kérdés. Én szeretek alapokat készíteni mert imádom az alkotásfolyamatot. Mindegy, csak csináljuk a lehető legjobban! Üdv!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tacso 2014.11.29. 00:42-kor.

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 168
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 29733Hozzászólás Pumika
2014.11.28. 22:29

Fiuk, szerintem nem kellene bántani Marcit, nagyon sok mindenkinek segíttet már, hasznos tanácsokkal látott el Ketron használókat, többek közt engem is sokszor. Köszönet érte!!!!!! Mindenki amelyen hangszert meg tud venni azzal zenél, kinek melyik típus jön be azt használja. Inkább hallgassuk Marcit amikor kiírjuk mi a problémánk a Ketronnal, miben vagyunk még lemaradva, mit nem értünk még????
Nekem nagyon sokat segített köszönet érte!!!!! Persze másoktól is kaptam már hasznos infókat, nekik is köszönet. Pumi. Ketronra fel!!!!!!

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 29734Hozzászólás manyus
2014.11.29. 08:41

Szerintem senki nem akarja bántani Marcit, de a reális szakmai értékítélete nem kicsit túlzott az éppen a tulajdonában levő hangszerre vonatkozóan.
A segítőkészségét senki nem vonja kétségbe (ami általában is igaz a felhasználók zömére) :777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 29751Hozzászólás Rolandbk5
2014.11.30. 09:07

Marci árulkodó az Audaya-t? Tyros4 cserélnéd? Miért?

Moderátor urak hova lett ez a bejegyzésem? Melyik szabályt szegték meg a kérdésem el? Vagy kinek nem tetszik aki törőlte?

Papa66,
Igen ez egy Ketron topik, és a midizéssel való probléma amit ha jól tudok olvasni, te vetetted fel. Már egy ideje megszűntek ezek a viták, és te meg ezzel jössz megint. Nem adok órát senkinek sem, és nem is tartom magam akkor MIDI szakinak, mint te magad automatásnak. Viszont egy dolgot ill. a fogalom pontos jelentésével legyél már végre tisztában, hogy az ELŐ zene nem az amiről te itt írogatsz. Ugyan olyan GÉP zene, mint a midizés. Ja rolandbk5 .... :D

Vangelix
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Korg Pa3x 61 Musikant
Adott köszönetek: : 38 alkalommal
Kapott köszönetek: : 11 alkalommal

Hozzászólás: # 29761Hozzászólás Vangelix
2014.11.30. 16:11

Üdv, minden muzsikusnak köszönöm a tanácsokat, végül is nem vettem meg egyik Ketront sem, Manyusnak írnám, hogy a licit végére nem változtak az árak, és nem kelt el egyik hangszer sem. Ugyan abban az árban meg van hirdetve újra mind a két gép, az SD5 800 chf, kb 200 000 ft, az Sd1 700 chf, kb 175 000 ft. Még egy olyan kérdésem lenne, egy Korg pa1x után egy Ketron sd5 vagy sd1 kb olyan élmény lenne mint egy pa50? Vagy annál azért jobb mind a kettő? :? :?

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 322
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 29762Hozzászólás Asterix
2014.11.30. 16:18

Vangelix írta:Korg pa1x után egy Ketron sd5 vagy sd1 kb olyan élmény lenne mint egy pa50? Vagy annál azért jobb mind a kettő? :? :?
Ha ráérzel arra, hogy kell a Ketront használni, akkor simán jobb az SD-1 a Korgodnál. Ha nem érzel rá, akkor semmit sem fog érni. Én SD-1-et simán bevállalnám a helyedben. Jobban szól, mint a Korg Pa2x, csak behatároltabbak a lehetőségei, vagy inkább azt mondom, hogy egy érintőképernyős, jó szoftver után bátortalanabb vele az ember. De az SD-1 sok gombjával könnyen, jól használható. SD-5-öt nem vennék... :777

Új hozzászólás