|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Kis segítség kellene.
Szükségem van egy primitív és egyszerű video programra, amely ha bedugok egy webkamerát mutatja a képet. Ennyi a feladata.
Egy 12" noteszgépbe berakom és a kamerát elhelyezem az i30 kijelző fölött, így a szöveg megy az énekesnek minden hókuszpókusz nélkül automatikusan.
Előre is köszönöm!
Szükségem van egy primitív és egyszerű video programra, amely ha bedugok egy webkamerát mutatja a képet. Ennyi a feladata.
Egy 12" noteszgépbe berakom és a kamerát elhelyezem az i30 kijelző fölött, így a szöveg megy az énekesnek minden hókuszpókusz nélkül automatikusan.
Előre is köszönöm!
Buba
-
pap66
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: hammond
- Adott köszönetek: : 153 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 107 alkalommal
Ja,4-5000Eur-ért lesz biztos,csak mi az új benne?Attila írta:Újdonság a Korgnál
P.
-
pap66
- Kiemelt tag
Most olvasom: új Kronos - 21GB hangminta,belso SSD 62GB........??!!...hová is tartunk?
P.
P.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Nagyon szép ez a hangszer, végre visszatértek a jó öreg KORG designe-hoz a sok bugyirózsaszín és citromsárga maskara után. A szívemet megdobogtatja már a lárványa is.
Nagyon jó kis vas lehet. Ha ki nem spóroltak odabent a gépházban minden fontos elektronikai elemet.

Nagyon jó kis vas lehet. Ha ki nem spóroltak odabent a gépházban minden fontos elektronikai elemet.
Buba
-
pap66
- Kiemelt tag
5000Eur-ért már hagytak is benne valamit,csak ez a Kronos név nekem nem jon be valahog,y inkább Megasix-nek hívhatnák!
P.
P.
-
kissata
- VIP
- Hozzászólások a témában: 61
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 934 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1003 alkalommal
Sziasztok!
Úgy tűnik meghibásodott a Pitch-bender a Pa3x-en!
Oldalirányú mozgatásnál oké a hanghajlítás,főlfelé tolva nem regál,azonban lefelé húzva vibrato effektes lesz az éppen aktuális hangszín,és az is marad visszaengedve,még hangszínváltás után is.
Csak a SHIFT+START/STOP reset oldja meg a problémát.
Garis még ,gondolom irány a szervíz,kérdés mennyi idő a probléma orvoslása?
Úgy tűnik meghibásodott a Pitch-bender a Pa3x-en!
Oldalirányú mozgatásnál oké a hanghajlítás,főlfelé tolva nem regál,azonban lefelé húzva vibrato effektes lesz az éppen aktuális hangszín,és az is marad visszaengedve,még hangszínváltás után is.
Csak a SHIFT+START/STOP reset oldja meg a problémát.
Garis még ,gondolom irány a szervíz,kérdés mennyi idő a probléma orvoslása?
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 464
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Szia!
Mielőtt rohannál a szervizbe, olvasd el eme becsatolt nem régi, pár oldallal ezelőtti írásomat, majd csinálj egy Factory Backup restore-t. Lehet neked is segít.
Mielőtt rohannál a szervizbe, olvasd el eme becsatolt nem régi, pár oldallal ezelőtti írásomat, majd csinálj egy Factory Backup restore-t. Lehet neked is segít.
Apelláta írta:Na, hogy jártam az éjjel. Úgy lefagyasztottam a Pa3-at, mint a szög.
Már napok óta szerkesztek egy midit a Pa3 seq-jával, amit még vagy 10 éve a Pa80-nal készítettem. Ez egy akkori saját számom, nem Greg, vagy Chris midi, hanem belső seq-val készült, egyes belső stílussávok közbeiktatásával is. Ráadásul az is Korg hangszer, meg a mostani is. PC-s szoftverrel ebbe a midibe még nem lett belepiszkálva sosem. Én mindent a hangszerben csinálok.
Már vagy harmadik napja pöcsölök vele, mikor ma hajnal két órakor egyszer csak úgy lefagyasztotta a Pa3 seq-ját, sőt a teljes hangszert, hogy lemerevedett a képernyő - meg ilyedtemben én is -, semmilyen gombra nem reagált, és egy árva hangot sem adott ki. Egyedül a hátsó ki/bekapcsolásra reagált. Mikor felállt megint a hangszer, azt vettem észre, hogy teljesen megváltozott a hangkaraktere a teljes hangszernek. A basszusok háttérbe szorultak, és a középmagas tartomány felerősödött. Mind stílusnál, mind midinél, tehát globálisan. Gondoltam, hogy biztos elfelejtette a Max Audio (master eq) beállításokat. Viszont megnéztem, és azzal nem volt gond. Megvolt a User beállításom.
Aztán meg azzal is szembesültem, hogy a Joystick is behülyült. A függőleges irányú modulálás működött, de a vízszintes hajlítás valamikor abszolút nem, vagy héha-néha szaggatottan, nem folytonosan, hanem lépcsőzetesen. Viszont, feltolt, modulált pozícióban már hajlított folytonosan, csak 0 pozícióból nem.
Következő lépésként újra installáltam a user backup mentésemet, de ez sem oldotta meg a problémát. Majd következett a factory backup, mely betöltése után helyre állt a rend. Erre rátöltöttem ismét a saját beállításaimat tartalmazó user backup-ot, és most úgy néz ki, hogy jó minden. Eztán hajnal háromkor már nyugodtan feküdtem le.
Hogy mi lehetett ez, nem tudom. De mikor megvettem a hangszert, az akkori op. rendszernél is párszor (10-15- ször) sikerült lefagyasztanom. És akkor is mindig kizárólag csak akkor, mikor a belső seq-ban voltam, szerkesztés közben. De olyankor egy ki/bekapcs. mindent megoldott. Aztán azóta már egy pár op. frissítést csináltam (csak azért, mert újabbak jöttek ki), de ez a hiba az első frissítés után megszűnt. A mostani, legújabb op. fájlt kb. egy hónapja tettem fel. Lehet, hogy ezzel megint visszatért a korábbi szoftverhiba? Na majd tesztelem.
De egyébként a hangszer atom stabil. Normál működés közben még sosem fagyott le a két év alatt.
Üdv.: Apelláta
-
kissata
- VIP
- Hozzászólások a témában: 61
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 934 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1003 alkalommal
Most ebben a pillanatban bekapcsoltam a hangszert és minden tökéletesen működik!
Most akkor hogy is van ez druszám?
Most akkor hogy is van ez druszám?
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 464
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Akkor ezután már ki ne kapcsold!
Ha meg vinned kell a hangszert, akkor vegyél Wifi-s tápkábelt.
Azért, ha netán még egyszer ilyet csinálna, én javaslok egy restore-t.
Ha meg vinned kell a hangszert, akkor vegyél Wifi-s tápkábelt.
Azért, ha netán még egyszer ilyet csinálna, én javaslok egy restore-t.
Üdv.: Apelláta