Elnézést csak elírás volt, és bocsánat hogy nyomulok de nem találtam a leírást illetve az elem cserére vonatkozó információkat.Attila írta:Tomizene, mutasd ezt az O.S.-t !
Mi még az 1,63-asnál tartunk.
Különben leírtam itt a fórumon hogy kell frissíteni egy operációs rendszert. Ha türelmed van hozzá, keresd meg. De amúgy mindig adnak hozzá leírást is.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
Tomizene
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: Korg PA 4x
- Adott köszönetek: : 103 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 15 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
Üdv Mindenkinek!
Kicsit rég jártam itt, sajna nem volt rá lehetőségem...
Cserébe itt egy kis új hírek, ha valaki még nem látta volna: http://www.korgpa.com/
üdv.: Gabesz
Kicsit rég jártam itt, sajna nem volt rá lehetőségem...
Cserébe itt egy kis új hírek, ha valaki még nem látta volna: http://www.korgpa.com/
üdv.: Gabesz
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 150
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Re: Korg Pa1xpro HDD "nélkül"
Szerintem a Korg Pa1X-nél nincs ilyen..venned kell új HD-t.
A KETRON az "usb & sd card" bővítővel megoldotta a problémát...a HD-t lecserélte SD kártyára.De KORG-nál szerintem nincs ilyen...De kérdezd meg Galamb Józsit.Ő a nagy guru az ilyenekben a KORG PA-knál.
A KETRON az "usb & sd card" bővítővel megoldotta a problémát...a HD-t lecserélte SD kártyára.De KORG-nál szerintem nincs ilyen...De kérdezd meg Galamb Józsit.Ő a nagy guru az ilyenekben a KORG PA-knál.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Re: Korg Pa1xpro HDD "nélkül"
Teljesen jó megoldás, én rendszeresen használom HD kiváltásra, Zajmentes, megbízható, ha valaki nem szerti mechanikus dolgokat. Meg vannak olyan kis HD-k melyek már nem igen pótolhatóak. Ide teljesen jó ez az adapter és CF. De egy SSD még jobb és azok is emberi áron vannak már.
De a HD is elmegy 10-20 évig egy hangszerben, menteni kell pc-re rendszeresen a munkát, aztán ennyi. Igaz, hogy a pa1 usb 1 alattv kommunikál a pc-vel, de vedd ki ahd-t és egy usb3 dokkolóval dugd be a gépbe. így másodpercek alatt frissítheted, szinkronizálhatod a tartalmat a tartalék mappával. a pa ebből szerencsés, mert külön ajtó alatt van a hd és 2 csavar tartja a merevlemezt, így 1 perc alatt kivehető a hangszer gyomrából.
Meg egy tartalék HD legyen egy tokban a táskádban. Nem jellemző egyébként a HD hiba a hangszerekben, hiszen nincsenek úgy kihasználva, használva, mint egy noteszgépben.
Buba
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Én nem próbáltam, de kíváncsi lennék........ - ha butaság, felejtős.
Ha egy külső HD-et USB csatlakozóval rádugok a pa-ra, mi történik ?
- kellene lássa, nemde ?
- u.így egy floppymeghajtót vagy CD olvasót is
Ha egy külső HD-et USB csatlakozóval rádugok a pa-ra, mi történik ?
- kellene lássa, nemde ?
- u.így egy floppymeghajtót vagy CD olvasót is
Atti
- Attila
- VIP
- Kapcsolat:
Ilyenre gondolok
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Atti
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Élettartamot időben nehéz lenne megadni, egyrészt azért mert egy hangszerben használod, ahol leginkább csak olvasol róla. A HD és a memória alapú tároló között ott van különbség, hogy a HD több írást tud, mint a memória, magyarán ha egy gépben használod, amire egyfolytában mentesz és törölsz a memória adja meg magát hamarabb.rodymusic írta:Élettartamilag mennyit bír a CF?
De hangszerben történő használatnál ezek a számok annyira távol állnak a felhasználás során felmásolt és letörölt tényleges mennyiségtől, hogy nem releváns.
De gondolj bele, hogy kamerák és fotó eszközök számára lett kifejlesztve, ahol egyébként mást sem csinálsz, mint ráírsz és letörölsz, de ott sem jelent ez igazán problémát.
A HD egyébként teljesen megbízható tároló egy hagszerben, hiszen 2,5" noteszgép winyókról beszélünk, melyek eleve lényegesen mostohább körülményekre tervezetten készülnek, hiszen a szállítás egy laptopban is napi szintű lehet. Egy hangszert nem dobálsz üzem közben, míg egy laptopot esetleg leteszel az asztalra stb, beolvas egy dalt róla a hagszer és leáll a hd, míg a gépben folyamatosan megy, hiszen ott a rendszer és minden program rajta.
Túl van ez picit lihegve a HD-val úgy gondolom.
Személyes tapasztalatom az, hogy úgy 2000-óta mióta is HD-s hangszereket (i30HD, majd pa1xpro, tyros, ketronok stb..) használok, nálam nem állt meg tároló soha, se műsorban sem pedig otthon. (de "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport" - mondta Oliver Cromwell) mindíg van másolat nálam. Találkoztam már ismerősöm pa1x hangszerében egy 10 év után leállt hd-val, láttam egy x1-et melyben vélhetően lepukkant, mivel nem volt benne a vásárláskor csak a helye, meg egy tyros1 HD (2002) 1-2 éve beadta a kulcsot.
Jó most téged tudom nem érdekel, hogy senkinél nem áll meg, amikor a tiéd halott, de ha van 2db filléres merevlemezed és szinkronban tartod a tartalmukat, ez a hiba még a műsor közepén sem okoz neked gondot, mert 2 perc alatt kicseréled, ha esetleg újabb 10 év múlva az új hd szétcsúszna.
Buba
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Én a Pa80-ammal voltam úgy, hogy 7-8 év szolgálat után a biztonság kedvéért kicseréltem a benne lévő Fujisu 6 gigás vinyómat egy új Samsung 30 gigásra. Mivel a Fujitsu hibátlan volt, időnként biztonsági mentéseket csináltam rá, és mindig vittem magammal tartaléknak, ha netán a Samsung betojna. Hát a Samsung 5 év után elkezdett behülyülni pont egy szilveszteri bulin. Azt a bulit kihúztam floppyzással (mondjuk szívás volt, mert így egy-két performance beállításom is meghalt, amelyek a direct HD-n lévő stílusokra hivatkoztak), aztán másnap otthon vissza is tettem a jó öreg Fujitsu vinyót. Mai napig az van benne.
Üdv.: Apelláta
- czaga
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Korg PA 4XPro, Yamaha Tyros 4
- Adott köszönetek: : 89 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 105 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Ha valakinek vinyót (HD) kell visszaállítani szívesen segítek...
Nem egyszerű de nem is minden esetben lehetséges, ha elindul a vincseszter az estek 65-70% -ban a rendbehozható de adatvesztés igy is benne van a pakliban ami 10-15% is lehet.
Ha valakinek vinyót (HD) kell visszaállítani szívesen segítek...
Nem egyszerű de nem is minden esetben lehetséges, ha elindul a vincseszter az estek 65-70% -ban a rendbehozható de adatvesztés igy is benne van a pakliban ami 10-15% is lehet.
üdv.: Czaga József
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series
- Attila
- VIP
- Kapcsolat: