|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Szoft lehetőségek Logic/Cubase/Pro Tools stb.
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 83
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Re: Szoft lehetőségek Logic/Cubase/Pro Tools stb.
Egyébként még azon gondolkodtam, hogy itt bemutatóban hallottunk már Pa szériás korgot, Midjay ketront, Roland G-70-est is - ha jól emlékszem. Ez mind-mind lebutított hangokkal rendelkező kísérőautomikás hangzser volt. De mi a helyzet azokkal a hangszerekkel, amelyekben nincs kísérőautomatika és csak a hangszínekre építenek. Azokban a hangszerekeben is gagyi hangszínek vannak?
Meghallgatnék egy nótát jól megcsinálva mondjuk egy Roland Fantom G sorozatból, vagy például egy Kronos-ból.
Ha jól megcsinált nóta jól szól egy G-70-ből is, akkor mennyivel jobban szólhat egy Fantomból?
Ezért szeretnék én szerezni egy Fantomot...
Meghallgatnék egy nótát jól megcsinálva mondjuk egy Roland Fantom G sorozatból, vagy például egy Kronos-ból.
Ha jól megcsinált nóta jól szól egy G-70-ből is, akkor mennyivel jobban szólhat egy Fantomból?
Ezért szeretnék én szerezni egy Fantomot...
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Azért nem egyszerű történet a Fantom. Beszélj P. Sanyival, neki Fantom X7 van. Imiék zenekarában pedig Fantom G.... 
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Egész jól sikerült ahhoz képest, hogy nem sokat foglalkoztál vele.Rolandbk5 írta:Ez egy Logic által készített nóta, és ezen nem sok mindent állítottam, csak beraktam a midit.
Csak egy megjegyzés ha megengeded a cineket ne dugd el ennyire.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- ---Qgli---
- VIP
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Régen láttad. Én is a G-70-et láttam, de Sanyi azt mondta, hogy már Fantom G van, és ő próbálta, mert cserén gondolkodott, de valami miatt maradt a Fantom X-nél...
- ---Qgli---
- VIP
Lehet, hogy már kérdeztem ezt de felteszem még egyszer:
A Logic pro Windows alatt gondolom nem működik?
Megoldható-e az, hogy egy meglévő számítógépre OS oprendszert telepítek és az alatt futtatom a Logic-ot?
Vagy mindenképpen almás gép kell?
A Logic pro Windows alatt gondolom nem működik?
Megoldható-e az, hogy egy meglévő számítógépre OS oprendszert telepítek és az alatt futtatom a Logic-ot?
Vagy mindenképpen almás gép kell?
-
malko
- VIP
Megoldani meg lehet mert van itt olyan barátom aki így használja csak vannak követelmények pl minimum i5 proci---Qgli--- írta: Megoldható-e az, hogy egy meglévő számítógépre OS oprendszert telepítek és az alatt futtatom a Logic-ot?
meg ha jól tudom nem mindegy milyen az alaplap. De ha akarod megkérdezem neked pontosan.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Qgli ez valóban nem jó, de csak szerettem volna bemutatni, hogy a szarból nyilván nem lesz jó, viszont mégis sokkal jobban szól mint bármilyen vas.---Qgli--- írta:Igen. Én erről beszéltem, amikor azt mondtam, hogy ezeket a tömeg(sz@r) midiket berakhatod bármilyen nagytudású szoftszintibe, akkor is gagyin fog szólni, mert az alapmidifile gagyiul van megszerkesztve. Akkor hallatszik különbség a szoftszinti és egy billentyűs hangszer között, ha a nóta az adott hangszínbanknak megfelelően van feljátszva és megszerkesztve. Ha ez így van csinálva, akkor viszont mindkettő jól szól ( de termélszetesen a szoftszinti jobban ).
A lényeg ugyanaz: Ha valaki jót akar, akkor rengeteget kell egy nótával dolgozni, akár szoftszinti, akár keyboard.
Köszi Malko … Egy hangot nem tettem rrébb, se fel se le. Ez ilyen mikor ezt a midit beteszem. Nyilván ahogy Tacso is ezzel lehet szöszmötölni pár órát, és akkor nyilván egész más eredmény születhet. Én kíváncsi lennék, hogy ez a dalt egy automatás gépbe csak úgy mit okozna a hallásunknak. Szerintem a processzorunk elállítodna …malko írta:Egész jól sikerült ahhoz képest, hogy nem sokat foglalkoztál vele.
Csak egy megjegyzés ha megengeded a cineket ne dugd el ennyire.
Egyébként köszönöm a megjegyzéseket, Tacso majd mikor dolgozom ezzel a dallal, akkor mindenképpen megfogadom amit javasóltál, sőt majd még kereslek ezel kapcsolatban …
Üdv.
- ---Qgli---
- VIP
Nekem van itthon egy gépem, amin most a Windowz 7 fut. Egyik ismerősöm mondta, hogy rátelepíti nekem az OSX-et. Úgy már működni fog?
-
malko
- VIP
Tomi!
Win alatt persze, hogy nem lesz jó. De a kérdés az volt, hogy pc-re fel lehet-e rakni a osx-et.
És arra most már simán felmegy ha a paraméterek jók.
Win alatt persze, hogy nem lesz jó. De a kérdés az volt, hogy pc-re fel lehet-e rakni a osx-et.
És arra most már simán felmegy ha a paraméterek jók.